Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 20, 11:28)
nemėginau, bet lekiu pirkti kalio, nes ką tik apturėjau žiaurų priepuolį  verysad.gif , nesvietiškai išgąsdinau vaikus, bet po smūginės no-spos dožės šiaip ne taip nurimo viskas, jau pakavausi į priėmimą, anytą išsikviečiau.
Žinojau, kad taip bus su tokiais dideliais tarpais tarp valgymų, na, bet ką padarysi, bandysiu tirpdyti, nenoriu operacijos

taip, bet jei druskos rūgšties trūks g.gif
Kad tirptų akmenys ir druskos, reikia  organizmui duoti kas 1,5 valandos 40 mg kalio. Ir visai nesvarbu iš kokio šaltinio – tabletės, žolių ar daržovių sulčių mišinio.

100g petražolių savyje turi 1000mg kalio, bulvės – 550mg, žali kopūstai – 490mg, burokėliai – 336mg, morkos – 282mg.

Kodėl susidaro akmenys? Kai medžiagų apykaita išsiderina ir organizmas šalina iš savęs per daug kalį, štai tuomet ir prasideda problemos. Kada kalis imamas šalinti, o tiksliau – kada jis nebeužsilaiko organizme? Tada, kai jo nebesugeba išlaikyti ląstelė, o jos šis gebėjimas priklauso nuo citoplazmos baltyminės matricos, kuri struktūrizuoja ląstelės vandenį, o šis pritraukia ir išlaiko prie savęs kalį. Tačiau, kad kalis pakliūtų į ląstelę, jis turi būti joninėje formoje, tai yra gautas iš maisto kalis, skrandyje druskos rūgšties poveikyje turi būti gerai jonizuotas. Ir vėl visi keliai veda į Romą – druskos rūgšties išsiskyrimą skrandyje.

Kaip jau suprato logiškieji, organizmo valymas galimas tik su druskos rūgšties pagalba skrandyje – ji gamina pagrindinį valytoją – kalio joną. Akmenys inkstuose, tulžies pūslėje, druskos sąnariuose, podagra, nuosėdos ant kraujagyslių sienelių ir t.t. viskas tvarkoma kalio jono pagalba.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 20, 11:28)

blink.gif Laikykis tik, kumsciai sugniauzti, kad greit pageretu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 07 20, 10:37)
Paskutiniu metu skaitant sia tema, atrodo , kad si mityba nieko gero sad.gif . Padideje cholesteroliai, skausmingos mm, kylantis svoris , meslungis, magnio stygius  ir kt. Kazkaip nebeikvepia sad.gif

o kaip jus galvojot? viena diena lasinio uzvalgysit, o kita diena jau atgimsit kaip nauja? Paleo nera kazkokia savaites ar dvieju savaicu dieta, cia zmones keicia savo principus visam gyvenimui ir jokiu cia ikvepimu ar iskvepimu nera. Arba darai arba ne. Man nera sunku laikytis sios mitybos principu, nors tai darau dar tik 3 savaiteles. jauciuosi kaip uzsikodavusi buciau nuo maisto, kuris pagal siuos principus negalimas, bijau tiesiog isideti net i burna, nes galvoju, kad bus bloga. Nu negaliu ir viskas! Itrauke paleo mane i savo rata.
O del ko jus norit paleo maitintis, kad svori numest ar del ko?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 11:16)
na  tai dar ne viskas, juose per daug ląstelienos o tai  dažnam smarkiai užkietina vidurius, tad lauk jie išeis tik po keletos parų. Man pakako poros šaukštų jų ir kamštis buvo toks, kad atrodė  turiu akmenų krūvą žarnyne .
Tai ir baigiau su jais eksperimentuoti

na man dabar visai butu ne pro sali, jei viduriai siek tiek pakietetu, nes su paleo man dar ne karto to nebuvo, o shudukas atsiprasau patapes visai beformis, kas man nelabai patinka. maisto kiekiai tikrai nemazi, o "liekanu" nedaug. buciau zinojusi, kad sitie miltai tokia nesamone, tikrai nebuciau pirkusi, bet tikrai nemesiu, sunaudosiu smile.gif radau receptu. o ka patartum man dabar daryti? ka nors mityboj pakeisti ar ne, gal darzoviu del lastelienos sumazinti? g.gif ar tiesiog nekreipti demesio ir maitintis toliau nesukant galvos...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 20, 11:39)
taip, bet jei druskos rūgšties trūks g.gif

vat ir galvoju ką daryti su ta druskos rūgštimi g.gif , kas pas mane jos skrandyje trūksta - faktas, bet kaip tą pakeisti?
Gaunasi užburtas ratas, organizmui reikia laiko, kol pradės pats gaminti druskos rūgtį, kurios pagalba tuos akmenukus galėčiau pradėti tirpinti, bet kol tai nutiks, kaži kiek kartų teks patirti priepuolius g.gif
Nenoriu operacijos, nes bijau, kad vėliau organai veiks ne taip, kaip turėtų veikti. Atsidūriau aklavietėje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 20, 14:20)

O del ko jus norit paleo maitintis, kad svori numest ar del ko?
[b]Papildyta:[/b

Ji nieko nenori, tik patrolint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 20, 13:20)

Tikekimes po 3 metu irgi tas pats bus thumbup.gif Pradzioj visi mes entuziastai, veliau euforija nuslopsta biggrin.gif Va sumazejo jau antpludis y sia tema smile.gif
Gal kas daresi koky testa zarnu pralaidumui nustatyt? g.gif Internete daug matau visokiu namudiniu testu, bet kazi kiek jie teisingi g.gif
Atsakyti
Ar kviečiate į šią temą užeiti kitas SM nares, pvz. užtinkate, kad skundžiasi kur nors jog blogai jaučiasi, svoris nekrenta ir panašiai?
Voresta tai mačiau protina (beje jos dėka ir aš čia papuoliau, tik postai buvo skirti ne man)
Atsakyti
na ir gerai. mane tas atpludis siek tiek erzino... visos klausia to paties, o ne eina buvusiu temu skaityt, lygtais kas naujai bus parasyta skaitysis lengviau ar kaip...

siandien ryte islakiau nepersaunamos ir uzdelsiau i sportklubi iseit, mb atsikele, tai ta, tai ana. ziuriu ir praalkau, tai nusprendziau uzvalgyt pries eidama. valgiau varskes su sviestu ir du kivius ir po 30-40min buvau sportklubi. ir turiu pasakyt, kad daugiau taip nedarysiu, nes labai prastai sportavosi, prasesi ta varske laukt, veu veu. teko labai letai ir ramiai viska daryt, tikrai buvo nesmagu, nors kojytes drebancios paliko, bet vistiek...

Atsakyti
Labas biggrin.gif

tyliai pakaitau, taip pat pasimaitinu, zadu laikytis Whole 30 nuo rugpjucio. Kazko tik rasinet nera noro siom dienom biggrin.gif Ir siaip neturiu kuo pasiskust - nepykina, neskauda, nenervina, neberia , nesvaigsta ir tt - tai ka rasyt lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif man taip pat tingisi rasinet. skaitineju daznai - tema i favorites ideta, bet ka ner pasakyt.
veliau bandysiu kept cukiniju blynelius. maisysiu su kiausiais ir kalakutienos farsu.

Wallis: is kokosu miltu, kaip miltu tikrai nekepciau nieko, jie tik sutraukt per skysta tesla tinkami. pvz kai kepu obuolinius keksiukus, tai max 2 saukstus dedu, nes kitaip stringa gerklej, stemplej, skrandy, grauzia zarnas ir baigiasi dideliu kaku.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 20, 14:54)
veliau bandysiu kept cukiniju blynelius. maisysiu su kiausiais ir kalakutienos farsu.

nuskambėjo gal ir neblogai, bet kažkodėl visiškai nenoriu blynų g.gif , jei pavadintum juos kaip nors kitaip, gal ir susigundyčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 20, 14:41)
Ar kviečiate į šią temą užeiti kitas SM nares, pvz. užtinkate, kad skundžiasi kur nors jog blogai jaučiasi, svoris nekrenta ir panašiai?
Voresta tai mačiau protina (beje jos dėka ir aš čia papuoliau, tik postai buvo skirti ne man)

kai matau, kad žmogus ieško ne tik stebuklingos tabletės, mėginu parodyt duris...tačiau žmonės yra kaip avinai, jie laikosi bandos, sunku nuo jos atskirti. Bet galvoju kai jau mūsų būrelis bus didesnis, tai tas procesas turėtų palengvėti ir paspartėti.
Kartais žmogus, susirgęs viena ar kita liga ateina į tam skirtą temą ir mato: visi senbuviai daro tai ir tai- leidžiasi pajustomi, badosi, geria kažkokius "vaistus", tai nusiramina ir seka kitų pėdom. Ta prasme tos temos uždeda akidangčius ir neskatina ieškoti kitokių kelių. Negana to, pasukęs kitokiu keliu yra gąsdinamas tų, kurie patys dėl savęs nieko nenori daryti.
Atsakyti