Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos

Vakar tarp valgymų buvo labai didelis tarpas ir šiandien supratau, kad tai buvo didžiulė klaida, nes pavalgius normalius pusryčius vėl jau noriu valgyti. Vakar nebuvo galimybių pavalgyti, tai žarna žarną rijo, kaip valgyt norėjau, todėl matyt šiandien organizmas jau bijo tokio bado g.gif
Pasigaminau pietums salotas su menkių kepenėlėm, suvalgiau atbulais dantimis, nu neskanu man tos jūros gėrybės nors tu ką doh.gif . Dabar save guodžiu kokoso aliejaus gabalais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 12:54)
gyvenant šeimoje, kur du bernai ir vyras yra labai sunku su maistu. be to, vien mėsom nepramistume. Vistiek kartais tenką ir blynus kepti, ir makaronų duoti. Nežinau, kiek reikia uždirbti, kad pirkti mėsą iš ūkininkų ir tik ją tevalgyt  rolleyes.gif Aišku, daržoves irgi tik iš ūkininkų.

o tai makaronus be mesos valgot? Paleo ir nera vien mesos valgymas, jos tereikia savo delno dydzio (be pirstu) porcijos, kam norisi daugiau 2 delnus. Daugiau nerekomenduoja paleo. O visa kita darzoves.
O kita valgi gali sudaryti kiti baltymai: zuvis, tos pacios porcijos, arba kiausiniai.
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 12:54)
gyvenant šeimoje, kur du bernai ir vyras yra labai sunku su maistu. be to, vien mėsom nepramistume. Vistiek kartais tenką ir blynus kepti, ir makaronų duoti. Nežinau, kiek reikia uždirbti, kad pirkti mėsą iš ūkininkų ir tik ją tevalgyt  rolleyes.gif Aišku, daržoves irgi tik iš ūkininkų.

Tai jau tikrai, šeima daug ką koreguoja, ypač trys vyrai... Kai mano šerima valgė įprastai, man nebuvo didelė problema paleo maitintis, o kai dukrai nustatė problemų, tai tik tada ir pasakiau vyrui pvz, kad kitaip valgau, nes jis nė nepastebėjo per porą savaičių biggrin.gif Tada jau nusprendėm visi kartu taip maitintis, nes nesinorėjo gilinti dukros problemų.
Dėl kainos...Berods, Vorestos frazė buvo, kad mėsa iš parduotuvės visgi geriau nei grūdai. Ir aš tuo įsitikinau per pastaruosius jau beveik du mėnesius ax.gif Galimybės pirkti iš ūkininkų turiu mažai. Tiesa, likusi šeimos dalis ne paleo, o primal, valgo pieno produktus, tai tuos perkam turguj riebesnius, naminius. Mėsą turiu vilties bent dalinai pirkti iš ko nors, bet kol kas radau prieinamos tik avienos, ir tai dar jai turim pasitaupyti... ax.gif Skaičiuoju išlaidas, tai, kai baigsis liepa, parašysiu, kiek padidėjo išlaidos maistui. Kad padidėjo, jau matau. Kadangi pajamos nedidelės, visi kiti poreikiai minimalūs - mes irgi prie antivartotojų padermės biggrin.gif - tai maistui tenka liūto dalis. Šiaip ar taip, mes kelio atgal neturim, blogai jaustis jau nė vienas nenorim.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 11:18)
aš dėl tam tikrų sveikatos reikalų prieš pradedant paleo turėjau apie 100, mat daug kraujo netekus buvau, tai jau man taaip bloga buvo... Dabar jau turėtų būti pakilęs, nes savijauta žymiai geresnė. Neįsivaizduoju, kaip žmonės su 97 ar net su 115 gyvena  unsure.gif

tai vat kad mano ir spaudimas kaip "numirelio" 90/50-55 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 18, 13:16)
na pavyzdžiui,  kokie kvėpavimo parametrai, tas pH indeksas, kokių daugiau problemų turi.

oi, čia man aukštoji matematika biggrin.gif Skaičiau čia kažkur apie tą kvėpavimą, bet neužfiksavau, ką daryt, tai dabar neberasiu. O kaip pH indeksą nusistatyt? g.gif Su kokiais nors lakmuso popoerėliais gal? rolleyes.gif
Daugiau didesnių problemų nėra, išskyrus skydliaukę - lae ir ji dabar "ant normos ribos". Jokių tablečių negeriu, išskyrus geležį ir folio rūgštį..
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 04:03)
o ką norėtum sužinoti?  smile.gif
Tyriausi ir pas hematologus, tiesiai šviesiai paklausiau, ar man negręsia kraujo vėžys - sakė, kad ne, nes ne tokie parodymai būna prie tokios ligos. tam kartui ramiau. Na o išvada tokia, kad aš tiesiog labai nukraujuoju  blush2.gif
O geležies pertekliaus pas mane nėra, kaip tik trūkumas.

gelezies isisavinimui trukdo pieno produktai ir kava/arbata. 2-3 val pries ir po tableciu ar gelezies turinciu produktu, anu trukdanciu nereiktu vartot. as pakeliau hemoglobia uzgerdama gelezies tabletes apelsinu sultimis pries miega.
hemaglobinas gali but zemas del gelezies anemijos arba b grupes vit anemijos. ar tyrimas pilnas? kokia gelezies saturation (liet atsargos), surisimas.
vien hemoglobino kiekis nera rodiklis.

151 hmg moteriai jau aukstokas. nesvarbu kad dar ribose.

sveikos,
man rytas tik prasideda.
Atsakyti
o mes symet savu obuoliu turesim bigsmile.gif ziu koks grazuolis:
user posted image

o mes kaip tik maziau isleidziam maistui, nes kai neperki jokiu pseudo-maisto produktu, tai kiek pinigu atlieka. o tiksliau, tai as specialiai vaziuoju viena apsipirkinet maistu, nes jam vis knieti kokiu spalvingu dezuciu i vezimeli pakraut. tiesa, mes tik dviese.

galvoju ka cia pietum siandien, labai tingisi gaminti sitam karsti... jauciu nukulnuosiu iki mesininko ir prigriebsiu koki jautienos kepsni. paprasta, greita ir skanu cool.gif

apsimelavau apie tuos obuolius. tik tas vienas ir tera uzmegztas, bet nenustebciau, kad ir ji kokia kirmele pagrauztu. sudskis ne derlius.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 18, 13:54)
151 hmg moteriai jau aukstokas. nesvarbu kad dar ribose.

O kas gali buti blogo? Tikiuosi nevirstu vyru biggrin.gif Siaip reiketu daugiau skysciu vartoti, bet as per prievarta nenoriu gerti. Darbe tai reik is ryto patalpas vedinti, nes oro nera, jauciu ir del to gali buti (a la deguonies trukumas). Daugiau kazkokiu priezasciu nesugalvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 18, 15:15)
o mes kaip tik maziau isleidziam maistui, nes kai neperki jokiu pseudo-maisto produktu, tai kiek pinigu atlieka. o tiksliau, tai as specialiai vaziuoju viena apsipirkinet maistu, nes jam vis knieti kokiu spalvingu dezuciu i vezimeli pakraut. tiesa, mes tik dviese.

Mes tai nepirkdavom spalvotų dėžučių, pas mus būdavo clean eating iš esmės smile.gif Tai vat ir pasijautė, kad padidėjo išlaidos.

QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 15:23)
Siaip reiketu daugiau skysciu vartoti, bet as per prievarta nenoriu gerti.

Mano vyras va tai, kraujas tirštas, kai skysčių mažai geria, ir hemoglobinas didesnis visada. Dukra irgi.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 08:23)
O kas gali buti blogo? Tikiuosi nevirstu vyru  biggrin.gif  Siaip reiketu daugiau skysciu vartoti, bet as per prievarta nenoriu gerti. Darbe tai reik is ryto patalpas vedinti, nes oro nera, jauciu ir del to gali buti (a la deguonies trukumas). Daugiau kazkokiu priezasciu nesugalvoju  g.gif

del to kad mazai geri, pats tyrimas gali but netikslus.
sirdziai sunkiau varineti tirsta krauja, didesne trombu susidaryto tikimybe.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 18, 14:03)
Skaičiuoju išlaidas, tai, kai baigsis liepa, parašysiu, kiek padidėjo išlaidos maistui. Kad padidėjo, jau matau. Kadangi pajamos nedidelės, visi kiti poreikiai minimalūs - mes irgi prie antivartotojų padermės biggrin.gif - tai maistui tenka liūto dalis. Šiaip ar taip, mes kelio atgal neturim, blogai jaustis jau nė vienas nenorim.

nepergyvenk, kai pasotinsit organizmą geru maistu, atsiras soties jausmas ir tada maisto žymiai mažiau reiks. Aš ant savęs tai pastebiu. O sveikata nuo to nė kiek nenukentės.
Atsakyti
Nu kas man čia šiandien yra, kad taip vaisių noriu, o ir savijauta prasta, nelaiminga tokia jaučiuosi verysad.gif
Atsakyti