Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
labas rytas....

QUOTE(pumpica @ 2013 07 16, 13:21)

Limma, fainas traukinukas  thumbup.gif isradingas toks  biggrin.gif

aciu aciu mirksiukas.gif

QUOTE(Elata @ 2013 07 16, 14:00)

limma, oho, kaip smagu, kad mama netingi dėl vaiko tiek dirbti su tuo traukinuku smile.gif Ir taip išradingai tie sausainiai ratukus atstoja smile.gif

na pas mus yra, kad vaikams tortus as kepu, ir jiems ispudi palieka, ir kai gauna valgo kaip nori. stengiuosi del ju kad patiktu biggrin.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 16, 14:17)

limmos tortas wub.gif As tai noreciau tokio, uzkapociau dar neblogai, nepraejo noras biggrin.gif

kustuce - man mesos nesinori, kai lauke +30, oi nesinori  schmoll.gif Salotom su mocarella gyva, lasinukais. Ot tai visaverte mityba biggrin.gif

vaikai irgi sukapojo su malonumu mirksiukas.gif

atsiuskit tos silumos cia, o tai siaubas koks oras, puse vasaros praejo, ir net nepajutau, ar ji buvo. nakti izuriu vejo nera, valio galvoju, bus galima is pat ryto i laukeli eiti su maziais, o atsikelem ir vel vejas baisulinis.....nu siaubas....

QUOTE(kustuce @ 2013 07 16, 15:57)

Lima, traukinukas nerealus, išradinga žiauriai esi  smile.gif

Aš esu be fantazijos, todėl mano tortai ir būna apibarstyti trupiniais ir šokoladu  smile.gif
Papildyta:
O ką su menkių kepenėlėm sumakliavot galima?

aciu aciu biggrin.gif bet gi internetas mintis pameta mirksiukas.gif

mano pradzioj irgi tokie buvo, ir valge irgi su malonumu, bet vaikams norisi zaismingumo biggrin.gif

as darau salotas: agurkai, zirneliai. avokadas, menkiu kepeneles, svogunai

QUOTE(" voresta " @ 2013 07 16, 15:59)

vis dar bijai cholesterolio? blink.gif

as ta pati pagalvojau, nes jis nesioksidaves gi reikalingas biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 08:22)
g.gif as vis dar pilna baimiu del cholesterolio doh.gif

ar Tu del to turi bedu? reikia kad tas cholesterolis nesioksiduotu, tada bedos nera 4u.gif jei ka pataisykit mane musu Guru. as MB darau tik skystu tryniu, tada nesioksiduoja cholesterolis ir gali valgyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 17, 08:30)

ar Tu del to turi bedu? reikia kad tas cholesterolis nesioksiduotu, tada bedos nera 4u.gif jei ka pataisykit mane musu Guru. as MB darau tik skystu tryniu, tada nesioksiduoja cholesterolis ir gali valgyti mirksiukas.gif

neturiu lyg bedu, bet ir nenoriu tureti ateity...as kiausius kepu, pamakaluoju, kol baltymas baltas pasidaro, na kol nelieka tu "snargliu" atsiprasau uz issireiskima biggrin.gif tai nezinau ar cia oksiduojasi ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 08:34)
neturiu lyg bedu, bet ir nenoriu tureti ateity...as kiausius kepu, pamakaluoju, kol baltymas baltas pasidaro, na kol nelieka tu "snargliu" atsiprasau uz issireiskima  biggrin.gif tai nezinau ar cia oksiduojasi ar ne? g.gif

as visada dedu ant darzoviu ir irgi laukiu kol sutrauks baltyma kol skaniai atrodys, nes tysalai tie ir MB nepatinka. as ziuriu kad trynys nesusitrauktu, nes tada oksiduojasi cholesterolis.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 17, 00:33)
tas "virsaus" primetinejimas sudaro ispudi, kad politikai yra kazkokie antzmogiai, kai is tiesu tarp ju yra ir paprastu zmoniu, kuriems tiesiog yra prie sirdies pilstymas is tuscio kiaura = politika, pasistenge ir buvo isrinkti. o like yra taip pat gudrus ar gudriuju gimines, kurie neverkia, nekeikia valdzios, o kala ir uzkala piniga ir gali sau leisti isigyti bilieta i politika.

del tapimo mazuma as nesijaudinu. as visiskai neturiu nieko pries issilavinusius, siuolaikiniu paziuru, prie vietiniu pritapusius kitokiu tikejimu zmones. baisus tik tie, kur per tv parodo per zinias - eina isverstom akim su tusciu fanatisku zvilgsniu ir kriokia zveries balsu Alah Alah Alah... br....

tai kad labiausiai ir dauginasi be issilavinimo ir be pajamu zmones (pvz. indija, kinija, afrika). O civilizuotose salyse, issilavinima turintys zmones dazniausiai turi po 1, max2 vaikus arba isvis renkasi gyvent be ju...

QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 09:34)
neturiu lyg bedu, bet ir nenoriu tureti ateity...as kiausius kepu, pamakaluoju, kol baltymas baltas pasidaro, na kol nelieka tu "snargliu" atsiprasau uz issireiskima  biggrin.gif tai nezinau ar cia oksiduojasi ar ne? g.gif

o virti nepatinka? minkstai virtas nesioksiduoja... as tai galiu tik plakta kiausi valgyt, nes man vienas baltymas yra kazkas labai slykstaus, tiek kvapu, tiek skoniu
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 17, 08:38)
as visada dedu ant darzoviu ir irgi laukiu kol sutrauks baltyma kol skaniai atrodys, nes tysalai tie ir MB nepatinka. as ziuriu kad trynys nesusitrauktu, nes tada oksiduojasi cholesterolis.

nu trynys buna ismaisytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 08:40)
nu trynys buna ismaisytas g.gif

tada nebepasakysiu, musu mergytes daugiau tame reikala nusimano. bet pagal mane jau jis vistiek buna sutrauktas ir tada gal oksidaves. nezinau g.gif , pataisys mane kazkas tikiuosi
Papildyta:
sumasciau dabar....o dabar tuos melynus kopustus jau per velu sodinti, ane? nors raso kad ir prie salnu jie buna, tai gal uzaugtu tu lapu salotoms g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 09:22)
Neskaniai sulindo, noriu kiausiniu biggrin.gif nuraminkit mane -jei rytais trys kiausiniai kasdien -cia nieko blogo? g.gif as vis dar pilna baimiu del cholesterolio doh.gif

vaje, kaip jums niekas neužsifiksuoja g.gif
„Normalus cholesterolio kiekis 88-mečio kraujyje, kuris kasdien suvalgo po 25 kiaušinius“. skystai virtus.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 17, 09:29)

voresta, uzsifiksuoja, va butent sita fraze -SKYSTAI VIRTUS. As klausiu konkreciai apie savo kiausinius -keptus, maisytus, kol baltymas pabaltuoja, trynys maisytas. Cia irgi nieko blogo? g.gif oksidavosi ar ne? nu nesu chemike, nesu apskiritai niekada gilinusis i organizmo peripetijas, i oksidacijas ir dar velniai zino ka, todel klausiu jusu, nes daktaru klausti, tai pasakys kad tau vaikeli gal ku-ku sitiek kiausiniu valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 17, 00:33)
tas "virsaus" primetinejimas sudaro ispudi, kad politikai yra kazkokie antzmogiai,

mūsų politikai (dauguma) yra tik marionetės, kur kas galingesnių jėgų rankose. Niekas iš nieko neatsiranda.

http://www.akcentai....mos-tautos.html

http://www.ekspertai...vezys-lietuvai/

(turint laiko siūlyčiau dažniau panaršyti tuos du portalus.)

Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 10:35)
voresta, uzsifiksuoja, va butent sita fraze -SKYSTAI VIRTUS. As klausiu konkreciai apie savo kiausinius -keptus, maisytus, kol baltymas pabaltuoja, trynys maisytas. Cia irgi nieko blogo?  g.gif oksidavosi ar ne? nu nesu chemike, nesu apskiritai niekada gilinusis i organizmo peripetijas, i oksidacijas ir dar velniai zino ka, todel klausiu jusu, nes daktaru klausti, tai pasakys kad tau vaikeli gal ku-ku sitiek kiausiniu valgyt biggrin.gif

aš irgi nesu chemikė, todėl irgi negaliu atsakyti į tą klausimą. tik vėl pacituoti

Kiaušinio baltymo sutraukimas vyksta sekančiai: 
45—50oС — žymių pokyčių nesimato; 50—55oС — vietomis pasirodo drumstumas;
 55—60oС — susidrumsčia visas baltymas;
 60—65oС — baltymas ima tirštėti; 
65—70oС — pasirodo gelio židiniai; 
70—86oС — susidaro gelis, išlaikantis formą; 
85—90oС — gelis palaipsniui tvirtėja. Baltymo kietumas priklauso nuo kaitinimo trukmės. Ilgas baltymo laikymas prie 95°С netgi toliau nekaitinant baltymą kietina.

Trynio kietėjimas prasideda tik prie 70°С, o kiaušinio trynyje esančio cholesterolio oksidacija prasideda pakaitinus trynį virš 41°С ir labai aktyviai ima oksiduotis virš 70°С.

Gal reikėtų sudalyvauti Unimed'o paskaitoje apie maisto gaminimą ir ten užduoti tokius klausimus? Kiek žinau, pas pranešėją tikrai chemiko diplomas yra.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 17, 09:56)

Gal reikėtų sudalyvauti  Unimed'o paskaitoje apie maisto gaminimą ir ten užduoti tokius klausimus?

nu jau nepykit, kad cia klausineju....

hm, tai teks maisto termometra isigyt g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 17, 09:59)
nu jau nepykit, kad cia klausineju....

hm, tai teks maisto termometra isigyt g.gif  smile.gif

tai nebutinas maisto, trynio temperatura galima pamatuoti ir paprastu gi tada, nes jei daugiau nei 41 psio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 07 17, 10:09)

sumasciau dabar....o dabar tuos melynus kopustus jau per velu sodinti, ane? nors raso kad ir prie salnu jie buna, tai gal uzaugtu tu lapu salotoms g.gif

galiu perleisti 10 jau paaugusių daigų, paskaičiavau- jų per 30, o ir 5-6 per akis. Tačiau kai kurie jau per dideli,kad būtų galima persodinti, bet pas mane tik žali, mėlynųjų-violetinių manau būtų galima rasti pas gėlių daigų pardavėjus, gi juos kaip gėles augina darželiuose.
O šiaip tai kopūstas, do kopūstas...tik mandresnis biggrin.gif
Atsakyti