Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(locust @ 2013 07 15, 10:34)
tai ir esu negėrus - 2 kartus, kai laukiausi, paskui dar kai vienos dietos laikiausi  biggrin.gif

O tu dabar negerk, kai nera priezasciu negert smile.gif man irgi atrode kad neturiu jokios priklausomybes ir nutariau negert kavos. Apie 11 val. Atejo toooks silpnumas biggrin.gif. Aisku negeriau koki pusmeti, nes kava turi poveiki, net jei jo nejauciame nuo vieno puodelio. O db atradau tokia kavos parde , kad taaaip skanu, bet jau trecia diena laikausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 15, 10:01)
Jei po kavos smingama, tai jau ir yra tas požymis, kad negera sąveika organizme po kavos.. kaip kad ir cukraus suvalgius ar carb-loaded pietų.. pavalgei, sotu ir iškart žeė traukia...

teoriškai aš ir negeriu, bet praktiškai išgeriu. kavos  lotuliukas.gif

kaip tas anekdotas: oiii turiuu didelę valią..oi didelę didelę.... tai negeri?  ne  tai noriu juk ir geriu!

kava skatina insulino gamybą, ir smingama pavalgius ar prigėrus kavos, kai jau insulino lygis organizme yra smarkiai per didelis. Įprastai kava kilsteli geros savijautos kartelę, visa bėda, kad pasibaigus jos poveikiui kartelė krenta žemiau buvusio (iki kavos) lygio ir norisi vėl ją kilstelti. Ir taip tas geros savijautos lygis nuolat žemėja, o kavos poreikis didėja. Nustojus ją gerti, reikia laiko kol grįžta gera savijauta į tą, ikikavinį lygį.

Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 07 15, 11:02)
O tu dabar negerk, kai nera priezasciu negert smile.gif man irgi atrode kad neturiu jokios priklausomybes  ir nutariau negert kavos. Apie 11 val. Atejo toooks silpnumas biggrin.gif. Aisku negeriau koki pusmeti, nes kava turi poveiki, net jei jo nejauciame nuo vieno puodelio. O db atradau tokia kavos parde , kad taaaip skanu, bet jau trecia diena laikausi biggrin.gif

ale ot nelaiku radai tą parduotuvę doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man patiko TEISINGAS sakinys viename portale, kuris apie lieknėjimą, sveikatą, lietuviškas, ''Jei atsikėlęs, sieki kavos, kad atsibustum, nes jautie skaip pervažiuotas.. tai ieškok priežasčių kodėl blogai miegi.. juk atsibudęs turi jaustis gaivus, pailsėjęs, o ne po kavos puodo..'' drinks_cheers.gif
Atsakyti

Civilizuotas pasaulis pakvaišo.

user posted image
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

man aplamai niekad nebūna problemos su atsikėlimu, nebent tingiu lotuliukas.gif O kava kažkaip patapus rytinio ritualo dalimi - šiuo metu tik 1 kavos puodelis ryte per dieną. Galima būtų gal ir be jo apsieiti. Kvapas kavos patinka, kai einu pro šalį ir kava kvepia, bet rankos nedreba, lomkių nebūna. O vakarais lengvai užmigdavau ir išgėrus kavos puodelį.
Va, kava su riebalais tai man nelabai ėjo - neskanu man tiek riebalų vienoje vietoje. Dabar daraus normalius pusryčius.

Ir šiaip kažkoks prieštaravimas gaunas - tipo neperšaunama kava naudojama, kad insulino kiekis nepakiltų , o pati kava insulinui padeda išsiskirt - nesutampa info, kam tą kavą gerti reikėtų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 15, 10:10)
tas geros savijautos lygis  nuolat žemėja, o kavos poreikis didėja.

man kavos poreikis nedideja. As esu ipratus gerti viena stipru puoda ryte. Jeigu isgerciau veliau dar viena, (kazkada buvo pasitaike toks atvejis), butu laabai blogai...
Ir as negeriu jos todel, kad jauciuos ryte pervaziuota. smile.gif iprotis ir tiek, skanu man, siltas geralas, arbatu nemegstu...Nu kaip susikaupt mesti g.gif vyrui sakau -tu meti rukyt, as kava, kol kas nepasiraso lotuliukas.gif
Atsakyti
Man rodos, ne visai teisingai kai kurios kavos lomkes suprantat. Niekada nebus tokio kavos abstinencijos pasireiškimo kaip kad būna alkoholikams ar narkomanams - rankos nedrebės, praeiti pro kavos puodelį neišgėrę sugebėsit. Bet ta "vieno puodelio tradicija" dažniausiai irgi yra priklausomybės pasireiškimas. Na, tarkim aš rytais turiu tradiciją išgerti kavos puodelį skaitydama naujienas. Jei toje tradicijoje elementas "kava" nebūtų svarbiausias, tada aišku, priklausomybės nėra. Bet kad va, pas mane naujienų skaitymas su arbatos puodeliu kažkoks netoks būna. Arbata man labiau tinka atsigerti, o kava - kompanijai naujienoms palaikyti.
Tai pagalvojau, gal tegul antinksčiai pailsi šiek tiek nuo kavos.
Nors kolega juokiasi "Kelintą kartą tu jau tą kavą meti? Nes nuolat tik tai ir girdžiu" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 15, 11:30)
Man rodos, ne visai teisingai kai kurios kavos lomkes suprantat. Niekada nebus tokio kavos abstinencijos pasireiškimo kaip kad būna alkoholikams ar narkomanams - rankos nedrebės, praeiti pro kavos puodelį neišgėrę sugebėsit. Bet ta "vieno puodelio tradicija" dažniausiai irgi yra priklausomybės pasireiškimas. Na, tarkim aš rytais turiu tradiciją išgerti kavos puodelį skaitydama naujienas. Jei toje tradicijoje elementas "kava" nebūtų svarbiausias, tada aišku, priklausomybės nėra. Bet kad va, pas mane naujienų skaitymas su arbatos puodeliu kažkoks netoks būna. Arbata man labiau tinka atsigerti, o kava - kompanijai naujienoms palaikyti.
Tai pagalvojau, gal tegul antinksčiai pailsi šiek tiek nuo kavos.
Nors kolega juokiasi "Kelintą kartą tu jau tą kavą meti? Nes nuolat tik tai ir girdžiu" biggrin.gif

ir kaip siandien jauties? be kavos? mirksiukas.gif

as tai nebijau atsisakyt tradicijos...nu nemirciau tuos pusrycius ir be kavos valgydama, man jie neskanesni nepataptu tikrai biggrin.gif bijau galvos skausmo....nes jis tikrai bus...kiek esu bandzius negert ryte kavos, tai baigdavosi tuo, kad eidavau vaistu nuo galvos. Bijau sito blush2.gif jeigu dar ne viena diena tokia, tai doh.gif
Atsakyti
as jau po sporto. pries eidama islakiau nepersaunamos, tai viskas buvo gerai. apart to, kad pakeliui i gym'a teko sustot uzsipilt degalu - kazkaip netycia apsivyniojau suodina slanga - atrodziau kaip kaminkretys su juodais dryziais pamarginta balta maikute. einu uzkrimsiu morku ir varskes su sviestu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 15, 12:41)
as jau po sporto.

jautiena, primink, ką gym'e darai? Kažkokią konkrečią programą? Aš gym'o pasiilgstu dėl įrangos ir užsiėmimų įvairovės, kad yra kas nuolatos motyvuoja ir skatina dirbti, bet visai nepasiilgstu kainų. Iš vienos pusės gaila pinigų, iš kitos pusės noriu eiti į gym'ą, nes namie nuobodu ir ankšta biggrin.gif Ten bent į žmones pasižiūri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2013 07 15, 11:32)
Labas rytas  smile.gif

man aplamai niekad nebūna problemos su atsikėlimu, nebent tingiu  lotuliukas.gif  O kava kažkaip patapus rytinio ritualo dalimi - šiuo metu tik 1 kavos puodelis ryte per dieną. Galima būtų gal ir be jo apsieiti. Kvapas kavos patinka, kai einu pro šalį ir kava kvepia, bet rankos nedreba, lomkių nebūna. O vakarais lengvai užmigdavau ir išgėrus kavos puodelį.
Va, kava su riebalais tai man nelabai ėjo - neskanu man tiek riebalų vienoje vietoje. Dabar daraus normalius pusryčius.

Ir šiaip kažkoks prieštaravimas gaunas - tipo neperšaunama kava naudojama, kad insulino kiekis nepakiltų , o pati kava insulinui padeda išsiskirt - nesutampa info, kam tą kavą gerti reikėtų  rolleyes.gif

kava skatina insulino gamybą kasos ląstelėse, tačiau tas insulinas ten ir pasilieka, jei kava be nieko- nei grietinėlės, nei cukraus. Apie riebalą nežinau g.gif
Tačiau pagamintas insulinas vis vien bus išmestas į kraują, kai valgysit vėliau. Ir geriau, kad jo būna mažiau prigaminta..
Mano disbalansas buvo toks kad reikėjo mažinti gamybą ir išskyrimą, tad va, kavos ir reikėjo atsisakyt.
O aš anksčiau irgi nesupratau kodėl pavalgius traukia numigti, kodėl vėl norisi valgyti, nors ką tik privalgiau.

Galima apsieiti, rankos nedreba, tačiau jos norisi, tai ir yra- priklausomybė
Atsakyti