Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

darykite is paprasto pastilazo kuriuo dengiate torta. ir jei didesne gelyte tai ja dziovinkite spintelej ne saldytuve smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2013 08 13, 18:55)
darykite is paprasto pastilazo kuriuo dengiate torta. ir jei didesne gelyte tai ja dziovinkite spintelej ne saldytuve smile.gif

kiek mazdaug laiko reikia dziovint? ir kiek laiko nuo pagaminimo tuos papuosimus tinka naudoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 08 13, 09:12)
Dėkui už atsakymus, bet man svarbiau buvo ne ilgas torto laikymas, o jo papuošimas. Ryte sutepus tortą jei vakare puošiu ar nesutrūkinės masė vėliau? Tortas nesideformuos?

Jei masė gerai padaryta, tai nieko nenutiks. Nebent šaldytuve drėgna, laša ir pan, tai tada, kur gaus drėgmės ar užlašės, tirps, aišku. Jei šaldytuve yra drėgna, tortą dėkit į dėžutę ir laikys puikiausiai.

Dėl pastilažo, gėlėms naudoju pastilažą lipdymui. Man su juo lengviau dirbti, greičiau džiūna ir t.t. Be to, ir kiekis perpus mažesnis pastilažo lipdymui gaunasi iš recepto normos. Tik darausi jį, kaip ir dengiamąjį, iš vakaro. Viską darau gramas į gramą, jis iš karto gaunasi per minkštas ir lipnus, bet per naktį pabuvęs (žinoma, hermetiškai susuktas į plevelę), pasidaro pačios tinkamiausios konsistencijos, tad nebelieka problemos, kad įdėsi per daug pudros, ir trupės dirbant. Kad gėlytės būtų ne tokios trapios, dedu šaukštelį tragacan gum miltelių.

Dėl džiovinimo, kaip čia jau buvo ne kartą minėta, visas cukrines detales, gėles, papuošimus būtina džiovinti kambario temperatūroje, o ne šaldytuve, jums taip niekad nelaikys, jei padarius kišite į šaldytuvą, juk turi išgaruoti drėgmė ir sudžiūt, o ten tik nuo šalčio apstingsta, išėmus ir sutęžta, elementaru.

O džiovinti, na, priklausomai, ką darote. Paprastos gėlytės, rožės, figūrėlės man pakankamai sudžiūsta per naktį. Bet, kaip minėjau, aš daugiausiai darau iš pastilažo lipdymui. Iš dengiamojo džiūsta ilgiau, nes jame yra aliejaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elentari: 13 rugpjūčio 2013 - 20:04
QUOTE(RimaVen @ 2013 08 13, 20:57)
kiek mazdaug laiko reikia dziovint? ir kiek laiko nuo pagaminimo tuos papuosimus tinka naudoti? 4u.gif

as daznai lipdau ta pacia diena, nes arba tingiu arba laiko neturiu. doh.gif o naudoti papuosimus galima manau ilga laika
Atsakyti
Kepėjėlės kokias formeles naudojat rožių žiedų darymui, tiek jų įvairių yra su kuriom lengviausia padaryti rožę?
Atsakyti
Man greičiausia su šiomis: http://www.miniinthe...es_p367340.html
(įdedu foto iš google, jų ir LT yra pirkti)
Atsakyti
Sveikos smile.gif jūs turit daug patirties, gal žinot ar yra koks kremas, kurį galima būtų nudažyti sodria juoda spalva? nes užsakė juodai puoštą tortą, bet nori kad jis būtų ne mase dengtas, o kremu puoštas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spylkutia @ 2013 08 14, 14:31)
Sveikos smile.gif jūs turit daug patirties, gal žinot ar yra koks kremas, kurį galima būtų nudažyti sodria juoda spalva? nes užsakė juodai puoštą tortą, bet nori kad jis būtų ne mase dengtas, o kremu puoštas  doh.gif

as tai nzn smile.gif bet esu macius, pas kazkuria kepejele puosta bite kremu ir ten buvo juoda salva. bet noreciau pamatyti valgytoju burnas pavalgius tokio kemo blink.gif doh.gif as visad atkalbu nuo juodos spalvos, kiek imanoma maziau jos naudot
Atsakyti
sveiki smile.gif Norėjau pasiteirauti iš kokiu produktų darote tortu puosima (kremo tipo) ?
Atsakyti
Turtingas kavos, 2,8kg Mano didzioji sake vilko maike be rankoviu turejo but, o zuikis visai nepanasus lotuliukas.gif

user posted image

Sokoladinis maskarpones, 2,6kg Turejo but Ariele, bet mano didzioji suvare, sake visai nepanasi blush2.gif

user posted image

Vysninis/karamelinis, jogurtinis su persikais ir zele, 5,8kg

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mingailiux: 14 rugpjūčio 2013 - 15:06
QUOTE(onl.y @ 2013 08 14, 15:19)
sveiki smile.gif Norėjau pasiteirauti iš kokiu produktų darote tortu puosima (kremo tipo) ?

http://www.supermama...howtopic=378104
perskaitykite sia tema
Mingailiux liux tortai wink.gif
Atsakyti
Tiesa, Nevute, tas paskutinis nuo taves kopintas. Soriukas. Nu taip norejo. Matyt tavo tortai labai patinka. Tai is dvieju miksa sumaste. Nu gal labai nepyksti blush2.gif
Atsakyti