Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 15:28)
koki ir kur perkate kokosu alieju?
ir ar kokosu pienas toks pat vertingas?

o del riebalu- pradejus laikytis paleo - skrandis priima juos?

atsiprasau uz  tiek daug klausimu

Kokoso aliejų perkame ir vartojame nerafinuotą (jei per brangu, rafinuotą kepimui). Perkame iš supermarketų, Sveikų Produktų, ekopirk.
Kokoso pienas mažiau vertingas, nes pirmiausia sunku rasti gryno kokoso pieno (nebent pačiam pasigaminus), nes būna pridėta visokių guaro gumų, konservantų, tirštiklių ir standiklių. Mes ant kokoso aliejaus kepam, dedam į kavą, patiekalus, valgom vieną.
O dėl riebalų tai skrandis tikrai nestreikavo, bent jau man.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 19, 14:38)
Kokoso aliejų perkame ir vartojame nerafinuotą (jei per brangu, rafinuotą kepimui). Perkame iš supermarketų, Sveikų Produktų, ekopirk.
Kokoso pienas mažiau vertingas, nes pirmiausia sunku rasti gryno kokoso pieno (nebent pačiam pasigaminus), nes būna pridėta visokių guaro gumų, konservantų, tirštiklių ir standiklių. Mes ant kokoso aliejaus kepam, dedam į kavą, patiekalus, valgom vieną.
O dėl riebalų tai skrandis tikrai nestreikavo, bent jau man.

nerafiunuotas kokos aliejus yra toks tirstokas, kaip naudojamas kosmetologijoj (tik toki ir maciau) ar jis skystas kaip alyvuogiu aliejus?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 08:28)
koki ir kur perkate kokosu alieju?
ir ar kokosu pienas toks pat vertingas?

o del riebalu- pradejus laikytis paleo - skrandis priima juos?

atsiprasau uz  tiek daug klausimu

riebala tik kokoso vartoju, ir taip ji priima.
del kokoso pieno nezinau. pirkausi skarbonke, bet dar nepanaudojau. man nepatinka, kad jis skarbonkej...
parduotuvej perku, as ne lietuvoj, tai jo cia visur yra.
Atsakyti
toks?
http://ekopirk.lt/ek...salto-spaudimo/
Atsakyti
kas cia pamineja kokosu piena grrrr. priminet man, kad turiu skardine spintelej, tai dabar man prireike jo palaizyt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 13:43)

taip, šis vienas iš variantų.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 19, 15:00)
kas cia pamineja kokosu piena grrrr. priminet man, kad turiu skardine spintelej, tai dabar man prireike jo palaizyt sad.gif

atsiprasau.....
tikiu kad kartais vien perskaicius uzsinori. nors pati sekmingai kai kuriu produktu atsisakiau ir kazkaip nesinori...
durniausai kai norisi ka nors skanaus(ne pagrindini maista) ir laiko gaminti nesinori. ka tada?

beje dziovintos uogos ar vaisiai irgi ne?
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 19, 14:00)

sulaižyk saikingai, o kitą sykį pirk, kai darysi troškinš kokį su saldžia bulve, kalafioru, rope, ar morkom, ir žuvim biggrin.gif niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 15:02)

arbatu geriu(geriau tiksliau) labai daug. dabar geriu vien vandeni.

be reikalo, greičiausiai išplaunielektrolitų likučius unitazan.
Kai organizme elektrolitų trūkumas, greitai pervedus žmogų iš gulimos padėties į stovimą, pulsas ir abu spaudimai nekyla (toks žmogus turi vartoti jūros druskos).

Žmogaus organizmą, kuriame yra elektrolitų perteklius, greitai pervedus iš gulimos padėties į stovimą pulsas didėja žymiai, diastolinis kraujo spaudimas (atsakingas už kraujagyslių tonusą)  padidėja arba lieka tokiame pačiame lygyje, sistolinis pakyla (jei organizmas dar nenuvarytas) arba lieka toks pats (jei jau širdies raumuo nuvarytas).
Tokiems žmonėms reikia gerti daugiau vandens (mažais gurkšneliais ir dažnai – tam, kad įsisavintų audiniai, o nebūtų pašalintas per inkstus). Negalima gerti dideliais kiekiais, nes sutins audiniai (blogiausia – jei sutins smegenys – joms tai plėstis nėra kur?)

Membranos tvarkomos vartojant sočiuosius arba polinesočiuosius riebalus.

Tuomet, kai bus sutvarkytos membranos, atstatyta teisinga elektrolitų sudėtis ir jų kiekis organizme, tik tuomet yra prasmė vartoti vaistažoles, kad galutinai suderinti medžiagų apykaitą.

Tikėtis efekto, kuris yra aprašytas vaistažolės aprašyme, gali tik tas, kurio membranos yra normalaus pralaidumo ir elektrolitų kiekis organizme normos ribose. Kitais atvejais rezultatas gali būti priešingas, nei tikėtasi.

pasitikrinkit visos savo būklę, jei turit kraujospūdžio matavimo prietaisus.
Atsakyti
apie grūdamą duoną
Atsakyti
man jau galva skauda nuo tiek info...

kol kas labai taikliai sakai- visur galiu pasirasyt -taip taip, man taip ir yra...

dabar yra tik noras ka nors skaniai uzvalgyt ir eit miegot.
nebeturiu jegu nei darbui nei kam(penktadienis.....) doh.gif

aciu kad svieciat mane, nepykit jei nuklysiu su savio replikom ir klausimais 4u.gif
as dar grisiu pas jus.
Papildyta:
“What do you want for dinner?”
“I don’t know. What do you want for dinner?”
“I don’t know. We could make that steak, I guess. What could we make with it?”
“I don’t know.”
“Want to just go out?”
“Totally.”

siandien man buvo lygiai taip pat doh.gif

beje, papasakokit kaip jus valgot restoranuose/kavinese?
jau pradejau nebevalgyt tiesiog netinkamu priedu-palieku leksteje. bet kartais atrodo kad daugiau nera ka valgy..pasirinkimas nedidelis ir pan.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 19, 15:25)
kuda as niekada nebuvau. iki paleo riebalu beveik nevartojau, tiesiog skrandis stodavo. isskyrus, mineta, alyvuogiu salotos.
juokas, bet simet kai dariausi tyrimus, [COLOR=yellow]nesugebejau pamyzt[COLOR=yellow], tai neturiu
pernyksciai
ph 5
SpGr 1.005
Urob 0.2
kuris is ju tankis - neisivaizduoju.
kokoso alieju labai pamegau, ir kodel as jo anksciau neisbandziau  doh.gif

tankis galimai 1005, jei būtų disaerobinis disbalansas, tankis būna didesnis ~1030- 1035 Tačiau galvos skausmas nebūtinai migreninės kilmės būna.
Atsakyti