Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 15:38)
kai matau, kad žmogus ieško ne tik stebuklingos tabletės, mėginu parodyt duris...tačiau žmonės yra kaip avinai, jie laikosi bandos, sunku nuo jos atskirti. Bet galvoju kai jau mūsų būrelis bus didesnis, tai tas procesas turėtų palengvėti ir paspartėti.
Kartais žmogus, susirgęs viena ar kita liga ateina į tam skirtą temą ir mato: visi senbuviai daro tai ir tai- leidžiasi pajustomi, badosi, geria kažkokius "vaistus", tai nusiramina ir seka kitų pėdom. Ta prasme tos temos uždeda akidangčius ir neskatina ieškoti kitokių kelių. Negana to, pasukęs kitokiu keliu yra gąsdinamas tų, kurie patys dėl savęs nieko nenori daryti.

įtariu, kad geriausia atvesti tą, kuris priėjęs liepto galą (nors kiekvienas skirtingai tą liepto galą supranta smile.gif )
Papildyta:
O kaip pirktinė vytinta jautiena? Ar galima būtų ją dėti ant vaišių stalo ir valgyti pačiai, kaip užkandį prie stalo? Dabar galvoju, kai sulauksime kokių svečių, norėčiau ant stalo padėti kažką, ką ir pati galėčiau valgyti. Kalbu apie lengvą pasisėdėjimą, ne apie rimtą balių (tokių pas mus mažai būna)
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 07 20, 09:37)
Paskutiniu metu skaitant sia tema, atrodo , kad si mityba nieko gero sad.gif . Padideje cholesteroliai, skausmingos mm, kylantis svoris , meslungis, magnio stygius  ir kt. Kazkaip nebeikvepia sad.gif

Man tai viskas gerai, svoris nekyla, krenta po truputi, nebera pms, anksciau pries mm pakildavo svoris, skysciai uzsilaikydavo, dabar ne smile.gif ir mm nebe tokios skausmingos ir trumpesnes. Meslungis dar nekamuoja g.gif kitu tyrimu dar nesidariau. Labai miegas pagilejo, nebegirdziu nieko, atrodo kaip smingu ant vieno sono, taip ir atsikeliu biggrin.gif randu kartais ryte vaika atsikrausciusi i lova, bet nejuntu nakti kada biggrin.gif nagai labai grazus auga, visada turejau luzinejancius...oda tikrai paskaistejus. Pilvo putima jau isvis uzmirsau, nebent suvalgau ka ne i tema. Energijos daugiau, nebera to tokio - tingiu tinget biggrin.gif
Vat tokie mano pojuciai, gal ikveps smile.gif neturejau dideliu sveikatos bedu, tai daugiau niekuom pasidziaugt ir negaliu smile.gif
O Azu tikrai nera trole ir netrolina, baikit cia pykti ant jos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 20 liepos 2013 - 15:06
Sveikos, merginos ir vaikinai hi.gif (ju kaip suprantu, turim viena, bet verta viso burio smile.gif ). Reiskiuosi pas jus pirma karta, bet nesijauciu cia naujoke, nes perskaiciau visas temas nuo A iki Z ir "kabau" apacioj jau kelinta savaite smile.gif Skaiciau ir visokiu anglisku bei rusisku straipsniu sia tema. Manau, kad pribrendau Paleo ar artimai jai mitybai, taip kaip ja suprantu as (rasau taip todel, kad ta Paleo labai jau placiai kai kuriu zmoniu suprantama ir turi ivairiu variantu). Labai nuosirdziai esu dekinga Vorestai, kurios deka aplamai suzinojau apie Paleo ir jai artimas mitybos teorijas. Pasizadu neuzdavineti labai jau pirmokisku klausimu, bet kokiais treciokiskais ar penktokiskais jus pakamuosiu, nepykit 4u.gif Pagrindine mano beda yra svoris (turiu atliekamu kokiu 35-40kg verysad.gif ). Taigi jungiuosi i jusu buri ir iskar turiu klausimeli: prisijungiau prie cronometer, pasirinkau norima numesti svori(t.y. 1kg per savaite - manau kaip ir visai proto ribose), o cronometer man siulo 865ckal per diena unsure.gif Kokia jusu nuomone siuo klausimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 20 liepos 2013 - 15:39
katinone: tai yra ziauriai mazai, tikrai nebandyk tiek numazint, nes tai jau badavimas. o kiek rekomenduoja nemetant svorio? nuo to skaiciaus 500 nubrauk ir pamegink pasilaikyt.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 20, 14:54)
smile.gif man taip pat tingisi rasinet. skaitineju daznai - tema i favorites ideta, bet ka ner pasakyt.
veliau bandysiu kept cukiniju blynelius. maisysiu su kiausiais ir kalakutienos farsu.

Wallis: is kokosu miltu, kaip miltu tikrai nekepciau nieko, jie tik sutraukt per skysta tesla tinkami. pvz kai kepu obuolinius keksiukus, tai max 2 saukstus dedu, nes kitaip stringa gerklej, stemplej, skrandy, grauzia zarnas ir baigiasi dideliu kaku.

na tai pasidalink receptu smile.gif as jau ieskau kur reikia tu miltu det daug biggrin.gif kad kuo greiciau isnaudot biggrin.gif kokiu sausainiu ar dar kokiu nesamoniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 20, 14:53)
na tai pasidalink receptu smile.gif as jau ieskau kur reikia tu miltu det daug biggrin.gif kad kuo greiciau isnaudot biggrin.gif kokiu sausainiu ar dar kokiu nesamoniu biggrin.gif

Walis so kokoso miltais gali daug gėrybių pasidaryt, vien kakaviniai keksiukai, burokėlių keksiukai, kokosiniai biskvitukai tortams, pyragamas... retai galima ir tokius suvalgyt. Niam miltukai tie. kepsneliam daržovių, kai reik suriėjo.. vištieną apvoliot kepant pirštelius rkaitėj.. aplipint cukinijas ir panašiai kepant orkaitėj.. kalafiorus.... etc
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 20 liepos 2013 - 16:00
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 16:29)
Sveikos, merginos ir vaikinai  hi.gif (ju kaip suprantu, turim viena, bet verta viso burio smile.gif ). Reiskiuosi pas jus pirma karta, bet nesijauciu cia naujoke, nes perskaiciau visas temas nuo A iki Z ir "kabau" apacioj jau kelinta savaite smile.gif

sveika, nuo pirmųjų dviejų temų (ten daugiau informacijos) skaitymo ir turėtų pradėti daugelis.

prisijungiau prie cronometer, pasirinkau norima numesti svori(t.y. 1kg per savaite - manau kaip ir visai proto ribose), o cronometer man siulo 865ckal per diena  unsure.gif Kokia jusu nuomone siuo klausimu?

gali valgyt kiek nori kalorijų, jei jos bus iš netinkamų šaltinių, mūčinsies alkana, bet naudos bus maža. Valgant tinkamai, sočiai, kalorijos visai nebus svarbios.
Kai aš ėmiau taip maitintis, kimšau daug (bijojau kad negalėdama užkandžiauti, jausiuos labai alkana), o svoris tirpte tirpo, net daugiau nei kg per savaitę.
Dabar valgau žymiai mažiau , tačiau svoris stabilus (neskaitant tų poros kg, užsiaugintų dabar, su uogomis) . Juos pataupysiu žiemai biggrin.gif kai valgyti visai nesinori.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 16:29)
cronometer man siulo 865ckal per diena  unsure.gif Kokia jusu nuomone siuo klausimu?

nesamone tikrai, chronometras tiek negali siulyti, nebent Tavo ugis 1 metras. Man paskaiciavo apie 1700 kaloriju, tiek as ir pati visokiom formulem buvau issivedusi. net jei uzdedu, kad visa diena ruosiuosi miegoti ir tai man 1400 iseina, taip kad ten kazka matyt busi ne taip suvedus. mano svoris buvo tada 63-64 prie 170.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 20, 15:47)
įtariu, kad geriausia atvesti tą, kuris priėjęs liepto galą (nors kiekvienas skirtingai tą liepto galą supranta smile.gif )

tu teisi drinks_cheers.gif

Papildyta:
O kaip pirktinė vytinta jautiena? Ar galima būtų ją dėti ant vaišių stalo ir valgyti pačiai, kaip užkandį prie stalo?  Dabar galvoju, kai sulauksime kokių svečių, norėčiau ant stalo padėti kažką, ką ir pati galėčiau valgyti. Kalbu apie lengvą pasisėdėjimą, ne apie rimtą balių (tokių pas mus mažai būna)

tinka, nieko ypatingai kenksmingo ten nėra. Tačiau pasipraktikuok ir pasigamink savo vytintos mėsytės. Imk bet kokią liesą mėsą,( tik nebuvusią šaldytą) pamarinuok kaip aš anksčiau rašiau ir kabink kur gerai vėdinasi, tik saulė nesiekia. Tai visai paprasta ir tikrai žinosi ką valgai. Pamėgink su puskilogramiu, paragauk.
Atsakyti
to jautiena: jei nemazinant svorio, tai siulo 1863ckal, nubraukus 500 manau jau kazkas panasaus gaunas smile.gif
to voresta: jei as visai neziuresiu, kiek valgau, tai ir 2500laisvai surinksiu. As niekada nenorejau ir nenoriu saldesiu, man bile tik lasiniu ir sonines butu. Ir valgau as daug - matos pagal antsvori doh.gif
to Wallis: mieloji, ar skaitei visa mano posta? MAN REIKIA NUMESTI 40KG, o tai reiskia, kad ugis mano 165, o svoris 95!!!! Cia tau ne 63 prie 170ugio smile.gif Tai vat prie tokiu duomenu cronometer ir gali, ir siulo 865ckal smile.gif, bet ar verta jo klausyt, tai as su jumis ir tariuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 17:38)

to voresta: jei as visai neziuresiu, kiek valgau, tai ir 2500laisvai surinksiu. As niekada nenorejau ir nenoriu saldesiu, man bile tik lasiniu ir sonines butu. Ir valgau as daug - matos pagal antsvori  doh.gif

na, bet iki šiol tą šoninę valgei su krakmolu- duona ar bulve? Ir angliavandenių racione buvo daugiau nei riebalų.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 20, 17:38)
to Wallis: mieloji, ar skaitei visa mano posta? MAN REIKIA NUMESTI 40KG, o tai reiskia, kad ugis mano 165, o svoris 95!!!!

Tai labai gerai, jei jums reikia tiek numesti. Per diena jums reikia, net jei ir nieko neveikiat apie 1650 kcal ( rasau ca. nes nezinau kiek metu). prie to dar prisideda kaloriju sunaudojimas pagal tai, kuo jus uzsiimat. Tai iseina iskart daug daugiau. Tad as siulyciau per diena tiek ir suvartoti, nes tiek kaloriju jum reikia MAZIAUSIAI! nejuokaukit su tais 800, nes jei ir numesit, svoris greitai gris. susigadinsit medziagu apykaiyta ir tada jums nuo 100 kaloriju per diena svoris vis tiek augs. Dar yra toks dalykas, kad zmoguj kilogramai nekrenta, nes jis per mazai kaloriju gauna ir organizmas pradeda viska kaupti, nes nujaucia artejanti bada. kaip rase voresta, ne kalorijose esme, o maiste, kuri suvalgome. bet faktas yra tas, kad tikrai nereikia pastoviai tu kaloriju daugiau, nei is tiesu reikia. Man asmeniskai per diena su mano aktyvumu etc per diena reikia 2200 kaloriju. as minusavau 500 ir gavau 1700 kcal smile.gif ir iki vysniu ir bananu viskas puikiai ejosi wink.gif viena diena man iseina daugiau, kita maziau, bet as nebekvarsinu sau galvos ir tiesiog gyvenu wink.gif

Man atrodo, kad jus gal uzdejot jog norit tuos 40 kg per menesi numesti, o chronometras paskaiciavo kaloriju deficita, va tiek ir gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 20 liepos 2013 - 17:59