![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Keletas patarimų prededantiesiems:
1. pirmiausia apsižiiūrėkite turimoje virtuvėje ir nuspręskite:
kas patinka ir norėtumėt naujoje virtuvėje
kas nepatinka ir tikrai nenorėtumėte
dėl ko neesate tikri.
2. išsimatuokite visus svarbiausius atstumus, pvz pagrindinės darbo zonos ir įvertinkite ar tai jums tinka ar naujoje virtuvėje norėtumėt didinti/mažinti.
3. pasidarykite sarašą jau turimų daiktų, jei tokių yra - šaldytuvai, stalai, kėdės.
4. taip pat pasidarykite sarašą didesnių virtuvinių prietaisų ar nestandartinių matmenų indų, kuriems reikės rasti vietos naujoje virtuvėje.
5. pasidomėkite virtuvių stiliais ir pasirinkite koks/kokie jums patinka labiausiai, apsvarstykite spalvų gamą.
6. pasidomėkit "pribambasais" ir jų kainomis. Blum lankstai gerai, bet ir kainuoja, pigesni atlieka tą pačia funkciją (gal ne taip maloniai dirba, bet jei neturite su kuo lyginti, nenusivilsite).
7. rinkites kokybiškiausius produktus kokius tik leidžia biudžetas. Susidarykite prioritetų sarašą, kad žinotumėte ką galite paaukoti visiškai, ką imti pigesnį variant, o ko neatsisakysite nė už ką.
8. pasikalbėkite su tėvais, draugais, giminaičiais (visais kas turi virtuvę) ir pasiklauskite ką jie keistų savo virtuvėse. Nepraleiskite progos pasisukioti kitų virtuvėse, baldų salonuose. Semkitės idėjų iš kur tik galite, bet nepamirškite, kad virtuvė jūsų, joje šeimininkausite jūs todėl ji turi atitikti jūsų poreikius ir gyvenimo būdą.
9. pasidarykite patalpos planą (geriausia pradėti popieriaus lape), sužymėkite visus išmatavimus - sienų, langų, durų..., komunikacijas - vandenį, elektrą, ventiliaciją, katilus... Nuspręskita ar reikia/norite/galite griauti ir perstatyti sienas. Paišant lape, svarbiausia atrasti vietas šaldytuvui, plautuvei ir viryklei, baldų visualizacija ateis vėliau.
10. maksimaliai išnaudokite plotą, apsvarstykite ar Jums tikrai reikia mažo ir brangaus kargiuko ar praktiškiau tą plotą padalinti šalimai esančioms spintelėms? Juk gaminatės baldus pagal užsakymą, todėl jie neturi būti standartinių išmatavimų jei jums tokie netelpa patalpoje.
11. vizualizuotis galima naudjant programėles kaip Ikea kitchen planner ir pan, pasiklauskite Googlo
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
Dažniausi patarimai:
Patogiausia apatinėje virtuvės dalyje STALČIAI.
Patogiausia darbo zona tarp plautuvės ir viryklės
virtuvės trikampio (šaldytuvas-plautuvė-viryklė) kraštinės, t.y. atstumai tarp šių zonų turėtų būti minimum 1,2 metro ir maksimum 2,7 metro.
PASISKAITYKITE BENT VIENĄ VIRTUVIŲ TEMĄ.
Jei norite gauti patarimų, komentarų apie savo planus - klauskite, bet BŪTINAI pasirodykite ką jau turite ar papasakokite apie ką kalbate. Į klausimus iš serijos "nieko nežinau" atsakyti neįmanoma, taip pat kaip ir komentuoti "standartinių" virtuvių be išmatavimų ir panašių detalių.
Svarbiausia nepamirškite, kad virtuvės kūrimas reikalauja laiko ir kantrybės, keleto perbraižymų popieriuje ir daugelio valandų renkantis plokštes, stalviršius, apšvietimą, rankenėles ir dar beagles smulkmenų... Tačiau tai bus JŪSŲ virtuvė ir ji to verta
Sėkmingų visoms planavimų ir plepėjimų
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Senesnės virtuvių temos:
čia
ir čia
Primenu, kad virtuvinė technika turi atskiras temas. Taip pat atskiros temos yra baldų gamintojams.
Mažos virtuvės išplanavimo etalonas SM - Gabby_jz virtuvė
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![user posted image](http://images60.fotki.com/v778/photos/6/2076276/11021839/20130422_142928-vi.jpg)
štai čia, žinutė nr 395