Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Merginos, kaip manot ar kvaila ideja, ar izvelgiat kokiu minusu, jei gelyne viendienes apribociau ikasta kokia sienele (zemej butu, virsuj nesimatytu, gal netgi isodint i vazona toki skyleta, kaip kad buna vandens augalams), kad jos neplistu i gelyno vidu? Nes teko iskasineti, tai ju saknys gausios visai. Ar nebutu nieko baisaus jei ir konkuruotu su bijunu, jazminu, Egle 'Conica' del zemes?
Atsakyti
Kažin ar viendienė nepradės skursti g.gif Gal geriau iškasti ir praretinti viendienės kerą po žydėjimo. Kiekvienais metais gal nereiks to daryti, o kartą į kelintus metus - nebus sunkus darbas. Nors nelygu, kiek tų viendienių turite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 14, 10:12)
Ar daryti is asocio begantį vandens kriokliuką priskirtumet kičui? g.gif

O dėl ko darysite kriokliuką? Dėl savęs ar tam, kad kiti aptarinėtų? Jeigu jums patinka, tuomet - pirmyn, darykite ir džiaukitės. Jei rūpi ką aplinkiniai pagalvos, tuomet turbūt nieko neverta pradėti daryti doh.gif Man asmeniškai nepatinka visokie "priedai" sode, bet ar dėl to turėtumėte atsisakyti savo idėjos? Kičas ar nekičas nesvarbu, jeigu pačiam žmogui gražu. Žodžiu, aš patarčiau daryti, jeigu jums patinka idėja.
Papildyta:
QUOTE(Agneškė @ 2013 07 17, 21:15)
Sveikos, noriu viena sklypo kampeli apsodinti ivairiomis tujomis.

Vien iš tujų - nelabai įsivaizduoju. Jeigu daug tujų, tai įsivaizduoju tik tvorelę, man turbūt gerokai fantazijos trūksta lotuliukas.gif Siūlyčiau derinti įvairius spygliuočius/visžalius medelius ir krūmelius, pasirinkimas yra tikrai nemažas, tik reikia panaršyti.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2013 07 27, 17:19)
Kažin ar viendienė nepradės skursti  g.gif Gal geriau iškasti ir praretinti viendienės kerą po žydėjimo. Kiekvienais metais gal nereiks to daryti, o kartą į kelintus metus - nebus sunkus darbas. Nors nelygu, kiek tų viendienių turite  mirksiukas.gif

planuoju isigyti nauju graziu viendieniu, nemanau kad pardavines didziuliais guzais biggrin.gif kol pasidaugins keliem metam bus ramu. Gal nebus blogai, geles nesusimaisys. Greiciausiai bandysiu i vazona sodinti, kazka panasaus i toki tik su didesniais tarpais reiks ieskoti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2013 07 27, 23:35)
..Greiciausiai bandysiu i vazona sodinti, kazka panasaus i  toki tik su didesniais tarpais reiks ieskoti

Aš tikrai nepriskirčiau viendienių prie agresyvių augalų - auginu daug metų, niekuo neriboju ir tos problemos tikrai nera - kaimynai: vilkdalgiai, astilbės, melsvės, miskantai. Nebent šalia sodintumėt kažkokius labai lepius augalus.....
O į vazonus be dugno bandžiau susodinti rugiaveides, kurios plėtėsi siaubingai, tai įsodintos į vazonus visai nunyko...
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2013 07 27, 23:20)
Aš tikrai nepriskirčiau viendienių prie agresyvių augalų - auginu daug metų, niekuo neriboju ir tos problemos tikrai nera - kaimynai: vilkdalgiai, astilbės, melsvės, miskantai. Nebent šalia sodintumėt kažkokius labai lepius augalus.....
O į vazonus be dugno bandžiau susodinti rugiaveides, kurios plėtėsi siaubingai, tai įsodintos į vazonus visai nunyko...

kaimynais butu bijunas, jazminas, labiausiai suku galva, kad kai reikes iskasinet viendienes ar nepasizeis saknys ju ir nesugalvos numirt jie man g.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2013 07 28, 10:18)
kaimynais butu bijunas, jazminas, labiausiai suku galva, kad kai reikes iskasinet viendienes ar nepasizeis saknys ju ir nesugalvos numirt jie man  g.gif

Šiaip su tokiais kaimynais tai tikrai jokių krepšių nereikia, tik aš nelabai suprantu kodėl tas viendienes reikės iškasinėti? Visi augalai nelepūs, aš tai ramiai sodinčiau.
Tarp bijūnų vis keičiu kaimynus, tai nieko jiems neatsitinka, o jazminas tai tuo labiau - juk krūmas... Aš kaip susodinau viendienes didesniais atstumais, tai nejudinu gal jau kokie 7 metai - gal ir reiktu isskaidyti, bet keičiu gėlyna, tai žadu išvis jų atsisakyti, neapsisprendžiu kur dėti..
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2013 07 28, 12:10)
Šiaip su tokiais kaimynais tai tikrai jokių krepšių nereikia, tik aš nelabai suprantu kodėl tas viendienes reikės iškasinėti? Visi augalai nelepūs, aš tai ramiai sodinčiau.
Tarp bijūnų vis keičiu kaimynus, tai nieko jiems neatsitinka, o jazminas tai tuo labiau - juk krūmas... Aš kaip susodinau viendienes didesniais atstumais, tai nejudinu gal jau kokie 7 metai - gal ir reiktu isskaidyti, bet keičiu gėlyna, tai žadu išvis jų atsisakyti, neapsisprendžiu kur dėti..

Gal ir teisingai sakot, gal neprisigalvoti bedu kur ju nera. Norisi teisingiau viska padaryti, kad veliau maziau rupesciu butu, bet ziuriu, kad atvirksciai viskas gaunasi. Po ilgo laiko pradejau daugiau rupintis rododendrais, tai pradejo pulti miltlige, ruduoti lapai. Geriau jau buvo, matyt, nieko nedaryti smile.gif
Atsakyti
sveikos.
noriu paklaust gal kuri zinosit, kas mano raganei nutiko- vakare paliejo, o ryte visa suvytus buvo. diena buvo karsta, bet liejo tikrai ne su saltu vandeniu. va kaip graziai zydejo verysad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 08 09, 15:09)
sveikos.
noriu paklaust gal kuri zinosit, kas mano raganei nutiko- vakare paliejo, o ryte visa suvytus buvo. diena buvo karsta, bet liejo tikrai ne su saltu vandeniu. va kaip graziai zydejo  verysad.gif

Jūsų raganei galėjo pakenkti liga - raganių stiebo vytulys. Gaila tokios gražios raganės...
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 08 09, 16:48)
Jūsų raganei galėjo pakenkti liga -  raganių stiebo vytulys. Gaila tokios gražios raganės...

bet kazin taip per nakti galejo ta liga pakenkt g.gif nes palaiste velai vakare, o ryte jau rado suvytusia...
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 08 09, 19:11)
bet kazin taip per nakti galejo ta liga pakenkt  g.gif  nes palaiste velai vakare, o ryte jau rado suvytusia...

Galėjo, čia gal ne palaistymas kaltas. Mano raganei taip nutiko: žaliavo, žydėjo, nuvyto staiga.
Atsakyti