Po sios vasaros pastebejau mane liudinanti dalyka-samanos uzvalde mano pievute. ka daryti? pelenai gelbetu sita reikala? galvoju aeratoriu issinuomoti, nuskalpuoti ta pevele, nugriebti tas samanas, ispilti pelenu ir veliau seti zole Bet blogiausia,kad man reikia pasarines zoles, o ne vejos zoles... Kaip jums mano planas? O gal kas geriau ka pasiulytu?
QUOTE(nendrik @ 2014 01 03, 16:37)
P.S. Vijoklio norisi tokio, kuris neardytu pamatu ir sienu ir as gyvenu Anglijoje, tai musu klimatas ne toks atsiaurus kaip Lietuvoje
Hydrangea petiolaris gerai tinka pavėsiui.
Bet ji kabinasi į paviršių kaip turi būt - labai panašiai kaip gebenė
QUOTE(nendrik @ 2014 01 03, 16:37)
Cia jusu kiemas? Labai grazus takelis. Cia trinkeles jau gatavas pirkote ar patys galvojote ir darete?
Merginos, kokie vijokliniai augalai tinka augti nuolatiniame pavesyje?
Merginos, kokie vijokliniai augalai tinka augti nuolatiniame pavesyje?
oi ne, čia iš interneto, bet juostas aš tokias dėjau, tik proceso nenufotografavau.
Prie seno namo grynai šiaurinėje pusėje pas mus augo aktinidijos, kaip siūlė Paladė. Ir uogienę galima iš jų išsivirt, ir pavalgyt visai nieko. Labai joms ten patiko,užbujojo tiek, kad turėjom nupjaut, nes name šviesos trūko. Tik aktinidijos yra vyriškos ir moteriškos, tai reikia parinkt, kad abiejų lyčių būtų. Beje, per morčių ten viso kvartalo katinai rinkosi, labai jau jiems patinka aktinidijų kvapas. Pirmais metais reik apsaugą nuo katinų dėt.
QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 17:38)
Prie seno namo grynai šiaurinėje pusėje pas mus augo aktinidijos, kaip siūlė Paladė. Ir uogienę galima iš jų išsivirt, ir pavalgyt visai nieko. Labai joms ten patiko,užbujojo tiek, kad turėjom nupjaut, nes name šviesos trūko. Tik aktinidijos yra vyriškos ir moteriškos, tai reikia parinkt, kad abiejų lyčių būtų. Beje, per morčių ten viso kvartalo katinai rinkosi, labai jau jiems patinka aktinidijų kvapas. Pirmais metais reik apsaugą nuo katinų dėt.
yra dvinamiu aktinidiju - nereikia dvieju augalu sodinti.
QUOTE(vida777 @ 2014 01 03, 19:05)
yra dvinamiu aktinidiju - nereikia dvieju augalu sodinti.
tada dar geriau, mūsų sodinta buvo labai senai, tada dvinamių neradom
QUOTE(Garmina @ 2014 01 03, 18:38)
oi ne, čia iš interneto, bet juostas aš tokias dėjau, tik proceso nenufotografavau.
pas mus kasdien katinai slankioja, jas aplaužo, apgraužia. Kokią apsaugą dėjot?
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 03, 16:05)
Po sios vasaros pastebejau mane liudinanti dalyka-samanos uzvalde mano pievute. ka daryti? pelenai gelbetu sita reikala? galvoju aeratoriu issinuomoti, nuskalpuoti ta pevele, nugriebti tas samanas, ispilti pelenu ir veliau seti zole Bet blogiausia,kad man reikia pasarines zoles, o ne vejos zoles... Kaip jums mano planas? O gal kas geriau ka pasiulytu?
mūsų sode taipogi vis atsiranda samanų Pavasarį išlaistom tirpalą paruoštą su trąšom, naikinančiom samanas, išgrėbliuojam ir pabarstom naujos žolytės sėklų. Kuriam laikui atsinaujina veja. Barsčiau ir pelenus, bet labiau pagelbėjo trąšos. Jei jums reikia pašarinės žolės, tai tokią ir pasėkite Mūsų sodas nedidelis, gal apie 9 arai, tai darbuojamės rankiniu būdu
QUOTE(Ivoncikas @ 2013 11 22, 14:51)
smeigt kastuva, nuimt velena, kasti perkasti
QUOTE(nendrik @ 2014 01 03, 15:37)
P.S. Vijoklio norisi tokio, kuris neardytu pamatu ir sienu
yra tinklelis naudojamas
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 03, 16:05)
dolomitmilciai, granuliuotos sodo kalkes. jau is rudens.
sunku patiketi kas pasariniu zoliu misini, jei jis nera kas savaite sienaujamas, uzvalde samanos
Dekui uz atsakymus. vat tame ir reikalas, kad zole sienaujama buvo gana daznai. nespedavo blauzdu vidurio uzaugti ir pjaudavom. manau,akd del per dazno pjovimo samanos isiveise. Zole naudojam triusiams serti, tai del to ir reikia pasarines zoles.Bet manau,kad nuo samanu neissigelbesim, jei pastoviai tokiais tempais ta zole sniosim. Todel svarstau labai molinga darzo dali paaukoti tam reikalui ir uzseti pasarine zole
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 04, 11:16)
Dekui uz atsakymus. vat tame ir reikalas, kad zole sienaujama buvo gana daznai. nespedavo blauzdu vidurio uzaugti ir pjaudavom. manau,akd del per dazno pjovimo samanos isiveise. Zole naudojam triusiams serti, tai del to ir reikia pasarines zoles.Bet manau,kad nuo samanu neissigelbesim, jei pastoviai tokiais tempais ta zole sniosim. Todel svarstau labai molinga darzo dali paaukoti tam reikalui ir uzseti pasarine zole
Svarbu ne kaip daznai pjaunate, o kiek cm aukscio paliekate zole. Jei labai zemai nupjaunate, tada lenda samanos, ypac kur mazai saules.
QUOTE(AuroraBO @ 2014 01 04, 11:39)
Svarbu ne kaip daznai pjaunate, o kiek cm aukscio paliekate zole. Jei labai zemai nupjaunate, tada lenda samanos, ypac kur mazai saules.
tai va, kad su trimeriu pjaunam, tikrai zemai nupjaunam reikia darytis isvadas, nes niekada taip neisnyks tos samanos.