Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 04, 12:05)
tai va, kad su trimeriu pjaunam, tikrai zemai nupjaunam  doh.gif  reikia darytis isvadas, nes niekada taip neisnyks tos samanos.

Žemas žolės pjovimas yra tik viena iš priežasčių samanojimui. Samanos želia kai dirvožemis rūgštus. Tuomet iš rudens barstoma gesintomis kalkėmis.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2014 01 04, 15:16)
Žemas  žolės pjovimas yra tik viena iš priežasčių samanojimui. Samanos želia kai dirvožemis rūgštus. Tuomet iš rudens barstoma gesintomis kalkėmis.

Taciau kazkas turetu lemti ta dirvos isrugstejima. Pastebejau,kad samanos pries pora metu tiek vienoje sodo puseje karaliavo. Bet ten jos man nemaise, netgi buvo pliusas, nes vidinis kiemas. retai zole reikia pjauti. Bet jau pastaraji rudeni pastebejau,kad jos ispilto po visa soda masiskai ir tankios. Pradejo sungrybiai vietomis kazkokie net augti. Ir pradejau itarineti,kad ypac pastarosios vasaros intensyvus zoles pjovimas man ta visa reikala isiubavo.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2014 01 03, 18:03)
Hydrangea petiolaris gerai tinka pavėsiui.

O koks grozis bigsmile.gif bet jeigu kaip gebene kabinasi, tai prisibijau truputi... gebene gerai isardo mura...

QUOTE(Paladė @ 2014 01 03, 16:56)
šiaurinėj pusėj gražiai auga ir gerai dera aktinidijos. pamatų tikrai neardo, o dėl sienų tai žiūrint kokios - mūrui tikrai nieko, o medinių priežiūrai tikrai trukdys.

Dekui, skaitau apie ja kaip tik, visai naudinga atrodo ir uogienes virimui ir valgymui, tik ziuriu ju visokiu rusiu yra, tai reiks pasistudijuoti iki pavasario ax.gif

QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 18:38)
oi ne, čia iš interneto, bet juostas aš tokias dėjau, tik proceso nenufotografavau.
Prie seno namo grynai šiaurinėje pusėje pas mus augo aktinidijos, kaip siūlė Paladė. Ir uogienę galima iš jų išsivirt, ir pavalgyt visai nieko. Labai joms ten patiko,užbujojo tiek, kad turėjom nupjaut, nes name šviesos trūko. Tik aktinidijos yra vyriškos ir moteriškos, tai reikia parinkt, kad abiejų lyčių būtų. Beje, per morčių ten viso kvartalo katinai rinkosi, labai jau jiems patinka aktinidijų kvapas. Pirmais metais reik apsaugą nuo katinų dėt.

Oi, pas mane pacia katinu namie daugybe, veisimu uzsiimu, tai kazin kaip bus g.gif Ir svetimu daugybe ateina "pritersti" i mano darzeli ir siltnami doh.gif

Cia gan issamus straipsnis apie vijoklinius augalus thumbup.gif
Atsakyti
Skaitau apie siuos vijoklius, gal kas galit ka pridurti apie ju auginima? 4u.gif

margalape aktinidija
lapagerija
vynvytis
lastene
skelte
manetija
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 04, 11:16)
Dekui uz atsakymus. vat tame ir reikalas, kad zole sienaujama buvo gana daznai. nespedavo blauzdu vidurio uzaugti ir pjaudavom. manau,akd del per dazno pjovimo samanos isiveise. Zole naudojam triusiams serti, tai del to ir reikia pasarines zoles.Bet manau,kad nuo samanu neissigelbesim, jei pastoviai tokiais tempais ta zole sniosim. Todel svarstau labai molinga darzo dali paaukoti tam reikalui ir uzseti pasarine zole  g.gif

Pas mane molis, bet samanos auga tik pavėsyje arba daliname pavėsyje, ir ten kur per sausrą žolė nukentėjo, o aš per vėlai palaisčiau. Vejos temoje skaičiau apie trąšas - kai žolė stipri, tai ir samanoms vietos nelieka.

QUOTE(Linetax @ 2014 01 04, 15:16)
Žemas  žolės pjovimas yra tik viena iš priežasčių samanojimui. Samanos želia kai dirvožemis rūgštus. Tuomet iš rudens barstoma gesintomis kalkėmis.

Nebūtinai turi būti rūgštus dirvožemis. Matavau su aparatu - 7 ph, o samanos kuo puikiausiai jaučiasi.
Atsakyti
Samanos žaliuosiusplotus ne tik dėl per rūgštaus dirvožemio užvaldo, bet ir dėl maisto medžiagų trūkumo mirksiukas.gif Kai išeikvojamas dirvožemis, tada ir subujoja samanos, reikia berti trašų 4u.gif
Atsakyti
Labas merginos,gal galetumete patarti gyvatvore kuriai tiktu pastovi saule?norim apzeldinti priekine kiemo dali ir ieskom gyvatvores kuri pakankamai greit zeltu ir nebijotu tiesioginiu saules spinduliu
Atsakyti
QUOTE(Deimone @ 2014 01 10, 11:53)
Labas merginos,gal galetumete patarti gyvatvore kuriai tiktu pastovi saule?norim apzeldinti priekine kiemo dali ir ieskom gyvatvores kuri pakankamai greit zeltu ir nebijotu tiesioginiu saules spinduliu

Ligustras
nėra prabangi, nėra madinga, bet greit auga ir nieko nebijo. Pas mane pietinėje pusėje, labai prastoje, sausoje žemėje augo be jokios priežiūros. Tik nukirpdavom
Ligustras
Atsakyti
Didelis dekui, o kokie augalai augtu pakankamai dregnoje zemeje? vasara bus iskastas mazas tvenkinukas,kiek pakeltas sklypas,nes siaubingai slapia,teks apsodinti dregmes nebijanciais augalais doh.gif
Atsakyti
Dekui, merginos, uz atsakymus 4u.gif Nusipirkau Dolomitmilciu. Ziuresim,kas cia gausis mums...
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 10, 12:22)
Ligustras
nėra prabangi, nėra madinga, bet greit auga ir nieko nebijo. Pas mane pietinėje pusėje, labai prastoje, sausoje žemėje augo be jokios priežiūros. Tik nukirpdavom
Ligustras

thumbup.gif drinks_cheers.gif Labai myliu ligustrą.

QUOTE(Deimone @ 2014 01 10, 13:05)
Didelis dekui, o kokie augalai augtu pakankamai dregnoje zemeje? vasara bus iskastas mazas tvenkinukas,kiek pakeltas sklypas,nes siaubingai slapia,teks apsodinti dregmes nebijanciais augalais  doh.gif

Jei ne pastoviai baloj augs tinka tuja. Trumpalaikį užmirkimą pakenčia.
http://apzeldinimoprojektas.lt/tujos/
Atsakyti
Didelis dekui,ziurinejau kaip tik tujas i viena sklypo krasta,butu ir puikus atsitverimas nuo kaimynu ir metaline tvora pasleptu
Atsakyti