Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Elata @ 2013 07 19, 13:02)
Išsirinkti reikia ne ligą, o mitybos principus, kuriais vadovausitės toliau smile.gif
Valgyti galima daug ką: mėsą, žuvytes, kiaušinius, jūros gėrybes, įvairiausias daržoves, sėklas ir riešutus, vaisius. Patikėkit, tų makaronų ar miltų net nepasiilgsit smile.gif
Špinatai, česnakai, svogūnai puikiai tinka valgyti. Berods jų nerekomenduoja valgyti sergantiems IBS (dirgliosios žarnos sindromu), bet bent jau man nei česnakai, nei svogūnai nekenkia. O jūs pasibandykit pati su savo organizmu, jei jokių neigiamų padarinių nejusit, tuomet galit kuo puikiausiai juos valgyti smile.gif
Kas, jūsų nuomone, sukelia skausmą ir uždegimą? Nes pagal mus, tai visi grūdiniai produktai, cukrūs ir saldikliai, ankštiniai produktai, pramoniniai sėklų aliejai (rapsų, saulėgrąžų), kurių mes nevalgome ir nevartojame gaminimui, taip išvengdami uždegimo.

tiesa sakant as savo organizmo taip gerai nepazistu, kad galeciau sakyti kad nuo kokiu nors produktu man is kart ka nors darosi. ( arba nesu taip apsvarinsu organizmo kad ivedus ka nors naujo-iskart pastebeciau negerumus)
galiu tik atskirti - saldumynai ir jogurtai, pasukos, kefyras. sitie man tikrai netinka.

o del skausmo ir pan- tai cia tik teoriskai, paskaicius literatura, tai apie ta pati cesnaka, avokado ir spinata - prie pienliges jie geriausi drugai, prie migrenos-priesai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 19, 10:25)
drinks_cheers.gif  nu tikrai, jokio mieguistumo pavalgius. Dar pastebėjau, kad valgymą man geriau baigt kažkuo riebiu, nei žalių daržovių kąsniu. Tada tikrai jaučiuosi soti. O kai paskutinis kąsnis būna žalių daržovių, dar kažko trūksta iki pilnos laimės  biggrin.gif

va va tas pats. jei neturiu kažko, kaipo sviesto, tai riešutų būna salotose, ar troškiny, nes na kitaip tai eisiu smaksaut.

dabar valgau du kartus dienoj.. paskutinis valgymas būna 4-4.30... gavos taip persikėlus, karščiai..o paskui tiesiog nenoriu lipt žemyn ir pradėt pjaustyt savo salotų kalnus biggrin.gif ir iškenčiu ramiakiškai, pasizulinu, kad norėčiau valgyt. bet šaldytuve tos pačios daržovės, ta pati šoninė nu tai jau nebenoriu atkratyt save kad pusryčių nebenorėčiau, nes pusryčiai vėl tokie patys biggrin.gif biggrin.gif
bet hjezz kaip skanu biggrin.gif
Atsakyti
ir dar - koki vandeni jus geriat?

ir kokia nuomone apie zoleliu nuovirus/arbatas?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 14:22)
ir dar - koki vandeni jus geriat?

ir kokia nuomone apie zoleliu nuovirus/arbatas?

na, dėl tų alternatyviosios medicinos teorijų tikrai nieko negaliu pasakyti. Manau, jog pašalinus grūdinius produktus, pieno produktus iš valgiaraščio, turėti apmažėti migrenos pasireiškimų, bent kiek teko skaityti panašių atsiliepimų, tai ypač grūdiniai produktai migreną įtakoja.

Vandenį bent aš geriu iš krano, o žolelių arbatas taip pat geriam ir vertinam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 19, 13:25)
na, dėl tų alternatyviosios medicinos teorijų tikrai nieko negaliu pasakyti. Manau, jog pašalinus grūdinius produktus, pieno produktus iš valgiaraščio,  turėti apmažėti migrenos pasireiškimų, bent kiek teko skaityti panašių atsiliepimų, tai ypač grūdiniai produktai migreną įtakoja.

Vandenį bent aš geriu iš krano, o žolelių arbatas taip pat geriam ir vertinam smile.gif

kodel paklausiau apie vandeni. prie pienliges reik vartot kuo daugiau svaraus(ne is krano).
jau nekalbu apie siaip vandens nauda.
del tu zoleliu irgi-sako ramuneles gerai nuo vieno, antro , desimto.
bet neegrai jei turi mot. problemu..
tai ir susideda... g.gif
Atsakyti
su saiku viskas gerai, gi neisgersi tu ramuneliu arbatos 3 puodu per diena.
mane migrena 30+ metu kamavo. su paleo turejau 1 priepuoli, bet ir tas buvo pries stipria audra (maniske makaule I oru pasikeitimus reaguoja). aisku man dar ir kaklo fizine terapija naudos daug dave.
Atsakyti
Migrena būtų disaerobinio (katabolinio) disbalanso simptomas, kūdumas irgi. O prie to disbalanso tabu visi aliejai, išskyrus kokosų ir šiek tiek alyvuogių, ir reiks daaaaug sočiųjų riebalų su cholesteroliu.
Jei dareisi tyrimus, gal po ranka būtų, domintų šlapimo tankis ir jo pH?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 14:29)
kodel paklausiau apie vandeni. prie pienliges reik vartot kuo daugiau svaraus(ne is krano).
jau nekalbu apie  siaip vandens nauda.
del tu zoleliu irgi-sako ramuneles gerai nuo vieno,  antro ,  desimto.
bet neegrai jei turi mot. problemu..
tai ir susideda... g.gif

O mano vanduo iš krano švarus. Jei turite omenyje nukalkintą, filtruotą vandenį, tai galbūt, nors sako, žmonės, visada geriantys filtruotą vandenį, praranda imunitetą, nes žmogaus organizmas nebesusiduria su tais mikro organizmais, kurie gyvena nefiltruotame vandenyje. Na, bet čia personal preferences.

Man rods, jūs ne į arbatas ir vandenį koncentruokitės, o į bendrą mitybą, meskit tuos miltus ir ryžius ir keiskite juos mėsa ir kiaušiniais.
Taip, žolelių arbatų perteklius gali ir negerai paveikti organizmą. Senų lapai irgi žolelės šia prasme, bet jei išgersite senų lapų arbatos kokių dešimt puodukų, tai padėkdie bus. Viskas turi būti su saiku. Tikrai ne žolelių arbatos tas moteriškas problemas sukelia ir vien arbatos atsisakius nepasitaisys sveikata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 19 liepos 2013 - 13:50
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 13:48)
Migrena būtų disaerobinio (katabolinio) disbalanso simptomas, kūdumas irgi. O prie to disbalanso tabu visi aliejai, išskyrus kokosų ir šiek tiek alyvuogių, ir reiks daaaaug sočiųjų riebalų su cholesteroliu.

deje neturiu. bet progai asitaikus pabandysiu paziuret.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ativas @ 2013 07 19, 13:47)
su saiku viskas gerai, gi neisgersi tu ramuneliu arbatos 3 puodu per diena.
mane migrena 30+ metu kamavo. su paleo turejau 1 priepuoli, bet ir tas buvo pries stipria audra (maniske makaule I oru pasikeitimus reaguoja). aisku man dar ir kaklo fizine terapija naudos daug dave.

arbatu geriu(geriau tiksliau) labai daug. dabar geriu vien vandeni.

gali kiek placiau apie kaklo terapija?
Papildyta:
man migrena jau kokie 3-4 metai pasidare nebetokia arsi(tiksliau ji transformavosi i kita ligi, paretejo)
kas pasikeitei? baigiau visus mokslus. nors negaliu pasakyti kad streso dabartiniame gyvenime man truksta. gal miego padaugejo?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 07:48)

kuda as niekada nebuvau. iki paleo riebalu beveik nevartojau, tiesiog skrandis stodavo. isskyrus, mineta, alyvuogiu salotos.
juokas, bet simet kai dariausi tyrimus, [COLOR=yellow]nesugebejau pamyzt[COLOR=yellow], tai neturiu
pernyksciai
ph 5
SpGr 1.005
Urob 0.2
kuris is ju tankis - neisivaizduoju.
kokoso alieju labai pamegau, ir kodel as jo anksciau neisbandziau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 19, 14:25)
kuda as niekada nebuvau. iki paleo riebalu beveik nevartojau, tiesiog skrandis stodavo.
kokoso alieju labai pamegau, ir kodel as jo anksciau neisbandziau  doh.gif

koki ir kur perkate kokosu alieju?
ir ar kokosu pienas toks pat vertingas?

o del riebalu- pradejus laikytis paleo - skrandis priima juos?

atsiprasau uz tiek daug klausimu
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 08:02)
deje neturiu. bet progai asitaikus pabandysiu paziuret.
4u.gif
Papildyta:
arbatu geriu(geriau tiksliau) labai daug. dabar geriu vien vandeni.

gali kiek placiau apie kaklo terapija?

manksta, tikslinis masazas, gal taip pavadinkim, terapiste tik kakla kazkaip stumdydavo, ir sildymas su elektromagnetiniais impulsais. tikiuos teisingai viska ivardinau.
pratimus iki siol pati darau, nes darbas sedimas. nuo vienos pozos, vieni raumenys sutrumpeja, kiti dirba, taip gaunasi kaklo spazmai. nuo ju galvos skausmas.
Atsakyti