Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(*Živutė* @ 2014 04 24, 11:37)
Na pasakykit man nešmanančiai darant alpiunariumą kas tiesiasi agro plėvelė ar paprast plėvelė , jei ant viršaus pilsiu (spalvotas skiedras, akmenukus, kankorėžius ir t.t.)

Šeip jau geriausiai geotekstilė, agro iš bėdos, o paprastą plėvelę reikia subadyti, kad vanduo turėtų kaip išbėgti. Nors mano įsitikinimu, tai tas tiesimas iš viso nelabai turi prasmę. Jeigu užpilamas normalus t.y. pakankamas sluoksnis mulčo, tai žolės iš žemės nedygsta. Paprastai dygsta tos kurias vėjas atneša su žemėm ir jos taip stipriai įsikabina į geotekstilę ar agro, kad ojojoi doh.gif
p.s. tiesa, yra atskira alpinariumų tema, gal ten daugiau patarimų rasite mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Živutė* @ 2014 04 24, 11:37)
Laba diena,

Na pasakykit man nešmanančiai darant alpiunariumą kas tiesiasi agro plėvelė ar paprast plėvelė , jei ant viršaus pilsiu (spalvotas skiedras, akmenukus, kankorėžius ir t.t.)

doh.gif  lotuliukas.gif  wub.gif

yra speciali perforuota plėvelė. Thomas Phillipse pažiūrėkit. Tam ji ir skirta, kad mulčą nuo dirvos atskirti.
Atsakyti
Gal kas zinot, ar Euphorbia myrsinites pakankamai atspari LT naturaliomis salygomis augti (perziemoti) ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 04 25, 07:50)
Gal kas zinot, ar  Euphorbia myrsinites  pakankamai atspari LT naturaliomis salygomis augti (perziemoti) ?

turu tokį palikimą iš senųjų šeimininkų, peržiemoja nedangstytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Živutė* @ 2014 04 24, 10:37)
Laba diena,

doh.gif  lotuliukas.gif  wub.gif

Jei Jūs planuojat tiesti plėvelę, tai kaip plėsis augaliukai alpinariume g.gif nebent renkatės didesnius ir medėjančius. O taip tai daugelis gėlyčių plečiasi iš šaknų. g.gif Mano alpinariumas užpiltas storu mulčio sluoksniu ir to pakanka, kad susilaikytų drėgmė ir neželtų piktžolės (bet viena, kita išlenda bash.gif)
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 04 25, 07:55)
turu tokį palikimą iš senųjų šeimininkų, peržiemoja nedangstytas  4u.gif

aciu labai, zinosiu 4u.gif .
Atsakyti
Laba diena, reikia patarimo. Sesers namų teritorija apsodinta tujomis, tarp tujų ir tinklinės tvoros yra 30 cm tarpas. Žolę nupjauti sunku, tai ji sugalvojo mulčiuoti, kad neaugtų žolė. Aš ją protinu, kad nekoks šitas variantas, šieno teks nemažą krūvą suverst, kad žolė neaugtų. Ji sako, kad gal nuimt velėną, gal tiest agro, o ant viršaus žolę....
Skalda ir žievės mulčas atpuola, nes brangokai gaunasi. Gal kas turit kokią mintį gerą????
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 04 25, 10:47)
Laba diena, reikia patarimo. Sesers namų teritorija apsodinta tujomis, tarp tujų ir tinklinės tvoros yra 30 cm tarpas.

pas mus taip buvo, kai paaugo tujos problema išsisprendė savaime, už jų šešėlyje jokia žolė nebeaugo
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 04 25, 10:47)

Skalda ir žievės mulčas atpuola, nes brangokai gaunasi. Gal kas turit kokią mintį gerą????

Išsinuomoti šakų smulkintuvą ir pasidaryti patiems mulčo iš nugenėtų šakų, o žolė irgi gerai, nereikia jos ten jau tiek daug, papildys kiekvieną kart kai pjaus veją ir bus gerai. Kai tujos paaugs, žolė pati po jomis tiesiog nebeaugs.
Atsakyti
O velėną nuimti ar ne? Ar tiesiog ant žolės krauti?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 04 26, 09:05)
O velėną nuimti ar ne? Ar tiesiog ant žolės krauti?

pagal situaciją. Jei tos tujytės dar labai mažytės ir galima dirbti tiesiog jas apžergus, tai nuimčiau velėną. Teisingiau, ją apversčiau ir mulčą jau ant viršaus dėčiau. Toje vietoje greičiausiai jau veja buvo pasėta ir agresyvių piktžolių nėra g.gif O jei paaugusios, tai su trimeriu žemai nupjaučiau žolę ir tik tada ant viršaus kraučiau.

Kantrybės tai prireiks 4u.gif
Atsakyti