Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (2)

QUOTE(allberto @ 2013 07 21, 12:48)
Aisku, del sventos ramybes, jeigu yra galimybe, galima kokias spinteles/lentyneles/cargo padaryti, bet, jeigu nera galimybes...
arba 1-5 cm akmens vatos sluoksni imontuoti, taciau dabar daug kas taip stato ir negadina sau nervu...

Ziurekites sau patogumo.

drinks_cheers.gif
Nes antiek daznai nekepiama, tad neziaurus tie energijos nuostoliai.

QUOTE(xde @ 2013 07 21, 14:57)
Man,kaip kairiarankei,padeklas kaip tik patogiau kaireje.
O jei turetumete rinktis nevienodu vertikaliu sutapima  po 30,po 45 ,po 40 cm su stalciais apacioje 80,60,indaplove 45 cm arba vienoda virsutiniu spinteliu ploti ,bet nesutapima su apacia,tai ka tuomet rinktumetes? g.gif
Papildyta:
user posted image
nesutampa vertikalės,bet bent man tai atrodo tvarkingai.
(Foto skolinta.)

Ne tiek ir daug kairiarankiu mirksiukas.gif

Is abieju variantu nieko nesirinkciau. Taigi zinai ismatavimus virtuves ir deliojies kaip logiskiau. Susidelioji prioritetus ir ziuri kas gaunas. O vertikalios linijos turi sutapti.
Jusu ikeltas pvz tai toks vaizdas, kad ka turejo ta sudejo. schmoll.gif . Na gal cia Lt mados tokios. Gal as nesuprantu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2013 07 21, 12:37)
O kaip tu virtuves tasku atstumu laikytis, jei bendras plotas darbastalio mazesnis nei nurodyti tie atsumai g.gif . Turiu salyginai didele virtuve 20 kv m ir + . Bet vienas atstumas TIK 1m, o kitas 1,2 m. Ir nieko mirksiukas.gif  uzpakaliais kartais meiliau pasitrinam ir maziau lakstyti reikia( kas labai svarbu, jei daug gamini).
**nesutinku  schmoll.gif . Naudoju tokio plocio ir nieko mirksiukas.gif . Bet kai nera sutapimo vertikaliu liniju tarp virsutiniu ir apatiniu spinteliu, tai labai chaotiskai ir netvarkingai virtuve atrodo.

QUOTE(jblmami @ 2013 07 21, 17:49)
Is abieju variantu nieko nesirinkciau. Taigi zinai ismatavimus virtuves ir deliojies kaip logiskiau. Susidelioji prioritetus ir ziuri kas gaunas. O vertikalios linijos turi sutapti.
Jusu ikeltas pvz tai toks vaizdas, kad ka turejo ta sudejo.  schmoll.gif . Na gal cia Lt mados tokios. Gal as nesuprantu g.gif .

Atstumai yra rekomendacinio pobudzio ir aisku toms patalpoms, kur tokie variantai apskritai galimi. O kad naudojames virtuvem, kurios gal n tokiu rekomendaciju neatitinka, tai jau kita tema. Kartais daraisi kaip telpa ir tiek.
Del liniju irgi kiekvienam savo. Idealiu atveju butu suderinta ir patogumas ir vaizdas, o realiai darai kaip iseina. Popieriuje ir vizualizacijose linijos daug labiau i aki krenta negu gyvai. O ir padaryti is tu liniju galima atrakcija, kad priduotu sarmo virtuvei. Viskas priklauso nuo galimybiu. Musu nauja bus su vos keliom sutampanciom linijom, bet tam yra priezastys. Daranciom naujai pagal uzsakyma, be abejo, rekomenduojam lygiuot, gi cielas virtuves perkraustom, kad tik sutaptu linijos. Bet galiausiai - patogumas svarbiausia! Mano virtuvej dabar placios dureles ir galiu pasakyti, kad man - nepatogu schmoll.gif: Atsidaro 90 laipsniu kampu.
Atsakyti
QUOTE(nercyte09 @ 2013 07 19, 23:14)
Šeimininkė esu viena, tad  atstumai tenkina...
O dėl plačių viršutinių tai irgi nepergyvenu... bus paprasčiau susirasti...Atidarai ir matosi smile.gif

Dabar viena, o gal bus taip, kad atsiras dar vienas/viena (atsiprašau, nepažįstu Jūsų, tai bandau interpretuoti rolleyes.gif ) - juk virtuvę ne metams darortės mirksiukas.gif . Bet aišku, galutinis sprendimas Jūsų - kaip pasidarysit, taip turėsit 4u.gif
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 07 19, 23:57)
Juodai, o gal isduotumet kokios kainytes pas jusu isbandytus baldininkus virtives baldams ...?

Pradinė pasiūlymo kainelė buvo apie 10 t. Paskui, kai užsimaniau daugiau stalčių bluminių - kitokios furnitūros jie nenaudoja (priminsiu, pas mane jų rekordinis skaičius - 23vnt doh.gif), dar salos turtingesnės, dar pakabinamų spintučių visų su stiklais - prisidėjo dar keli doh.gif. Virtuvė masyvo fasadais, be stalviršio - dėsim granitą.
Jei domina, parašykit jiems el. paštu, nusiųskit patalpos planą su pageidavimais, turėtų pateikti ir Jums preliminarų pasiūlymą 4u.gif . Kiekvienam individuali ta kaina - nelygu ko kas nori.
QUOTE(jblmami @ 2013 07 21, 14:37)
*Netragedija. Tik nedaryciau plautuves su padeklu ir ypac i desine puse schmoll.gif . Nu nebent kairiarankiai gyvena.
O kaip tu virtuves tasku atstumu laikytis, jei bendras plotas darbastalio mazesnis nei nurodyti tie atsumai g.gif . Turiu salyginai didele virtuve 20 kv m ir + . Bet vienas atstumas TIK 1m, o kitas 1,2 m. Ir nieko mirksiukas.gif  uzpakaliais kartais meiliau pasitrinam ir maziau lakstyti reikia( kas labai svarbu, jei daug gamini).

**matyt rankenele kitaip netelpa.

* matyt matyt... tragedijos nėr, būtų, jei išvis plautuvės nebūtų lotuliukas.gif
Aišku, nevisad išlaikai tuos rekomenduojamus atstumus, tik tuo atveju galvočiau, kad plautuvę gal vertėtų prie kitos sienos daryti, juk ne veltui visur skalambija, kad patogiausias darbastalis TARP plautuvės ir kaitlentės 4u.gif
** na, jei netelpa, tai gal kitokias rankenėles reikėtų pasirinkt g.gif . Ir šiaip - aš cargiukų nedraugė schmoll.gif ... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 21 liepos 2013 - 21:44
QUOTE(Ajste @ 2013 07 21, 19:49)
Atstumai yra rekomendacinio pobudzio ir aisku toms patalpoms, kur tokie variantai apskritai galimi. O kad naudojames virtuvem, kurios gal n tokiu rekomendaciju neatitinka, tai jau kita tema. Kartais daraisi kaip telpa ir tiek.
Del liniju irgi kiekvienam savo. Idealiu atveju butu suderinta ir patogumas ir vaizdas, o realiai darai kaip iseina. Popieriuje ir vizualizacijose linijos daug labiau i aki krenta negu gyvai. O ir padaryti is tu liniju galima atrakcija, kad priduotu sarmo virtuvei. Viskas priklauso nuo galimybiu. Musu nauja bus su vos keliom sutampanciom linijom, bet tam yra priezastys. Daranciom naujai pagal uzsakyma, be abejo, rekomenduojam lygiuot, gi cielas virtuves perkraustom, kad tik sutaptu linijos. Bet galiausiai - patogumas svarbiausia! Mano virtuvej dabar placios dureles ir galiu pasakyti, kad man - nepatogu schmoll.gif: Atsidaro 90 laipsniu kampu.

Dar karta perskaiciau blumu firmos rekomendacijas del ergonomisku virtuviu http://www.wohnen-ma.../ergonomie.html. Del darbastaliu raso, kad minimum butu 90cm, o tarp spinteliu(kai buna salos, pusasliai ) turi buti 1,2m mirksiukas.gif

Kas vertikales linijas liecia, nu vistiek juk ziuri i reikala matematiskai. Sakykim apatine palati spintele, o virsui dvi perpus siauresnes. Dar eina. Bet kaip ikeltam pvz buvo doh.gif . Nu ten matematiskai niekas nesirisa schmoll.gif . Todel ir atrodo chaotiskai. Ir gyvai tikrai matysis. Tik mazoj virtuvej gal ne taip kristu i akis. Bet is toliau ziurint tai tikai atkreipsi demesi.

QUOTE(Juodai @ 2013 07 21, 21:42)
* matyt matyt... tragedijos nėr, būtų, jei išvis plautuvės nebūtų  lotuliukas.gif
Aišku, nevisad išlaikai tuos rekomenduojamus atstumus, tik tuo atveju galvočiau, kad plautuvę gal vertėtų prie kitos sienos daryti, juk ne veltui visur skalambija, kad patogiausias darbastalis TARP plautuvės ir kaitlentės  4u.gif
** na, jei netelpa, tai gal kitokias rankenėles reikėtų pasirinkt  g.gif . Ir šiaip - aš cargiukų nedraugė  schmoll.gif ...  lotuliukas.gif

* Jus teisi del patogiausio darbastalio.
Neviena karta atostogaujant Olandijoj turejau toki varianta, kai kaitlente visai prie plautuves( su apei 20- 30cm tarpu). Tai visai patogu, bet kai jau didesnis atstumas( 50-60cm) jau nekas. Nes kaip darbastaliui vietos permazai ir jau perdidelis atstumas pasiekti kaitlente su maziausiom pastangom.

**kiek pastebejau, kad darant kargiukus visalaika rankeneles daromos vertikaliai. Nejau "burbuliukus" desi del to biggrin.gif
As ir nemyliu kargo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2013 07 22, 01:05)

**kiek pastebejau, kad darant kargiukus visalaika rankeneles daromos vertikaliai. Nejau "burbuliukus" desi del to biggrin.gif
As ir nemyliu kargo drinks_cheers.gif

Niu tai tegul ir deda abiems cargo vertikaliai doh.gif ... o dabar - viens teip, kits kiteip doh.gif lotuliukas.gif
As, kai gaminomes dabartine virtuve pries 7 metus irgi uzsibizinau del rankeneles kampinei pakabinamai spintutei - firmos projektuotoja neatkreipe demesio, kad ten netelpa pasirinkta rankenele horizontaliai, o visur kitur jos horizontaliai sudetos, tai tik montuojant virtuve pamate kliurka ir pasiule det vertikaliai - nesutikau schmoll.gif . Dar siule tokio pat modelio, tik trumpesne rankenele - irgi nesutikau schmoll.gif . Sakiau, nedekit nieko, ir neprasoviau mirksiukas.gif. Atsidarau ja uz fasado apacios visai lengvai, kazkas net stebejosi, kad ten pas mane spintute, o ne butaforija lotuliukas.gif . Ir neiskrenta is konteksto bigsmile.gif .
Papildyta:
QUOTE(nercyte09 @ 2013 07 19, 23:14)
O dėl plačių viršutinių tai irgi nepergyvenu... bus paprasčiau susirasti...Atidarai ir matosi smile.gif

Pirmai pacitavau, ale pamirsau pakomentuoti doh.gif
Del virsutiniu spinteliu - nemanau, kad patogu jos placiom durelem... Gal ir matos visas turtas, ale galva i kampus atsitrenkt irgi galimybe didele... unsure.gif . Nedaryciau, tiksliau pasakius ir nedarau pas save tokiu placiu. Ir metrinio stalciu bloko nedariau, liepiau dalint perpus...
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2013 07 21, 13:48)
nebent jau viskas nudazyta, tai tada per velu, bet kitu atveju – galima ispjauti gipse skyle...

išklijuota plytelėm, tad viskas jau šiai dienai, nebent bus laaabai nepatogus tas TV, tuomet ir galvosim, yra dar atlikusių plytelių, jei jau tikrai reiks daryti pertvarkymus unsure.gif

QUOTE(xde @ 2013 07 21, 15:57)
1. Man,kaip kairiarankei,padeklas kaip tik patogiau kaireje.
2. user posted image
nesutampa vertikalės,bet bent man tai atrodo tvarkingai.
(Foto skolinta.)

1. tikrai g.gif unsure.gif
2. pas mane labai panašiai išdėliota, bet bandysiu vertikales kiek įmanoma suderinti smile.gif šiandien turėčiau susitikti su baldininku, pažiūrėsiu ką paprojektavęs bus, ir kokia kaina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 19, 21:42)
ana nuotrauka tai ne tų gamintojų  lotuliukas.gif bet supratot, tikiuosi  unsure.gif
ar patiko jų baldai? g.gif

labai patiko, jau buvau nuvaziavusi! thumbup.gif
Atsakyti
[quote=uzsiemusi,2013 07 19, 22:57]

Netycia ciandien radau si ta grazaus "delfyje" ..

user posted image

Kaip tik galvoja kaip cia padarius kad nesijaustu svetaineje kad sedi virtuveje lotuliukas.gif

Siaip sienu spalva numatoma beveik tokia kaip sitoj nuotraukoj visam bute - kaip ir dabartiniame buste. Na ir apskritai as prie provanso, tik jei pasirenkant ta blizgia balta spalva/medziaga virtuvei tai jau tada modernus o ne klasikinis gaunasi unsure.gif :h

[/quote]
Bet kai nera sutapimo vertikaliu liniju tarp virsutiniu ir apatiniu spinteliu, tai labai chaotiskai ir netvarkingai virtuve atrodo.
[/quote]
tikrai nesutiksiu su tuo, esu maciusi kruva pavyzdziu, kai atskirai lygiuojama apacia ir virsus, taciau tuomet atsisakoma smulkiu detaliu ir praktiskai virsuje ir apacioje eina vienodos spinteles, kad atrodytu vientisa... daznai netgi virsutiniu spinteliu ilgis buna trumpesnis, nei apatiniu ir nera jokio lyginimo. Juk chaosa virtuves spintelese galima padaryti ir sulygiavus virsu su apacia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pardon @ 2013 07 22, 11:22)
labai patiko, jau buvau nuvaziavusi!  thumbup.gif

tai gal ir mano virtuvę rodė wub.gif tokia raudonais su oranžiniu prieskoniu ir rudai/pilkais fasadais ax.gif sakė, kad kažkam jau rodė, bet dabat gal jau supakuota yra unsure.gif prašom pasigirti, kad užrodė Daiva iš Klaipėdos/Palangos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 22 liepos 2013 - 11:08
QUOTE(jblmami @ 2013 07 21, 23:05)
Dar karta perskaiciau blumu firmos rekomendacijas del ergonomisku virtuviu ...Del darbastaliu raso, kad minimum butu 90cm, o tarp spinteliu(kai buna salos, pusasliai ) turi buti 1,2m  mirksiukas.gif

Kas vertikales linijas liecia, nu vistiek juk ziuri i reikala matematiskai. Sakykim apatine palati spintele, o virsui dvi perpus siauresnes. Dar eina. Bet kaip ikeltam pvz buvo doh.gif . Nu ten matematiskai niekas nesirisa  schmoll.gif . Todel ir atrodo chaotiskai. Ir gyvai tikrai matysis. Tik mazoj virtuvej gal ne taip kristu i akis. Bet is toliau ziurint tai tikai atkreipsi demesi.
Neviena karta atostogaujant Olandijoj turejau toki varianta, kai kaitlente visai prie plautuves( su apei 20- 30cm tarpu). Tai visai patogu, bet kai jau didesnis atstumas( 50-60cm) jau nekas. Nes kaip darbastaliui vietos permazai ir jau perdidelis atstumas pasiekti kaitlente su maziausiom pastangom.

domiai pasiskaityt apie virtuvės išplanavimą galima ir angliškam Blum remiamam puslapy čia. Darbo zona nurodoma tarp plautuvės ir viryklės, turėtų būti minimum 90 cm. Vikipedija apie darbini trikampį
Visokių atvejų būna. Man asmeniškai ta įkelta nuotrauka visai normaliai atrodo. Garantuoju, kad tie, kas neplanavę, o pasiklaiuja kokiais baldininkais, tai gyvena ir vargo nemato irnesakyk.gif Vat kai pradedi domėtis, žiūrėti skirtingus varijantus ir lyginti visas linijas, tada tai joa, matosi ir akis gal bado. Juk ir per temas kiek kalbėta, kiek visako perplanuota, kad susilygintų ir nebūtų plačiausių durų viršuj, visokių kargiukų ir dar kokių tik biesų nepripaišoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 22, 12:05)
tai gal ir mano virtuvę rodė  wub.gif tokia raudonais su oranžiniu prieskoniu ir rudai/pilkais fasadais ax.gif sakė, kad kažkam jau rodė, bet dabat gal jau supakuota yra unsure.gif prašom pasigirti, kad užrodė Daiva iš Klaipėdos/Palangos  lotuliukas.gif

nu geras.... taip, ta ir maciau ir grynai tokios pacios uzsiprasiau (tik spalva kitokia pas mane bus). LABAI LABAI graziai padaryta... Maciau tik sala, bet jau kokybe... (bent is akies) thumbup.gif
labai derinasi abi spalvos, isivaizduoju, kokia grazi virtuve bus 4u.gif
Atsakyti
Gabby_jz - turiu tau dar porą klausimukų, nes rytoj noriu galutinai su baldininkais pabaigti derinti. Kai padarys, galėsiu parodyti truputį kitokį, bet variantą tavo įkvėptą mirksiukas.gif

Kokio pločio stalčiukas po plautuve?
Koks aukštisnuo dujinės iki gartraukio?
Ar tu dėjai dar kokį papildomą apšvietimą? Nematau niekur papildomų rozečių, nedėjai? O šviesos jungiklis likęs prieškambaryje?
Atsakyti