Labai susidomėjau žaliavalgyste. Ir tikrai esu įsitikinusi, kad tuoj būsiu žaliavalgė. Dar tik antra savaitė nevalgau mėsos. Renku informaciją ir startuosiu.
Klausimukas. Ar esat kuri nors kūdikį pradėjusi primaitinti žaliuoju maistu? Kaip sekėsi? Kokie rezultatai? Pas mane sūnelis 10 mėnesių. Žemas hemoglobinas. Gydytoja primygtinai siūlo duoti mėsa, sūnelis nelabai nori. Anksčiau aš kokį kartą du per savaitę duodavau. Dabar jau nebeduodu. KAžkaip nedrąsiai jaučiuosi, nes dar daug ko nežinau.
Gal kas papasakotumėt savo patirtį? Beje, pati maitinu MP. To gėrio niekada neatsisako
QUOTE(Citrinukė @ 2013 08 27, 21:43)
Labai susidomėjau žaliavalgyste. Ir tikrai esu įsitikinusi, kad tuoj būsiu žaliavalgė. Dar tik antra savaitė nevalgau mėsos. Renku informaciją ir startuosiu.
Klausimukas. Ar esat kuri nors kūdikį pradėjusi primaitinti žaliuoju maistu? Kaip sekėsi? Kokie rezultatai? Pas mane sūnelis 10 mėnesių. Žemas hemoglobinas. Gydytoja primygtinai siūlo duoti mėsa, sūnelis nelabai nori. Anksčiau aš kokį kartą du per savaitę duodavau. Dabar jau nebeduodu. KAžkaip nedrąsiai jaučiuosi, nes dar daug ko nežinau.
Gal kas papasakotumėt savo patirtį? Beje, pati maitinu MP. To gėrio niekada neatsisako
As lb trumpai, nes ner kada.
Maniskui greit 2 m.
Startavom nuo raw.
Db valgo viska, bet mesos vengia.
Hemoglobino nebetikrinau paskutinius 6 mne.
Anksciau lb zrmas budavo.
Sedi ant pieno nemwzai, jei su manim, jei ne - val;go viska.
Megsta neapdorotus vaisius, darzoves visokias, ko jo amziaus vaikiukai paprastai nelabai (ypac - darzoviu).
Zalio kokteilio isgeria rytais, bet jau nebe tiek, kiek anksciau.
Tiek trumpai. Sekmes bandant
QUOTE(Citrinukė @ 2013 08 27, 22:43)
Jei leisit man pasisakyti šioje temoje, norėčiau pasakyti, kad vegan žaliavalgystė gali mažiems vaikams padaryti negrįžtamą žalą, todėl mamos neturėtų eksperimentuoti su savo vaikais. Tačiau, jei bus įtraukiami raw gyvuliniai produktai-pieno riebalai, varškė, kiaušiniai, jų tryniai, mėsa- tada kodėl gi ne. Augalai ir sėklos su savo lektinais ir fitinais yra kur kas pavojingesni, nei gyvuliniai produktai.
Mažo vaiko teisingam vystymuisi būtina su maistu gauti cholesterolio-1mg cholesterolio 1 ml pieno, jame yra ypatingas fermentas, padedantis vaiko organizmui tą cholesterolį įsisavint. Vaiko organizmui būtinas cholesterolis pilnaverčiui smegenų, nervų sistemos, skeleto, kaulinių audinių, imuninės sitemos vystymuisi ir metabolizmui.
Sakykim vaikas per parą išžinda 1 litrą-1000 ml pieno, ir kartu gauna 1000 mg cholesterolio. Būtina pasirūpinti, kad nutraukus maitinimą krūtimi, cholesterolio nesumažėtų.
Jei nenorit duoti mėsos, duokit kiaušinių trynių.
Skaičiau, kaip vegan žaliavalgių vaikučių dantukai tik išdygę ima trupėti, nes negauna reikalingų medžiagų, dygsta net be apsauginio emalio sluoksnio.
Kokios problemos kyla vėliau, vaikui augant, pasidomėkit tuo plačiau, kol laikas.
Šiaip mane irgi galima laikyti žaliavalge, tik paleo krypties.
QUOTE(claries @ 2013 08 27, 22:44)
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 28, 10:56)
Ačiū labai už nuomones.
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 28, 11:56)
valgot termiškai neapdorotą mėsą? Kiek žinau, Paleo mitybos pagrindas- mėsa...
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 28, 15:27)
valgot termiškai neapdorotą mėsą? Kiek žinau, Paleo mitybos pagrindas- mėsa...
o kas tai būtų termiškai neapdorota mėsa? Dešra, lašiniai, vytinta mėsa- jie gi visi termiškai neapdorojami. Ir žmonės juos valgo.
Na, marinuota/fermentuota ir dar vytinta stirniena tai išvis
Valgau ne tik mėsą- pieno produktai- sviestas, varškė, grietinė. Nekaitinti. Raw.
isiterpsiu del plauku. nu super atradau varianta jau antrakart issiploviau su soda, ir perskalavau obuoliu actu.plaukai - miskas, tankus, zvilga.nu negi atradau plaukams varianta?
o kiek eko sampunu isbandziau, netgi branguji 62lt - su baltu moliu....eureka, tokia pigi priemone, aiina sau
voresta, ar tu medike?
o kiek eko sampunu isbandziau, netgi branguji 62lt - su baltu moliu....eureka, tokia pigi priemone, aiina sau
voresta, ar tu medike?
QUOTE(given444 @ 2013 08 28, 19:52)
isiterpsiu del plauku. nu super atradau varianta jau antrakart issiploviau su soda, ir perskalavau obuoliu actu.plaukai - miskas, tankus, zvilga.nu negi atradau plaukams varianta?
voresta, ar tu medike?
voresta, ar tu medike?
Given, kaip tiksliai ten viska naudoji? noreciau ir as pabandyti
na, taip, kanibalus turbūt irgi galima būtų priskirti prie raw... nei kepta, nei virta...
Smagu, Given, kad tiko ir patiko aš kartais irgi praskalauju su obuolių actu.
Smagu, Given, kad tiko ir patiko aš kartais irgi praskalauju su obuolių actu.
tiesa, ar nelieka acto kvapo plaukus juo praskalavus? Nes as acto ziauriai nemegstu
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 08 28, 23:54)
Given, kaip tiksliai ten viska naudoji? noreciau ir as pabandyti
ir man butu idomu