Ačiū visiems už mintis, pasiūlymus
Sunkiausia užduotis man viską sukomponuoti, tuo labiau, jog manau, kad abi šiltnamio pusės turėtų susišaukti, turėti kažką bendro. Tai ir žiūriu į foto ir galvoju galvoju... žauriai sunkiai sekasi
Pušelės tikrai iškristų iš bendro vaizdo, o lazdyno mintis patiko.
Į šiltnamį tai nuo ryto iki pavakarių plieskia saulė, tiek daug tikrai neuždengsiu
aciu uz komentarus, reiks galvoti kazka
kad ir ne labai skausminga butu ir vaizdelis ne is blogiausiu..
kad ir ne labai skausminga butu ir vaizdelis ne is blogiausiu..
QUOTE(viljana @ 2014 04 07, 20:36)
na dabar man psakykit kur kreiptis jei kaimynai sito dalyko nesilaiko ir tujas sodina prie pat ribos ?
aš kreipčiausi pradžiai į kaimynus draugiškai susitart, o jei nepavyktų .... Mes su kaimynu specialiai tujas ant ribos auginame, jis vieną pusę kerpa, prižiūri, mes kitą.
dar skaičiau įstatymuose, jei kaimyno vaismedžių šakos įlenda į tavo teritoriją, tai tie vaisiai - tavo gali rinkt ir augint nereikia
QUOTE(neinzy @ 2014 04 05, 14:27)
cia kazkas nori ju (ligustru) atsikratyti- susisiekit, gal netoli
http://www.supermama...?...2495&st=432
Papildyta:
http://www.supermama...?...2495&st=432
Papildyta:
aciu
QUOTE(viljana @ 2014 04 07, 21:36)
na dabar man psakykit kur kreiptis jei kaimynai sito dalyko nesilaiko ir tujas sodina prie pat ribos ?
Aš irgi esu iš tų "nedorėlių" kaimynų Nevieną medelį esam pasodinę netoli sklypo ribos Kaimynus turiu iš trijų pusių, tai visiems ir "prikiaulinus"
QUOTE(melsvaižalia @ 2014 04 08, 19:47)
Aš irgi esu iš tų "nedorėlių" kaimynų Nevieną medelį esam pasodinę netoli sklypo ribos Kaimynus turiu iš trijų pusių, tai visiems ir "prikiaulinus"
vadinas, padorius kaimynus turit, nes būna, kad ir nunuodija tuos per arti esančius augalus, kai geruoju susitart neišeina
Kol pats nesusiduri, nepagalvoji, kad kazkam nelabai patiks tie augalai prie sklypo ribos. O kaimynui gali buti ir labai blogai - gadina tvora (ypac jei ji medine), uzstoja sviesa, vagia maisto medziagas is kaimyno augalu ir t.t. Jei tiesmukai - naudojamasi ne savo turtu... Reiketu bent jau augalus gerai pageneti nuo kaimyno puses
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 08, 21:22)
Kol pats nesusiduri, nepagalvoji, kad kazkam nelabai patiks tie augalai prie sklypo ribos. O kaimynui gali buti ir labai blogai - gadina tvora (ypac jei ji medine), uzstoja sviesa, vagia maisto medziagas is kaimyno augalu ir t.t. Jei tiesmukai - naudojamasi ne savo turtu... Reiketu bent jau augalus gerai pageneti nuo kaimyno puses
Maloniausia, kai kaimyno lapu dar prikrenta pilnas patvoris .
Sveikos mergaites,kreipiuosi i jus patarimo .Niekaip nesusidraugauju su aplinka,viena puse vargais negalais susitvarkiau,o vat su kita namo puse niekaip neiseina.Noreciau kazka pasodint prie namo,vakarine puse,kas galetu augti,nes dabar pasidariau gelyneli,o is jo jokios naudos,negrazus,vos gyvas,dar beda,kad nuo gatves matosi darzas,kuom reiktu ji atskirt.Be nuotrauku turbut nesusikuria vizdas,pabandysiu nuforografuoti,gal kuriai kils kokia mintele,buciau labai dekinga
labas rytas. planuojam iš gatvės pusės sodinti tujas. kokiu atstumu reikia sodinti jas ir kokias pirkt: kolonines, vakarines? pasidalinkit žiniom, patirtim, kad neapsigaut, nes "žalia" tokiuose klausimuose
QUOTE(arden @ 2014 04 09, 07:52)
labas rytas. planuojam iš gatvės pusės sodinti tujas. kokiu atstumu reikia sodinti jas ir kokias pirkt: kolonines, vakarines? pasidalinkit žiniom, patirtim, kad neapsigaut, nes "žalia" tokiuose klausimuose
Vakarines tujos veisle - "Smaragd" (Thuja occidentalis "Smaragd").
Atstumas (cia turbut turejot omeny atstuma tarp medeliu?) priklauso nuo to, kokio dydzio medelius sodinsit - mazesnius reikes sodinti tankiau, didesnius - reciau ir, ar tai tures buti aklina gyvatvore ir kaip greitai ja tokia noresite tureti, ar pavieniai medeliai.
Karpomai gyvatvorei tinka ir veisle "Brabant" - auga greiciau. "Smaragd" veisles praktiskai karpyti nereikia, uztenka palaikyti norima forma/auksti.
QUOTE(Trakva @ 2014 04 09, 08:47)
dar beda,kad nuo gatves matosi darzas,kuom reiktu ji atskirt
sodinau žemą žydinčią gyvatvorę, buvo iš pradžių svarainių, bet nebuvo kam vaisių nurinkinėt, vėliau pasodinau žydinčius krūmelius (pavadinimą pamiršau). Puikiai slėpė daržą ir neužstojo saulės ir saugojo nuo šuns.