Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 08 25, 14:52)
Nesamone yra listi i zaliavalgiu tema ir paskelbti toki posta  doh.gif

Norite diskutuoti? Valio. Prasome argumentus  cool.gif

drinks_cheers.gif
P.S as sioje temoje tik smalsi skaitytoja, labai domina zaliavalgyste kaip tokia is esmes, nors dar nesu 100 proc. zaliavalge ax.gif tad tikrai toks postas drebteletas be jokiu argumenta nei sis, nei tas smile.gif
Atsakyti
na juk mergele su niku "zinanti" taigi... bigsmile.gif

sveikos, baiginejasi vasara....
o as begede nieko ir vel ziemai neprisiruosiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif , tiksliau nieko is zalio asortimento, jokiu lapiu, gervuogiu ir tt. ir pan prisisaldyt, nei dilgeliu...kol buvo megavaus gyvom ir tiek. prisisaldziau tik uogu.
eh, vel teks kirst spinatus plastikinius (o gal ne?) is makses. sakykit, juk yr ir ten bent kiek medziagu....?

ar kas keliaujat i ta konferencija 28d.rugsejo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 08 14, 18:20)
Neišeina kas dieną padaryti kažką naujo  blush2.gif
kol kas pusryčiams sultys ir tas pats "gogelmogelis" tik su skirtingom uogom, pietums - salotos arba sriuba su krekeriais arba duona (beje, mano vyras, kuris ne žaliavalgis, tiek valgo kmynų duoną, kad reikia didinti ir normą, norint, kad ir man liktų smile.gif ), vakarienei - žalias kokteilis ir vaisiai. Dar ryte skanauju šokolado, kurio padariau daugiau ir laikau kameroje, o pietums desertui - tipo ledai - šaldyti žali kokteiliai. Gėrimai: iš ryto kombucha arbata, vėliau vandens kefyras, dažniausiai su mėta ir citrina, bet vakar pasidariau su imbieru ir mėta, matyt į rudenį traukia jau... ir vanduo, vanduo, vanduo...

tautosaka, o koks tavo ugis ir svoris? wub.gif nenori, neatsakyk, minejei, kad tave laiko daug jaunesne, kokia 30ties, ar ne? super?
pasidalink tuo kmynu duonos receptu, kuria megsta tavo vyras... smile.gif
norejau paklaust, ka darai su raukslelem apie akis - jei ju yra? ar kazka tepat paakiams, alieju ar krema (nes aliejai nedrekina, jie tik pamaitina?)
visa vasara nenaudojau nieko, kartais ciut levandu hidrolato uzsipurksdavau, dabar grizus namo tik siandien paziurejau realiai i veidrodi ir nusterau - paakiai tai tikrai nekaip, visgi saule daro savo, o as nei tu saules akiniu nesiot lb megeja, ypac miskuose, ir siaip nelb saugaus, negerai aisku odai, bet.....

dar. ar girdejot apie no-shapoo isvis programa. tris savaites atkentet VISAI NEPLOVUS plauku, (cia tinka toms, kurios augina vaika ar dirba namie smile.gif ), ir po to kazkaip, oda isvis negamina riebalo ar isvis jo mazai gamina?

as tai pirmasyk gyvenime issiploviau galva su SODA. dieve, atradimas! nes JOKIE eko sampunai idealiai man netiko, vis riebinasi ir gana. (dar sampunas su baltu moliu buvo pakenciamas kuri laika). o dabar...ziuriu , soda suveike. pries tai ploviau su actu, tai plauku neisplove, bet tik islygino - cia turbut actas veikia kaip kondicionierius....
nezianu ar ta soda man veiks ilgai. nezinodama tikslaus recepto, sliukstelejau puse to perkamo tradicinio pakelio i puse kibiro vandens. tai vot. ir normaliai gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 09:09)
ar kas keliaujat i ta konferencija 28d.rugsejo?  4u.gif

Aš. Kas dar? smile.gif

QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 12:07)
dar. ar girdejot apie no-shapoo isvis programa. tris savaites atkentet VISAI NEPLOVUS plauku, (cia tinka toms, kurios augina vaika ar dirba namie smile.gif ), ir po to kazkaip, oda isvis negamina riebalo ar isvis jo mazai gamina?

Esu girdėjus/skaičius, tik va nepamenu kur g.gif kad mergina berods apie pismetį bandė plaut plaukus tik su vandeniu arba soda, arba dilgėlėm ir pan. jokių makalosių ant galvos, tik viena sproduktas maximum, tai jai berods visai nepadėjo, kaip riebalavosi taip ir liko su tokiu pat polinkiu riebaluotis dažnai. Pamenu, kad paskaičiau apie tai, iškart atšoko fantazija eksperimentuot biggrin.gif bet labai smagu būtų išgirst apie teigiamus rezultatus, 3 sav. iš bėdos galima susiorganizuot ir pakentėt gal labai rolleyes.gif
Atsakyti
nu tas riebaluojasi, tai kaip kam.
mano drauges pvz tai kas antra diena galva plauna, kitaip negali. viena tai - kasdien. kazkoks siaubas turi buti.
vaikystej buvo super - plaudavau galva kas desimt dienu. dabar plaunu vidurkis kas keturias penkias. greiciau keturias. ir tai man jau atrodo - DAAZNAI.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 09:07)
tris savaites atkentet VISAI NEPLOVUS plauku, (cia tinka toms, kurios augina vaika ar dirba namie smile.gif ), ir po to kazkaip, oda isvis negamina riebalo ar isvis jo mazai gamina?

bandziau kazkada senai, kai turejau trumpus plaukus. Niekada to nebekartociau schmoll.gif

Mano ex buvo kazkur apie tai isgirdes, bet man visiskai nepasiteisino. Aisku as tuomet ir apie zaliavalgyste nieko nebuvau girdejusi. Galbut zaliavalgiaujant ir tai bandant ir butu kokia nauda, bet visiskai nesinori tos patirties pakartoti unsure.gif

QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 09:51)
nu tas riebaluojasi, tai kaip kam.
mano drauges pvz tai kas antra diena galva plauna, kitaip negali. viena tai - kasdien. kazkoks siaubas turi buti.

As jau senai plaunu kasdien. Visai ne siaubas, tik nuo mociutes gaunu velniu kai pasirodau Lt blush2.gif

Beja man kitaip ir neiseitu, nes kasdien sporto klubas, pirtele, vaziavimas i darba dviraciu, jei kasdien neplauciau, atrodyciau kaip tikras kosmaras doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos bendramintės drinks_cheers.gif
QUOTE(Diana-Kaunas @ 2013 08 23, 00:53)
Gal pakonsultuotumet del maisto dziovintuvo- rinktis tik tarp sedona ir excalibur? kuri labiau? i tas pigesnes ne neziuret?
o daiginat irgi naudojant spec daigyklas?

pas mane Excalibur su 9 padėklais. Kodėl pasirinkau - visi žaliavalgiai savo knygose rekomendavo būtent šį džiovintuvą... Ėmiau su devyniais padėklais, galvojau, kad kaip tik bus mano didelei šeimynai... Bet pasirodo, tai labai praverčia, kai nori pasidaryti duonos, krekerių ilgesniam laikui.

QUOTE(bim-bam @ 2013 08 24, 08:52)
Gal kas turit apie zaliavalgyste el knygu ir gali atsiusti ar bent rekomenduoti kokias is amazon butu galima nusipirkti? 4u.gif

Nesu elektroninių knygų mėgėja, man geriau jau rankose knygą vartyti smile.gif Kai aš išsirenku knygas, pirmiausia pasižiūriu bibliotekoje, paskui nusiperku. Aišku, lietuvių žaliavalgių knygas pirksiu bet kokiu atveju. Beje, labai daug yra blogų anglų kalba, kuriuose rašo žaliavalgiai.
Verta įsigyti: Mimi Kirk "Live Raw", Peter and Beryn Daniel "Rawlicious" ir Matt Amsden "Rawvolution"

QUOTE(Zinanti25 @ 2013 08 25, 01:02)
Ilgai uzsiimti zaliavalgyste nesamone.

Jeigu nerūpi sveikata, gal ir gali taip atrodyti. Be to labai lengva skirstyti, kas gera ar bloga į tai neįsigilinus.

QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 01:07)
tautosaka, o koks tavo ugis ir svoris?  wub.gif nenori, neatsakyk, minejei, kad tave laiko daug jaunesne, kokia 30ties, ar ne? super?
pasidalink tuo kmynu duonos receptu, kuria megsta tavo vyras... smile.gif
norejau paklaust, ka darai su raukslelem apie akis - jei ju yra? ar kazka tepat paakiams, alieju ar krema (nes aliejai nedrekina, jie tik pamaitina?)
ar girdejot apie no-shapoo isvis programa. tris savaites atkentet VISAI NEPLOVUS plauku, (cia tinka toms, kurios augina vaika ar dirba namie smile.gif ), ir po to kazkaip, oda isvis negamina riebalo ar isvis jo mazai gamina?

170 cm, svoris +-60kg . Dėl išvaizdos - taip, jaunesne laiko, mano paauglių man kaip mano vaikų nepripažįsta, vis galvoja, kad čia iš vyro pirmos santuokos smile.gif)))
Raukšlelių neturiu, ir tik retkarčiais patepu veidą aliejais. Labai oda pasitaisė, kai pradėjau valgyti avokadus (bent 1 per dieną), ir linų sėmenis.
Aš vis dar su ruginiais miltais plaunu plaukus, taip galiu keisti kuom mano plaukai kvepia: ar lavandom, ar mėtom, ar cinamonu smile.gif))
Duonos receptą parašysiu rytoj smile.gif
Atsakyti
super, mano panasus, apie 172-173kg ir 62-63kg.vadinasi, nekrinta svoris tolyn, nors, man atrodo, kad labai kudai ir mazai tu valgai. as irgi nepasakyciau kad man butu imanoma nubadmiriauti nuo zalio maisto smile.gif nors labiau laikau save vegane. smile.gif

del odos tai super, pavyzdziu. o ka reiskia, pasitaise? buvo rauksleliu dabar nera, ar ju niekad nebuvo? g.gif
dar norejau taves paklausti del vandens. bent jau man, valgant tiek salotu ir obuoliu vasara, isvis nera poreikio to vandens, kaip kad tu parasei: vandens vandens vandens...
isgeriu puse litro ryte ir gana. na dar ciut dienos begyje...

anksciau gerdavau vandeni lb daug, bet ir mityba buvo 'sunki", todel.....

gal del odos ir reiketu vandens daugiau itraukt g.gif
Atsakyti
Sveikos, galima prisijungti i jusu gretas blush2.gif ?
Zaliavalgyste susidomejau pries gera pusmeti, bet daug skaiciau, kad nelabai gerai pereiti iskart, tai po truputi ejau link... Pirmiausia atsisakiau mesos, po keliu menesiu pieno produktu, o dabar jau trecia savaite kaip tik 100% zaliavalgyste. Ir galiu pasakyti, kad tikrai myliu toki gyvenimo buda wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Holibush @ 2013 08 27, 13:59)
Sveikos, galima prisijungti i jusu gretas  blush2.gif  ?
Zaliavalgyste susidomejau pries gera pusmeti, bet daug skaiciau, kad nelabai gerai pereiti iskart, tai po truputi ejau link... Pirmiausia atsisakiau mesos, po keliu menesiu pieno produktu, o dabar jau trecia savaite kaip tik 100% zaliavalgyste. Ir galiu pasakyti, kad tikrai myliu toki gyvenimo buda  wub.gif

Oho, kaip per pusmeti, tai manau nebloga pazanga 4u.gif as mesos nevalgau gan seniai, bet va su pieno produktais sunkiau, labai megstu visokius jogurtus, varskes... ax.gif

vis laukiau gal ateis Zinanti25, paaiskins, kodel zaliavalgyste nesamone, ale tyla tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 21:41)
nekrinta svoris tolyn, nors, man atrodo, kad labai kudai ir mazai tu valgai.

del odos tai super, pavyzdziu. o ka reiskia, pasitaise? buvo rauksleliu dabar nera, ar ju niekad nebuvo?  g.gif
dar norejau taves paklausti del vandens.

duonelė: blenderyje sumalti pusę stiklinės graikiškų riešutų, 620 g cukinijos ir vieną obuolį. Gautą masę sumaišyti su puse stiklinės sėmenų miltų, šaukštu kmynų, puse šaukšto kalendrų sėklų (aš dėjau sumaltas, nes tokios buvo namuose tiktai), dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Džiovinti 10 - 12 val.

Ne, svoris nekrinta daugiau - pastoviai laikosi. Kas dėl odos, pas mane nuo dvidešimt metų stiprios kavos gėrimo buvo atsiradę rudų dėmių ant kaktos ir skruostų. Dabar jos beveik išnykę. Anksčiau tepliodavausi visokiais kremais, tai tų raukšlelių kaip ir nebuvo. Bet dabar pati oda kitokia, švelni, lygi ir spalva graži...

O vanduo... matai, kur aš gyvenu yra labai karšta, be to juk sportuoju dar. Čia turbūt nuo gyvenimo būdo dar priklauso...

QUOTE(Holibush @ 2013 08 27, 02:59)
Sveikos, galima prisijungti i jusu gretas  blush2.gif  ?

sveika prisijungusi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Holibush @ 2013 08 27, 13:59)
o dabar jau trecia savaite kaip tik 100% zaliavalgyste. Ir galiu pasakyti, kad tikrai myliu toki gyvenimo buda  wub.gif

sveika prisijungus 4u.gif aš jau virš dviejų mėn. 100 proc raw, biškiuką su baime laukiu žiemos ir visų daržo gėrybių pabaigos, bet po kol kas- kaifuoju! wub.gif
Atsakyti