QUOTE(selinga @ 2013 08 27, 14:14)
Sveiki,rizikuoju uzsitraukt senbuviu nemalone,bet....Tortus kepu mazdaug du kart metuos ir kiekviena karta sakau:viskas,daugiau nekepsiu....Bet ateina vaiku gimtadieniai ir vel

Daug skaiciau,bandziau,bet man vis nesigauna figureliu lipdymas.Zinau,kad receptu yra ne vienas,tad gal kas galit patart,kuris butu tinkamiausias.Si karta bandysiu lipdyt zmogu vora

Man tos mases gaunasi kazkokios neelastingos
O kurią masę darote? Darykite
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo , dedu 200g
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
*Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti.
* Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame.
*1/3 ar net mažiau sauso mišinio įsidedame į dubenį, kuriame maišysime masę, jokiu būdu nesusidėkite visko iš karto.
* Išbrinkus želatinai, ją išlydome, aš tai darau mikrobangėje 50 sekundžių ją pakaitinus.
* Į iškaitintą, ištirpusią želatiną dedu 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės, supilu medų, išmaišau iki vientisos masės, maišant supilu į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio, maišau iki vientisos masės, paskui palaipsniui susidedu likusį sausą mišinį, pačioj pabaigoj susipilu ir įsiminkau aliejų
* Masę užminkius, suvynioju maišelyje sandariai ir palieku kambario temperatūroje pailsėti. Visada pasidarau iš vakaro, nors galima dengti ir iš karto, bet man daug lengviau ir paprasčiau, kai ji pastovi, subręsta. Citrinos rūgštelės ir kvapų nėra recepte, tačiau, rūgštelė priduoda masei ir skonio ir baltumo, kas labai aktualu vestuviniams tortams dengti. prieš dengimą kočioju tik ant krakmolu plonai pabarstyto stalo.
Tik želatinos medaus ir cit.rūgšties masę į pudros ir krakmolo masę pilkite gana karštą, nes jei per vėsi tada masė trupa, nėra elastingumo