Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 13, 18:28)
Zodziu, kas jungiasi y kompanija savaite be kavos? biggrin.gif Pradedu nuo rytojaus 4u.gif

Sveikos,
Jungiuosi į kompaniją thumbup.gif

Kai žiemą sirgau gripu, negalėjau pakęsti net kavos kvapo.
Po to negėriau 4-5 mėn. Dabar , kai pradėjau gerai jaustis, vėl pradėjau gerti - 1 puodelį per dieną su 3 šaukštais naminės saldžios grietinėlės.
Geriu ne rytais, o antroje dienos pusėje. Kenčiu, negeriu, paskui jau neištveriu.
Norėčiau visai negerti, mažinu kavos kiekį didindama vandens.

Valgydama pagal šią dietą nebeturiu žarnyno dujų kaupimo bėdų. Paskutiniu metu baisiai vargino. Nebepučia pilvo, dėl to pilvuką turėjau nemenką, o dabar kažkur prapuolė. Didelis džiaugsmas! Tik kartais, ypač rytais pagurguliuoja tuščias, nes tikriausiai per mažai valgau arba vakarienės "žolinį maistą" greitai suvirškina.
Vyras sako, kad paskutiniu metu beveik nebeknarkiu.
Kas man niekad nebuvo būdinga, bet paskutiniu metu ėmiau knarkti, vyras vidury nakties pabėgdavo iš miegamojo į kitą kambarį, mat jis jautriai miega. Kartais taip užknarkdavau, kad net pati prabusdavau nuo to baisaus garso. Paskui bijodavau užmigti, kad nepradėčiau vėl.
Štai kuo norėjau su jumis pasidžiaugti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Wallis @ 2013 07 13, 22:33)
Man besimaudant as pastebejau, kad ta vonia kisasi ir vanuo nebeisbega. Vanduo buvo labai labai melynas,o jame daug visokiu nesvarumu ir daug kirmeliu... labai issigandau ir pradejau rekti. tuo paciu ir nubudau.

Maudytis - ištekėsi arba būsi nėščia.
Maudytis nešvariame vandenyje - vargai arba ligos. Bet kad maudeisi labai labai mėlyname vandenyje ir vonia buvo plačioje erdvėje , tai tie vargai ar ligos tavęs nepalies, praeis pro šalį.

Mane mama išmokė tokių spėliojimų, o ją jos mama.
Aš tuo tikiu, nes ne kartą pasitvirtino:)
Aišku, nebūtina viskuo tikėti ax.gif
Atsakyti
Nijoel46, dėl dujų kaupimosi - pirmiausias požymis kuris dingsta ir netgi daugeliui! smile.gif)
paskui pajusi, kad vėl jei kada kaups, permąstysi maistą, pamatysi, kad primaišei kažko, ar netinkamo kažko užvalgei... šian pvz aš tris obuolius suvalgiau ir jau kažkas ne taip. su dviem gerai būdavo biggrin.gif

Trečia diena ir po vakarienės jokių užkandžiavimų nebėra, griežtai pagal planą. Atsigulus jau būna gurgia pilvas, o ryte keliuos ir seilėtekis- bet aš kadangi rytais valgau, tai ne bėda. Bet tiesiog ai gera.. svarbu tik vėl nesusidirbt (nes na pokyčių man artėja, ir nenoriu, kad jie išmuštų mane)

Su kava.. po pusryčių gersiu sakiau.. nes būdavo iki 12 antrą dar puodą išgeriu, o po pietų nu kurmii noriu dar - pasėdėt su savim dar smagiai biggrin.gif tai geriu po pusryčių vėliau ir pasilieku antrąjį po pietų - prieš trefkę. Ir ateis laikas, kai sumažinsiu.. arba iš vis padidinsiu biggrin.gif nors ne... su pienu parduotuvinę tik labai retais lepinimosi periodais teleist sau, nes bais skanu o ir pasotina kažkuriam laikui, kai mieste esi ir neturi ką pavalgyt ir žinai, kad ilgai dar neturėsi...

Rudeniui artėjant, tiesiog laksiu arbatas, prisibėrus muskato, cinamono, pipiriukų.. bus ne tik čystas vandenukas...

Na ką mėtų arbata ir toliau šturmuoju interneto lobius...
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 13, 23:00)

Valgydama pagal šią dietą nebeturiu žarnyno dujų kaupimo bėdų. Paskutiniu metu baisiai vargino. Nebepučia pilvo, dėl to pilvuką turėjau nemenką, o dabar kažkur prapuolė. Didelis džiaugsmas!
nes nebeduodi maisto dujų gamintojams, kurie maitinosi krakmolu ir cukrumi.

Vyras sako, kad paskutiniu metu beveik nebeknarkiu.
Kas man niekad nebuvo būdinga, bet paskutiniu metu ėmiau knarkti, vyras vidury nakties pabėgdavo iš miegamojo į kitą kambarį, mat jis jautriai miega. Kartais taip užknarkdavau, kad net pati prabusdavau nuo to baisaus garso. Paskui bijodavau užmigti, kad nepradėčiau vėl.
pas mus atvirkščiai- vyras labai knarkdavo, net ant šono gulėdamas sugebėdavo, tad tekdavo baksnoti ir baksnoti alkūne. O dabar stebiuosi- net aukštielninkas miega tyliai, nė knarkt. bet jam ne taip greit tai nutiko, pusmetis tikrai praėjo,

Aišku, nebūtina viskuo  tikėti ax.gif

na va, turėsim savo sapnų aiškintoją, belieka tik susapnuoti.
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 13, 23:00)

Papildyta:
Maudytis - ištekėsi arba būsi nėščia.
Maudytis nešvariame vandenyje - vargai arba ligos. Bet kad maudeisi  labai labai mėlyname vandenyje ir vonia buvo plačioje erdvėje , tai tie vargai ar ligos  tavęs nepalies, praeis pro šalį.

Aišku, nebūtina viskuo  tikėti ax.gif

Nu va, nescia pagal pilvo apimtis tikrai galeciau but, net suknia pasikelus smile.gif o del sapnu aiskinimo tai as nelabai tikiu bendrais aiskinimais, manau zmogus turi pats issiaiskinti, koks jam sapnas ka reiskia. As labai daug sapnuoju, sapnai- tarsi antras gyvenimas man. pavyzdziui, jei sapnuoju, jog matau, kaip suduzo lektuvas, tai issiskirsiu su bernu. jau 2 kartus taip buvo ! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 13, 23:24)
Nu va, nescia pagal pilvo apimtis tikrai galeciau but, net suknia pasikelus smile.gif o del sapnu aiskinimo tai as nelabai tikiu bendrais aiskinimais, manau zmogus turi pats issiaiskinti, koks jam sapnas ka reiskia. As labai daug sapnuoju, sapnai- tarsi antras gyvenimas man. pavyzdziui, jei sapnuoju, jog matau, kaip suduzo lektuvas, tai issiskirsiu su bernu. jau 2 kartus taip buvo ! smile.gif

Kad taptum nėščia, ne kartą reikia sapnuoti maudynes biggrin.gif
Tikra tiesa, pats žmogus turi išsiaiškinti.
Dabar žinosiu, ką reiškia sudužęs lėktuvas mirksiukas.gif
Atsakyti
Wallis, na nesiparink tiek daug del to putimosi. as irgi issiputus, ryte bunu kiek pabliuskus, bet vakare vel kaip kamuoli prarijus... reiktu porcijas pamazint ir sviesta apribot... bet nusipirkau tokio prabangaus prancuzisko, super duper organic, tai negaliu sustot est... per dvi dienas 250g beveik jau ir surijau...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 13, 23:17)
na va, turėsim savo sapnų aiškintoją, belieka tik susapnuoti.

biggrin.gif

Dar vienas pastebėjimas - paskutiniu metu labai daug sapnuoju, per naktį spėju susapnuoti 3 ir daugiau sapnų, atsikėlusi prisimenu tik paskutinįjį lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 13 liepos 2013 - 22:50
QUOTE(jautiena @ 2013 07 13, 23:46)
Wallis, na nesiparink tiek daug del to putimosi. as irgi issiputus, ryte bunu kiek pabliuskus, bet vakare vel kaip kamuoli prarijus... reiktu porcijas pamazint ir sviesta apribot... bet nusipirkau tokio prabangaus prancuzisko, super duper organic, tai negaliu sustot est... per dvi dienas 250g beveik jau ir surijau...

nu bet jautiena nu, 5 kg per savaite, kas cia per nesamone... o pas mane sviestas tai stovo stovi, tik antradieni ji su kava geriau ir kitus siurpinau. Airiskas jis beje, toks labai skanus smile.gif as tai ryte atsikeliu kaip kiniete, vakare patampu nescia, idomus tas gyvenimas smile.gif na rytoj bandau ryta istraukti su neprasaunama kavyte, nes siaip kiausus raitau su avokadais ir darzovem... tik kad man vis norisi kazka pakramtyt, tai sunku bus su tai skysciais manau..
Atsakyti
na jei 5kg per savaite, tai po menesio 20kg daugiau sversi tongue.gif ziu ir pati prisisnekesiu, nes ir mano svoris nori i virsu lipt. kaltinu sedejima namie ir tingejima. ir ryjima, kas be ko wink.gif

as vis pirkdavau supermarketo vardo pigesni sviesta, bet paskutini karta nutariau visgi paimt visu taip giriama Kerrygold. ir niekuo jis man nesiskyre nuo pigesnio - abu druskos privaryti ir tiek. o galetu pardavinet "sumazinto druskingumo" kaip ir kitus produktus. dar pavyko isigyt parduotuviniu desreliu be miltu ir krakmolo, rytoj skanausim.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 14, 00:01)
na jei 5kg per savaite, tai po menesio 20kg daugiau sversi tongue.gif ziu ir pati prisisnekesiu, nes ir mano svoris nori i virsu lipt. kaltinu sedejima namie ir tingejima. ir ryjima, kas be ko wink.gif

as vis pirkdavau supermarketo vardo pigesni sviesta, bet paskutini karta nutariau visgi paimt visu taip giriama Kerrygold. ir niekuo jis man nesiskyre nuo pigesnio - abu druskos privaryti ir tiek. o galetu pardavinet "sumazinto druskingumo" kaip ir kitus produktus. dar pavyko isigyt parduotuviniu desreliu be miltu ir krakmolo, rytoj skanausim.

na kad as perku kerrygold, o ten 0 druskos, tinka ta kavyte darytis. grisiu as greitai i Lietuva, turi mociute sviesto musykle tokia senovine, prisiekiu, pati sviesto susimusiu smile.gif paziuresiu koks ten skonis, nes vaikystej tai atsimenu, kad labai skanus buvo. pas ja reikes ten ir buti daugiausiai, vienkiemis, vistas augina, agurku sake priaugo, siandien pasigyre. Tai sakau mociute eik skink agurku, atvaziuoju valgyt, tai netikejo, mat jau metus nebuvau grizus smile.gif ir darzoves iskart is darzo - jau sianakt sapnuosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 13, 22:06)
na kad as perku kerrygold, o ten 0 druskos, tinka ta kavyte darytis. grisiu as greitai i Lietuva, turi mociute sviesto musykle tokia senovine, prisiekiu, pati sviesto susimusiu smile.gif paziuresiu koks ten skonis, nes vaikystej tai atsimenu, kad labai skanus buvo. pas ja reikes ten ir buti daugiausiai, vienkiemis, vistas augina, agurku sake priaugo, siandien pasigyre. Tai sakau mociute eik skink agurku, atvaziuoju valgyt, tai netikejo, mat jau metus nebuvau grizus smile.gif ir darzoves iskart is darzo - jau sianakt sapnuosiu biggrin.gif

nesudyti tik mazi pakiukai pas mus, 225g, o rimti pakai po 454g - paunda svorio. pirkt maziuka praktiskai trecdaliu brangiau atsieina...
pavydziu tau atostogu kaime. kazin ka reiskia sapnuot darzoves? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 13, 13:35)
Siandien musu 6 osios vedybu metines smile.gif tai gal vakare kokio vyno isgersim tongue.gif

Nuoširdžiai sveikinu ir ilgiausių metų jūsų puikiai šeimynėlei 4u.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 13, 21:51)
Dar galvoju ar whole30, ar AIP daryt - laikas jau butu grieztai susiimt cool.gif

Kad tas AIP žiauriai griežtas, tai sakyčiau pirmas dešimt dienų whole, o likusias bandyti AIP?

Wallis, gal tau padėtų spartūs ir ilgi pasivaikščiojimai, bent pusvalandžio?
Ar su inkstais problemų neturi; gal sūrumo per daug maiste? Ar alergija kam. Pvz. juokingai atrodo, bet aš turiu alergiją žaliems svogūnams ir svogūnų laiškams, nuo ko irgi kitą rytą atsikeliu kiniškos išvaizdos ir visa lyg ištinusi ir užtirpusi ir išsipūtusi jaučiuosi.
Atsakyti