Sveikos,
jau labai senai bekepiau torta su papuosimais. Teisingiau as juos bandau puosti tik per vaiko gimtadieni
Dabar ir vel toks metas, o as ir vel nieko nebemoku
Esme tokia- nemoku as visokiu figureliu prilypdyti, todel vel bandysiu dengti cukrine mase ir tada jau aptaskuoti ar kazka panasiai padaryti. Deja, visais metais man su ta mase beda. Darau berods pagal Adrijos recepta:
500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas schmoll.gif )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios ).
I dubeni supili persijota !!!!! pudra , imusi baltima ( is trynio pasidarai gogolio mogoloi lotuliukas.gif nestuke.gif ir skaniai suvalgai ) ,ipili alieju ir istirpinta zelatina . Viska labai gerai isminkai , bet as beminkydama dar kazkiek pudros dadejau , kad gautusi kociojama mase , kas dare gelytes , tos zinos kietuma ( ciut kietesne kaip koldunam ).
Mase iskocioji ant stolo pabarstyto pudra , suvynioji ant kocelo , ir taip pat vel atvynioji ant tortuko , gerai islygini pavirsiu , paskui sonus , kad nebutu staltiese ir nupjauni nereikalinga apacia , na , o paskui jau cia jusu fantazija ka toliau daryti smile.gif
Tiesa , sita mase reikia kloti ant kremu patepto torto virsaus ir sonu , o ne ant sauso schmoll.gif nes ji neprilips ir styros atsokus
bet dabar radau ir Cypciuko:
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai thumbup.gif
kazkaip atrodo tas antras gal paprastesnis? Bet as turiu tik naturalaus medaus,- jis tiks?
gal yra kokia gudrybe, kurios as neperkandu? nes kiek bebandziau, man visada labai trukineja ta mase, sunku perkelti ant torto. Ji turi buti ganetinai stora, kad neplystu... labai greitai sudziuva, nespeju iskocioti....
Papildyta:
QUOTE(astuftis @ 2013 08 07, 16:02)
QUOTE(O-RE-AR @ 2013 08 05, 01:20)
va mano svajonė išmokti taip padengti. Astufis, Orear, pagal kurį receptą darote?
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2013 08 05, 23:21)
aciu
, dabar dar iskilo klausimas. darau astilaza pagal cpsiuko recepta figureliu lipdymui, bet mase gavosi tokia lipbi ir tasi, visai ne kaip plastelinas. gal ka ne taip darau? ar ja reik saldytuve dar laikyti?
mhmm cia man kazkas nauja
ar cia tinka tik figurelem, ar ir torto apdengimui?
Papildyta:
QUOTE(Nevute @ 2013 07 29, 23:11)
o pvz šitam tortui papuošimai padaryti iš šos pačios masės kaip ir apdengta?
Aš daugų daugiausiai ir galiu padaryti kažkiek panašiu principu
uždengti ir tokiu gėlyčių priklijuoti. tik čia išvis ir mintis labai graži