Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 11:08)
locust, o kaip reikalai su riebalo valgymu? Nes mano tvanas jau baigesi, o taip kankindavausi  doh.gif
Papildyta:
As irgi sesiu rugpjuti ant whole, nors galvoju reik sest liepos gale, nes per vestuves taure sampano tikrai pakelsiu, nenoriu but siaubune  lotuliukas.gif

dar turiu tam tikrų baimių dėl riebalų blush2.gif Bet jau prisipirkau kokosų aliejaus ir kai ką kepu, tai kepu ant jo (arba ghi, kurį perku parduotuvėje). Vat papildomai valgyti sviestą šaukštais, kaip čia kad kažkada mane pakraupinot biggrin.gif dar nenoriu - man neskanu tiesiog.
taip pat galvoju,kad kol neišmesiu iš raciono bulvių, miltų ir kitų "blogų" produktų, tol nėra reikalo valgyti daugiau rieblų g.gif Juk taip tik dar labiau pabloginsiu savo sveikatą.
Bet misti vien mėsa, žuvim irgi kažkodėl nesinori. Nesu didelė mėsėdė, man jos gali ir nebūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locust: 18 liepos 2013 - 10:15
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 10:14)
dar turiu tam tikrų baimių dėl riebalų  blush2.gif

O man paranoiska baime del miltiniu produktu, nes jau pajauciau kas yra raumenu spazmai ir zarnyno skausmas. Zinau tiek, kad norint kazka gauti reikia kazka aukoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 09:05)
Limma, ne per aukstas, normos ribos 123-153. smile.gif

na nesiginciju, tik man tokia riba didele, niekad nesu turejusi biggrin.gif pas mane apie 110-115 laikosi, ta iir atrodo didelis biggrin.gif
Atsakyti
labas visoms, vis neprisijungiu cia, nes uzsiemusi esu...bet valgau pagal paleo su tam tikrai nuklydimais....linkejimai visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 18, 11:28)
na nesiginciju, tik man tokia riba didele, niekad nesu turejusi biggrin.gif pas mane apie 110-115 laikosi, ta iir atrodo didelis biggrin.gif

O pas mane tarp 129-140 svyruoja ir tai, pamačiusi, kad 129 galvoju, jog mažokas ir reiktų man jį pasikelti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 18, 10:34)
O pas mane tarp 129-140 svyruoja ir tai, pamačiusi, kad 129 galvoju, jog mažokas ir reiktų man jį pasikelti biggrin.gif

ogo kokios jus stiprios hemoglobino atzvilgiu....
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 11:14)
dar turiu tam tikrų baimių dėl riebalų  blush2.gif Bet jau prisipirkau kokosų aliejaus ir kai ką kepu, tai kepu ant jo (arba ghi, kurį perku parduotuvėje). Vat papildomai valgyti sviestą šaukštais, kaip čia kad kažkada mane pakraupinot  biggrin.gif  dar nenoriu - man neskanu tiesiog.
taip pat galvoju,kad kol neišmesiu iš raciono bulvių, miltų ir kitų "blogų" produktų, tol nėra reikalo valgyti daugiau rieblų  g.gif Juk taip tik dar labiau pabloginsiu savo sveikatą.
Bet misti vien mėsa,  žuvim irgi kažkodėl nesinori. Nesu didelė mėsėdė, man jos gali ir nebūti.

Esu skaičiusi, kad esant kandidai ir bakterijų pertekliui žarnyne, jos neleidžia įsisavinti geležies. Bet matyt, tuomet būti ir kiti požymiai - silpnumas, pilvo pūtimas ir pan.
O kol racione yra daug angliavandenių, tai riebalų tikrai nereikia daugiau valgyti, nes kai riebalai su angliavandeniais kartu į organizmą patenka, jie labai skanūs (kaip išversti anglišką palatable?) ir tik dar labiau norisi valgyti, atsiranda cravings.
Žinai, o grūduose esančios medžiagos dažnai neleidžia įsisavinti geležies ir kitų reikiamų mineralinių medžiagų. Aišku, priklauso, kiek tų grūdų valgoma, kokiais kiekiais.
Atsakyti
sveikutes, as jau po sportu. ryte nepersaunamos puodas ir susigalvojau, kad reik dviraciu iki sportklubio nudardet. i prieki tai ok, o atgal rankom drebanciom vairo nenulaikau, kojos po vakarykstes koju treniruotes pradejo klibet, tai juokas pro asaras buvo, bet parsikapsciau biggrin.gif nors tik 4km... specialiai dejausi pulsometra, kad paziuret kiek kaloriju susidegino: trukme 1h30min, 630kcal - nieko ispudingo, is ju 25min vaziavimas dviraciu - 200kcal.
eisiu dabar cukiniju ir kiausiniu klegint, deja vakar sukirtau paskutini smoteli mamos atsiustu lasiaku, tai nebebus taip skanu...

kuri cia saket, kad mm taip bac ir prasidejo (Wallis gal). blem kaip pavydziu. man jau 6 dienas kaip "prasidejineja". uzkniso doh.gif doh.gif schmoll.gif labai negerai, ypac su sex life, as pikta ir patinas mano nusimines vaiksto...

palatable cia tiktu "keliantis apetita"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 18 liepos 2013 - 11:06
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 18, 10:31)
Geras geras tas hemoglobinas. Va jau kai 122 būna tai riba jau ir jau gali kitas lomkes turėt iš silpnumo. Pati turėjus žemą hemoglobiną, o galiausiai ir feritiną (kuris išsenka, kai jau kraujy hemoglobino nelieka normaliai)... ir va kai mėsos ''nemėgau''

aš dėl tam tikrų sveikatos reikalų prieš pradedant paleo turėjau apie 100, mat daug kraujo netekus buvau, tai jau man taaip bloga buvo... Dabar jau turėtų būti pakilęs, nes savijauta žymiai geresnė. Neįsivaizduoju, kaip žmonės su 97 ar net su 115 gyvena unsure.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 10:43)
su arbata taip gerai neina ghee ir cocooil'as kaip su kava biggrin.gif

Aš visada geriu su cikorija, man labai skanu smile.gif Kavos taip ir negeriu, jau nepamenu kiek laiko. Ir prisiminiau kažkaip, kad ne pirmas kartas čia mano kavos negėrimo. Kažkada seniai seniai irgi buvau metus kavą, bet kažkaip pamažu, pamažu, po puodelį prie rpogos, kartą per savaitę, ir pan. - ir grįžo mano įprotis ramiausiai atgal. Užtai dabar jau negeriu, man nesinori, ir jokių ten paragavimų - pasmaguriavimų tik vieną kartą nesinori. Nors yra tekę kažkada kelis kartus pagert, bet jokių stipresnių emocijų jinai man nebekelia. Net nepamenu, kiek lako egeriu aš jos - ar metus, ar du blink.gif biggrin.gif

QUOTE(locust @ 2013 07 18, 11:14)
taip pat galvoju,kad kol neišmesiu iš raciono bulvių, miltų ir kitų "blogų" produktų, tol nėra reikalo valgyti daugiau rieblų  g.gif Juk taip tik dar labiau pabloginsiu savo sveikatą.
Bet misti vien mėsa,  žuvim irgi kažkodėl nesinori. Nesu didelė mėsėdė, man jos gali ir nebūti.

O kam tu jų vis nemeti lauk? Ir kokia prasmė tada maitinitis pusiau taip, pusiau anaip? g.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 18, 11:24)
Zinau tiek, kad norint kazka gauti reikia kazka aukoti  mirksiukas.gif

Tikrai taip. Sveikatai kažkaip smegenų siūlomi kompromisai nė motais. Pats save gali apsigauti lengvai, bet va savijauta vis tiek savo "varo" biggrin.gif
Atsakyti
Velyvas pusrytis/pietus (nes siandien nereik i darba).
user posted image
Sedziu, zagsiu biggrin.gif

Jautiena, uzujauciu 4u.gif
Atsakyti
gyvenant šeimoje, kur du bernai ir vyras yra labai sunku su maistu. be to, vien mėsom nepramistume. Vistiek kartais tenką ir blynus kepti, ir makaronų duoti. Nežinau, kiek reikia uždirbti, kad pirkti mėsą iš ūkininkų ir tik ją tevalgyt rolleyes.gif Aišku, daržoves irgi tik iš ūkininkų.
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2013 07 18, 11:03)
o ką norėtum sužinoti?  smile.gif

na pavyzdžiui, kokie kvėpavimo parametrai, tas pH indeksas, kokių daugiau problemų turi.
Atsakyti