Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 16:42)

Ziurint kokia mesa imsi mirksiukas.gif Ai sorry, as galvojau anksciau, kad ir panasiai kaip paleo valget, bet jei makaronai, tai viskas aisku. Kitaip clean eating suvokiau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 16:48)

Riesutu pas mane max 100 g per savaite budavo. Bet vaisiu uoj vaisiu kiek blush2.gif Cia mano didziausia silpnybe rytais budavo. As smoothie mazai plakdavau, man cieli skaniausi budavo blush2.gif
MB valgo labai daug, bet jis sudmaisty perkasi pats sau kada nori, tai susimazina siek tiek islaidos, nes mano maisto jis kasdien nevalgo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 17:39)
Ziurint kokia mesa imsi mirksiukas.gif Ai sorry, as galvojau anksciau, kad ir panasiai kaip paleo valget, bet jei makaronai, tai viskas aisku. Kitaip clean eating suvokiau blush2.gif

Pavydžiu kitiems kraštams dėl mėsos pasirinkimo... Pas mus pvz jautiena, ėriena, triušiena gaunasi totalūs delikatesai, neįkandami smile.gif
Jo, clean eating turėjau omeny, kad pirkdavom grynus produktus, t.y. mėsą, kruopas, vaisius, daržoves, ir patys viską gamindavomės, nepirkdavom saldumynų parduotuvinių, padažų, mėsos gaminių, saldintų pieno nesąmonių ir begalės kitų perdirbinių.
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 18, 15:37)
jus cia prakalbote apie maisto kainas, tai noriu prisideti prie tu, kurios isleidzia tiek pat ar net maziau. mano meniu nieko nera, ko ir nebutu buve anksciau, tik dabar daug visokiu dalyku atkrito. darzoves cia centai, avokadai labai svyruoja, nuo 50 ct iki 2 euru, bet as uztaikau ant nuolaidu ir nusiperku daug, tada tupdau ant miltu ir jie labai greit sunoksta. kas atsirado brangenybe, tai kokosu aliejus. Anksciau gyvenom dviese, isleisdavo per savaite apie 60 euru netaupydami, o dabar as gyvenu viena ir isleidziu iki 20 euru savaitei... manau, kad tai yra labai mazai.

Aš dabar ir kaip viena, tai nebus bėdų su išlaidom maistui, vaisių neperku... Spintelėse tik džiovinti vaisiai ir biškį riešutų, kas labai lėtai susivalgys man.. dabar vėl lietuvišką šoninėę pietums su daržovėm pasitroškinau ant vandens kad suminkštėtų viskas ir vsio.. faršo indelis nusipirktas, bus porai dienų... tiesa, kiaušių pasiilgau, nes jau nevalgiau antra diena biggrin.gif dabar ant šoninės gyvensiu kol visą gabalą suvalgysiu... grynai dabar pusryčiai ir pietūs-vakarienė : šoninės gabalai su daržovėm... kokoso aliejus čia vandeniu pavirtęs, tai tik į kavą ryte..
gyvenant dviese su paleo (aš paleo, bet ir ruošdavau vyriškiui paleo, tik atskirai davirdavau tai bulbę, tai grikį, tai makaroną), tiesiog rečiau į pardę tereikdavo..mėsos kameroj yra, daržovių lentynoj yra, vadinas vsio. ramu.

o anksčiau į pardę eidavau dažnai varškės pirktis, tai tikrai nepirkdavau tik varškės...

Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 17:43)
Pavydžiu kitiems kraštams dėl mėsos pasirinkimo... Pas mus pvz jautiena, ėriena, triušiena gaunasi totalūs delikatesai, neįkandami smile.gif

Kas is to pasirinkimo, kai atsidarai poka is parduotuves ir dvokia ta mesa mastau.gif
Aisku gal ir geriau ta konvejerine mesa, negu kazkokie ryziai, grikiai, nu bet uoslei savo sunku ta paaiskint biggrin.gif Ir kiausiniu skirtumas didelis, kur 10 vnt. uz £1, kur uz £4. Gerai, kad per karta daugiau 2 nesuvalgau smile.gif Jei galeciau, tai tik vistienos krutinele ir tevalgyciau, bet omega 3 ir omega 6 juk reikia palaikyt balanse doh.gif Nusibodo jau tokia reiksme maistui doh.gif
Va gerai, kad sitie chebrantai pigiai atsieina biggrin.gif Po krevete per diena, papildu 3 lazdeles kiekvienam ir ramu biggrin.gif Tupi sau, deginas, nei saskatu moket, nei dirbt, tik dziaukis gyvenimu biggrin.gif

user posted image

Sorry uz aptaskyta stikla, vandens dapylineju vis, isgaruoja nuo silumos blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 18, 17:49)

Tai ir cia kameroj gali turet visa extra atvejui mesos biggrin.gif Kai vienas zmogus, tiesiog lengviau yra - nenori, nevalgai, nereik kitam ruost schmoll.gif Ysimetei sau kazka y skrandy ir ramu. As taip atvykus y Londona 2009 m. per savaite isleisdavau maistui £10, tada aisku ir kainos buvo zymiai mazesnes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 16:59)
Sorry uz aptaskyta stikla, vandens dapylineju vis, isgaruoja nuo silumos blush2.gif

Pas mane su akvariumo stiklu tas pats, tas krabas dar visur replioja, akmenis stumdo, ziuriu jau ir pasibraize stiklas.
Fainuoliai tavo gyventojai. Ot kai pagalvoju ir i savo katina paziurejus, nu kaip gerai gyventi, paedi - pamiegi, pakakoji - pamiegi, pakniauki - pamiegi ir vsio. Na dar pakaso paausius tai isvis kaifas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 18:17)
Ot kai pagalvoju ir i savo katina paziurejus, nu kaip gerai gyventi, paedi - pamiegi, pakakoji - pamiegi, pakniauki - pamiegi ir vsio. Na dar pakaso paausius tai isvis kaifas  lotuliukas.gif

Tu i mano katina pasiziurek, is proto jis eina... katei jau 3 metai, bet kaip mazas kaciukas visur laksto ir tik zaisk su ja. hyperaktyvi papuole man ax.gif Diena biskiuka pamiega, visa kita- vien reikalai. o nakti tai tikras gyvenimas prasideda, lakstymas po kambarius biggrin.gif
Siandien mano pietus tai buvo aviena su salotomis. aciu kazkas primine apie triusiena, reiks nusipirkti, ji nera pas mus labai brangi, tik man baisu ja valgyti, nes ten buna daznai ir zuikio galva prideta, matosi akys, dantukai tai kazkaip nemalonu.. bet ji kartu ir labai liesa mesyte, reiktu riebalo pridet papildomai smile.gif
Atsakyti
Egliukasz: kokie zavus padareliai!

neseniai triusi parduotuvej ir as pakilojau - nedidukas visai, 8 ar 9eur, pasirode brangokas, nors kai pagalvoji, tai visai normaliai, juk ne per dvi savaites uzauges. reikes isigyt kitakart. vaikystej seneliai triusius laike, tai nenaujiena triusio mesyte.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 18, 16:16)
o dabar prasom paaiskinti kas tas ketogeninis zmogus? mano gavosi -0.4

pridėjus kitus parametrus (kurių aš per atstumą pamatuot negaliu) tokiam žmogui būtų galima patvirtinti rezistenciją insulinui -per daug kraujyje ir cukraus ir insulino.
ir/arba šarmų pusiausvyros sutrikimas
Šarmų pusiausvyros sutrikimai
Šarmų pusiausvyros sutrikimai dažniausiai yra aukščiau minėtų sutrikimų pasekmė. Šarminei pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 13 ar mažiau. Viena išimtis yra kvėpavimo šarmingumas, kur kvėpavimo dažnumas gali padidėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 65 sek. ar daugiau. pH indeksas paprastai būna 5 ar mažesnis.
Esant medžiagų apykaitos šarmingumui, šlapimo pH yra daugiau už 6.3, seilių pH paprastai yra mažesnis už 6.6. Pirmasis pulsas yra mažesnis už 67.

tačiau vėl reikia ir kitų matavimų, vienas tas skaičiukas tik užveda ant kelio, bet patvirtinimui reikia daugiau dedamųjų

Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 16:25)
Laba diena 4u.gif O as siandien su tualetu draugauju doh.gif Isgeriau savo virto buljono puoduka, zarnyno pralaidumui taisyt, ir taip tik viaukt viaukt po 1.5 val.

o negalėjo jis sugesti? Buljoną labai mėgsta bakterijos. Ir užvakuoti jo neišeina, tik užšaldyti ar šaldytuve laikyti drebučių pavidalu .Jei drebučiai pradeda skysti, tai jau genda.
Jei blogai jautiesi, ieškok granato žievės.
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 18, 17:42)
Tu i mano katina pasiziurek, is proto jis eina... katei jau 3 metai, bet kaip mazas kaciukas visur laksto ir tik zaisk su ja. hyperaktyvi papuole man  ax.gif Diena biskiuka pamiega, visa kita- vien reikalai.  o nakti tai tikras gyvenimas prasideda, lakstymas po kambarius biggrin.gif
Siandien mano pietus tai buvo aviena su salotomis. aciu kazkas primine apie triusiena, reiks nusipirkti, ji nera pas mus labai brangi, tik man baisu ja valgyti, nes ten buna daznai ir zuikio galva prideta, matosi akys, dantukai tai kazkaip nemalonu.. bet ji kartu ir labai liesa mesyte, reiktu riebalo pridet papildomai smile.gif

Sita etapa mano kycius jau perejo, dabar jam 10 metu, tai jau jo statusas, isdidumas ir tingejimas neleidzia dukti biggrin.gif

Troskinu ozkiena rolleyes.gif
Triusio ir as noreciau, praeita savaite dvi saldytas antis nusipirkau, dar negaminau, ne namines jos, bet vistiek mesa.
Atsakyti
anti as gan daznai perku, bet kai iskepa, tai nei puses nelieka biggrin.gif isbega viskas kiaurai - atrodo, kad ji vien tik riebalai.
Atsakyti
Jautiena, o kaip marinuoji ir kiek laikai sumarinuota? Galvoju maise kepti, kad nebutu sausa. Jei atvirai tai pati nesu kepus, idomu ar troskinta skani butu.
Papildyta:
Dar Silverio noriu paklausti, kaip marinuoji zalia mesa valgymui, noreciau pameginti ax.gif Gal voresta ir jus zinot receptura? Nes as ta ozkiena jauciu gadinu, trumpai kaitinti neiseina, kaip kaliosas gaunasi, reikia apie pusantros valandos troskinti ant letos ugnies doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 07 18, 16:52)
O mano pH pagal kvepavimo skaiciavima sumazejo. Buvo apie 5, liko 3  g.gif. O kaip supratau turetu arteti prie 7iu.

turėtų, tačiau ne iš karto tai nutinka. Kartok skaičiavimą po mėnesio
Atsakyti