Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos sveikuoles.smile.gif

As iskart su tokiu klausimu kuris man neduoda ramybes - vis noriu stacia galva pulti i zaliavalgyste is vis atidelioju,nes daug ko nezinau.Siuo metu esu vegetare,na beveik vegane su isimtimis...
Klausimas kuris mane neramina - ko ir kiek reiketu valgyti norint uzsitikrinti baltymu kieki?Gana intenintensyviai sportuoju, tad man tai itin aktualu. doh.gif
Atsakyti
visagalis internetas smile.gif)) aš dalinuosi tik tuo, ką pati išbandau ir matau, kad veikia smile.gif

sveik, Me-Boho drinks_cheers.gif

buda - lengviausias būdas pakeisti mitybą, ne kategoriškai ir drastiškai atmesti viską, kuo anksčiau maitinaisi. Bet įtraukti palaipsniui kuo daugiau naujų patiekalų ir stebėti savo organizmą. Jei pulsi stačia galva (nesakau, kad taip nepavyksta), gali greitai nebenorėti keistis... smile.gif)) Dėl proteinų - daug žalių lapinių daržovių (žalieji kokteiliai man pats idealiausias būdas suvartoti daug žalumynų), daigai, riešutai ir sėklos. Pastarųjų reikėtų nepadauginti smile.gif)) Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 04 birželio 2014 - 01:11
O tarkime pupeles ar kokie avinzirniai ne daugiau baltymo turi?smile.gif
Siaip as dar neatsisakiau pieno produktu,bet pastebejau kad kuo toliau tuo labiau man nesinori jokio virto kepto maisto.Na,toks net poslykstis jausmas,kai valgai kazka kepto ar virto.:/

Idomu,as cia organizmas keiciasi,ar tiesiog vasara ir silti orai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 03, 22:20)
Sveikos sveikuoles.smile.gif

As iskart su tokiu klausimu kuris man neduoda ramybes - vis noriu stacia galva pulti i zaliavalgyste is vis atidelioju,nes daug ko nezinau.Siuo metu esu vegetare,na beveik vegane su isimtimis...
Klausimas kuris mane neramina - ko ir kiek reiketu valgyti norint uzsitikrinti baltymu kieki?Gana intenintensyviai sportuoju, tad man tai itin aktualu. doh.gif

Sveika,
as puoliau stacia galva i zaliavalgyste. Ir tik trecia karta pavyko, nes buvo vasara. Ir nejauciau silto maisto poreikio. Sportavau intensyviai (dabar pertrauka po cp), po karta ar net du kartus per diena treniruotes, bet energijos uzteko is kokteiliu su kvieciais, daigintu ivairiu seklu salotose. Niekad neskaiciavau, kiek baltymu suvartoju per diena. Nors is pradziu taip pat galvojau, ar pakanka.
Tad siulau valgyti kuo ivairesni maista. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 04, 00:07)
visagalis internetas smile.gif)) aš dalinuosi tik tuo, ką pati išbandau ir matau, kad veikia smile.gif

sveik, Me-Boho drinks_cheers.gif

Dekui 4u.gif

Vakar isbandziau ciberzoles arbata. Su citrina buvo visai nieko. Dabar geriu su migdolu pienu, bet atrodo pirmasis variantas man labiau priimtinas rolleyes.gif

Siandiena bandysiu iseiti i lauka. Labai jau norisi isbandyti ta jogurta, nes i ji ieina du mano mylimiausi vaisiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 06 02, 10:31)
Papildyta:
Šarlatanė,

gali pamėginti ką nors su mama žaliavalgiško skanaus pasigaminti ir kartu paragauti. Gal kokį pyraga? Ji tikriausiai nedaug žino apie tai.

Iš savo patirties galiu patarti nebrukti savo nuomonės. Blogiausia yra save teisinti ir kitiems įrodinėti, kaip jie prastai valgo. Kiekvienam tas supratimas ateina savu laiku.
Jeigu man yra pasiūloma kas nors tokio, ko aš paprastai nevalgyčiau, tiesiog mandagiai atsisakau ir nesiveliu į pasiaiškinimus.

Ačiū už patarimus, Arbataa. 4u.gif bandysiu kažką galvoti. Tai aš ir dabar aplinkiniams nieko nesakau. Arba tik užsimenu, jog noriu šiek tiek sveikiau gyventi ir daugiau vaisių, daržovių renkuosi. Šiaip teisybė beveik ir yra tai. Dar net mėnesio nėra kaip žaliavalgiauju, tai kažkaip kvaila būtų skelbtis, kad va o aš čia dabar žaliavalgė jau esu. Nors iš esmės labiau savotiškame bandyme ir atradimų kelyje. Nors Anglijoje, manau, žmonės supratingesni ir nebruka smarkiai savo pažiūrų ir kitokius lengviau priima.

Apie nebuvimą 100% raw, tai kuo daugiau skaitau ir šiaip mąstau, tai galvoju gal su laiku pereiti prie hi-raw mitybos, t.y. ~80% raw. Tuomet ir socialiniame gyvenime kiek paprasčiau, ir įvairovė padidėja ir sveikas gyvenimo būdas per daug nenukenčia. ax.gif

Keli klausimukai patyrusioms:

Šioje temoje radau parašyta, kad riešutus, sėklas būtina mirkyti prieš valgant. Kodėl?

Kaip laukines žoles pasiruošiat žiemai? Šaldot?

Ir dar skanėstą atsinešiau - jogurtą. Pagamintas iš jauno kokoso minkštimo, 1\4 puoduko kokoso vandens, pusės citrinos sulčių ir šaukšto agavės. Galima ir uogų įdėti. Blendinti kelias minutes iki vientisumo 4u.gif
user posted image
Visai neblogas dalykas tas jaunas kokosas: ir baltymų, ir kalcio nemažai turi, ir ne toks riebus bei kaloringas, kaip sunokęs. Gaila, brangokas ir sunku rasti pirkti.
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 04, 09:49)
O tarkime pupeles ar kokie avinzirniai ne daugiau baltymo turi?smile.gif
Siaip as dar neatsisakiau pieno produktu,bet pastebejau kad kuo toliau tuo labiau man nesinori jokio virto kepto maisto.Na,toks net poslykstis jausmas,kai valgai kazka kepto ar virto.:/

Idomu,as cia organizmas keiciasi,ar tiesiog vasara ir silti orai? unsure.gif

Turi turi.
Prašom į vegetarų temą, apie viską plačiau:
http://www.supermama...;#entry66752817
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 04 birželio 2014 - 22:44
Vajezus,is kur gauti sviesio kokoso?
Cia turbut mano viena is gyvenimo svajoniu - ta zalia didziuli kokoja kad man pries nosi nusniotu ir galeciau tiesiai ibesti siaudeli ir megautis. wub.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
norėjau Jūsų paklausti, ar žaliavalgiai valgo grūdus (aš vartoju tik begliutenius) ir ankštinius? g.gif Iš grūdų niekada neverdu grikių, per naktį išmirkyti jie man tokie pat kaip virti, bet dėl kitų grūdų ar ankštinių tai neįsivaizduoju, kaip įmanoma juos paruošti, kad būtų valgomi nevirti? g.gif Lęšiai, avinžirniai, pupelės, žirniai, ryžiai ir t.t. - ar jie egzistuoja žaliavalgių valgiaraštyje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 05, 08:19)
Vajezus,is kur gauti sviesio kokoso?
Cia turbut mano viena is gyvenimo  svajoniu - ta zalia didziuli kokoja kad man pries nosi nusniotu ir galeciau tiesiai ibesti siaudeli ir megautis. wub.gif

Kaip tik mačiau vakar Kaune Rimi bigsmile.gif , 14 Lt berods vnt
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 22:23)
Sveiki  4u.gif
norėjau Jūsų paklausti, ar žaliavalgiai valgo grūdus (aš vartoju tik begliutenius) ir ankštinius?  g.gif Iš grūdų niekada neverdu grikių, per naktį išmirkyti jie man tokie pat kaip virti, bet dėl kitų grūdų ar ankštinių tai neįsivaizduoju, kaip įmanoma juos paruošti, kad būtų valgomi nevirti?  g.gif Lęšiai, avinžirniai, pupelės, žirniai, ryžiai ir t.t. - ar jie egzistuoja žaliavalgių valgiaraštyje?  ax.gif

žaliavalgiai grūdus daigina. aš pati daiginu grikius, kviečius, rečiau pupuoles (mung beans), avinžirnius.
Šarlatane, labai jau skaniai kokosinis jogurtas atrodo drinks_cheers.gif
Žiemai nieko nešaldau, o daiginti grūdus, riešutus reikia, nes nedaiginti - kaip miegantys, visas savo gėrybes užslėpę. Kai daigini, tai jau tampa nebe sėkla, o mažyčiu augalėliu, visi vitaminai, mikroelementai padidėja labai žymiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 05 birželio 2014 - 22:30
Tautosaka, kaip tiksliai daiginti riešutus?
Atsakyti