QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 08 14, 13:58)
kas cia per daiktas
kaip jis gaminamas?
yra dviejų tipų kefyro grūdeliai: pieno ir vandens. Aš juos abejus turiu (mano virtuvė daug kam kaip chemijos laboratorija
)) ). Šitie grūdeliai fermentuoja vandenį ar pieną. Su vandens kefyro grūdeliais daug kas daro ir kokosų pieno kefyrą. Aš to nebandžiau. Vandens kefyras - tai natūralūs probiotikai virškinamajam traktui. Sakoma, kad probiotikai yra kaip geroji bakterija, kuri maitinasi "blogosiomis" bakterijomis, esančiomis mūsų virškinimo sistemoje. Jeigu blogųjų bakterijų per daug, galima prisišaukti daug ligų, tokių kaip grybelinės infekcijos, nutukimas, Crohno liga, visokios odos ligos, vėžys ir t.t. Fermantuotas kefyras - puikus B12 vitamino šaltinis, taip pat jame daug vitamino B1 ir B6, ko tiek veganams, tiek žaliavalgiams nėra per daug...
Gaminama paprastai: 1 litrui vandens imama 1/4 puodelio cukraus. Pastovi su grūdeliais ~ 72 val. Tada perkoši gėrimą, aš dedu, kaip sakiau anksčiau, mėtos šakelę ir citrinos riekelę. Palieku per naktį šaldytuve - sekančią dieną geriu.
QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 15, 05:55)
Esu skaicius, kad Kombucha ir vandens kefyro nerekomenduojama kartu gert, jokiu neigiamu poveikiu nepastebejot?
Kombuchą aš geriu atsikėlusi ir dar nieko nevalgiusi, o vandens kefyras - dienos bėgyje. Tikrai nesimaišo. Viena, tik ko vengiu - kai fermentuojasi, indai su skirtingos rūšies fermentais turi būti kuo toliau vienas nuo kito, nes būdami per arti silpnina vienas kito savybes. Tad, vandens kefyras vienam kampe, kombucha - ant šaldytuvo, pieno kefyras - kitam kampe... vargas būna, kai dar ir duonos raugą išsitraukiu...
Mano vyrui irgi su skydliauke negerai. Aš jam senai kalu į galvą, kad pakratys kojas, jeigu ir toliau tokių gydytojų klausys. Buvo pas vieną, irgi prirašė valgyti kuo daugiau mėsos, ir raudonos dar, pieno produktų negalima, miltinių patiekalų negalima, vaisių negalima, iš daržovių tik žalias lapines tegalima, ir dar plius saujom visokių maisto papildų. Nors ir iš karto pasišiaušiau prieš tokią dietą ir gydymo metodą, vyras vis vien gal mėnesį nuoširdžiai sekė to gydytojo nurodymais. Kur su tokia dieta nukeliausi greičiausiai? - ogi graban. Sutapimas padėjo atkratyti tokių dietų, nes lygiai nuo tokio pačio gydymo metodo vienas vyras užvertė kojas tuo metu. O be to ir pradėjo vis prasčiau jaustis. Tada ėjo pas kitą gydytoją. Naujoji truputį geresnė, ieško priežasties kodėl vyras blogai jaučiasi, bet irgi būtinai mėsos jam reikia... Nieko kito neliko - duoti pačiam informacijos. Butenko knygų jis neskaito, tai padaviau Aršavir Aterov "Menas gyventi be ligų". Tai vienas žaliavalgystės pradininkų, pradėjo taip maitintis, kai mirė du jo pirmieji vaikai. Šitą knygą priėmė, sutinka, kad reikia mėsą išmesti iš valgiaraščio, bet kaip visada protas pripratęs - sunku keistis... Kol kas geria kas rytą po žalią kokteilį, kombuchos negali gerti, jam skrandį sakė graužia, kartais mano "gogelmogelį" iš ryto paragauja, na kmynų duoną tai šveičia kaip turi būti... Pažiūrėjus iš kelių metų atgal - tai jo racione labai daug žaliavalgiško maisto
Egliukasz, nenusimink
Tiesiog turi atrasti, kas Tau patinka ir tada viskas bus gerai, pamatysi