Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(nendrik @ 2014 01 04, 20:33)
Skaitau apie siuos vijoklius, gal kas galit ka pridurti apie ju auginima? 4u.gif
margalape aktinidija
lapagerija
vynvytis
lastene
skelte
manetija

Mamos, dar turit kokiu patarimu? Visgi nusprendziau aktinidija atmesti, uztenka man ir savu katinu biggrin.gif Renkuosi dabar is triju variantu - vynvytis, skelte ir pyracantha. Labiausiai traukia pyracantha wub.gif Kaip manot, augs pavesyje?
Atsakyti
Nendrik, Lietuvoje augtų tik aktinidija, lastūnė ir vinvytis. Lapagerija išvis tik žiemos sode. Beje, kur ją gauti, senokai ieškau sėklų.
Pyrakanta, arba dyglainė irgi abejotinas dalykas. Reikia jai šilumos, pas mane prie pietinės sienos nė pirmos žiemos neištraukė.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 24, 21:10)
Nendrik, Lietuvoje augtų tik aktinidija, lastūnė ir vinvytis. Lapagerija išvis tik žiemos sode. Beje, kur ją gauti, senokai ieškau sėklų.
Pyrakanta, arba dyglainė irgi abejotinas dalykas. Reikia jai šilumos, pas mane prie pietinės sienos nė pirmos žiemos neištraukė.

As Anglijoje, tai klimatas svelnesnis. Maciau ant namu sienu ja augant, aisku ne taip atrodo kaip paveikslelyje, bet irgi labai grazu thumbup.gif Tik svarstau ar augtu ji man nuolatiniame pavesyje, tik ryte kazkiek saulutes gautu g.gif

Isvis, as tokia zinove, kad toje puseje ir Smaragd tuja pasodinau ir svogunines geles sukisau i zeme... Kazin kaipten jie augs... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendrik: 24 sausio 2014 - 20:18
QUOTE(nendrik @ 2014 01 24, 20:18)
As Anglijoje, tai klimatas svelnesnis. Maciau ant namu sienu ja augant, aisku ne taip atrodo kaip paveikslelyje, bet irgi labai grazu thumbup.gif Tik svarstau ar augtu ji man nuolatiniame pavesyje, tik ryte kazkiek saulutes gautu g.gif
Isvis, as tokia zinove, kad toje puseje ir Smaragd tuja pasodinau ir svogunines geles sukisau i zeme... Kazin kaipten jie augs... g.gif

dyglaine ne vijoklis augalas, o sumedejes krumas. Norint grazu, o ne issisakojusi tureti, reikia nuolat geneti, jis su dygliais. Nuolatiniame pavesyje nebus tiek gausu ziedu ir uogu. Privalumas - viszalis. Bet UK yra ir kitu viszaliu vijokliu, pasidairyk aplinkui.

Pavesio augalas Hydrangea petiolaris.
Atsakyti
Mergaites gal turit kokiu idėjų, patarimu. Noriu naujo gėlyno, kad žydėtu visa vasara, vienos nužydi kitos pradeda , įvairių aukščiu ir spalvų kokias geliu sėklas pirkti? Geliu seklu daug, bet kai reikia pirkti ir kazka planuoti , fantazijos visai neturiu verysad.gif Gal turit kas koki plana kaip susodinti kad butu grazu. Gal turit kokiu brėžinukų pasipaišė, gal pasidalintumėt idėjomis 4u.gif . Mano gėlynas bus ligioje vietoje , vidury pievos.
Gėlynu planavime nelabai turiu fantazijos. Vis kažka bandau , bet niekada neišeina tai ko noriu. Turiu viena gėlyną iš daugiamečiu geliu ,bet noriu dar kazko naujo su daugiau žiedu.
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2014 01 26, 19:24)
Mergaites gal turit kokiu idėjų, patarimu.  Noriu naujo gėlyno, kad žydėtu visa vasara, vienos nužydi kitos pradeda , įvairių aukščiu ir spalvų  kokias geliu sėklas pirkti? Geliu  seklu daug, bet kai reikia pirkti ir kazka planuoti , fantazijos visai neturiu  verysad.gif    Gal turit kas koki plana kaip susodinti kad butu grazu. Gal turit  kokiu brėžinukų pasipaišė, gal pasidalintumėt idėjomis  4u.gif .    Mano gėlynas bus ligioje vietoje , vidury pievos. 
Gėlynu planavime nelabai turiu fantazijos.  Vis kažka bandau , bet niekada neišeina tai ko noriu.  Turiu viena gėlyną iš daugiamečiu geliu ,bet  noriu dar  kazko naujo su daugiau žiedu.

Jei norite pagalbos ir nemokamų patarimų, tai reikėtų pirmiausiai pačiai įdėti savo papaišytą planelį, aprašyt situaciją, parašyt kokia gėlyno idėja, kokios problemos kyla. Niekas nieko neprivalo, bet gal kažkas ir patars kažką smile.gif Kitas variantas ieškoti informacijos pačiai, skaityti gėlininkų blogus, kitą literatūrą ir bandyti pritaikyti pamatytus ir patikusius pavyzdžius pas save.
Atsakyti
Laba diena , radau įdomų sodinimo būdą , tik nežinau ar į šitą temą pataikiau , jei ne tai labai nepykite blush2.gif .

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 01 25, 13:05)
dyglaine ne vijoklis augalas, o sumedejes krumas. Norint grazu, o ne issisakojusi tureti, reikia nuolat geneti, jis su dygliais. Nuolatiniame pavesyje nebus tiek gausu ziedu ir uogu. Privalumas - viszalis. Bet UK yra ir kitu viszaliu vijokliu, pasidairyk aplinkui.

Pavesio augalas Hydrangea petiolaris.

Aciu, skelte jau yra mano sarase. Labai sunku apsipresti man... doh.gif

Taip taip, visokiausiu yra tu vijokliu, bet mano siena siaurine, tai saulutes nebent ryte gaus siek tiek, tai sarasas augalu tuomet smarkiai sumazeja. Kiek internete ieskau apie seseli megstancius augalus, tai sis viszalis tope. Su genejimu irgi nekas, jeigu labai daznai reiktu... Siaip man labai grazu vynvytis, bet tai su genejimu suvargsiu, kiek zinau jis greit augantis... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(O ne ... @ 2014 01 31, 15:54)
Laba diena , radau įdomų sodinimo būdą , tik nežinau ar į šitą temą pataikiau , jei ne tai labai nepykite  blush2.gif .

user posted image

Kokia grazi ideja thumbup.gif
Atsakyti
Takeliai:

http://www.digsdigs....en-stone-paths/
Atsakyti
QUOTE(O ne ... @ 2014 01 31, 14:54)
Laba diena , radau įdomų sodinimo būdą , tik nežinau ar į šitą temą pataikiau , jei ne tai labai nepykite  blush2.gif .

user posted image

Laba
Aš šitą variantą mačiau dideliuose kubiluose arba plastikiniuose giliuose vazonuose pastatytuose terasoje. Geriau atrodo. Mažame labia greitai žaliuos vanduo. Priežiūra ko gero bus sudėtingesnė. O gal ir ne. Be to čia man įtarimą kelia ta juosta. Jin realiai tai vandens nesulaiko, tie augalai, kurie atseit įsodinti į žemę, tai lygiai tokiame pačiame vandenyje kaip ir lelija. Reikėtų rinktis labai augalus, kuriuos įsodinti (niekas nesako, kad tokių nera smile.gif ).
Atsakyti
JEFFREY GORDON SMITH LANDSCAPE ARCHITECTURE

http://www.jgsdesign...esidential.html
Atsakyti
QUOTE(O ne ... @ 2014 01 31, 15:54)

Na, tik japonai sugeba vazone tvenkinį su lelijom padaryti blink.gif
Atsakyti