Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Labas rytas 4u.gif Sedziu darbely, pusryciams atsinesiau salotu, agurko ir avokada su grietines padazu blush2.gif Pietums bus jautiena, tai bandysim valgyt ax.gif
Reiktu galbut pabadaut siandien, bet kad pilvas jau dabar groja marsus, o dar tik 6:40 pas mus doh.gif
LumiLumi - te baliona 4u.gif Kas nori randa buda kaip, o kas tik sako, kad nori, randa priezasciu, kodel ne schmoll.gif Kaip tik skaiciau ir apie autistus, kad panasi y paleo mityba gali jiems labai padet - yra ir kam tikrai pagerejo, ypac uzsienio forumuose. O viena mama parase, kad negali savo dukrytei mazai pasakyt, tipo nevalgyk bandeles, valgyk obuoly, gaila vaika tokiom dietom kankint blink.gif Taip ir saldu paliko..Aisku, lengva man, bevaikei sneket, bet..
Zodz, sultinys keliavo y kriaukle, nezinau, kazkuo jis man nepatinka, nors ir neturetu but sugedes. Ieskosim, kaip toliau ta savo zarnu pralaiduma gydyt doh.gif
Visoms geros dieneles ir gero savaitgalio 4u.gif O as darbuosiuos visa savaitgaly mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 21:28)
kas ilgai paleo laikos, tai tie ir stevia naudoja, klevu sirupa, medu, gi per metus atsibosta ta pati rutina mirksiukas.gif

as medu irgi kartais valgau smile.gif

Pusryciam pakepinta paprika, cukinija, svogunas, ant virsaus pora kiausu ir pomidoras salia smile.gif
Kava nusprendziau mazint palaipsniui, t.y. mazint kol kas doze. Vietoj 3 kupinu sauksteliu kavos ( doh.gif ) dedu dabar 2 biggrin.gif gal sakau taip lengviau bus paskui visai mest g.gif biggrin.gif
Atsakyti
o aš antrą dieną iš eilės nesugalvoju, ką noriu valgyti pusryčiams doh.gif vėl turbūt pietų lauksiu, kol viskas skanu bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 19 liepos 2013 - 08:07
labas rytas, aš prasikošus pro parką, truputį pastumdžius treniruoklius parke (rimčiau vakare sportinsiu biggrin.gif) oohh gera, o dar tik 7a.m.

Keliausiu paskui šoninę puode su vandenuku ir daržovėm prasitroškint ir kirsiu ir ausys links smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 23:26)
Ot geras gyvenimas  lotuliukas.gif
Papildyta:
Dauguma taip, as jau isejau is dalies IS forumu, maciau, kad ten yra paleo mintanciu, bet jie nesiplecia, tiesiog paraso, kad paleo tikrai daro pastebima poveiki (matyt patiems atsibodo apie mityba sneketi), taciau yra ignoruojami, arba kartais gauna piktu pastabu. Ir kartais tos raudos iki absurdo: dantis sugedo - IS kalta, stuburas krypsta - IS kalta, pucia vidurius - irgi IS kalta, pirstelna - IS kalta ir tt. Man irgi kartais buna liudna, tai as sau ramiai paverkiu ir tiek. O laukti stebuklingu vaistu tai yra laiko svaistymas  schmoll.gif

Lumi, as taip pat isejau is daugumos IS forumo del tos pacios priezasties, nes tie pasakymai, kad "nu gerai, gal as ir bandysiu, bet jau bulvviu ne uz ka neatsisakysiu" arba po menesiu aiskinimo kas ir kaip tau paraso "nu tikrai nesamone, kad as rytais negaliu koses valgyti" Na cia tik gelytes, buna dar idomesniu, tad as laikausi tos nuomones, kad jei jie nenori padeti sau, niekas jiems nepades.
O kalbant apie vaistus, tai isvis tiketis is ju stebuklo nera prasmes. As gi juos vartojau, o ir vartojant juos kiekvienas atkritis daresi vis stiprenis, kol galiausiai kirto per kojas taip, kad teko mokytis vaikscioti is naujo praktiskai.
Jau kiek daugiau nei 1,5 metu jokiu vaistu nenaudoju ir ne tik, kad situacija nepablogejo, bet jis vis gerejo ir gerejo smile.gif o dabar as galiu girtis visiskai sveiku gyvenimeliu.
Bet cia reikalinga valia ir kantrybe, nes musu kunai ne kokie sviesos jungikliai kur vienu pakstelejimu gali perjungti ir pasveikti. Nezinodami daug ko arba veikiami blogos info apie daug ka Nuodijames metu metus, o pasveikti norime pasimaitine teisingai keleta dienu ar savaiciu. Kas man keisciausia, kad zmones sako, kad tai didziausia nesamone, net dorai neisbande visko. Arba po poros savaiciu teisingesnes mitybos vel pradeda kirsti koses, bulves ar net torta (nes buvo kazkokia proga ir neatsilaike) ir t.t. o tada garsiai saukia, kad man tik blogiau ir tas paleo ar primal ar kaip bepavadinsi yra nesamone. Tada lieka toliau varstytis ligoniniu duris ir tiketis stebuklo is dedziu ir tetu apsirengusiu baltais chalatais. As sutinku, kad kilus gaisrui, jie gali padeti ir daznai padeda. Bet jei jau organizme uzsidega lemnpute ispejanti apie artejanti pavoju, visiskai i ja neikreipti demesio ar, net issukti yra ziauriai neprotinga.
Pasakiau ka norejau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Šiandien pusryčiam buvo naminiai kiaušiniai su lašinukais ir daržovės, pietums tikriausiai pagerinti baladėliai arba naminės dešrelės, mežinau ko norėsiu, garnyrui cukinijo tikrai, nes pilnas šaldytuvas doh.gif
Aš irgi jau pasportavus, eisiu užsiimsiu kuo nors, kad neprasidėtų neturiukąveikt užkandžiavimas smile.gif Kol kas puikiai einasi thumbup.gif
Atsakyti
Nu va, žinau, ko noriu, bet neturiu biggrin.gif Noriu tarkuotų cukinijų ir morkų su svogūnais, patroškintų su daug česnako ir riebalu. Reikės savaitgallį žygiuoti į turgų.
Atsakyti
Pavydz as tau tu treniruokliu, pas mus parkas paprastas - dar tik bando yrengineti biggrin.gif Aisku, yrengs, tai issikraustysiu doh.gif O kai grysiu bus jau salta ir lis - ajajaj vis negerai biggrin.gif
Silver79 - labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif O ar buvo koks pereinamas laikotarpis, kai nutraukei vaistus?Pablogejimo laikino ar dar kazko? g.gif Blin negi teks eit dietologija studijuot ir po to visiems po kilograma kokosviescio israsinet?Jeigu gauciau balta chalata, tada juk patiketu biggrin.gif smile.gif
pumpica - nu gerai tu su kava cia biggrin.gif As kai tik puse saukstuko geriau, tai man ner kaip besumazint, mest belieka biggrin.gif Siandien puoduka is yprocio buvau pasidarius darbe, nes mieguista, bet ispyliau doh.gif Tikrai, kad buvusiu narkomanu nebuna doh.gif
Atsakyti
nomore,
gera idėja cukinijų naikinimui thumbup.gif Cukinijas tarkuojat? O nusunkiat vandenį?
Jei Vilniuj gyvenat, galėčiau perleist kelias smile.gif
Atsakyti
jungiuosi i Jusu buri 4u.gif

tiesa sakant dar iki galo ir nesupratau sitos mitybos. turiu savo valgiarasti, kuri aisku reiktu pakoreguoti.
bet manau cia galesiu pasimokyt is jusu daug ko, ziurint i jusu valgiarasti.
kiekvienas ateinam i sveikesni maitinima del skirtingu priezasciu. ir zmones kurie ismano kiek apei tai ar turi kokiu problemu - nepuls klaust kodel tu nevalgai to ar ano? ir siulys tau gabaleli torto ir sakys- nu juk nuo tiek nepakenks.
ka tokiem astakyt? ypac kolektyve- darbe ar per sventes lieki nesuprastas..

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 19, 11:29)
ir siulys tau gabaleli torto ir sakys- nu juk nuo tiek nepakenks.
ka tokiem astakyt? ypac kolektyve- darbe ar per sventes lieki nesuprastas..

Oi labai daug tokių siūlančių geradarių atsiranda biggrin.gif Ir dar pyksta, kai atsisakai. lengviausias paaiškinimas -alergija biggrin.gif Daugiau nieko aiškint ir nebereikia. Vieną kart teko ir grubiau atsakyt, kad savęs žiūrėtų, nes pradeda pamokslus skaityt, kaip cukraus organizmui reikia
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 19, 08:33)
Oi labai daug tokių siūlančių geradarių atsiranda  biggrin.gif  Ir dar pyksta, kai atsisakai. lengviausias paaiškinimas -alergija  biggrin.gif Daugiau nieko aiškint ir nebereikia. Vieną kart teko ir grubiau atsakyt, kad savęs žiūrėtų, nes pradeda pamokslus skaityt, kaip cukraus organizmui reikia

čia tas tai gryna tiesa... ir dar aiškindamas kondensuoto pieno skardinę šaukštu kabina... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

apsiputau merginos biggrin.gif

Egliukasz, į turgų kokį nors šeštadieniais eini čia? taškų žinai a? smile.gif) susirasiu nebėda (praėjau net porą tik jie dienos metu uždaryti buvo biggrin.gif) akis paganyt reik biggrin.gif
Atsakyti