as butau stalciu su cokoliu dariusi, jei cokolis butu buves 15 cm, bet kai bus 10 - nedarau
Klausimas iš buitinės technikos srities: kaitlentė su apvadu ir be jo - kuri praktiškiau? Ar neapsidaužo kraštai kaitlenčių, kurios be apvado?
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 30, 13:58)
as butau stalciu su cokoliu dariusi, jei cokolis butu buves 15 cm, bet kai bus 10 - nedarau
kada butinas 15 cm cokolis,kada uztenka 10 cm?...
QUOTE(Ajste @ 2013 07 29, 20:18)
Gal galima gražinti, jei netinka? Įkeltumėt nuotrauką su padėliotom plytelėm, tai galėtume padėt apsisprest
Jau negalima grąžint Nes jau ant sienos Man tai taip ot, ne mylėtoja aš plytelių, o vyrui tai laaaabai gražu..... Na benį jau didelės plytos, 75x25...
Padarys dar apšvietimą ir įkelsiu foto....
QUOTE(xde @ 2013 07 30, 22:12)
kada butinas 15 cm cokolis,kada uztenka 10 cm?...
Aš iki šiol nesuprantu, kodėl daro 15cm... Švaistoma spintelių/stalčių erdvė juk Visur po 5cm lyšnus.....
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 31, 08:05)
Jau negalima grąžint Nes jau ant sienos Man tai taip ot, ne mylėtoja aš plytelių, o vyrui tai laaaabai gražu..... Na benį jau didelės plytos, 75x25...
Aš iki šiol nesuprantu, kodėl daro 15cm... Švaistoma spintelių/stalčių erdvė juk Visur po 5cm lyšnus.....
Svarbu bent kazkam patinka laaabai lauksiu nuotrauku : prasom anonso apie apsvietima (gaudau mintis savo virtuvei)
Del cokoliu sutinku : Matyt tai aktualiau standartiniams baldams kai reik aukstesnio stalvirsio ir jis gaunamas arba kabinant spinteles auksciau arba dedant ilgesnes kojeles (nezinau kokia technologija).
Vakar pradejau braizytis ta dviguba stalciu o siandien ryte susimasciau apie Mindijos ikelta foto su vidiniu stalciuku (kuri ispeikiau : ) Taigi vidinis patogiau, nes nereik viso virsutinio turto iskraut, kad pasiekt apatinio stalciuko turini. Reik pergalvot brezinius :
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 31, 09:05)
Cia turbut susije su spinteliu auksciais...
Pvz. maciau Ikejos kataloge, kad siulo skirtingu auksciu kojeles (taigi ir cokolius), kad butu pasiekiamas optimalus darbastalio aukstis.
Deja, taip tik uzmarinuojamas didelis turis po spintelemis...
Tai vat gi...
Na ikejoj suprantu, kai standartiniai aukščiai, bet gaminant pagal užsakymą, nu nesuprantu nors pasiusk Juk nedaro dabar spintelių visų vienodo aukščio, tarkim 72cm, o jau priklaudomai nuo pageidaujamo stalviršio aukščio tipo renkies kojeles Nu jei dar kažkas taip daro, tai turbūt tik savo patogumo sumetimais Tarkim mano spintelės 78cm net... Nes norėjau stalviršio aukštai Tai dviguba nauda, ir dirbt patogu, ir stalčiai gilesni Bet jei dėl mano pageidavimo tokiam stalviršio aukščiui būtų siūlę dėt standartinio aukščio spintes ir 20cm kojeles, būčiau pasiuntus toli toli turbūt
Na ikejoj suprantu, kai standartiniai aukščiai, bet gaminant pagal užsakymą, nu nesuprantu nors pasiusk Juk nedaro dabar spintelių visų vienodo aukščio, tarkim 72cm, o jau priklaudomai nuo pageidaujamo stalviršio aukščio tipo renkies kojeles Nu jei dar kažkas taip daro, tai turbūt tik savo patogumo sumetimais Tarkim mano spintelės 78cm net... Nes norėjau stalviršio aukštai Tai dviguba nauda, ir dirbt patogu, ir stalčiai gilesni Bet jei dėl mano pageidavimo tokiam stalviršio aukščiui būtų siūlę dėt standartinio aukščio spintes ir 20cm kojeles, būčiau pasiuntus toli toli turbūt
Net paziurejau, pas mane 10 cm palikta
Ir aš pasimatavau - dabartinis 13,5 cm Manau naujas irgi bus panašiai. Vis bandau MB įtikinti truputį paaukštinti darbastalį, bet nesutinka Kai atvažiuos stalius tada ir žiūrėsim
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 31, 10:05)
bandau issiaiskinti,kadangi visa virtuve bus vienoje linijoje.Daugelis meistru mini,kad statant indaplove ir norint aukstesnio nei 90 cm stalvirsio tai tik 15 cm
Radau tikslu pavyzdi prie indaploves dureliu aukscio montuojant :
Kaip praktikoje?...
Laba diena, gal padėtumėt su Ikea programele ir pasakytumet kaip perstumti spinteles, niekaip nesigauna.
QUOTE(xde @ 2013 07 31, 14:17)
bandau issiaiskinti,kadangi visa virtuve bus vienoje linijoje.Daugelis meistru mini,kad statant indaplove ir norint aukstesnio nei 90 cm stalvirsio tai tik 15 cm
Radau tikslu pavyzdi prie indaploves dureliu aukscio montuojant...
Kaip praktikoje?...
Radau tikslu pavyzdi prie indaploves dureliu aukscio montuojant...
Kaip praktikoje?...
Man sunku su germaniškom kalbom (čia vokiškai lyg ir?), bet iš brėžinuko galovčiau, kad cokolis min 90, max 220 dėl indaplovės, tai priklausys nu jos tipo (įmontuojama, pusiau įmontuojama ar neįmontuojama), betgi ir toji turi kojeles, kurios bent minimaliai reguliuoja aukštį (tam atvejui, jei grindys nelygios). Iš dalies, cokolis neturėtų būti aukštesnis nei indaplovės apatinė juosta, kad netrukdytų atidarinėti indaplovę, bet tai galima reguliuoti kojelėmis ar dedant paaukštinimą po indaplove. Stalviršio aukštis vėlgi gali suteikti papildomos erdvės ir kiekvienas individualiai sprendžia kaip tą erdvę išnaudoti
QUOTE(Dodže @ 2013 07 31, 14:22)
Laba diena, gal padėtumėt su Ikea programele ir pasakytumet kaip perstumti spinteles, niekaip nesigauna.
Ikea programėlė turi tokį "navarotą", kad jei norite patraukti spintelę, o jai kelią užstoja kita spintelė, pirmiausia turite patraukti kliudančiąją. Taip pat neleidžia statyti ten, kur nėra pakankamai vietos, nebent pažymėtą spintelę palaikai norimoj vietoj ilgiau ir ji ten "prilimpa"