Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Jei bus apšvietimo, laistymos sistemos, vėl šimtais metrų plotas iškasiotas biggrin.gif Pas mus kai darė geoterminį , tai iš vis septynių arų gabale buvo dviejų metrų gylio "baseinas" - tereikėjo tiest plėvelę ir turėtume kur plaukiot lotuliukas.gif

Aš užsisėčiau žolę kokių dešimties kvadratinių metrų plote nuošalesnėje vietoje, kad būtų kur pleduką pasitiest, knygą atsigulus paskaityt, pasidegint, bet nežiūrėčiau į tai kaip į pastovų dalyką - kad nebūtų gaila tą vietą ramia dūšia sukultyvuot biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Pagyrimai mumrikui uz grazius vaizdus 4u.gif kas del pavesines, tai as visada norejau jos,o vyras namelio, tai nusileidau ir uzsisakem pastaraji. 3x3 m dydzio, plius terasa 1, 5m. Galvoju gal ir geras variantas bus g.gif va http://www.sodnamis....perial-3x3-28mm
Atsakyti
O aš tai svajoju apie didelę pavėsinę. Tikuosi išsipildis mano svajonė gal dar ne šiais metais, bet nors kitais. Šiaip ir terasos labai norėčiau, bet nėra man tinkamos namo sienos jai.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 22, 14:32)
vienus metus pamenu tik kaip kasima kasima kasima doh.gif  viena transeja uzkasdavom- kita iskasdavom. vaikas lakstydavo, zaisdavo kaip po apkasus. kai uzvertus ja vaikas verkdavo- sakydavom,'' neverk, ryt tau nauja griovi iskasim '' biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif jau kaip susižvengiau
bet as irgi neinvestuociau i zole, kuri kitais metai pavirs i nieka.
Atsakyti
pas mus 25 arai. ten kur stumdysis namui, tai ir negalvojam sodinti, nuo kelio pasilikt kokius 25-30 metru, o kitus, likusius uzseti. Vyras sako jog ne kazka ten nusitryps, issikas ir tt.
Nes isivaizduokit staciakampis sklypas, tai nuo siaurosios krastines,kuri prie kelio i ilgi tuos apie 25-30m pasilikti, nes kita siauroji krastine ribojasi su sesupe, tai tikrai norisi atvykus, tureti kur prisest, ne ant gryno arimo biggrin.gif
Medziu turim palei upe, sodint nesodinsiu, o del vaismedziu tai susilaikysiu, nesu tikra kaip kur kas konkreciai turetu, noreciau kad butu smile.gif
O ir pavesinei vieta gautusi ant to skardzio, toj sklypo krastinej kur i upe cool.gif Tai uztai vyras ir sako darom ten ant slaito pavesine, kubila koki veliau, nes vieta gera, grazi, o tas atstumas nuo namo mazum neuzknis....
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 05 23, 09:54)
pas mus 25 arai. ten kur stumdysis namui, tai ir negalvojam sodinti, nuo kelio pasilikt kokius 25-30 metru,  o kitus, likusius uzseti. Vyras sako jog ne kazka ten nusitryps, issikas ir tt. 
Nes isivaizduokit staciakampis sklypas, tai nuo siaurosios krastines,kuri prie kelio i ilgi tuos apie 25-30m pasilikti, nes kita siauroji krastine ribojasi su sesupe, tai tikrai norisi atvykus, tureti kur prisest, ne ant gryno arimo  biggrin.gif 
Medziu turim palei upe, sodint nesodinsiu, o del vaismedziu tai susilaikysiu, nesu tikra kaip kur kas konkreciai turetu, noreciau kad butu smile.gif
O ir pavesinei vieta gautusi ant to skardzio, toj sklypo krastinej kur i upe cool.gif  Tai uztai vyras ir sako darom ten ant slaito pavesine, kubila koki veliau, nes vieta gera, grazi, o tas atstumas nuo namo mazum neuzknis....

nepamirškit privalomų reikalavimų atstumams nuo upės, kad vėliau griauti ir tvorų ardyti nereiktų
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 22, 13:27)
Čia iš serijos "na vkus i cvet druzej niet"  biggrin.gif  Kiekvienas turi atrasti kas jam tinka ir patinka. Mes turim terasos vietą, išdėtą trinkelėmis, tai dabar tai tiesiog platesnis priėjimas prie namo, nes mūsų šeimai terasa nepasiteisino. Bet tai tik mums.

Kitas dalykas, kad pavėsinė mano manymu turi būti didelė, kad jaustųsi erdvė ir stogas virš galvos "nekabėtų". Mes savo pavėsinėj jaučiamės ypač puikiai, su laiku ji iš vis paskęs žalumoj ir svečiai tuoj ten susikrausto biggrin.gif

Dar puiku tai, kad joje visad vėsu, bet nešalta, visad ramu ir tyku, nepučia jokie vėjai. Terasoje karštą vasaros dieną būdavo kaip mikrobangėj (terasa į vakarų pusę), nors turėjom ir didžiulį kvadratinį skėtį nusipirkę. Skėtis mesdavo šešėlį, bet nuo to ne kažin ką šalčiau būdavo. O pavėsinėj vėsu, jos priekis į rytus, visa nugara - malkinė (t.y. pusantro pločio malkinė malkoms kubilui bei židiniui sudidėt per visą jos ilgį), todėl puikia izoliuoja šilumą iš vakarinės pusės. Joje ypač smagu ant dvigulių supynių pietų miego nusnaust biggrin.gif
Naudojame ketvirta vasara, niekas niekur nesutrūkinėjo, o aplink ją pjaunu su elektrine žoliapjove (su ta siaura žoliapjove lengva vingiuotus kraštus apeit). Vyras su savaeige benzinine jau didžiuosius plotus nupjauna.

Mes tai ne pavėsio megėjai, toks minimalus šešėlis kaip pušynuose man pats mieliausias smile.gif Turim nedidelę terasą prie virtuvės pietrytinėje pusėje, užuovėjoje, bet po pietų niekas ten nuo saulės nesislepia pas mus g.gif Gal dėl to, kad kai per karštą - lendam į baseiną atsigaivinti biggrin.gif Kita terasa pietvakarinėje pusėje, ten ir vakarojam, be to saulėlydis matosi. wub.gif Svarbu gerai jautiesi ir gražus vaizdas turi atsiverti iš tos vietos. rolleyes.gif
Pradžiuginot dėl juostos, tiesiu visur, nes jau pavargau šliaužioti ant kelių su žirklėmis.
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 05 23, 12:37)
Pradžiuginot dėl juostos, tiesiu visur, nes jau pavargau šliaužioti ant kelių su žirklėmis.

jeigu kalbėjot apie tą banguotą juostą, tai man asmeniškai labiau patiko plastborčiai.
user posted image
aš jais gėlynus nuo vejos atskyriau.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 05 23, 12:08)
jeigu kalbėjot apie tą banguotą juostą, tai man asmeniškai labiau patiko plastborčiai.
user posted image
aš jais gėlynus nuo vejos atskyriau.

Kiek laiko jau turite plastborčius? Žolė neišgula ant mulčo?
Aš juos irgi buvau nusižiūrėjus, bet internete neradau pavyzdžių, kur toks bortelis ne su lig žeme, o aukščiau sudėtas. Pas mane ta banguota juosta virš žemės maždaug 2,5-3 cm išlenda.
Atsakyti
Mano "kalniukas" biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 05 23, 14:02)

Gražu wub.gif Po žydėjimo apkarpote kilimėlius?
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 05 23, 15:02)

Kaip gražu,net per kūną tokia srovelė nutekėjo,fantastiškai gražu wub.gif
Gal pasidalintumėte kokios gėlytės taip čia žydi,kaip pasakoje bigsmile.gif
Atsakyti