pries kelis puslapius klausinejau apie gyvatvores. visos nubalsavot uz ligustra.
o siandien man pasiule pirkti lanksva (Ligustru nerandu arti) . kiek zinau ,ji buna zemesne ir tokia islinkusiom sakelem . Turbut sunkiau formuojama nei ligustras ir nelabai tvarkingai atrodo ?
patarkit
QUOTE(freewind @ 2014 04 03, 15:31)
As atejau patarimo ir ideju.
Tarp namo terasos ir trinkeliu palikome mazdaug 40cm plocio apie 2m ilgio juosta augalams. O ka ten sodinti neismanau. Sudejus trinkeles ta juosta pasidare sekli, na gal koks 30cm gylio. Ten namo kampas ir visada beveik kosia vejas. Buvau pasodinus pernai kanus, tai tokiais nudraskytais lapais vargsiukai stovejo.
Noreciau daugiamecio varianto kokio, gal vijoklio, gal aukstesniu augalu apie 1,5m, kurie nuo vejo saugotu ir saules nebijotu, nes ten pietus.
Ar buna tokiu?
Aciu, kas pades.
Tarp namo terasos ir trinkeliu palikome mazdaug 40cm plocio apie 2m ilgio juosta augalams. O ka ten sodinti neismanau. Sudejus trinkeles ta juosta pasidare sekli, na gal koks 30cm gylio. Ten namo kampas ir visada beveik kosia vejas. Buvau pasodinus pernai kanus, tai tokiais nudraskytais lapais vargsiukai stovejo.
Noreciau daugiamecio varianto kokio, gal vijoklio, gal aukstesniu augalu apie 1,5m, kurie nuo vejo saugotu ir saules nebijotu, nes ten pietus.
Ar buna tokiu?
Aciu, kas pades.
Gi pušis nebijo nei saulės nei vėjo. Nerašot koks pas jus dirvožemis, bet tą lomą galima užpilt bet kokiu substratu. Kultivarų kiek tik norit apie 1,5m. Galit rinktis paprastosios,kalninės ar juodosios pušies veisles. Netiktų pušys minkštais spygliais.
Dar daug eglių kultivarų tiktų.
Miskantą jei dėčiau tai tik pusiau išlendantį iš už pušų.
1.Labai vėlai atsprogsta.
2.Kai būna patys nemaloniausi pavasariniai sausvėjai nuo kurių saugotų pušys ,jis dar nebūna atsprogęs. O tada labiausiai norisi lauke pabūti.
3. Kai kuriems žmonėms nemalonus žieminis miskanto vaizdas todėl jį žiemai nukerpa.
Man miskantas labai fainas augalas,bet tik ne pirmam plane, o juo labiau ne apsaugai nuo vėjo.
Aciu Ledum už nuomone, bet ten pas mane tokia siaura juosta , viso labo apie 40cm, gylis tik apie 30 cm. daugiau gėlėms tinkama. Tai nemanau, kad pušims užtektų vietos. Bet aš jas galėčiau sodinti už trinkeliu takelio ir vis tiek užstotu gal veja. pabandysiu ryt nuotrauka įkelti, o tai nemoku normaliai paaiškinti.
Rim, ne draugauju kažkaip su vynuogemis, arba jos su manim sunkiai pas mane jos auga.
Rim, ne draugauju kažkaip su vynuogemis, arba jos su manim sunkiai pas mane jos auga.
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 03, 19:02)
pries kelis puslapius klausinejau apie gyvatvores. visos nubalsavot uz ligustra.
o siandien man pasiule pirkti lanksva (Ligustru nerandu arti) . kiek zinau ,ji buna zemesne ir tokia islinkusiom sakelem . Turbut sunkiau formuojama nei ligustras ir nelabai tvarkingai atrodo ?
patarkit
patarkit
Lanksvą labai lengva formuot, dar lengviau nei ligustrą, o ir puikiai atrodo, kai žydi. Tik karpykit po peržydėjimo, nes paskui išleidžia naujas šakeles, ant kurių kitą pavasarį būna žiedai.
Štai nuotrauka, ačiū už vakarykscius pasiūlymus, gal dar kokiu atsiras, ką i šia siaura juosta sodinti, aš kai i ją žiūriu, tai galvoju, jog per siaura ji kokiems augalams rimtiems, bet gal yra kokiu..
http://public.fotki....kas/photo1.html
Sveikos darbštuolės,
Noriu jūsų nuomonės. Įkurdinėju savo sklype ale alpinariumą. Praktikos tokiam dalykui neturiu, o ir kiek ieškojau žmogaus, tai neradau kas galėtų patarti, parodyti kaip ką daryti. Žodžiu, yra keletas didesnių akmenų, keleta grupelių mažesnių akmenų, pasodinta augalėlių. Tik va iškilo klausimas: kaip padengti "pliką" žemę? Akmenukais? Grikių lukštais? Ar reikia tiesti kvėpuojančią plėvelę (vieta gana stati)? Ar nebus taip, kad po stipresnio lietaus visi akmenukai (ar lukštais ar mulčas) bus nučiuožę? Patarkit prašau
Noriu jūsų nuomonės. Įkurdinėju savo sklype ale alpinariumą. Praktikos tokiam dalykui neturiu, o ir kiek ieškojau žmogaus, tai neradau kas galėtų patarti, parodyti kaip ką daryti. Žodžiu, yra keletas didesnių akmenų, keleta grupelių mažesnių akmenų, pasodinta augalėlių. Tik va iškilo klausimas: kaip padengti "pliką" žemę? Akmenukais? Grikių lukštais? Ar reikia tiesti kvėpuojančią plėvelę (vieta gana stati)? Ar nebus taip, kad po stipresnio lietaus visi akmenukai (ar lukštais ar mulčas) bus nučiuožę? Patarkit prašau
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 03, 18:02)
patarkit
patarkit
ligustru yra pas mus medelyne, o lanksvų,jau nebe.
http://www.almu.lt/i...o...k&Itemid=58 čia
o as nusipirkau raugerski ir 2 veigeles krumeliai kazin kaip augs ,ka jus manot ?
QUOTE(freewind @ 2014 04 04, 15:18)
Štai nuotrauka, ačiū už vakarykscius pasiūlymus, gal dar kokiu atsiras, ką i šia siaura juosta sodinti, aš kai i ją žiūriu, tai galvoju, jog per siaura ji kokiems augalams rimtiems, bet gal yra kokiu..
Jo, siauroka. Tiek pušims tiek miskantams. Net ir sunuotrauka lieka visiškai neaiški situacija. Neaišku ar tie augalai brūžins langą , ar reikia slėpt terasą nuo svetimų žvilgsnių ( Iš nuotraukos atrodo,kad nereikia,bet lyg prisimenu tokį pageidavimą), kasmatosi per langą, koks atstumas iki kaimynų?
QUOTE(viljana @ 2014 04 04, 20:42)
o as nusipirkau raugerski ir 2 veigeles krumeliai kazin kaip augs ,ka jus manot ?
mano raugerskiai perziemojo,sodinau rudeni,dabar matau sprogdina pumpurelius,pirkau tam kad badytusi ir kazkiek kalnines puseles apsaugotu nuo suniuku ir kaciuku. Ir siaip grazus krumas. Auginant ne prie gatves,galima ir gydymui kam tinka naudot.
QUOTE(freewind @ 2014 04 04, 15:18)
Kad aukštų augalų tokiam siauram plote ne ką pasodinsi Iš žemų tai viržiai gražiai atrodytų. Nebent kokie uoliniai kadagiai tiktų (jie aukštesni) Man gražu siūliniai kadagiai arba puskiparisiai.
QUOTE(Bites Rites @ 2014 04 05, 09:22)
Kad aukštų augalų tokiam siauram plote ne ką pasodinsi Iš žemų tai viržiai gražiai atrodytų. Nebent kokie uoliniai kadagiai tiktų (jie aukštesni) Man gražu siūliniai kadagiai arba puskiparisiai.
Ar įsivaizduojat uolinio kadagio plotį? Net ir pačio siauriausio?
O siūlinių kadagių dar nesu mačius.