Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Elata @ 2013 07 20, 18:15)
Man tai kokoso pienas visai neskanus biggrin.gif nežinau, turbūt kažkada būsiu atsivalgius, nes dabar retai ką nors su juo darau. O juoda kava skanesnė nei balinta su kokoso pieno.
Lašinius bent aš retai valgau, o jei valgau, tai šaltai rūkytus, kuriuos patys užsisūdėm ir žmogelis toks išrūkė smile.gif

Mums nesunku atsakyti į klausimus, tačiau ne ten esmės ieškai. Esmė yra ne kaip mes valgom kokoso pieną, sviestą ir aliejų bei lašinius. Esmė yra, kad mes valgom normalų maistą ir atsisakom to "visko, kas yra skanu", t. y. grūdų, ankštinių, cukraus.

nu as isivaizduoju taip, kad pazengusios paleonistes zino kas kuo galia keisti ir is ko galima gauti naudos. kaip sakot - jei norisi skanaus - valgyk lasini. reiskia lasiniuose yra to kazko ko mano organizmui(smegenim) norisi/reikia. gal tam tikri produktai, kuriu tarkim nevalgiau iki paleo yra energijos saltinis, todel juos reikia valgyti dabar kai nevalgom produktu su cukrum. kad turetum energijos, kai cukraus kiekis kraujuje sumaeja..

as suprantu kad nervuoju su savo klausimais, matyt pas mus visose dferose slipinamas noras klausti..

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 20, 20:15)
o lasiniai...hm..kokius valgote? kokio isdirbimo?

Perku dažniausiai sūdytus ūkininkų turgely. Kartais rūkytų nusiperku.
Prisiminiau, ką šiandien skaičiau doh.gif Net atsišviečiau staripsnelį, kad jums pacituoti. Žurnale GEO straipsnis pavadintas "JAV ūkininkai gyvulius šeria pasenusiais saldumynais" doh.gif
Tipo dėl sausrų 2012 pritrūko gero karvių pašaro, finansiniai sunkumai ir pan. "Jie (ūkininkai) sumanė į pašarą įmaišyti sausainių, sausų pusryčių, zefyrų, guminukų, šokoladinių batonėlių, ledų pabarstų, ledinukų ir kakavos miltelių. Naudodami šį mišinį ūkininkai sutaupo iki 50 proc."
Naudojami produktai- pasibaigusiu galiojimu, kuri nebetinkami žmonėms. Dar rašo, kad saldumynai yra geras energijos šaltinis ir gyvūnams labai tinka. Ir karvės duoda daugiau pieno.
Žodžiu, aš apšalus doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 20, 19:22)
taip, vakar valgiau ryzius. nes nesilaikau dar paleo.
tik dandau skaityt info, kuria dave. 4u.gif
nusipirkau kokoso aliejaus, riesutu daug.

riesutu per diena tai tik po sauja, gerai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 20:29)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif man matai atostogos, tai dienos maisos. Tiks ir sekmadienis pradziai  smile.gif

biggrin.gif jei nori kažką daryti, reikia tai daryti šiandien ir dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 20, 19:39)
biggrin.gif  jei nori kažką daryti, reikia tai daryti šiandien ir dabar  smile.gif

Tai kad siendien jau nera ka daryt - valgyt kaip ir veloka smile.gif O daugiau jokios veiklos, kuria galeciau pradeti siandien, paleo gyvenimo budas kaip ir nereikalauja. Nebent reik koki zveri rytdienai sumedziot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 20, 18:38)

gerai! kaip tik darbe kai mirsiu is bado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 20:42)
Tai kad siendien jau nera ka daryt - valgyt kaip ir veloka smile.gif O daugiau jokios veiklos, kuria galeciau pradeti siandien, paleo gyvenimo budas kaip ir nereikalauja. Nebent reik koki zveri rytdienai sumedziot biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif dėl medžioklės gera idėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 17:24)
tu teisi  drinks_cheers.gif
tinka, nieko ypatingai kenksmingo ten nėra. Tačiau pasipraktikuok ir pasigamink savo vytintos mėsytės. Imk bet kokią liesą mėsą,( tik nebuvusią šaldytą) pamarinuok kaip aš anksčiau rašiau ir kabink kur gerai vėdinasi, tik saulė nesiekia. Tai visai paprasta ir tikrai žinosi ką valgai. Pamėgink su puskilogramiu, paragauk.

galvoju pati pavytint, reik eit ieškot tavo recepto, nes tikriausiai nenusikopinau į užrašus

QUOTE(cushy @ 2013 07 20, 19:34)
Tipo dėl sausrų 2012 pritrūko gero karvių pašaro, finansiniai sunkumai ir pan. "Jie (ūkininkai) sumanė į pašarą įmaišyti sausainių, sausų pusryčių, zefyrų, guminukų, šokoladinių batonėlių, ledų pabarstų, ledinukų ir kakavos miltelių. Naudodami šį mišinį ūkininkai sutaupo iki 50 proc."

pusbrolis puvo kiaulidėj (Lietuvoj), nes pirko sau kiaulę, tai sakė guli kalnai čipsų, sakė iš galiojimo išėję, juos šeria kiaulėms. Nusipirko jis tą kiaulę, bet pusė mėsos šunims atidavė

O aš nerimauju, nežinau ką daryti, maudžia juodai man tulžies pūslės ir skrandžio srityje, nežinau ar važiuot į priėmimą ir prašyt kokių rimtesnių vaistų, nes maniškiai nepadeda, ar ką daryti, nes visą naktį nesinori vaitoti, matyt kilo tulžies pūslės uždegimas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 20, 19:38)

Dar reiktų žinoti, kad riešutus būtina mirkyti(dėl fito rūgšties) ir jie negali būti kepti, taip pat visai netinkami riešutai su daug polinesočiųjų riebalų.
O jei katabolinis/disaerobinis disbalansas, kuris galimai yra Tašai, tai ir leistinų riešutų jai max sauja per savaitę
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 19:51)
max sauja per savaitę

norėjau tą patį sakyti, kad su riešutais atsargiau geriau, jų kartą į savaitę kaip kokį skanėstą, o ne kaip kasdieninį maistą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cushy @ 2013 07 20, 19:34)
Žodžiu, aš apšalus  doh.gif  doh.gif

aš irgi apšalus... nu iš viso, negana to, kad naminiams gyvūnėliams visokio š duoda "tu tik pažiūrėk, kaip jis nori šokolado... ir alaus", tai dar ir gyvuliams... We eat what our food eats... tai ačiū, aš čipsus valgau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 20, 19:46)

O aš nerimauju, nežinau ką daryti, maudžia juodai man tulžies pūslės ir skrandžio srityje, nežinau ar važiuot į priėmimą ir prašyt kokių rimtesnių vaistų, nes maniškiai nepadeda, ar ką daryti, nes visą naktį nesinori vaitoti, matyt kilo tulžies pūslės uždegimas  verysad.gif

jooo menki čia juokai, jei koks akmenėkas pastrigo. Kokie dar simptomai be skausmo jaučiami?

Ūmininis tulžies pūslės uždegimas pasireiškia aštriu, spaudžiančiu ir veriančiu pilvo skausmu, kartais jis užeina priepuoliais. Dažniausiai skauda dešinėje pašonėje, kartais skausmas išplinta po visą pilvą, pereina į nugarą, dešinį petį, mentį, kaklą ar net širdį. Skausmo stiprumas priklauso nuo uždegimo stiprumo. Pakyla temperatūra, ypač aukšta ji būna sergant pūliniu cholecistitu. Atsiranda pykinimas, vėmimas, kartumas burnoje, po poros dienų gali pagelsti akys, oda, patamsėti šlapimas.

Lėtinis cholecistitas prasideda, kartojantis ūminiam tulžies pūslės uždegimui, ypač kai tulžies pūslėje yra akmenų. Jis dažniausiai būna katarinio pobūdžio. Ligoniui maudžia, tempia dešinėje pašonėje, pykina, būna kartu burnoje. Šie simptomai ypač išryškėja gausiai ir riebiai pavalgius.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 19:56)
jooo menki čia juokai, jei koks akmenėkas pastrigo. Kokie dar simptomai be skausmo jaučiami?

neturėtų pastrigti, nes jie nemaži pas mane. Kiti požymiai: pilvo pūtimas, lengvas pykinimas, silpnumas (daugiau kaip ir nieko).
Nuo riebaus maisto dar galėjo paūmėti. Bet ką gi man dabar daryti, tikiuosi praeis skausmai, bet kas toliau??? Atsisakyti šio mitybos būdo net nežadu schmoll.gif
Jei pasiryšiu operacijai, turėsiu gyventi be tulžies pūslės, kaži ar nebus dar blogiau, nei, kad dabar verysad.gif

Skaičiau pirmai senesnes temas, kažkur LumiLumi rašė, kad jei atsigultų į ligoninę, mirtų badu, nes nėra ten ką valgyti, tai aš tą patį galvoju, ką reikėtų valgyti atsigulus, juk ten vien šlamštas doh.gif
Atsakyti