Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Norėčiau ir aš kavos atsisakyt, bet kol kas neišeina. Buvo tarpas kokie 2-3 mėnesiai, kai visai negėriau. Jaučiausi thumbup.gif , bet po truputi, po truputi vėl pradėjau gert, dėl ko visai nesidžiaugiu.
Aš jau keletą dienų maitinuosi grynai paleo, net vaisių, kurie man buvo būtini racione atsisakiau smile.gif . Keistai jaučiuosi smile.gif . Ar gali būti, kad dėl to galva pasvaigsta, karštis išpila? Cukraus aš jau daugiau nei metus nevartoju, buvo likę tik vaisiai. Truputį nerimauju, kad per daug riebalo valgau ax.gif
Merginos, kurios skaitė knygą ISWF, gal pakomentuos, kiek autoriai rekomenduoja tų riebalų suvartot?
Šiaip laisvai ištempiu su trim valgymais. Kai dirbu gaunasi trys kartai- 5 val, 12 ir 19val. Kai ne taip sočiai pavalgau, tarpe prireikia kavos su puse šaukštelio kokosų aliejaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 13 liepos 2013 - 19:04
druskeles palaizyk ir nesvaigs thumbup.gif
kiek kartu sakyta, kad pagal ISWF - minimum nykscio dydzio gabaliukas.

siandien uzkapojau troskintos jautienos + didele apvirta brokolio galva, su sviestu viskas aisku. 17:30 gavosi sitas valgymas ir bus jau paskutinis, nes karsta ir nieko nesinori, nei veikt, nei valgyt, nei nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 13, 18:03)
Norėčiau ir aš kavos atsisakyt, bet kol kas neišeina. Buvo tarpas kokie 2-3 mėnesiai, kai visai negėriau. Jaučiausi  thumbup.gif  , bet po truputi, po truputi vėl pradėjau gert, dėl ko visai nesidžiaugiu.
Aš jau keletą dienų maitinuosi grynai paleo, net vaisių, kurie man buvo būtini racione atsisakiau  smile.gif . Keistai jaučiuosi  smile.gif . Ar gali būti, kad dėl to galva pasvaigsta, karštis išpila? Cukraus aš jau daugiau nei metus nevartoju, buvo likę tik vaisiai. Truputį nerimauju, kad per daug riebalo valgau  ax.gif
Merginos, kurios skaitė knygą ISWF, gal pakomentuos, kiek autoriai rekomenduoja tų riebalų suvartot?
Šiaip laisvai ištempiu su trim valgymais. Kai dirbu gaunasi trys kartai- 5 val, 12 ir 19val. Kai ne taip sočiai pavalgau, tarpe prireikia kavos su puse šaukštelio kokosų aliejaus  smile.gif

cushy, normalu pasvaigimai... trūksta smegenims įprastos gliukozės.. praeis. carb flu biškutį kankinti tikrai gali.

jei nori tiksliau pagooglink, carb flu paleo arba iš vis susirask marks daily apple straipsnį - fat adapted
Atsakyti
na, as jau 65 pasiekiau smile.gif kas daugiau? oda isitempus, atrodo tuoj perplys. pilvas kaip pas Kate Middleton, kuri jau ant dienu gimdys nestuke.gif kiek darbo idejau, kad nuo ziemos tuos 5 kg numest, o dabar viskas eme ir uzaugo atgal, vien del to, kad praeita sestadieni sulesiau bananu ir vysniu.
Dar siandien viena pazistama sutikau, sako: o Tu kad pasikeitus, zandukai atsirado... man tai nebuvo komplimentas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 13 liepos 2013 - 20:45
QUOTE(Wallis @ 2013 07 13, 19:44)
na, as jau 65 pasiekiau smile.gif kas daugiau? oda isitempus, atrodo tuoj perplys. pilvas kaip pas Kate Middleton, kuri jau ant dienu gimdys  nestuke.gif   kiek darbo idejau, kad nuo ziemos tuos 5 kg numest, o dabar viskas eme ir uzaugo atgal, vien del to, kad praeita sestadieni sulesiau bananu ir vysniu.
Dar siandien viena pazistama sutikau, sako: o Tu kad pasikeitus, zandukai atsirado... man tai nebuvo komplimentas sad.gif

žinok netikiu, kad tai tikras svoris. Sportuoji juk, valgai lyg normaliai (mėginai susivesti į cronometrą?), čia kažkoks skysčių kaupimasis.. Nuo to banano ir vyšnių neturėtų būti bėdų, jei neturi metabolinio sutrikimo simptomų ir panašiai... bet kažkas vadinas yra, kad skysčiai .. ne tau čia mmm buvo? tebėra gal vis dar ir taip reaguoja organizmas?
kaip wc reikalai?

siūlyčiau didint riebalų kiekį. ir primink, ką tu vartoji vis dar: pieną, grietinėlę? (pamenu senai senai Marks daily apple skaičiau kad viena metė grietinėlę - net tik po šaukščiuką į kavą kas dien- ir svoris išsijudino greitai... pasirodo kažkoks va sensitivity ar intolerance buvo vis tik ..

kiek vandens išgeri? Vanduo natūralus diuretikas... taigi gerk.

vartoji kokius nors vaistus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 13 liepos 2013 - 21:00
As siandien vandeniu ir salotom gyva :karsta Saltos kavos 2 puodukai, ot verksiu rytoj, paciai linksma, kokios "lomkes" bus biggrin.gif Issukis bus biggrin.gif Reik po truputy rugpjuciui ruostis.. Dar galvoju ar whole30, ar AIP daryt - laikas jau butu grieztai susiimt cool.gif
Energijos tai vajeee, rodos per visa Centriny Londona apibegciau biggrin.gif Paziuresim, kaip bus 3 val. ryte po darbo ax.gif
Kas ka veikiat, valgot? As turbut cia vienintele kiurksau, kitos graziu oru dziaugias turbut g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 13, 19:51)
As siandien vandeniu ir salotom gyva :karsta Saltos kavos 2 puodukai, ot verksiu rytoj, paciai linksma, kokios "lomkes" bus biggrin.gif Issukis bus biggrin.gif Reik po truputy rugpjuciui ruostis.. Dar galvoju ar whole30, ar AIP daryt - laikas jau butu grieztai susiimt cool.gif
Energijos tai vajeee, rodos per visa Centriny Londona apibegciau biggrin.gif Paziuresim, kaip bus 3 val. ryte po darbo ax.gif
Kas ka veikiat, valgot? As turbut cia vienintele kiurksau, kitos graziu oru dziaugias turbut g.gif

skalbinius džiausčiau biggrin.gif varškę valgau po sporto - paskutiniais kąsniais mėgaujuos, nes nebpirksiu tikrai, riddinsiu visai lauk pieno produktus, t.y. rugpjūčiui ruošiuos biggrin.gif

čia apsiniaukę šiandien ir alia 14 šilumos, bet langai atviri jau geras mėnuo... neįprasta juodai tokie geri orai škotijai biggrin.gif paskutinės dienos.. biggrin.gif
Atsakyti
Nu pas mus tai toli iki grazaus oro, skestam biggrin.gif pila ir pila, apseme viska...

As kavos dar nepribrendau atsisakyt. Bet butinai pribresiu, tada kai pati noresiu, o iki tol manes neveikia straipsniai, kad kava blogis ir pan biggrin.gif ir su maistu tas pats buvo..pries metus buciau pasijuokus is to, kad mesiu valgyt duona smile.gif ateis ir kavai laikas. Kol kas tai mano malonumas rytais smile.gif vienas puodas ryte. Nepersaunamas biggrin.gif

Na ka, isgeriau vynelio taure gera, ai kazkaip neskanu...nzn kur dabar reikes ta atidaryta buteli kisti, teks sveciu kviestis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 13, 20:02)
Nu pas mus tai toli iki grazaus oro, skestam biggrin.gif pila ir pila, apseme viska...

As kavos dar nepribrendau atsisakyt. Bet butinai pribresiu, tada kai pati noresiu, o iki tol manes neveikia straipsniai, kad kava blogis ir pan biggrin.gif ir su maistu tas pats buvo..pries metus buciau pasijuokus is to, kad mesiu valgyt duona smile.gif ateis ir kavai laikas. Kol kas tai mano malonumas rytais smile.gif vienas puodas ryte. Nepersaunamas biggrin.gif

Na ka, isgeriau vynelio taure gera, ai kazkaip neskanu...nzn kur dabar reikes ta atidaryta buteli kisti, teks sveciu kviestis biggrin.gif

išgerk vandens dabar dvigubą kiekį. kad ryte tau nebūtų vandens susikaupimo smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 13, 21:50)
žinok netikiu, kad tai tikras svoris. Sportuoji juk, valgai lyg normaliai (mėginai susivesti į cronometrą?), čia kažkoks skysčių kaupimasis.. Nuo to banano ir vyšnių neturėtų būti bėdų, jei neturi metabolinio sutrikimo simptomų ir panašiai... bet kažkas vadinas yra, kad skysčiai .. ne tau čia mmm buvo? tebėra gal vis dar ir taip reaguoja organizmas?
kaip wc reikalai?

siūlyčiau didint riebalų kiekį. ir primink, ką tu vartoji vis dar: pieną, grietinėlę? (pamenu senai senai Marks daily apple skaičiau kad viena metė grietinėlę - net tik po šaukščiuką į kavą kas dien- ir svoris išsijudino greitai... pasirodo kažkoks va sensitivity ar intolerance buvo vis tik ..

kiek vandens išgeri? Vanduo natūralus diuretikas... taigi gerk.

vartoji kokius nors vaistus?

I chronmetra as nevedu nieko, esu prisiregistravusi, bet kazko neprilipo jis man, nes kazkaip ne viska ten randu. valgiau mazdaug, kaip paleo pradzioje, tik pradejau paskutiniu metu daugiau riebalo krauti. Pvz buvo pas mane kiausiniai su darzovem, tai dabar dar ir avokada uzmetu, as suvalgau, man skanu, viskas OK, jauciuosi soti, valgau tris kartus per diena. Sumazinau baltymu kieki, padidinau riebalu, nes pas mane baltymu buvo ryskiai per daug. Tai dabar vietoj visos zuvies, suvalgau tik puse ir pan. as skaiciuojuosi pati gramais tuos riebalus, man iseina apie 90, nors pagal formule man reikia 120 regis. turiu svarstykles, zinau labai gera duombaze su visom kalorijom, tai, kad viskas ten normaliai. ne taip vaizdziai kaip chronometre, bet skaiciai gaunasi.
taip, pienas, jis yra, viena karta dienoj, t.y. ryte su kava kokiu 30 ml ir viskas, daugiau nei laso. Anksciau darydavausi latte, dabar nebe, del kokiu priezasciu ir taip aisku smile.gif Kavos vienas puodelis per diena, ryte. Vandens isgeriu 2 litrus plius arbatos ir plius vanduo kai gaminu virtuvej, atsigeriu is stiklines kai prisimenu, tai kad skysciu mazai as tikrai nemanau. nes turiu buteli visada 2 l, ryte ji prisipilu ir per diena suvartoju, taip zinau, kad toki kieki tikrai isgeriau. Vaistu nevartoju jokiu. Sia savaite neisejo daug pasportuoti, nes teko labai daug mokytis, bet neguliu lovoj istisa diena, judu tikrai nemazai.
Siandienos pusryciai: 2 kepti kiausiniai ant kokosu aliejaus, vienas avokadas, pomidoras, druska pipirai. Pietus: nedaug sviezio kopusto, patroskinto su 60 gr. jautuko kepenim, puse didelio agurko, saukstas grietines, vos vos druskos, krapai, petrazoles. vakariene buvo keli gabaliukai vistienos krutineles ir kopustu salotos su saukstu grietines. labai nenorejau valgyt, nes issiputus kaip balionas jauciuosi, todel tiek mazai.
Taip, man mm, bet 5 kg, kazkas is fantaziju salies... vysnios ir bananas atrodo nieko tokio, bet nuo tos dienos viskas tik aukstyn verysad.gif . I tualeta einu, bet nors ir nusitustinu, nesijauciu tai padarius. atrodo visko ten pilna... jau net nebemalonu kuna liesti, atrodo visa lasiniais apaugau.
Atsakyti
Ir pati tikiu jauties, kad pradurtum su adata ir subliukštum? Na tok pūgžliškas jausmas?
Na kažkoks skysčių užsilaikymas. Pilnai gali būti pirmą mėnesį ypač per ciklą. Manau tikrai atsistatys po mmm. Aš pati žinau ant savęs, kad sutinstu atrodo... na atrodo nepasikeiti, bet tiesiog tikrai toks pampukiškas jausmas būna ir pabrinkimas... Palauk dar kelias dienas. Jei kas grietinę dar išimk kuriam laikui, stebėk. Šiaip atrodo tikrai normaliai valgai, viskas tvarkoj. Bus cikliškumas čia..
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 13, 22:27)
Ir pati tikiu jauties, kad pradurtum su adata ir subliukštum? Na tok pūgžliškas jausmas?
Na kažkoks skysčių užsilaikymas. Pilnai gali būti pirmą mėnesį ypač per ciklą. Manau tikrai atsistatys po mmm. Aš pati žinau ant savęs, kad sutinstu atrodo... na atrodo nepasikeiti, bet tiesiog tikrai toks pampukiškas jausmas būna ir pabrinkimas... Palauk dar kelias dienas. Jei kas grietinę dar išimk kuriam laikui, stebėk. Šiaip atrodo tikrai normaliai valgai, viskas tvarkoj. Bus cikliškumas čia..

na bus matyt, nesu pasiruosusi visko mesti. bet jei po mm ir toliau svoris kils, tada tai tikrai, pirmu taikymu leks pienas lauk ir grietine su juo kartu. beje, sianakt sapnavau labai keista sapna. Kad nuvykau i svecia sali ir gyvenau mediniame laukiniame namelyje pas viena savo klasioke, kurios nelabai megau ir kurios jau simta metu nemaciau. Ir ji man pasiule issimaudyti vonioje. virs jos kabejo dusas, toks didziulis. as sutikau. Vonia buvo visiskai atvirai, medziu gal pora aplinkui. Man besimaudant as pastebejau, kad ta vonia kisasi ir vanuo nebeisbega. Vanduo buvo labai labai melynas,o jame daug visokiu nesvarumu ir daug kirmeliu... labai issigandau ir pradejau rekti. tuo paciu ir nubudau.
Atsakyti