Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(sapetrausk @ 2013 09 04, 07:54)
Sveikos, merginos smile.gif
reikia patarimo  ax.gif  noriu nusipirkti trintuva/blenderi, kuris tiktu zaliuju kokteiliu plakime ir  kitiems reikaliukams. apsiziurejau pora variantu, noriu jusu paklausti, kuris geresnis ( brangaus siuo metu sau leisti negaliu, VitaMix'as kol kas svajonese blush2.gif ).
taigi, gal sis g.gif
My Webpage
o kaip sis ? (nebrangus, bet ziuriu vatu nemazai turi ) g.gif
My Webpage

Net nezinau ka patarti... Man tas phillips vos 3 men atlaike radejus kasdien kokteilius plakti. Tada STOLLAR (iki siol pas mama veikia, bet iki vientisos mases daznai ypac skaiduliniu produktu nesutrina). Na ir Vitamix'as - darbiniz mano arkliukas, varo kasdien po kelis kart - be nusiskundimu...

Aisku, jei nera galimybes kitos, tada teliks pikrti piguti koki jau pasirinksite, bet susitaikyti su mintim, kad reikes dazniau juos keisti 4u.gif
___

Seniai besireskiau, labai uzsiemusi nuolat. Bet dabar koks kaifas - lazdyno riesutu svieizu sezonas, tai sirdis dainuoja bigsmile.gif
Vakar sutriauskinau koki 1 kg riesutu tai pieno prisidariau - nu man jis toks skanus sakes!. Tai va leksiu zemyn (gedimino pr. vyksta muge) ir pirksiu visa maisa svieziu, uzteks ilgesniam laikui thumbup.gif
Atsakyti
siaip tai philipsa gali pirktis. jis man du metus laike, nesuluzo iki siol, bet dabar vitamix turiu. sumale ir riesutus, bet lsbai atsargiai reikia malti, nes dega iskart. tik reikia nusiteikt, kaip mr sako, kad kokteili gersi ir tarp dantu grumsteliai zoliu jusis. nesumala vientisai tikrai, bet kaip as nezinodavau ka reiskia vientisas kokteilis, tai man ir drumzlinas kokteilis tiko. tik vientisa kokteili mieliau vaikai geria...
Atsakyti
Aciu merginos, uzsisakiau visgi ta Philips'a, laukiu parkeliaujant smile.gif pagal kaina man dabar tik toks ikandamas, o kokteiliuku taip noriu. ai man netrukdo tos "drumzles", as megstu kokteilius "pakramtyt" biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

norėčiau jungtis prie jūsų 4u.gif Paskutinį mėn. iki atšalimo žaliavalgiavau, o atšalus jau ir šilto maisto valgau. Bet vistiek stengiuosi palaikyti veganinę mitybą, gerti šviežių sulčių. Esu dar pačioj šio kelio į sveikesnį gyvenimą pradžioj, tad labai norisi prisijungti prie bendraminčių, kad nesijausti balta varna ir motyvaciją išlaikyti.

Turiu ir klausimą. Noriu pirkti maisto džiovintuvą. Žinau, kad yra tie visų žaliavalgių rekomenduojami brangieji, bet aš vat štai tokį radau. Gali džiovinti 35 l. temperatūroj. Ką manot? http://www.amazon.co..._pr_product_top
Atsakyti
handtouch26, sveika prisijungusi 4u.gif Anksčiau ir man amžinai būdavo šalta, į maistą dėdavau šildančių prieskonių. Dabar radau dar vieną šildantį efektą - karšta joga (hot yoga). Einu tik dukart per savaitę, bet efektas stulbinantis.
Dėl džiovintuvo, rinkis pagal save, kokie tavo poreikiai. Aš ėmiau 9 padėklų exalibur, nes pas mane šeimyna didelė (vis galvoju, kad kada nors visi taip maitinsimės lotuliukas.gif ), o ir man patogiau - pasidariau krekerių - savaitei užtenka. Kai gyveni aktyvų gyvenimą, taip paprastai neišeina kadien darytis žaliavalgiškus patiekalus sau, ir dar plius šeimynai įprastinį lietuvišką maistą. Čia aš apie save kalbu, yra supermoteriškių, kur puikiai susitvarko - aš ne iš tokių smile.gif Tad pasidarau "pusgaminių", o jau paskui prie jų kažką pasigaminu.
Vienas iš mano paskutinių atradimų - granatas šokolade. Na, jau skanumas... Padarau šokoladą, dedu šaukštelį į popierinę formelę, tada suberiu granato sėklas, ir dar ant viršaus šokolado šaukštelį. Šaldytuve sušąla per 15 min.
Atsakyti
Labas visoms smile.gif
Esu "maždaug vegetarė" jau ilgas laikas... Vis karts nuo karto pagalvoju, kad galėčiau, norėčiau atsisakyti ir pieno produktų, kepinių, kiaušinių... Tik dar gan mažai žinių šitoj srity... Dabar atrodo, kad nežinočiau ką valgyti biggrin.gif (Jaučuosi tikriausiai taip, kaip jaučiasi visavalgiai galvodami apie vegetarizmą).
Tai noriu paklausti, kaip jums sekėsi pereiti prie žaliavalgystės? Kažin geriau palaipsniu iar iškart? g.gif Kažkaip įtariu, kad iškart gali būti per didelis stresas, šokas organizmui ar dar kas nors panašaus... smile.gif
Atsakyti
keistas klausimas. juk daugelis zmoniu iprastai ir taip nevalgo mesos. mano draugiu - tarpe nemazai, tokiu, kurios mesa valgo tris kart menesi, nu retai.
bet, neziurint kad nevalgo mesos, valgo labai daug kepiniu, miltiniu produktu, blynu, makaronu, pieno, suriu....skanestu, ledu...taip kad atsisakyti yra ko.
yra siaop du budai. nutraukti viska, arba pamazu, tarkim po viena produkta ar maisto grupe.
ziurek pagal save... vieniems tinka tas, kitiems - kitkas.
bet su teiginiu, kad nezinosi, ka valgyti - nesutinku. tai mitas, kuris sklando visuomeneje. nes as netikiu, kad pvz tu ar kiti mesa valgantys, - valgote viska. ka jus valgote? kiek darzoviu, kiek zalumynu, kiek seklu, riesutu, zelmenu, kokiu sulciu? kiek vaisiu? tarp nulio ir triju, itariu... ax.gif
turiu minty tai kad visavalgiu mityba ne stebuklinga. darzoviu - mazai, vaisiu - nekas taip pat. (savoka "zalumynai" neegzituoja, isvis nezinomas produktas smile.gif )

taigi, automatiskai, valgydama sveikiau, vartosi daug daugiau ivairesnio maisto ir valgysi daugiau ir idomiau, pamatysi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 rugsėjo 2013 - 19:54
Pasiskaitymui
Atsakyti
Kai nurimusi tema ax.gif Ar visos FB sedi blush2.gif , mane ten kartais biski biesina, nes jau labai visi persa savo nuomone ph34r.gif
Galetumet senbuves retkarciais idet ir savo dienos meniu, nes jau labai idomu rolleyes.gif
Dar klausimukas, kaip daznai valgot daigintas seklas ir ka dazniausia daiginat?
Atsakyti
QUOTE(DingleHill @ 2013 09 29, 05:30)
Kai nurimusi tema  ax.gif  Ar visos FB sedi  blush2.gif  , mane ten kartais biski biesina, nes jau labai visi persa savo nuomone  ph34r.gif
Galetumet senbuves retkarciais idet ir savo dienos meniu, nes jau labai idomu  rolleyes.gif
Dar klausimukas, kaip daznai valgot daigintas seklas ir ka dazniausia daiginat?

Į FB nekelsiu nė kojos - laiko švaistymui neturiu.... lotuliukas.gif Iš tiesų, kai pasižiūri, tai mums tolerancijos kitų nuomonei tikrai trūksta... smile.gif
Meniu panašus mano, iš ryto sultys, tik dabar jau nuo vien vaisių (plius morkos ir burokėliai) perėjau iki to, kad pridedu dar ir daržovių - kale kopūstų, saliero, brokolių... Obuolys, apelsinas, skiltelė ananaso, burokėlis ir salieras - mano topinės sultys šiuo metu. Brokoliai dar kol kas nelabai patinka... Pusryčiams vis dar ruošiuosi "gogel mogelį", tik radau dar naujus man raudonosios maca miltelius (apie jų stebuklingas savybes internete krūva informacijos), tai ir tų dar šaukštą įdedu. Man labai patinka jos skonis. Pietums sriuba su krekeriais, dažnai grybai su daržovėm, vakarienei - salotos. Ir žalias kokteilis - pakeičiu kurį iš patiekalų...
MB nusivedė mane į raw kavinę.Valgiau nuostabų patiekalą: špinatai, grybai, greičiausiai riešutų sūris (skonis panašus į rikotos sūrio) ir padažas. Viskas buvo pašlidyta šiek tiek. Laaabai skanu. Vyrui ne taip pasisekė - pasiėmė morkų-sėmenų blynelyje suvyniotą riešutų masę su padažu. Aš irgi paragavau, bet kažkoks prieskonis buvo įdėtas, kad niekaip negalėjau valgyti.
Daiginu dažniausiai alfalfa - jos man lengviausiai sudygsta, dobiliukų sėklos man šiek tiek aštrokos, dar skanu ožragės sėklos, aš jas dažniausiai į sriubą dedu, tipo "perlinės kruopos". Kartais ridikėlius daiginu. Dar mirkau per naktį migdolus (ne pienui, šiaip valgymui), saulėgrąžas. Vasarą nevalgydavau jų labai dažnai, bet va rudenėjant vis daugiau norisi...
Atsakyti
Sveikos, nežinau ar į temą, bet norėjau pasiteirauti ar jogurtas yra žaliavalgių/gyvo maisto produktas? blush2.gif Nes pasidariau jogurto iš pieno, bet turiu klausimą ir nežinau į ką kreiptis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 09 30, 00:07)
Sveikos, nežinau ar į temą, bet norėjau pasiteirauti ar jogurtas yra žaliavalgių/gyvo maisto produktas? blush2.gif Nes pasidariau jogurto iš pieno, bet turiu klausimą ir nežinau į ką kreiptis? ax.gif

jeigu gaminot iš naminio nekaitinto pieno ir gamindama nekaitinot daugiau kaip iki 42 laipsnių, tai tada žaliavalgiškas.. rolleyes.gif
Atsakyti