Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 14:20)
oi, čia man aukštoji matematika  biggrin.gif Skaičiau čia kažkur apie tą kvėpavimą, bet neužfiksavau, ką daryt, tai dabar neberasiu. O kaip pH indeksą nusistatyt?  g.gif Su kokiais nors lakmuso popoerėliais gal?  rolleyes.gif

su laikroduku biggrin.gif
Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą. Šios informacijos negausime iš šlapimo ir seilių matavimų.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 14:03)
Skaičiuoju išlaidas, tai, kai baigsis liepa, parašysiu, kiek padidėjo išlaidos maistui. Kad padidėjo, jau matau. Kadangi pajamos nedidelės, visi kiti poreikiai minimalūs - mes irgi prie antivartotojų padermės biggrin.gif - tai maistui tenka liūto dalis. Šiaip ar taip, mes kelio atgal neturim, blogai jaustis jau nė vienas nenorim.

Mūsų išlaidos kaip tik sumažėjo, dabar žinau daug maž ką man reikia pirkti, o anksčiau išleisdavau šimtus ant įvairiausių vaisių, kuriuos ėsdavau kilogramais per dieną, sausainiai, saldainiai, šokoladukai, ketčupai, padažai, makaronai, duona ir etc. MB vis dar valgo su duona, bet perku jos minimaliai, nes jis ne visuomet namie būna.
Nu, bet kas per neskanumas avokado ir cukinijos biggrin.gif , kaip reik priprasti prie naujų skonių. Fui, aišku, cukiniją "žiauriai" paskanintų grietinė, bet kai jos negaliu, tai nenoriu net valgyt to marmalo.
Mažiukui verdu daržovienes su šparaginėm, brokoliu, kalafioru, cukinija ir dar įmetu kokosų aliejaus gramą, pačiai nekyla noras jos paragauti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 18 liepos 2013 - 15:17
QUOTE(kustuce @ 2013 07 18, 16:11)
Nu, bet kas per neskanumas avokado ir cukinijos  biggrin.gif , kaip reik priprasti prie naujų skonių. Fui, aišku, avokadą "žiauriai" paskanintų grietinė, bet kai jos negaliu, tai nenoriu net valgyt to marmalo.
Mažiukui verdu daržovienes su šparaginėm, brokoliu, kalafioru, cukinija ir dar įmetu kokosų aliejaus gramą, pačiai nekyla noras jos paragauti  biggrin.gif

Ir avokadui, ir cukinijai reikia prieskonių, nes jie tokie beskoniai abu. Aš tai avokadą susitrinu, įberiu druskos, pipirų, citrinos sulčių ir man toks skanus padažiukas prie mėsytės būna smile.gif O cukinijas tai į troškinius dedu, nes vienos irgi kažkaip... nu neskanu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 18, 09:06)
su laikroduku  biggrin.gif

o dabar prasom paaiskinti kas tas ketogeninis zmogus? mano gavosi -0.4
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 18, 15:15)
Ir avokadui, ir cukinijai reikia prieskonių, nes jie tokie beskoniai abu. Aš tai avokadą susitrinu, įberiu druskos, pipirų, citrinos sulčių ir man toks skanus padažiukas prie mėsytės būna smile.gif O cukinijas tai į troškinius dedu, nes vienos irgi kažkaip... nu neskanu.

o man avokadas kaip tik vienas be nieko skaniausias biggrin.gif man jis toki riesuto prieskoni turi smile.gif

Vakar ziuriu uzvedziau diskusija apie kiausus biggrin.gif na bet isvada mano tokia -valgau toliau ir nesuku smegenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 18, 16:06)
su laikroduku  biggrin.gif

pala, kurioj čia vietoj tokiais burtais skaičiuojat tą ph? Juk skirtingose organizmo vietose tas ph skiriasi ir jo skirtingo reikia.
Redaguota: ai, jo radau, kad čia kraujo ph. Įdomus testas.

pumpica, aš tai seniai spjoviau į tas masines psichozes "o dieve o dieve, kažkas kažką pasakė, dabar nebegaliu valgyti kiaušinio, valytis dantų ir eiti į tualetą. Nes gi nu sakė, kad negerai".
Aš, beje, su avokadais kankinuosi. Nusiperku jie dažniausiai žali būna. Padedu susinokinti ir nepastebiu kaip jie sunoksta ir pernoksta. Ir tenka išmesti. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 18 liepos 2013 - 15:23
Laba diena 4u.gif O as siandien su tualetu draugauju doh.gif Isgeriau savo virto buljono puoduka, zarnyno pralaidumui taisyt, ir taip tik viaukt viaukt po 1.5 val. kazkur doh.gif Siandien tai gerai, namuose, o ka ryt darbe reiks daryt, neysivaizduoju schmoll.gif Turbut tas sultinys arba jo riebalas nelabai patiko g.gif
kustuce - man avokadas dabar jau irgi nelenda, matyt per daug buvau uzsipirkus ir per daug iskart suvalgiau doh.gif Bet kai prisipjaustai svoguno laisku, agurko, ridikeliu, sutrini avokada ir laimo sulciu uzvarai.. wub.gif Net gera pasidaro biggrin.gif Cukinija man isvis nesusipratimas yra - skonio jokio g.gif
O vaisiu ir as noriu verysad.gif
nomore - jeigu clean eating buvo, tai ka skirtingo dabar perkat nuo to, kas anksciau buvo? g.gif Juk jei laikantis taisykliu, tai tos mesos gaunas 60-80 g zmogui per diena, arba kiausinius valgant issinaudoja jau tas baltymu poreikis g.gif
As isleidziu zymiai maziau - nes zaliavalgiauti deja man buvo brangu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 18, 15:21)

pumpica, aš tai seniai spjoviau į tas masines psichozes "o dieve o dieve, kažkas kažką pasakė, dabar nebegaliu valgyti kiaušinio, valytis dantų ir eiti į tualetą. Nes gi nu sakė, kad negerai".

nu....oficiali medicinos pozicija, kad negerai tu kiausiniu tiek daug valgyt, tad as vis dar lengvose dvejonese delto, nes nu kazkaip man neuztenka patiket priesinga info vien delto, kad homosanitus ar kazkas pan. taip pasake, tad ir klaustukas toks uztai. Bet manau kad kraujo tyrimas po pusmecio parodys ar teisingas tas mano kelias. As tai apakus, kaip jus cia kiekviena zinot savo hemoglobinus ir pan. bigsmile.gif nzn, pasijutau nesirupinanti savimi truputi g.gif as krauja tyriaus turbut tik kai nescia buvau biggrin.gif
Atsakyti
na nzn, as avokadus galiu kaip obuolius esti, nors ju skonio negaliu apibudint, bet skanu! tas pats ir su cukinijom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 18, 09:51)
sveikutes....ryte vaziavo MB tyrimus pridfuoti, ryt eisim pas gydytoja rezultatu vakare...tai kaip ant adatu jauciuosi unsure.gif
mhm, tik reik kakzaip iki Taves dasigauti, bet dabar niekaip nesigaus, nes MB darbuose paskendes, as irgi turiu reikalu, o sekmadieni isvaziuojam savaite atostogu...tai jei ka poto susirasysim. o reiks gal pas geliu prekiautojus uzklausti....
o cia ne per ausktas hemoglobinas? as nezinau, tiesiog man toks didelis atrodo
MB ranka traukia magni....reiks paskaityti kaip ka daryti del tos rugsties
o koks Tavo cholesterolis? MB irgi aukstas, vis tyrimus daromes kas menesi, bet valgo riebiai, ir grietine ir sviesta, tai vat ziuresim kaip bus rezultatai ryt.

Labas,

mano aukstas 9.52!!! As dariausi metabolizmo tyrima(pries ji buvo 6,5) ir pradejus maitintis paleo sukilo dar labiau. Bet as turiu anaerobini disbalanca, o jam esant reikia riboti pieno riebalus. kol kas pro pirstus i tai ziurejai, tai gal del to ir nera dar rezultato. Tyrejas pakomentavo, kad dar reikia laiko organizmui susitvarkyti su cholesteroliu. Tai dabar nevalgau pieno riebalu, matysim kas po menesio bus. Ai, dar pradejau gerti Lkarnitina, Larginina, ir Taurina(amino rugstis)
Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą."
Cia citata is HS straipsnio http://www.homosanit...paciento_mityba

O kas mityboje yra steroliniai riebalai, gal kas zino?
Papildyta:
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 10:27)
Laba diena.
Papasakokit kas nors iš specų, kaip pasikelti tą hemoglobiną, o tai amžiais vaikšatu nudusus su 97. unsure.gif

O va hemoglobina pasikeliau super su sia mityba. Visada budavo daugiausiai 113, o dabar 126 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 18, 16:29)
nu....oficiali medicinos pozicija, kad negerai tu kiausiniu tiek daug valgyt, tad as vis dar lengvose dvejonese delto, nes nu kazkaip man neuztenka patiket priesinga info vien delto, kad homosanitus ar kazkas pan. taip pasake, tad ir klaustukas toks uztai. Bet manau kad kraujo tyrimas po pusmecio parodys ar teisingas tas mano kelias. As tai apakus, kaip jus cia kiekviena zinot savo hemoglobinus ir pan.  bigsmile.gif nzn, pasijutau nesirupinanti savimi truputi g.gif as krauja tyriaus turbut tik kai nescia buvau biggrin.gif

Oi, man irgi neužtenka Homosanitus (okay, aš jo net neskaitau) ar vien priešingo teiginio, užtai stengiuosi perskaityti kuo daugiau ir susirinkti kuo įvairesnės informacijos apie mitybą. Ir ne vien paleo knygų, bet ir kitokią mitybą propraguojančių. Tada žinai abiejų pusių argumentus ir gali nuspręsti, kuri pusė yra teisi biggrin.gif aš ir darbe taip darau biggrin.gif
O tuos homoglobinus tai tiesiog arba duodant kraują pamatuoja, arba tiesiog pasitaiko eiti tyrimus dėl ko nors darytis, tai prie to paties dar ir bendrą kraujo pasidarai smile.gif Na, tuo pačiu ėjimu, taip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 18, 09:29)
As tai apakus, kaip jus cia kiekviena zinot savo hemoglobinus ir pan.  bigsmile.gif nzn, pasijutau nesirupinanti savimi truputi g.gif as krauja tyriaus turbut tik kai nescia buvau biggrin.gif

kadangi pas mus medicina beprotiskai brangi, o mano sveikatos draudimas dengia 100% viena kart per metus taip vadinama routine physical exam, tai niekada nepraleidziu progos pasidaryt. o siemet darbdavys dar duoda nuolaida nuo menesinio sv draudimo mokescio uz tai, tai is vis gerai.
kitas dalykas, man jau nebe 20. devisi organizmas. tai profilaktika nepamaiso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 18 liepos 2013 - 15:41