QUOTE(naca @ 2014 04 10, 18:07)
Merginos, kaip jus kuriate (kurete) savo sodelius, gelynus?
pas mane dar karo stovis aplinkui, nieko negaliu į nuolatines vietas sodint, bet jau augaliuku srankiojuosi, po šakniukę, po sėkliukę, auga, dauginasi, paskui kai tvarkysiu rimtai- sudėliosiu pagal savo viziją visus. kai jau mano sklype- matau kaip elgiasi, koki užauga, nes pas kitus sąlygos gali skirtis, žemė skiriasi, ir auga kitaip kartais. reikai ant savo kailio išbandyt- kas prigis, ko teks atsisakyt, nes niekaip neauga. Kartais pasipaišau planelius, pasirašau kokio aukščio koki augalai, internete paieškau jau užaugusių vaizdų, tai žinau ko galėčiau tikėtis.
prie kaimyno tūliko sodinčiau kokį stipraus kvapo krūmą- tai ir užstotų, ir kvapus kiek naikintų. pvz šeivamedis, puošmedis, yra ir daugiau tokių augalų, ir greit augančių ir gražių. nežinau kaip dėl pupmedžio, bet irgi gražus.
pas mane irgi plotai beribiai, o piniginė su dugnu, kartais perku ne krūmą, o sėklas, ir auginu nuo 0, bet iškart daug, paskui tik išskirtyt belieka plačiai. Galvą lenkiu prieš tuos, kas dalinasi plenciukais, pasimainom sėklom kartais.