Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(erikiuxxx @ 2013 08 07, 20:53)
Mergaites , kas kepate daznai, patarkyte prasau, ar per karscius, tortukas puostas su beze, ar gerai atlaiko ??? ar geriau puosti saldzia mase ???[/b]

jei nebus daznai daroma SILTA-SALTA-SILTA-SALTA.... tada viskas bus gerai(as apie slapia beze)
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 08 07, 21:20)
nu nepasakysiu kad labai daug kepu, bet... biggrin.gif kiek karsta diena dariau sl. beziuka tai jei labai gerai isplaktas ir apdziuna kaip morengiukas-viskas super mirksiukas.gif

4u.gif

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 08 07, 22:37)
jei nebus daznai daroma SILTA-SALTA-SILTA-SALTA.... tada viskas bus gerai(as apie slapia beze)

O kas tada gali atsitikti ? kai bus silta salta ? as cia apsidraudimui klausiu blush2.gif kokiu atveju buna ? papuosimas bus paprastas, nei zolyte nei gelyte, pabraukyneta su mentele, ar peiliu galu , pirmyn atgal ir vsio, bet domina, ar buna atveju kad nuciuostu, ir plikas liktu tortas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 07 rugpjūčio 2013 - 23:01
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 08 08, 00:00)
4u.gif
O kas tada gali atsitikti  ? kai bus silta salta ? as cia apsidraudimui klausiu blush2.gif  kokiu atveju buna ? paposimas bus paprastas, nei zolyte nei gelyte, pabraukyneta su mentele, ar peiliu galu , pirmyn atgal ir vsio, bet domina, ar buna atveju kad nuciuostu, ir plikas liktu tortas  biggrin.gif

ai,tai tokiu atveju tikrai nieko nenutiks. kazkada seniai kai veziau torta su sl.beze zolyte daryta,tai kartais jam masinoj kondisana ijungdavom,kartais isjungdavom,tai toj vietoj kur pute i ji saltis,zolyte patezo
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 08 07, 23:04)
ai,tai tokiu atveju tikrai nieko nenutiks. kazkada seniai kai veziau torta su sl.beze zolyte daryta,tai kartais jam masinoj kondisana ijungdavom,kartais isjungdavom,tai toj vietoj kur pute i ji saltis,zolyte patezo

o tortuka vezete be dezutes ? ar su deze taip atsitiko ?
aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 08 08, 00:18)
o tortuka vezete be dezutes ? ar su deze taip atsitiko ?
aciu uz atsakymus  4u.gif

nebepamenu biggrin.gif seniai tai buvo.saviem veziau,is Siauliu i Kauna.kelione ilgoka,tai turejau i kazka ideti,manau biggrin.gif
Atsakyti
Gal ne visai į temą, bet noriu paklausti - jei torto apačia bus 26 cm, kokioje formoje kepti antrą aukštą: 24 cm ar 20 cm?
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 08 08, 09:37)
Gal ne visai į temą, bet noriu paklausti - jei torto apačia bus 26 cm, kokioje formoje kepti antrą aukštą: 24 cm ar 20 cm?

20 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

jau labai senai bekepiau torta su papuosimais. Teisingiau as juos bandau puosti tik per vaiko gimtadieni ax.gif Dabar ir vel toks metas, o as ir vel nieko nebemoku doh.gif
Esme tokia- nemoku as visokiu figureliu prilypdyti, todel vel bandysiu dengti cukrine mase ir tada jau aptaskuoti ar kazka panasiai padaryti. Deja, visais metais man su ta mase beda. Darau berods pagal Adrijos recepta: 500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas schmoll.gif )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios ).

I dubeni supili persijota !!!!! pudra , imusi baltima ( is trynio pasidarai gogolio mogoloi lotuliukas.gif nestuke.gif ir skaniai suvalgai ) ,ipili alieju ir istirpinta zelatina . Viska labai gerai isminkai , bet as beminkydama dar kazkiek pudros dadejau , kad gautusi kociojama mase , kas dare gelytes , tos zinos kietuma ( ciut kietesne kaip koldunam ).
Mase iskocioji ant stolo pabarstyto pudra , suvynioji ant kocelo , ir taip pat vel atvynioji ant tortuko , gerai islygini pavirsiu , paskui sonus , kad nebutu staltiese ir nupjauni nereikalinga apacia , na , o paskui jau cia jusu fantazija ka toliau daryti smile.gif
Tiesa , sita mase reikia kloti ant kremu patepto torto virsaus ir sonu , o ne ant sauso schmoll.gif nes ji neprilips ir styros atsokus

bet dabar radau ir Cypciuko:
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai thumbup.gif


kazkaip atrodo tas antras gal paprastesnis? Bet as turiu tik naturalaus medaus,- jis tiks?

gal yra kokia gudrybe, kurios as neperkandu? nes kiek bebandziau, man visada labai trukineja ta mase, sunku perkelti ant torto. Ji turi buti ganetinai stora, kad neplystu... labai greitai sudziuva, nespeju iskocioti....

Papildyta:

QUOTE(astuftis @ 2013 08 07, 16:02)


QUOTE(O-RE-AR @ 2013 08 05, 01:20)
-----------


va mano svajonė išmokti taip padengti. Astufis, Orear, pagal kurį receptą darote? ax.gif

QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2013 08 05, 23:21)
aciu  4u.gif , dabar dar iskilo klausimas. darau astilaza pagal cpsiuko recepta figureliu lipdymui, bet mase gavosi tokia lipbi ir tasi, visai ne kaip plastelinas. gal ka ne taip darau? ar ja reik saldytuve dar laikyti? g.gif


mhmm cia man kazkas nauja g.gif ar cia tinka tik figurelem, ar ir torto apdengimui?


Papildyta:
QUOTE(Nevute @ 2013 07 29, 23:11)
------------


o pvz šitam tortui papuošimai padaryti iš šos pačios masės kaip ir apdengta?
Aš daugų daugiausiai ir galiu padaryti kažkiek panašiu principu sad.gif uždengti ir tokiu gėlyčių priklijuoti. tik čia išvis ir mintis labai graži thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 rugpjūčio 2013 - 10:02
QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 10:44)

kazkaip atrodo tas antras gal paprastesnis? Bet as turiu tik naturalaus medaus,- jis tiks?

gal yra kokia gudrybe, kurios as neperkandu? nes kiek bebandziau, man visada labai trukineja ta mase, sunku perkelti ant torto. Ji turi buti ganetinai stora, kad neplystu... labai greitai sudziuva, nespeju iskocioti....

  ar cia tinka tik figurelem, ar ir torto apdengimui?

as kazkada dariau ir su naturaliu medum, bet su dirbtiniu gaunasi daug geresne ax.gif nusipirkit to dirbtinio... buna is po 250ml, apie 3lt mirksiukas.gif niekada nedarius tos su kiausiniu mases, bet ta antraja naudoja dauguma mirksiukas.gif jei gaunas labai minksta- palaikykit truputi.. tada apkietes....

geriau figurelem 4u.gif

sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 10:53)
o pvz šitam tortui papuošimai padaryti iš šos pačios masės kaip ir apdengta? 
Aš daugų daugiausiai ir galiu padaryti kažkiek panašiu principu sad.gif uždengti ir tokiu gėlyčių priklijuoti. tik čia išvis ir mintis labai graži  thumbup.gif

as beveik niekada nedarau kits mases figurelem biggrin.gif sudziusta ir is paprastos... tik pasidarykit is vakaro ar pries kelias dienas kad tikrai sudziutu... nesudzius, jei namuose labai dregna, tada as dedu figurkas i orkaite ir paleidziu tik ventiliatoriu be jokios silumos, tai ispuia is ju dregme ir sudziusta jos biggrin.gif
Atsakyti
ačiū akvilyte 4u.gif

dar paklausiu- jei darysiu su tau kur dirbtinas medus mase, tai pvz paskui detale prie detales paslapinus prisiklijuos, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2013 08 08, 11:03)
ačiū akvilyte  4u.gif

dar paklausiu- jei darysiu su tau kur dirbtinas medus mase, tai pvz paskui detale prie detales paslapinus prisiklijuos, ar kaip?

taip 4u.gif prisiklijuos.. vandenuku, degtine, kiausinio baltymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mingailiux @ 2013 08 06, 18:51)
as tai daryciau kaip visad 23-16, tik i auksti kelciau (man graziau auksti). O tie skoniai tai lengvi

klausiu idomumo delei, o jums zmones nieko nesako del aukstumo? Man irgi simta kartu graziau ziurisi auksti tortai, bet labai daznai sulaukiu zmoniu prasymo daryti zemesnius, nes tokius kur kas patogiau atpjauti. g.gif
Papildyta:
ir dar turiu klausimuka, kodel spalvota mase dengiant torta ji trukineja? g.gif
Atsakyti