Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Ačiū visiems už mintis, pasiūlymus 4u.gif

Sunkiausia užduotis man viską sukomponuoti, tuo labiau, jog manau, kad abi šiltnamio pusės turėtų susišaukti, turėti kažką bendro. Tai ir žiūriu į foto ir galvoju galvoju... žauriai sunkiai sekasi smile.gif

Pušelės tikrai iškristų iš bendro vaizdo, o lazdyno mintis patiko.
Į šiltnamį tai nuo ryto iki pavakarių plieskia saulė, tiek daug tikrai neuždengsiu smile.gif
Atsakyti
aciu uz komentarus, reiks galvoti kazka
kad ir ne labai skausminga butu ir vaizdelis ne is blogiausiu..
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 04 07, 20:36)
na  dabar  man  psakykit  kur kreiptis  jei kaimynai sito dalyko nesilaiko  ir tujas  sodina  prie  pat  ribos ?

aš kreipčiausi pradžiai į kaimynus draugiškai susitart, o jei nepavyktų .... Mes su kaimynu specialiai tujas ant ribos auginame, jis vieną pusę kerpa, prižiūri, mes kitą.

dar skaičiau įstatymuose, jei kaimyno vaismedžių šakos įlenda į tavo teritoriją, tai tie vaisiai - tavo thumbup.gif gali rinkt ir augint nereikia
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2014 04 05, 14:27)
cia kazkas nori ju (ligustru) atsikratyti- susisiekit, gal netoli  4u.gif

http://www.supermama...?...2495&st=432
Papildyta:

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 04 07, 21:36)
na  dabar  man  psakykit  kur kreiptis  jei kaimynai sito dalyko nesilaiko  ir tujas  sodina  prie  pat  ribos ?

Aš irgi esu iš tų "nedorėlių" kaimynų blush2.gif Nevieną medelį esam pasodinę netoli sklypo ribos blush2.gif Kaimynus turiu iš trijų pusių, tai visiems ir "prikiaulinus" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2014 04 08, 19:47)
Aš irgi esu iš tų "nedorėlių" kaimynų blush2.gif  Nevieną medelį esam pasodinę netoli sklypo ribos blush2.gif  Kaimynus turiu iš trijų pusių, tai visiems ir "prikiaulinus" blush2.gif

vadinas, padorius kaimynus turit, nes būna, kad ir nunuodija tuos per arti esančius augalus, kai geruoju susitart neišeina
Atsakyti
Kol pats nesusiduri, nepagalvoji, kad kazkam nelabai patiks tie augalai prie sklypo ribos. O kaimynui gali buti ir labai blogai - gadina tvora (ypac jei ji medine), uzstoja sviesa, „vagia” maisto medziagas is kaimyno augalu ir t.t. Jei tiesmukai - naudojamasi ne savo turtu... Reiketu bent jau augalus gerai pageneti nuo kaimyno puses 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 08 balandžio 2014 - 21:24
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 08, 21:22)
Kol pats nesusiduri, nepagalvoji, kad kazkam nelabai patiks tie augalai prie sklypo ribos. O kaimynui gali buti ir labai blogai - gadina tvora (ypac jei ji medine), uzstoja sviesa, „vagia” maisto medziagas is kaimyno augalu ir t.t. Jei tiesmukai - naudojamasi ne savo turtu... Reiketu bent jau augalus  gerai pageneti nuo kaimyno puses  4u.gif

Maloniausia, kai kaimyno lapu dar prikrenta pilnas patvoris tongue.gif .
Atsakyti
Sveikos mergaites,kreipiuosi i jus patarimo ax.gif .Niekaip nesusidraugauju su aplinka,viena puse vargais negalais susitvarkiau,o vat su kita namo puse niekaip neiseina.Noreciau kazka pasodint prie namo,vakarine puse,kas galetu augti,nes dabar pasidariau gelyneli,o is jo jokios naudos,negrazus,vos gyvas,dar beda,kad nuo gatves matosi darzas,kuom reiktu ji atskirt.Be nuotrauku turbut nesusikuria vizdas,pabandysiu nuforografuoti,gal kuriai kils kokia mintele,buciau labai dekinga ax.gif ax.gif
Atsakyti
labas rytas. planuojam iš gatvės pusės sodinti tujas. kokiu atstumu reikia sodinti jas ir kokias pirkt: kolonines, vakarines? pasidalinkit žiniom, patirtim, kad neapsigaut, nes "žalia" tokiuose klausimuose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2014 04 09, 07:52)
labas rytas. planuojam iš gatvės pusės sodinti tujas. kokiu atstumu reikia sodinti jas ir kokias pirkt: kolonines, vakarines? pasidalinkit žiniom, patirtim, kad neapsigaut, nes "žalia" tokiuose klausimuose  blush2.gif

Vakarines tujos veisle - "Smaragd" (Thuja occidentalis "Smaragd").
Atstumas (cia turbut turejot omeny atstuma tarp medeliu?) priklauso nuo to, kokio dydzio medelius sodinsit - mazesnius reikes sodinti tankiau, didesnius - reciau ir, ar tai tures buti aklina gyvatvore ir kaip greitai ja tokia noresite tureti, ar pavieniai medeliai.
Karpomai gyvatvorei tinka ir veisle "Brabant" - auga greiciau. "Smaragd" veisles praktiskai karpyti nereikia, uztenka palaikyti norima forma/auksti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 09 balandžio 2014 - 08:41
QUOTE(Trakva @ 2014 04 09, 08:47)
dar beda,kad nuo gatves matosi darzas,kuom reiktu ji atskirt

sodinau žemą žydinčią gyvatvorę, buvo iš pradžių svarainių, bet nebuvo kam vaisių nurinkinėt, vėliau pasodinau žydinčius krūmelius (pavadinimą pamiršau). Puikiai slėpė daržą ir neužstojo saulės ir saugojo nuo šuns.
Atsakyti