QUOTE(varniukas @ 2013 08 09, 15:34)
Iškepiau vyro gimtadieniui tortuką - Turtingas kavos tortas, apteptas ganašu, kaspinas iš Marshmallow masės....
Bet kasme mano klaidos?
1). ganasas buvo kietas nes speju dejot gera sokolada ir santykiu 1:1, realiai sokolado reik deti maziau, arba nesaldykit visa nakti, o tik tiek kad maisant vientisa spalva butu.
2).kai jau pasildet tai jis ir nebeissiplake, grietinele turi buti salta norint kad ji plaktusi.
3). PASTILAZAS NEDRAUGAUJA su grietinele! jis nuo jos tirpsta
4).Kam pastilazo kaspina dziovinti saldytuve? ten pilna gredmes, isdziuti be sansu, nebent tam laikui sukietes, bet neisdzius, o tai reiskia nelaikys formos.
5). kaitra namuose irgi prisidejo, ganasas tirpo, jo dregme persidave kaspinui. bet jei butu viskas gerai padaryta beda butu tik vos patirpes ganasiukas, kaspinui nieko nebutu.
taigi, normaliai issiplakat ganasa, aptepat/papuosiat torta. Gerai isdziovinat tamsioj sausoj vietoj savo kaspino dalis (kad ir kartono dezutej spintoje
bent diena dvi) ir jau pries pat uzdedat ant torto, jungiat su sviestiniu ar tirpintu pastilazu ir kuo maziau lietimosi su grietinele ir dregme
QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 20:25)
dar reikėtų konsultacijos....
apsitepat abu tortukus atskirai sviestiniu, palaikot saldytuve, tada dengiat 1a., i saldytuva, tada dengiat 2a., i saldytuva. tada pirma suvirtinat pagaliukais (bent 3vnt), tada patepat jo virsu viduryje tirpintu pastilazu (galima ir sviestiniu bet kai karsta jis gali tirpti), tada dedat antra su padekliuku po apacia (bet pasleptu kad nesimatytu krastu), prilipinat prie to pastilazo, tortai susijungia. Puosiat pabaigai.
Mingailiux na ka cia ir pasakyti...
labai, labai grazu, kaip tu speji?
-----
As vat leidziu paskutinias atostogu dieneles tikrai atostogiskai
krikstynoms:
fotoaparatas sugedo, tai ryskumas ...
keksiukai prie jo