Jei bus apšvietimo, laistymos sistemos, vėl šimtais metrų plotas iškasiotas Pas mus kai darė geoterminį , tai iš vis septynių arų gabale buvo dviejų metrų gylio "baseinas" - tereikėjo tiest plėvelę ir turėtume kur plaukiot
Aš užsisėčiau žolę kokių dešimties kvadratinių metrų plote nuošalesnėje vietoje, kad būtų kur pleduką pasitiest, knygą atsigulus paskaityt, pasidegint, bet nežiūrėčiau į tai kaip į pastovų dalyką - kad nebūtų gaila tą vietą ramia dūšia sukultyvuot
Sveikos. Pagyrimai mumrikui uz grazius vaizdus kas del pavesines, tai as visada norejau jos,o vyras namelio, tai nusileidau ir uzsisakem pastaraji. 3x3 m dydzio, plius terasa 1, 5m. Galvoju gal ir geras variantas bus va http://www.sodnamis....perial-3x3-28mm
O aš tai svajoju apie didelę pavėsinę. Tikuosi išsipildis mano svajonė gal dar ne šiais metais, bet nors kitais. Šiaip ir terasos labai norėčiau, bet nėra man tinkamos namo sienos jai.
QUOTE(Vobla @ 2014 05 22, 14:32)
vienus metus pamenu tik kaip kasima kasima kasima viena transeja uzkasdavom- kita iskasdavom. vaikas lakstydavo, zaisdavo kaip po apkasus. kai uzvertus ja vaikas verkdavo- sakydavom,'' neverk, ryt tau nauja griovi iskasim ''
jau kaip susižvengiau
bet as irgi neinvestuociau i zole, kuri kitais metai pavirs i nieka.
pas mus 25 arai. ten kur stumdysis namui, tai ir negalvojam sodinti, nuo kelio pasilikt kokius 25-30 metru, o kitus, likusius uzseti. Vyras sako jog ne kazka ten nusitryps, issikas ir tt.
Nes isivaizduokit staciakampis sklypas, tai nuo siaurosios krastines,kuri prie kelio i ilgi tuos apie 25-30m pasilikti, nes kita siauroji krastine ribojasi su sesupe, tai tikrai norisi atvykus, tureti kur prisest, ne ant gryno arimo
Medziu turim palei upe, sodint nesodinsiu, o del vaismedziu tai susilaikysiu, nesu tikra kaip kur kas konkreciai turetu, noreciau kad butu
O ir pavesinei vieta gautusi ant to skardzio, toj sklypo krastinej kur i upe Tai uztai vyras ir sako darom ten ant slaito pavesine, kubila koki veliau, nes vieta gera, grazi, o tas atstumas nuo namo mazum neuzknis....
Nes isivaizduokit staciakampis sklypas, tai nuo siaurosios krastines,kuri prie kelio i ilgi tuos apie 25-30m pasilikti, nes kita siauroji krastine ribojasi su sesupe, tai tikrai norisi atvykus, tureti kur prisest, ne ant gryno arimo
Medziu turim palei upe, sodint nesodinsiu, o del vaismedziu tai susilaikysiu, nesu tikra kaip kur kas konkreciai turetu, noreciau kad butu
O ir pavesinei vieta gautusi ant to skardzio, toj sklypo krastinej kur i upe Tai uztai vyras ir sako darom ten ant slaito pavesine, kubila koki veliau, nes vieta gera, grazi, o tas atstumas nuo namo mazum neuzknis....
QUOTE(Rutele_S @ 2014 05 23, 09:54)
pas mus 25 arai. ten kur stumdysis namui, tai ir negalvojam sodinti, nuo kelio pasilikt kokius 25-30 metru, o kitus, likusius uzseti. Vyras sako jog ne kazka ten nusitryps, issikas ir tt.
nepamirškit privalomų reikalavimų atstumams nuo upės, kad vėliau griauti ir tvorų ardyti nereiktų
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 22, 13:27)
Čia iš serijos "na vkus i cvet druzej niet" Kiekvienas turi atrasti kas jam tinka ir patinka. Mes turim terasos vietą, išdėtą trinkelėmis, tai dabar tai tiesiog platesnis priėjimas prie namo, nes mūsų šeimai terasa nepasiteisino. Bet tai tik mums.
Kitas dalykas, kad pavėsinė mano manymu turi būti didelė, kad jaustųsi erdvė ir stogas virš galvos "nekabėtų". Mes savo pavėsinėj jaučiamės ypač puikiai, su laiku ji iš vis paskęs žalumoj ir svečiai tuoj ten susikrausto
Dar puiku tai, kad joje visad vėsu, bet nešalta, visad ramu ir tyku, nepučia jokie vėjai. Terasoje karštą vasaros dieną būdavo kaip mikrobangėj (terasa į vakarų pusę), nors turėjom ir didžiulį kvadratinį skėtį nusipirkę. Skėtis mesdavo šešėlį, bet nuo to ne kažin ką šalčiau būdavo. O pavėsinėj vėsu, jos priekis į rytus, visa nugara - malkinė (t.y. pusantro pločio malkinė malkoms kubilui bei židiniui sudidėt per visą jos ilgį), todėl puikia izoliuoja šilumą iš vakarinės pusės. Joje ypač smagu ant dvigulių supynių pietų miego nusnaust
Naudojame ketvirta vasara, niekas niekur nesutrūkinėjo, o aplink ją pjaunu su elektrine žoliapjove (su ta siaura žoliapjove lengva vingiuotus kraštus apeit). Vyras su savaeige benzinine jau didžiuosius plotus nupjauna.
Kitas dalykas, kad pavėsinė mano manymu turi būti didelė, kad jaustųsi erdvė ir stogas virš galvos "nekabėtų". Mes savo pavėsinėj jaučiamės ypač puikiai, su laiku ji iš vis paskęs žalumoj ir svečiai tuoj ten susikrausto
Dar puiku tai, kad joje visad vėsu, bet nešalta, visad ramu ir tyku, nepučia jokie vėjai. Terasoje karštą vasaros dieną būdavo kaip mikrobangėj (terasa į vakarų pusę), nors turėjom ir didžiulį kvadratinį skėtį nusipirkę. Skėtis mesdavo šešėlį, bet nuo to ne kažin ką šalčiau būdavo. O pavėsinėj vėsu, jos priekis į rytus, visa nugara - malkinė (t.y. pusantro pločio malkinė malkoms kubilui bei židiniui sudidėt per visą jos ilgį), todėl puikia izoliuoja šilumą iš vakarinės pusės. Joje ypač smagu ant dvigulių supynių pietų miego nusnaust
Naudojame ketvirta vasara, niekas niekur nesutrūkinėjo, o aplink ją pjaunu su elektrine žoliapjove (su ta siaura žoliapjove lengva vingiuotus kraštus apeit). Vyras su savaeige benzinine jau didžiuosius plotus nupjauna.
Mes tai ne pavėsio megėjai, toks minimalus šešėlis kaip pušynuose man pats mieliausias Turim nedidelę terasą prie virtuvės pietrytinėje pusėje, užuovėjoje, bet po pietų niekas ten nuo saulės nesislepia pas mus Gal dėl to, kad kai per karštą - lendam į baseiną atsigaivinti Kita terasa pietvakarinėje pusėje, ten ir vakarojam, be to saulėlydis matosi. Svarbu gerai jautiesi ir gražus vaizdas turi atsiverti iš tos vietos.
Pradžiuginot dėl juostos, tiesiu visur, nes jau pavargau šliaužioti ant kelių su žirklėmis.
QUOTE(ssmm202 @ 2014 05 23, 12:37)
Pradžiuginot dėl juostos, tiesiu visur, nes jau pavargau šliaužioti ant kelių su žirklėmis.
jeigu kalbėjot apie tą banguotą juostą, tai man asmeniškai labiau patiko plastborčiai.
aš jais gėlynus nuo vejos atskyriau.
QUOTE(Garmina @ 2014 05 23, 12:08)
jeigu kalbėjot apie tą banguotą juostą, tai man asmeniškai labiau patiko plastborčiai.
Kiek laiko jau turite plastborčius? Žolė neišgula ant mulčo?
Aš juos irgi buvau nusižiūrėjus, bet internete neradau pavyzdžių, kur toks bortelis ne su lig žeme, o aukščiau sudėtas. Pas mane ta banguota juosta virš žemės maždaug 2,5-3 cm išlenda.
Mano "kalniukas"
QUOTE(TuDa @ 2014 05 23, 14:02)
Mano "kalniukas"
Gražu Po žydėjimo apkarpote kilimėlius?
QUOTE(TuDa @ 2014 05 23, 15:02)
Mano "kalniukas"
Kaip gražu,net per kūną tokia srovelė nutekėjo,fantastiškai gražu
Gal pasidalintumėte kokios gėlytės taip čia žydi,kaip pasakoje