Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ativas @ 2013 07 18, 15:38)
kitas dalykas, man jau nebe 20. devisi organizmas. tai profilaktika nepamaiso.

nu man irgi ne 20 blush2.gif bet profilaktiskai dar niekad nieko nejau tirtis, na isskyrus onkocitologini tyrima ginekologinam...reik susimastyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 18, 16:15)
Ir avokadui, ir cukinijai reikia prieskonių, nes jie tokie beskoniai abu.

o aš mėgstu avokadą vieną, kartais druskos - pipirų pabarstau.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 16:25)
nomore - jeigu clean eating buvo, tai ka skirtingo dabar perkat nuo to, kas anksciau buvo? g.gif Juk jei laikantis taisykliu, tai tos mesos gaunas 60-80 g zmogui per diena, arba kiausinius valgant issinaudoja jau tas  baltymu poreikis g.gif
As isleidziu zymiai maziau - nes zaliavalgiauti deja man buvo brangu schmoll.gif

Nu žinai, jei anksčiau pasidarai vakarienę pvz makaronai su daržovėm, tai kitokia savikaina, nei mėsa su daržovėm. Ar ne? O, be to, mėsos gaunasi daugiau, tikrai ne 60 ir ne 80 gramų per dieną, nežinau, kur tu būtent tokią normą radai. 80 gramų mėsos ir 80 gramų baltymų - ne vienas ir tas pats gi. O jei dar žiūrėti, kad fiziškai dirbančiam vyrui tas delno - dviejų (realiai - minimum dviejų) delnų dydžio gabalas mėsos, tai kur jau čia tie 60 gramų? biggrin.gif
Atsakyti
Man irgi daugiau issileidzia..na vyro, vaiku mityba tai nepakito beveik, bet va mano paemus -kur nusipirkt grikiu pakeli, ir pilnai pietum pasisotint nuo maiselio, o kur mesa g.gif kiausiniai irgi nepigus...jei anskciau pusryciam duona su tepamu suriu budavo, dabar kiausiniai su darzovem -tikrai brangiau. O visokiu nesamoniu -bandeliu, cipsu, sokoladuku ir pusfabrikaciu as ir taip nepirkdavau...
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 18, 16:25)
nes zaliavalgiauti deja man buvo brangu schmoll.gif

Tikiu biggrin.gif Jei valgydavai vaisių daug, riešutų, tai aišku, kad brangu. O a skaičiuoju išlaidas ne pirmą mėnesį, ir sakau, ką matau realiai - išlaidos padidėjo. Mums išlaidų sumažėjimas pasijuto, kai pradėjom nebepirkti nesąmonių, o tik grynus produktus, o dabar, deja, padidėjimas. Vyras mano besotis biggrin.gif Pamatytumėt, kiek jis valgo doh.gif Laukiu nesulaukiu, kada jau jo tas organizmas pasisotins. Nes mano maistastai nekainuoja tiek biggrin.gif
Atsakyti
O mano pH pagal kvepavimo skaiciavima sumazejo. Buvo apie 5, liko 3 g.gif. O kaip supratau turetu arteti prie 7iu.

Vadinas, kas is pakankamai tvarkingos mitybos atejo i paleo, tam pabrango. O kas is chaoso is sudmaiscio cia perejo, tiem pigiau. smile.gif
Atsakyti
Mes su MB kazkada apie tas islaidas pakalbejom, tai mums gaunasi tas pats. Jei anksciau pirkom daug vaisiu, miltiniu ir visokio sh... tai dabar darzoviu i turgeli nulekiam, kopustai, morkos, burokai tikrai daug nekainuoja, lasinio ir mesytes nusiperkam, as padalinu nedideliais gabaliukais tik tam valgymui ir susisaldau, su kiausais nuskilo (duoda mociute), dabar man kazkas is brangesniu dalyku tai avokadai, kaimiskas sviestas (kuri sulydau i ghee) ir kokosu aliejus. Na dar makadamijos riesutais pro reta pasilepinam. Spinatus irgi turguje pirkdavau. O cukiniju tai vaziuoju i stoties turgeli, perku is bobuciu, kur saviskes is darzo parduoda, tai uz didele sumokejau tris litus, pardej jos nepigios (nebent akcija).
Atsakyti
ei, tai kas tas ketogeninis asmuo?

islaidos ir pas mus didesnes gaunasi. riesutai, avokadai, laukine zuvis, organine mesa, kiausiniai kainuoja brangeliau.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 18, 15:40)
nu man irgi ne 20  blush2.gif bet profilaktiskai dar niekad nieko nejau tirtis, na isskyrus onkocitologini tyrima ginekologinam...reik susimastyt g.gif

As net onkocitologinio nedarius, bet jau gavau laiska is poliklinikos, tai registruosiuos. Ir dar siuntima krutu echoskopijai pasiemiau, nepatinka man pojuciai desinej krutyje, reikia tikrintis. Niekaip nedingsta tie guzeliai jau nebepamenu nuo kada unsure.gif
Atsakyti
Ranka taip ir tiesėsi į juodus serbentus, siaube kaip aš jų norėjau, bet išliurlinau pusė litro vandens ir praėjo. Tikiuosi, čia paskutiniai candidos pasispardymai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 14:23)
O kas gali buti blogo? Tikiuosi nevirstu vyru  biggrin.gif  Siaip reiketu daugiau skysciu vartoti, bet as per prievarta nenoriu gerti. Darbe tai reik is ryto patalpas vedinti, nes oro nera, jauciu ir del to gali buti (a la deguonies trukumas). Daugiau kazkokiu priezasciu nesugalvoju  g.gif

na jau minejo del sunkesnio darbo sirdeliai, apsikrauna, ner gerai...pas vyra irgi sunkiai varinejasi, bet negera, nera noro ir negeria per prievarta...

QUOTE(JolkitaS @ 2013 07 18, 15:32)
Labas,

mano aukstas 9.52!!! As dariausi metabolizmo tyrima(pries ji buvo 6,5) ir pradejus maitintis paleo sukilo dar labiau. Bet as turiu anaerobini disbalanca, o jam esant reikia riboti pieno riebalus. kol kas pro pirstus i tai ziurejai, tai gal del to ir nera dar rezultato. Tyrejas pakomentavo, kad dar reikia laiko organizmui susitvarkyti su cholesteroliu. Tai dabar nevalgau pieno riebalu, matysim kas po menesio bus. Ai, dar pradejau gerti Lkarnitina, Larginina, ir Taurina(amino rugstis)
Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą."
Cia citata is HS straipsnio http://www.homosanit...paciento_mityba

O kas mityboje yra steroliniai riebalai, gal kas zino?

na taip ausktokas...MB mazesnis, dabar tikimes dar kad sumazes. bet as manau kad ir miego trukumas, stresai itampa dar sukele ta cholesteroli, nes maistas kaip ir normaliai, bet va....ir kaip idomiai kad sukilo i sia mityba perejus dar labiau.....o del tu riebalu kazkada berods buvo kalbeta, nepamenu, nepakomentuosiu, kitos gal patars 4u.gif

QUOTE(pumpica @ 2013 07 18, 15:40)
nu man irgi ne 20  blush2.gif bet profilaktiskai dar niekad nieko nejau tirtis, na isskyrus onkocitologini tyrima ginekologinam...reik susimastyt g.gif

as irgi nesu nei to dariusi nei nieko dabar, o irgi nebe 20 reik susijamti...bet save gi pamirsti, visad paskutinei vietoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 18, 16:18)
na jau minejo del sunkesnio darbo sirdeliai, apsikrauna, ner gerai...pas vyra irgi sunkiai varinejasi, bet negera, nera noro ir negeria per prievarta...

Gal reikes pabandyti daugiau vandenelio suvartoti ir paziureti ar kas keisis.
Atsakyti
jus cia prakalbote apie maisto kainas, tai noriu prisideti prie tu, kurios isleidzia tiek pat ar net maziau. mano meniu nieko nera, ko ir nebutu buve anksciau, tik dabar daug visokiu dalyku atkrito. darzoves cia centai, avokadai labai svyruoja, nuo 50 ct iki 2 euru, bet as uztaikau ant nuolaidu ir nusiperku daug, tada tupdau ant miltu ir jie labai greit sunoksta. kas atsirado brangenybe, tai kokosu aliejus. Anksciau gyvenom dviese, isleisdavo per savaite apie 60 euru netaupydami, o dabar as gyvenu viena ir isleidziu iki 20 euru savaitei... manau, kad tai yra labai mazai.
Atsakyti