Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

ZINOKIT, del to acto kvapo ir as bijojau, todel mano pirmas pabandymas buvo kaime, tarp misku biggrin.gif bet actas kaip vynas kepant, toks kaip cia pasakius, lakus, labai isgaruoja greit. vis pakvepinu plaukus, dar yra, o po to jau ir neber. per pora val ar greiciau iseina viskas.
pirmasyk paprasta acto esesija (6proc.berods)naudojau, antrasyk ekologiska obuoliu acta(irgi berods 6proc.)- tai sio kvapas buvo stipresnis, issigandau, bet nieko...kita diena zygiavau i darba,vakare plauti is vakaro visad geriausia.

na zinokit, neatgaminu tiksliai kiekiu sodos, tame ir esme. bet pirmasyk supyliau vos ne puse tradicinio pakelio sodos (neplanavau, issiliejo netycia) i puse kaimisko kibiro vandens. nu tai kiek kibire gali buti? 5litrai vandens? taigi puse pakelio ir 5litrai silto vandens. istrinkau su sitokiu kiekiu, ir pacius plaukus (jie ilgi) ir pacia oda. po to siltu vandeniu isskalavau. ir viskas.

namie jau budama, pries dvi dienas, dabar, tai naudojau mazdaug 150gr sodos ir litras vandens. nu zodziu - pamakalavus gerai vandeni, jis turi buti balksvas, nebijokit sodos neimanoma padaugint, as taip manau- svarbu ne per mazai. tik pries pilant is puodo ant galvos, reikia vandei gerai pamakaluot, nes soda nuseda ant dugno, zodziu - del konsistencijos vientisumo smile.gif
po sio plovimo dar perskalavau su actu - mazdaug 5valgomi saukstai obuoliu acto - irgi pyliau is akies - skaiciau kad actas veikia vietoj kondicionieriaus, plaukai nesivelia i kaltunus, ir zvilga. tai vat, man tas aktualu buvo zvilga. nes siaip kondicionieriaus niekad neturejau poreikio vartoti.

taigi, soda ir actas kombinacija, arba vien soda.

nepatariu plauku skalauti vien actu, ypac jei jau norit juos isplaut. visai pirma syki plaukus issiploviau vien su actu, irgi kaime. tai actas man riebalo nenueme jautesi neplauti plaukai kita ryta. todel manau, kad actas - kaip papildoma priemone noritn suteikti purius, miskingus plaukus biggrin.gif

boho, o tavo plaukai linke riebaluotis? ziaurai stipriai ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 29 rugpjūčio 2013 - 08:22
Sveikos,

Senai berasiau..vis paskaitau,labai aciu visom rasusiom,,,daug naujo suzinau, ir recepta koki nauja atrandu smile.gif
O del skalavimo su obuoliu actu ( naudoju tik ekoligiska , nefiltruota), tai man kvapas nesijaute iskalavus... O su soda reikes pabandyti isiplauti...man tai daznai riebaliuojas plaukai..
Atsakyti
Žaliavalgiško šokolado mėgėjams ir šiaip smaližiams siūlau pažiūrėti šį video
Atsakyti
Sveiki,

gal galėtumėte iš patirties rekomenduoti gerą sulčiaspaudę namų naudojimui? Gal naudojate Hurom, ar Kuvings?
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2013 09 02, 19:31)
gal galėtumėte iš patirties rekomenduoti gerą sulčiaspaudę namų naudojimui? Gal naudojate Hurom, ar Kuvings?

Mums labai patinka lėtaeigė sulčiaspaudė Fruitstar, sulčių palyginus gaunasi tikrai daug, papildomai yra sietelis sultims perkošti jei yra noras gerti sultis be skaidulėlių. O ir sultis ruošti ja tikrai smagu, mūsų vaikams labai patinka morkų ar vaisių gabaliukus į ją mesti, produktų visai nereikia spausti. Rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 29, 07:21)
boho, o tavo plaukai linke riebaluotis? ziaurai stipriai ar kaip?

Aciukas uz info 4u.gif

Nezinau, ar labai linke riebaluotis. Tiesiog kazkada kazkur isgirdau, kad plaukus reikia plauti kasdien, nes jie taip pat suprakaituoja kaip ir kunas. Skambejo logiskai, tad taip ir pradejau daryti pries n metu. Tad tai jau tapo iprociu ir negaliu i save ziuret, jei neissiplaunu plauku doh.gif

Be to, berods minenjau, kad siuo gyvenimo laikotarpiu kitaip ir neiseitu. Nes nelabai isivaizduoju kaip galeciau eiti laukan po sporto klubo ju neissiplovusi unsure.gif
Atsakyti
kaip tik atvirksciai skaiciau. kasdienis trenkimas ziauriai dziooovina plaukus, nuima ta apsaugini riebaliuka nuo ju. paziurekit kokia baseino treneriu oda. o siaubeli, visokie losjonai drekinamieji po tu dusu, po to chloro. odai ziauriai nepavydziu, plaukams tuolab....dar ziurint koks tas vanduo, nors ltvoje tai giria kad geras.
bet tu ne ltvoj - kiek zinau...
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif
reikia patarimo ax.gif noriu nusipirkti trintuva/blenderi, kuris tiktu zaliuju kokteiliu plakime ir kitiems reikaliukams. apsiziurejau pora variantu, noriu jusu paklausti, kuris geresnis ( brangaus siuo metu sau leisti negaliu, VitaMix'as kol kas svajonese blush2.gif ).
taigi, gal sis g.gif
My Webpage
o kaip sis ? (nebrangus, bet ziuriu vatu nemazai turi ) g.gif
My Webpage
Atsakyti
Galima prisijungti ir man i jusu kompanija blush2.gif ?
Nesu 100% zaliavalge, bet apie 80-90% tai tikrai, nes savaitej karta ar du issiverdu darzoviu troskini, ar kokiu grikiu su darzovem, nes man vienintelis ir deja labai didelis minusas zaliavalgystes, kad man labai salta doh.gif Skaiciau, kad po kurio laiko tai turetu susitvarkyti... labai tikiuosi, nes nezinau, kaip reikes istverti ziema tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DingleHill @ 2013 09 06, 10:54)
Galima prisijungti ir man i jusu kompanija  blush2.gif ?
Nesu 100% zaliavalge, bet apie 80-90% tai tikrai, nes savaitej karta ar du issiverdu darzoviu troskini, ar kokiu grikiu su darzovem, nes man vienintelis ir deja labai didelis minusas zaliavalgystes, kad man labai salta  doh.gif  Skaiciau, kad po kurio laiko tai turetu susitvarkyti... labai tikiuosi, nes nezinau, kaip reikes istverti ziema  tongue.gif

Laba,

as pradejau zaliavalgiaut geguzes pr.. anais m., tai irgi buvo labai salta ir ziauriai norejosi miego 2 pirmus menesius. Nors lauke anaiptol nebudavo salta schmoll.gif
Paskui eme ir praejo ir salcio pojutis, ir miego trukumas (dabar uztenka per para 5 val. sociai miego - daugiau ir nesinori).
Ziema tikrai nera taip baisu, kaip galvoji: yra visokiu "sildanciu" prieskoniu, kuriais galima pagardinti maista, esant poreikiui. Tikrai isgyvent imanoma. Man ir be tu sildanciu pagardu visai normaliai buvo. Nors is salies zmonems, kurie nesusidure, atrodo neitiketina kaip galima ziema be sriubos, be arbatos ir pan. smile.gif
Dabar cia neseniai lankiausi mokymuose savaite su virsum, tai tekdavo pietaut su kitais kursu dalyviais, tai, kai viena pasidomejo, kodel neuzsisakiau kepsnio su krauju arba bent jau ko nors is tradicines LT virtuves, o tik salotu ir tu paciu BE JOKIO PADAZO, tai isgirdus "as - zaliavalge", replikavo tik "ojezau" doh.gif doh.gif doh.gif (reikejo jos veido israiska pamatyt lotuliukas.gif ) Bet daugiau nebeklause del maisto likusiomis dienomis nieko, tik vis itartinai ziuredavo kaip man cia tu salotu uztenka smile.gif
Atsakyti
Aciu Claries uz vilti 4u.gif Tai gal reiktu pabandyt 100% ir pakenet pora menesiu g.gif
Nes siaip labai patinka toks gyvenimo budas wub.gif as labiau gal propaguoju 80/10/10 nes vaisiai sudaro didziaja mano raciono dali ax.gif aisku isbandau ir tradicinius zaliavalgiskus patiekalus kaip susi, cukiniju makaronai, ledai ir jau net tortuka gaminau karta blush2.gif vakar dariau kazka pnasaus i nutela ar sokoladini pudinga, tai buvo apsivalgymas wub.gif
Atsakyti
Šis tas apie vaisius
Atsakyti