Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(TuDa @ 2014 05 18, 19:09)
Prisidedu ir aš su savuoju  wub.gif lauksiu sekančio fotoreportažo ax.gif

As visai ne i tema, bet jau avyciu grozis, jei tureciau ziema kur laikyti, tai butinai nors pora auginciau blush2.gif ax.gif
O dabar i tema, kaip prisijaukinti puseles, pernai sodinome pagal visas instrukcijas, ir s..... gavosi, tik viena gyva......O MAN BAISIAI TU LAUKINIU PUSU REIKIA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 18, 20:21)
As visai ne i tema, bet jau avyciu grozis, jei tureciau ziema kur laikyti, tai butinai nors pora auginciau blush2.gif  ax.gif
O dabar i tema, kaip prisijaukinti puseles, pernai sodinome pagal visas instrukcijas, ir s..... gavosi, tik viena gyva......O MAN BAISIAI TU LAUKINIU PUSU REIKIA doh.gif

O sodinote pirktines, iš vazonų, ar patys kasėte laukines ?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 18, 19:21)

Taip tikrai jas labai sunku persikelti. Reikia labai mažas persodinti. Bijau sumeluoti, bet ar tik ne iki 15 cm didumo galima gan sėkmingai persisodinti. Didesnės dažniausiai neprigija.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 05 18, 22:47)
Taip tikrai jas labai sunku persikelti. Reikia labai  mažas persodinti. Bijau sumeluoti, bet ar tik ne iki 15 cm didumo galima gan sėkmingai persisodinti. Didesnės dažniausiai neprigija.

Tikra tiesa - pušys turi ilgą kamieninę šaknį, kuri medžiui augnt ilgėja, tvirtėja, o smulkiųjų šaknų būna sąlyginai nedaug. Medelynuose ruošiamiems iškasimui medeliams kas kuris laikas (rodos kartą per metus ar per dvejus ) yra pakertama kamieninė šaknis, kad formuotųsi smulkių šaknų tinklas.

Iškasusi iš aplinkinių pievų savo žalioj zonoj esu persodinusi kelias dešimtis pušelių. Tos, kurios buvo apie poros sprindžių aukščio (dvimetės, maksimum trimetės) visos prigijo puikiausiai. Kiek didesnės (ir tai ne per didžiausios) tik kas antra ar trečia, nors kasėm plačiai ir giliai. Bet kokiu atveju joms būtų buvęs galas, nes pavasarį pievą, kurioje jos augo šienavo ir vis tiek jas sunaikinę būtų.
Atsakyti
Mes sodinome didesnes, bet idealiai atkaseme, nieko nenukirtome, dejome is karto i gimtaja ju zeme ir vezeme namo , is karto sodinome, laisteme ir t.t., bet......
Pirktiniu turiu indeliuose, taciau tikrai nesodinsiu, nes ten valstybes zeme, buves siukslynas, kadangi mums reze aki, tai ir tvakome, bandysiu dabar mazyciu paieskoti, gal su tomis pavyks blush2.gif ax.gif
Mes kasame is karjero jas, tai irgi negaila, nes jei ne mes, tai traktoriai patvarkys jas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 18, 19:21)
.....O MAN BAISIAI TU LAUKINIU PUSU REIKIA doh.gif

Tai kuo mažesnes stenkitės persodinti, kaip ir minėjo- kelių sprindžių auksčio, geriausiai anksti pavasarį, kuomet dar pakankamai drėgmės. Gal pas jus dirva per gera g.gif jos mėgsta smėliuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 17, 20:32)
Dar šiek tiek gėlių ir gėlynėlių

Grazu tikrai, kiek darbo ideta! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 18, 11:32)
pas mane absoliuičia visos daugiametės, neturiu nei vienos vienmetės ar dvimetės  biggrin.gif  Kadangi daugiamečių gėlių pas mane šimtai, tai nebūna nei akimirkos, kas gėlynai būtų žali - tuoj užplūs irisų žiedų banga, tada lelijos, ežiuolės, o palink jas dar n daugiamečių, žydinčių pakaitomis iki vėlyvo rudens, kuomet "paskutinę natą" sugros rudeniniai astrai  4u.gif

grazu labai, bet man tai galvosukis didziausias kaip suformuoti daugiameti gelyna-alpinariuma, kuris visa vasara zydetu
kaip taip suprojektuoti, kad vienos geles neuzgoztu kitu ir t.t.

kol kas zaidziu su vienmetemis, o taip noretusi jau daugiamecio..
bandau internete ieskot, bet nieko nerandu info kaip tai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 05 19, 09:59)
grazu labai, bet man tai galvosukis didziausias kaip suformuoti daugiameti gelyna-alpinariuma, kuris visa vasara zydetu
kaip taip suprojektuoti, kad vienos geles neuzgoztu kitu ir t.t.
..
bandau internete ieskot, bet nieko nerandu info kaip tai padaryti.

Manau tik bandymų ir klaidų keliu smile.gif
Tikslaus recepto tikrai nerasite. Kiekvienu atveju sąlygos skiriasi (dirvožemis, apšviestumas, klimatinė zona) ir net susodinus tokius pačius augalus, pagal lygiai tą pačią schemą rezultatas bus kitoks.
Patarimų, taip, galima rasti. Kad ir čia ar Daugiamečių temoje yra nemažai info ir nuorodų.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 18, 23:22)
Mes sodinome didesnes, bet idealiai atkaseme, nieko nenukirtome, dejome is karto i gimtaja ju zeme ir vezeme namo , is karto sodinome, laisteme ir t.t., bet......
Pirktiniu turiu indeliuose, taciau tikrai nesodinsiu, nes ten valstybes zeme, buves siukslynas, kadangi mums reze aki, tai ir tvakome, bandysiu dabar mazyciu paieskoti, gal su tomis pavyks blush2.gif  ax.gif
Mes kasame is karjero jas, tai irgi negaila, nes jei ne mes, tai traktoriai patvarkys jas 4u.gif

esam persodine gerokai paaugusias puseles, tiesa ne visos prigijo, bet prigijo. Kasem is pamiskes.
Esu girdejusi, kad persodinant, pusims yra svarbu i ta pacia pasaulio salies puse pasodinti, kaip ir naturaliai augo. Keista, nezinau ar yra tame tiesos g.gif .
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 19, 09:22)
Manau tik bandymų ir klaidų keliu smile.gif

Ir aš kažkaip taip pat pagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 19, 00:22)

Šalia mūsų sklypo irgi nemažas valdiškos netvarkomos žemės sklypas - keletą metų nieko nedariau, bet atsipodo betvarkė palei langus, tai nuvažiavau i pamiškę ir prisikasiau gal 20 vnt nemažų (gal kokiu 1,20-1,40m) - prigijo praktiškai visos. Įkvėpta sėkmės dar dvi vasaras bandžiau - neprigijo beveik nei viena. Ilgai mąsčiau - kur tas "šuo pakastas" ir nusprendžiau, kad sodinimo laike - pirmą kartą sodinau balamdžio viduryje, o kitas vasaras bandžiau daug vėliau, kai kurias bandžiau rugpjūtyje - rugsėjyje - šiaus metais vėl sodinau prieš velykas - kol kas žalios.... Gal čia ir yra sėkmės garantas? Tiesa, šiemet jau sodinau 20cm sodinukus - kad reikalas būtų garantuotas. o kad su žoliapjove nunupjautu, tai patys pora kartų per sezoną nupjauname žolę ir dar kuolais nemažais parišome - kad nesinorėtų su traktorine žoliapjove prasinešti ...
Atsakyti