Mergaites, turiu prasimeli ir as turiu namuka - vasarnami, kalnuose. Net ir vasara nera labai silta, nors musiskiai nusivezti broliukai, gvazdikeliai - puikiai zydejo iki pirmu salnu (na iki rugsejo ) siemet, veztis ten ,,flenciuku,, neturiu galimybes. Viena ka galiu, nusivezti seklu ir viska suberti. As buciau labai labai dekinga, jei tik pavadinimus man surasytumet augaliuku (seklyciu), kad greitai digtu, butu nereiklios (nes zeme ipatingai prasta, pirmus 2 metus dziaugiausi dilgeles ir viksvas issienavus), gerai teperaturos pokycius pakestu. Tai gali buti ir zydintys augalai, tiek visokie zolyneliai, vijokliai. Ir labai noretusi daugiameciu augalu, nes ne visada gaunasi nuvaziuot pavasari, per sodinimo laika, kita karta, birzeli ar liepa, nera tikslo ir ka sodint, nes rugseji jau salnos Busiu labai labai dekinga
QUOTE(Muffins @ 2014 03 06, 20:30)
labai rekomenduočiau žieminius astrus https://www.google.l...i...024&bih=710, pirmos kelios foto. aš jau turiu trijų spalvų ružavai alyvinį, baltą ir bordo iš aukštaūgių ir vienus žemus, iki kelių maždaug mėlynukai, biski violetinio atspalvio turi. Priežiūros, geros žemės jiems nebūtina, žydi kol užsninga, man jie laaabai gražu. Dar astilbės tiktų, melsvės ( tik melsvių sėklų nežinau kaip būna, šaknimis vis dauginama dalinant krūmą).levandos, šilokai, zunda, rykštenė, rudbekija,sinavadai, uolaskėlės, flioksai, ožekšnio, raugerškio krūmai gražu, patys spalvoti būna. Žiūrint koki kalnai ir koks ten klimatas, kas natūraliai ten auga .
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 06, 22:52)
labai rekomenduočiau žieminius astrus https://www.google.l...i...024&bih=710, pirmos kelios foto. aš jau turiu trijų spalvų ružavai alyvinį, baltą ir bordo iš aukštaūgių ir vienus žemus, iki kelių maždaug mėlynukai, biski violetinio atspalvio turi. Priežiūros, geros žemės jiems nebūtina, žydi kol užsninga, man jie laaabai gražu. Dar astilbės tiktų, melsvės ( tik melsvių sėklų nežinau kaip būna, šaknimis vis dauginama dalinant krūmą).levandos, šilokai, zunda, rykštenė, rudbekija,sinavadai, uolaskėlės, flioksai, ožekšnio, raugerškio krūmai gražu, patys spalvoti būna. Žiūrint koki kalnai ir koks ten klimatas, kas natūraliai ten auga .
labai labai aciu
naturaliai gerai auga dilgeles ir po visa visa pievele, pamatus auga kazkoks dygliuotas krumas, man tai labai labai panasus i kokia laukine kinroze (net nezinau ar buna dekoratyviu ) tik ji tiesiog atkelia plyteles, kur tik kasi - jos saknys. Pievele lyg siek tiek atsigavo ir panaseja i veja, nes vis pjovem, pjovem ir buvom pasiskoline ,,sukas,,. Is kalnu parsitysiau mazas puseles - lyg ir prigijo. Gelytes pernai sodinau i pirktine zeme, prigijo, augo, o siemet turiu galimybe nusivezti tik seklas ir jas suseti i tai, kas ten vadinama ,,zeme,,, Busiu labai laiminga, jei nors kas papuos aplinka ir teiks jaukumo
QUOTE(Muffins @ 2014 03 06, 20:30)
...nes zeme ipatingai prasta, pirmus 2 metus dziaugiausi dilgeles ir viksvas issienavus
Pastebėjimas. Žemė nėra prasta. Daug humuso turinti, nes dilgėlės tap akmenų ir smėlyje neauga. Jei tikrai auga dilgėlės, reiškia yra pakankamai humuso ir pakankamai derlinga. O jei tikrai auga viksvos, tai žemė drėgmės turi. Renkantis gėles reikia į tai atsižvelgti.
QUOTE(amba41 @ 2014 03 07, 12:12)
Pastebėjimas. Žemė nėra prasta. Daug humuso turinti, nes dilgėlės tap akmenų ir smėlyje neauga. Jei tikrai auga dilgėlės, reiškia yra pakankamai humuso ir pakankamai derlinga. O jei tikrai auga viksvos, tai žemė drėgmės turi. Renkantis gėles reikia į tai atsižvelgti.
Dilgeles auga kaip reikiant, tokiais tiesiog sumedejusiais stiebais , o del dregmes, tai dregna labai, nes prie pat namo teka kalnu upelis
QUOTE(Muffins @ 2014 03 07, 12:56)
o dilgėlės pas mane neauga, tik usnys ir dagiai, varnalėšos, o dilgėlės- už tvoros, pas kaimynus tik Bet žieminiai astriukai tarpsta, net plytų nuolaužose įtupdyti, kur laužtuvo reikia norint įkast. Ir nuo stogo ten dažnai nučiurlena vandenukas, ir po obelim patamsiuky yra krūmiukas vienas nukištas- gyvena puikiai jie, rekomenduoju.
QUOTE(karambole @ 2014 03 07, 14:02)
O tai jei pavasari augalu vietoje pasiieskot, miestelyje kokiam didesniam? Ten gi jie uzsieny visi kalnuose namelius kabanciais loveliais su svyranciom palergonijom apkarsto . Vis tiek su kazkuo is vietiniu bendraujat, i prekybos centrus vaziuojat
Pirkau kazkuriais metais sulfinijas, tai nupiepes daigas kainavo virs 20lt, o grazus kabantis kupolas apie 200lt, broliuko daigas apie 12-15lt. Man tai labai dideli pinigai, kai vaziuojam praleisti tik 2, max 3 vasaros menesiu
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 07, 14:09)
o dilgėlės pas mane neauga, tik usnys ir dagiai, varnalėšos, o dilgėlės- už tvoros, pas kaimynus tik Bet žieminiai astriukai tarpsta, net plytų nuolaužose įtupdyti, kur laužtuvo reikia norint įkast. Ir nuo stogo ten dažnai nučiurlena vandenukas, ir po obelim patamsiuky yra krūmiukas vienas nukištas- gyvena puikiai jie, rekomenduoju.
sias jau itraukiau i sarasa
QUOTE(Muffins @ 2014 03 06, 21:30)
Busiu labai labai dekinga
Merginos jau labai gerai patarė su gėlytėm.
Pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį kuriais mėnesiais jūs būnat kalnuose, paskui ,kad augalai nereikalautų priežiūros tuo metu kai jūs nebūnat.
Aš sodinčiau ,kad ir po 1-2 daugiametčius sumedėjusius krūmus per metus, tada tie patys jau ir kitiems metams liktų.
Kalnuose ir taip gražu, nežaisčiau su vienmetėm. Pinigai į balą.
Neaišku koks vaizdas aplink, kokie augalai natūraliai toj vietoj auga, tai nieko konkrečiai ir negaliu pasakyt.
QUOTE(Ledum @ 2014 03 07, 15:45)
Merginos jau labai gerai patarė su gėlytėm.
Ledum, pagavau tave cia, tai paklausiu, ko jau seniai taves paklausti norejau.
Ka tu manai apie rododendru ir buksmedziu draugija. Na, pvz. rododendrai, apsodinti buksmedziu bordiurais ir pan.
Perskaiciau viename sodu zurnale, kad ju kartu sodinti nerekomenduojama - del skirtingo dirvozemiu poreikio. Logiska. Bet ka tu manai apie tai? Juk daznai matome pavyzdziu, kai jie puikiai kartu auga.
QUOTE(vida777 @ 2014 03 07, 18:45)
Ledum, pagavau tave cia, tai paklausiu, ko jau seniai taves paklausti norejau.
Ka tu manai apie rododendru ir buksmedziu draugija. Na, pvz. rododendrai, apsodinti buksmedziu bordiurais ir pan.
Perskaiciau viename sodu zurnale, kad ju kartu sodinti nerekomenduojama - del skirtingo dirvozemiu poreikio. Logiska. Bet ka tu manai apie tai? Juk daznai matome pavyzdziu, kai jie puikiai kartu auga.
Sveika, ar pas jus jau baigėsi žiema?
Galima sodint INKARHO rododendrus,jie gali augti neutraliam ph.
Bet mane labiau neramintų šaknų sistemos nesuderinamumas. Buksmedžio šaknys gana agresyvios. O rododendrų šaknelės visai smulkutės.
Teoriškai jei labai geras dirvožemis ir mikroklimatas galima bandyti. Bet praktiškai labai sunkiai. Nesodinčiau.
Kiek aš mačiau tarp buksmedžių ir rododendrų būna paliktas nemaas tarpas.
QUOTE(Ledum @ 2014 03 07, 20:56)
Sveika, ar pas jus jau baigėsi žiema?
Bet mane labiau neramintų šaknų sistemos nesuderinamumas. Buksmedžio šaknys gana agresyvios. O rododendrų šaknelės visai smulkutės.
Teoriškai jei labai geras dirvožemis ir mikroklimatas galima bandyti. Bet praktiškai labai sunkiai. Nesodinčiau.
labai aciu, dabar visiskai aisku .
Pas mus ziemos net nebuvo. As ir sodinau, ir roviau praktiskai nuo rudens iki dabar .