Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
tradiciniai mano pusryciai: didelis avokadas (siuo metu namie turiu 10 avokadu), du kepti kiausai, nedidelis saukstas grietines, pomidoras smile.gif soti ir laiminga smile.gif pietums bus mesytes troskintos su kokosu aliejum arba lasinukais ir su kukuruzo burbuole. zinau, kad ji nera labai geras dalykas ir del krakmolo ju reiktu vengti, bet turejau viena, nenorejau ismest. bus daugiau angliu sia diena, bet juos ar taip ar taip- issportuosim smile.gif vakarui dar nesugalvojau, bet manau bus salotos su lasisa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 19, 11:57)
Situ dar turiu, pamenu kai pirkau per pirma paumejima, bet dar nezinojau kad sergu IS ir nesupratau kas su manimi vyksta  biggrin.gif  gerai, kad priminei, reikia issitraukti is stalciaus.

man buvo daug požymių, kurie panašūs į IS, su siaubu bijojau, kad nepasitvirtintų, į gydytojus dar nesikreipiau, bet gal ir neteks, nes lyg ir supratau, kad viskas buvo nuo netinkamos mitybos

QUOTE(Silver79 @ 2013 07 19, 11:58)
ne nu, ka su tokiais zmonemis galima kalbeti ?! Nesupranta , kad sveikas dvigubai tiek uzsidirbs
Na, bet kiekvienas renkasi kam ko reikia. Pasirodo yra ir tokiu, kuriems mieliau buti neigaliems  doh.gif

mano anyta visą gyvenimą kišo į save viską, kas tilpo į burną, jei nėra neskanaus maisto, pas ją namie maisto kultas, keista, kad neužaugino ėdrūno sūnaus (mano vyro), todėl jai labai sunku atsisakyti kažkokių produktų. Galų gale ji greičiau atsisakytų kažko tik tam, kad numest svorį, bet ne tam, kad pasveikt ir bėgiot kaip jauna

QUOTE(nomore @ 2013 07 19, 12:01)
Man va jau antra diena iš ryto viskas atrodo nenorima  biggrin.gif Aš problemą sprendžiu praleisdama valgymą biggrin.gif

negaliu praleisti valgymo, nes žinau, kad vėliau įsibadavusi jausiuosi prastai, turiu valgyti reguliariai, bent jau pradžioje

QUOTE(vassara @ 2013 07 19, 12:08)
man tas pats  doh.gif jau kelinta savaite man viskas neskanu, net ta pati mesa kuria anksciau valgydavau skaniai, dabar baisaus skonio  doh.gif valgau tik kad pavalgyt.. ir del to manau, esu pastoviai pikta  doh.gif

ir man mėsa jau nebeskani, daržovės neskanios, ale sakau praeis, susitvarkysiu, nes grįžti prie ano "š" neturiu jokio noro
Atsakyti
Man buvo atejes toks momentas, kad viskas neskanu, praejo. Dabar kita beda, porcijos traukiasi, pvz anksciau 4 kiausus ivanodavau be vargo, dabar suvalgau viena, o antra jau kone atbulais dantimis, ziauriai greitai sotumas ateina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 19, 13:07)
Kol racione bus makaronai, duonos, ryžiai, tol ir ryte miegas ims.. deja...

drinks_cheers.gif nu tikrai, jokio mieguistumo pavalgius. Dar pastebėjau, kad valgymą man geriau baigt kažkuo riebiu, nei žalių daržovių kąsniu. Tada tikrai jaučiuosi soti. O kai paskutinis kąsnis būna žalių daržovių, dar kažko trūksta iki pilnos laimės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 19, 11:24)
Man buvo atejes toks momentas, kad viskas neskanu, praejo. Dabar kita beda, porcijos traukiasi, pvz anksciau 4 kiausus ivanodavau be vargo, dabar suvalgau viena, o antra jau kone atbulais dantimis, ziauriai greitai sotumas ateina  doh.gif

ir man dabar neskanumo periodas g.gif truputi jau ir atsibode tas pats per ta pati...mano problema -siauras racionas, nu nemegstu visokiu kepenu, zuvies unsure.gif
Atsakyti
man viskas skanu ir kemsu pilna burna kol telpa biggrin.gif
nors ir mano racionas siauras,bet viska valgau su apetititu,kazin kada jis dings
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciurlionis: 19 liepos 2013 - 11:51
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 19, 12:24)
Man buvo atejes toks momentas, kad viskas neskanu, praejo. Dabar kita beda, porcijos traukiasi, pvz anksciau 4 kiausus ivanodavau be vargo, dabar suvalgau viena, o antra jau kone atbulais dantimis, ziauriai greitai sotumas ateina  doh.gif

na na, nori lieknesnė per vestuves būti mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 19, 12:25)
drinks_cheers.gif  nu tikrai, jokio mieguistumo pavalgius. Dar pastebėjau, kad valgymą man geriau baigt kažkuo riebiu, nei žalių daržovių kąsniu. Tada tikrai jaučiuosi soti. O kai paskutinis kąsnis būna žalių daržovių, dar kažko trūksta iki pilnos laimės  biggrin.gif

Tikrai taip, aš irgi valgymus riebau baigiu, ir nereik tada jokių užkandžių ir alkio jausmo nėr.

Tam filmuke užstrigo, kaip viena moteris sakė, kad skeptiškiausiai nusiteikę ir labiausiai prieštaraujantys tokiam mitybos būdui buvo tie, kurie patys turėjo daugiausiai sveikatos problemų.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 11:58)
na na, nori lieknesnė per vestuves būti  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

oi ne, nenoriu, kad suknia kabotu lotuliukas.gif cia man jauciu kazkoks stresas, stojimai i doktorantura prasidejo, o man ta nelemta referata reikia rasyti, nors straipsni as turiu, bet vadovas pasake, kad referatas nepakenks, tai man toks nervas dabar, nemegstu as to rasymo, pilstymo ir tt. Jau pirmadieni galeciau ramiausiai visus dokumentus priduoti, jei ne sita nelemta rasliava verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 12:00)
kaip pazistama! pradejau ta kava gert darbe, nes aparatas stovi. vienu metu ji buvo skani. paskui geriau is iprocio. paskui kad kiti geria. buvo net tokiu momentu kad kai girdziu ta garsa virtuvej- uzsinoriu.
paskui meciau. dabar kartais geriu - kai miegas ima. o ima jis visada- ryte, po pieu baisiausiai  doh.gif
visi eina kavos- as arbatos.
kai nematau, ar namie niekad negeriu - pakeiciau ja cikorija. kaip sakot? ar blogis irgi?

O kokią cikoriją naudojat - skystą ar grūdeliais. Man pastaroji nepatiko, gal skysta skanesnė?
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 07 19, 11:15)
Makaronai, miltai ???  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Nu , panele, tau siulau pirmiau perskaityti bent pirma sios temos komentara pradziai, o tada rasineti smile.gif

tyliu..

Papildyta:
QUOTE(JolkitaS @ 2013 07 19, 12:19)
O kokią cikoriją naudojat - skystą ar grūdeliais. Man pastaroji nepatiko, gal skysta skanesnė?

skysta. nera ji labai skani. bet kai norisi kavos.. smile.gif
Papildyta:
dar klausimas. kaip daryt jei prie vienu ligu galima valgyti vienus produktus, bet prie kitu - ju negalima.
pvz tie patys spinatai, cesnakai, svogunai ir pan?
ar isirinkti liga, kuri labiausiai nuodija tavo gyvenima?
nes jei nevalgyti visko kas gali sukelti skausma, uzdegima ir pan - valgyti negalima nieko... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 13:25)
dar klausimas. kaip daryt jei prie vienu ligu galima valgyti vienus produktus, bet prie kitu - ju negalima.
pvz tie patys spinatai, cesnakai, svogunai ir pan?
ar isirinkti liga, kuri labiausiai nuodija tavo gyvenima?
nes jei nevalgyti visko kas gali sukelti skausma, uzdegima ir pan - valgyti negalima nieko... unsure.gif

Išsirinkti reikia ne ligą, o mitybos principus, kuriais vadovausitės toliau smile.gif
Valgyti galima daug ką: mėsą, žuvytes, kiaušinius, jūros gėrybes, įvairiausias daržoves, sėklas ir riešutus, vaisius. Patikėkit, tų makaronų ar miltų net nepasiilgsit smile.gif
Špinatai, česnakai, svogūnai puikiai tinka valgyti. Berods jų nerekomenduoja valgyti sergantiems IBS (dirgliosios žarnos sindromu), bet bent jau man nei česnakai, nei svogūnai nekenkia. O jūs pasibandykit pati su savo organizmu, jei jokių neigiamų padarinių nejusit, tuomet galit kuo puikiausiai juos valgyti smile.gif
Kas, jūsų nuomone, sukelia skausmą ir uždegimą? Nes pagal mus, tai visi grūdiniai produktai, cukrūs ir saldikliai, ankštiniai produktai, pramoniniai sėklų aliejai (rapsų, saulėgrąžų), kurių mes nevalgome ir nevartojame gaminimui, taip išvengdami uždegimo.
Atsakyti