Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Tautosaka @ 2013 08 14, 21:20)


Esu skaicius, kad Kombucha ir vandens kefyro nerekomenduojama kartu gert, jokiu neigiamu poveikiu nepastebejot? g.gif

Me Boho, vandens kefyras yra is Tibicos grudeliu, kurie fermentuojas vandeny su cukraus pagalba. Super duper nuo visko zodziu biggrin.gif Esu naudojus kokoso kefirpieniui gamint ax.gif
Labiau patinka kombucha, skaniau gerias smile.gif

Nezinau, ar pamenat mane, bet as atkritau is bandymo zaliavalgiaut doh.gif blush2.gif Bandziau dabar kitoky mitybos buda, kuris turejo padet man skydliaukes reikalais, bet kadangi meniu buvo mesa, tai po 2 men. atkrentu ir nuo sito doh.gif doh.gif Pilvo skausmai pasireiske nerealus - be gliutamino ir probiotiku, virskinimo kapsuliu ne is vietos dabar doh.gif Be to ir nebegalejau prisiverst jos valgyt schmoll.gif Gaminu ir metu lauk - smirda, neskanu ir t.t. doh.gif
Svelniai svelniai bandau ytraukt kuo daugiau raw atgal, gal pageres kiek doh.gif
Ech sunku rast kazka sau tinkamo doh.gif Kur nueini, visur tik ir prirasyta - jauciuos puikiai, numeciau svorio, atjaunejau, energijos kalnai doh.gif O as tokia be vietos likau verysad.gif biggrin.gif Vieno griebiuos, kito, o rezultatai vos ne atvirkstiniai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 08 14, 13:58)
kas cia per daiktas  g.gif kaip jis gaminamas?  4u.gif

yra dviejų tipų kefyro grūdeliai: pieno ir vandens. Aš juos abejus turiu (mano virtuvė daug kam kaip chemijos laboratorija smile.gif)) ). Šitie grūdeliai fermentuoja vandenį ar pieną. Su vandens kefyro grūdeliais daug kas daro ir kokosų pieno kefyrą. Aš to nebandžiau. Vandens kefyras - tai natūralūs probiotikai virškinamajam traktui. Sakoma, kad probiotikai yra kaip geroji bakterija, kuri maitinasi "blogosiomis" bakterijomis, esančiomis mūsų virškinimo sistemoje. Jeigu blogųjų bakterijų per daug, galima prisišaukti daug ligų, tokių kaip grybelinės infekcijos, nutukimas, Crohno liga, visokios odos ligos, vėžys ir t.t. Fermantuotas kefyras - puikus B12 vitamino šaltinis, taip pat jame daug vitamino B1 ir B6, ko tiek veganams, tiek žaliavalgiams nėra per daug...
Gaminama paprastai: 1 litrui vandens imama 1/4 puodelio cukraus. Pastovi su grūdeliais ~ 72 val. Tada perkoši gėrimą, aš dedu, kaip sakiau anksčiau, mėtos šakelę ir citrinos riekelę. Palieku per naktį šaldytuve - sekančią dieną geriu.


QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 15, 05:55)
Esu skaicius, kad Kombucha ir vandens kefyro nerekomenduojama kartu gert, jokiu neigiamu poveikiu nepastebejot? g.gif


Kombuchą aš geriu atsikėlusi ir dar nieko nevalgiusi, o vandens kefyras - dienos bėgyje. Tikrai nesimaišo. Viena, tik ko vengiu - kai fermentuojasi, indai su skirtingos rūšies fermentais turi būti kuo toliau vienas nuo kito, nes būdami per arti silpnina vienas kito savybes. Tad, vandens kefyras vienam kampe, kombucha - ant šaldytuvo, pieno kefyras - kitam kampe... vargas būna, kai dar ir duonos raugą išsitraukiu... doh.gif
Mano vyrui irgi su skydliauke negerai. Aš jam senai kalu į galvą, kad pakratys kojas, jeigu ir toliau tokių gydytojų klausys. Buvo pas vieną, irgi prirašė valgyti kuo daugiau mėsos, ir raudonos dar, pieno produktų negalima, miltinių patiekalų negalima, vaisių negalima, iš daržovių tik žalias lapines tegalima, ir dar plius saujom visokių maisto papildų. Nors ir iš karto pasišiaušiau prieš tokią dietą ir gydymo metodą, vyras vis vien gal mėnesį nuoširdžiai sekė to gydytojo nurodymais. Kur su tokia dieta nukeliausi greičiausiai? - ogi graban. Sutapimas padėjo atkratyti tokių dietų, nes lygiai nuo tokio pačio gydymo metodo vienas vyras užvertė kojas tuo metu. O be to ir pradėjo vis prasčiau jaustis. Tada ėjo pas kitą gydytoją. Naujoji truputį geresnė, ieško priežasties kodėl vyras blogai jaučiasi, bet irgi būtinai mėsos jam reikia... Nieko kito neliko - duoti pačiam informacijos. Butenko knygų jis neskaito, tai padaviau Aršavir Aterov "Menas gyventi be ligų". Tai vienas žaliavalgystės pradininkų, pradėjo taip maitintis, kai mirė du jo pirmieji vaikai. Šitą knygą priėmė, sutinka, kad reikia mėsą išmesti iš valgiaraščio, bet kaip visada protas pripratęs - sunku keistis... Kol kas geria kas rytą po žalią kokteilį, kombuchos negali gerti, jam skrandį sakė graužia, kartais mano "gogelmogelį" iš ryto paragauja, na kmynų duoną tai šveičia kaip turi būti... Pažiūrėjus iš kelių metų atgal - tai jo racione labai daug žaliavalgiško maisto lotuliukas.gif
Egliukasz, nenusimink mirksiukas.gif Tiesiog turi atrasti, kas Tau patinka ir tada viskas bus gerai, pamatysi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 08 15, 14:55)

Mergaitės, o gal kas Vilniuje turi Kombuchos grybą ir norėtų pasidalint? Jau senokai ieškau..
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 08 15, 23:04)
yra dviejų tipų kefyro grūdeliai: pieno ir vandens. Aš juos abejus turiu (mano virtuvė daug kam kaip chemijos laboratorija smile.gif)) ). Šitie grūdeliai fermentuoja vandenį ar pieną. Su vandens kefyro grūdeliais daug kas daro ir kokosų pieno kefyrą. Aš to nebandžiau. Vandens kefyras - tai natūralūs probiotikai virškinamajam traktui. Sakoma, kad probiotikai yra kaip geroji bakterija, kuri maitinasi "blogosiomis" bakterijomis, esančiomis mūsų virškinimo sistemoje. Jeigu blogųjų bakterijų per daug, galima prisišaukti daug ligų, tokių kaip grybelinės infekcijos, nutukimas, Crohno liga, visokios odos ligos, vėžys ir t.t. Fermantuotas kefyras - puikus B12 vitamino šaltinis, taip pat jame daug vitamino B1 ir B6, ko tiek veganams, tiek žaliavalgiams nėra per daug...
Gaminama paprastai: 1 litrui vandens imama 1/4 puodelio cukraus. Pastovi su grūdeliais ~ 72 val. Tada perkoši gėrimą, aš dedu, kaip sakiau anksčiau, mėtos šakelę ir citrinos riekelę. Palieku per naktį šaldytuve - sekančią dieną geriu.


Didelis dekui uz issamu atsakyma 4u.gif

Dabar iskilo dar daugiau klausimuku blush2.gif :

Tautosaka, Jus kaip supratau gyvenata UK(jeigu mano atmintis streikuoja-parsiprasau 4u.gif ) ar kitoje anglakalbeje salyje. Gal galetume parasyti, kaip tie grudeliai vadinasi anglu kalba, nes labai mane sutominote tuo gerimu.

Ir antras klausimukas: ar cukrus butinas jo gamybai? Nes as cukraus nevartoju. Ar butu galima vietoje cukraus naudoti tarkim 'xylitol' ar fruktoze g.gif

Dekui is anksto 4u.gif
Atsakyti
Me-Boho, bėgau nuo anytos kaip galima toliau... lotuliukas.gif

Angliškai tai "water kefir grains". Aš cukraus irgi visiškai nebenaudoju ir medaus tik retkarčiais išeina. Bet šiam gėrimui fermentuotis, kaip ir kombucha arbatai, reikalingas cukrus. Aš naudoju neapdorotą cukrų (organic whole cane sugar).
Medų iš dalies būtų irgi galima naudoti, tačiau medus iš savęs yra antibakterinis produktas ir su laiku nusilpnins grūdelius.
Dėti mažiau cukraus kaip ir nelabai gerai, nes tai juk bakterija, o jos minta cukrumi (va kodėl daugumos žaliavalgių dantys suprastėja, nes su vaisių lavina labai stipriai padidina cukraus kiekį burnoje).
Galima kefyrui naudoti vaisių sultis, tada cukraus nebereikėtų. Bet pradėjus naudoti vaisių sultis, su vandens-cukraus mišiniu jų naudoti nebegalima. Beje norint naudoti su kokosų pienu, patariama bent pora kartų padaryti su vandens-cukraus mišiniu.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą dėl žaliųjų kokteilių: kokius žalumynus į juos dedate šaltuoju sezonu?
Atsakyti
Pasidalinkit, merginos, patirtimi - ar gali pasikeisti prakaito kvapas pradėjus pereidinėti prie žaliavalgystės? Apie pusantro mėnesio stengiuosi, kad gyvas maistas sudarytų nors 60-70 proc raciono. Ir prieš keletą savaičių prakaitas tapo toks dvokiantis, kad turiu net darbe keletą kartų praustis. O iki šiol niekada to nėra buvę, net dezodorantų iki šiol man niekada nereikėjo verysad.gif
Atsakyti
žaliųjų kokteilių žiemą dalys: špinatai, įvairios salotos, burokėlių, morkų lapai. Skirtumas tik tas, kad vasarą būna pačios auginti darže smile.gif Šiaip žiemą daugiau valgau daigų: ridikėlių, alfalfa ir t.t...
Dėl to, kad pasikeitė prakaito kvapas, stebėtis neverta. Per odą išeina įvairūs toksinai. Nuo pat mažens valgėme ne gyvą maistą... Jeigu perskaičius visų produktų etiketes ir suskaičiavus, kiek mes suvalgėme "plastmasės" (čia visi elementai, kurių net pavadinimus sunku perskaityti) per visą savo gyvenimą, turbūt ir infarktas ištiktų... Prasivalys šiek tiek, ir prakaito kvapas nebebus toks aštrus. 4u.gif
Atsakyti
Gal pakonsultuotumet del maisto dziovintuvo- rinktis tik tarp sedona ir excalibur? kuri labiau? i tas pigesnes ne neziuret?
o daiginat irgi naudojant spec daigyklas?
dar klausimas- kur perkat dz riesutus, seklas, vaisius? maxima kaip suprantu atkrinta. Is kur tada, kad butu geriausias kainos ir kokybes santykis?
dekoj uz bet kokia info 4u.gif
Atsakyti
Labas,

Gal kas turit apie zaliavalgyste el knygu ir gali atsiusti ar bent rekomenduoti kokias is amazon butu galima nusipirkti? 4u.gif
Atsakyti
Ilgai uzsiimti zaliavalgyste nesamone.
Atsakyti
QUOTE(Zinanti25 @ 2013 08 25, 09:02)
Ilgai uzsiimti zaliavalgyste nesamone.


Nesamone yra listi i zaliavalgiu tema ir paskelbti toki posta doh.gif

Norite diskutuoti? Valio. Prasome argumentus cool.gif
Atsakyti