Del kokteiliniu vadinamu, pirkau uz 400 LT Vitamix kopija tik made in China, veikia 3 m.
Prekyboje ju nebemaciau, reiktu pasiklausti tiekejo
vadinasi Queen marke: BL-767
O jei is normalesniu firmu, tai antraji pirkciau Kitchen aid firmos. Ju galima rasti visur, bet galima pasiklausti ir
http://www.scobiemci...t...ct&Itemid=8
Jie prekiauja iranga restoranams, bet man jie labai patinka net lekstes is ten perku.
Tikrai neturiu nieko asmenisko
Sveikos merginos
Pagaliau atsekiau ir žaliavalgių temą supermamose
Esu pradedanti žaliavalgė ir dar daug ko nežinau. Tikiuosi pakreipsit tinkamu keliu, kai reiks
Atsinešiau salotas su savimi. Veganų temoje paskaičiau, kad dažai grybai yra pamirštami racione, tai suskubau jų pasimarinuoti ir į salotos inkorporuoti.
6-8 pievagrybiams pamarinuoti reikia:
2 a.š extra virgin alyvuogių aliejaus;
2 a.š. citrinos sulčių;
Šiek tiek citrinos žievelės;
2 a.š. sojos padažo, aš naudojau Tamari;
1 a.š. Agave sirupo;
Pipirų pagal skonį.
Viską sumaišom, užpilam ant riekelėmis pjaustytų pievagrybių. Laikyti šaldytuve vis pamaišant. Pasimarinuoja labai greit, per 0.5 - 1 val.
Pagaliau atsekiau ir žaliavalgių temą supermamose
Esu pradedanti žaliavalgė ir dar daug ko nežinau. Tikiuosi pakreipsit tinkamu keliu, kai reiks
Atsinešiau salotas su savimi. Veganų temoje paskaičiau, kad dažai grybai yra pamirštami racione, tai suskubau jų pasimarinuoti ir į salotos inkorporuoti.
6-8 pievagrybiams pamarinuoti reikia:
2 a.š extra virgin alyvuogių aliejaus;
2 a.š. citrinos sulčių;
Šiek tiek citrinos žievelės;
2 a.š. sojos padažo, aš naudojau Tamari;
1 a.š. Agave sirupo;
Pipirų pagal skonį.
Viską sumaišom, užpilam ant riekelėmis pjaustytų pievagrybių. Laikyti šaldytuve vis pamaišant. Pasimarinuoja labai greit, per 0.5 - 1 val.
Šarlatanė,
ačiū už marinato receptą, reiks išbandyti. Ir mačiau nerealų cheesecake'ą pasidarei!
Šiandien pusryčiams sugalvojau savo šviežias apelsinų sultis paturbinti. Tad supyliau jas bei šilauoges į blenderį ir viską suplakiau. Skanus kokteilis pavyko.
(Jei kam proporcijos rūpi - išsispaudžiau apie litrą sulčių ir sudėjau maždaug 200 g uogų. Čia tik man vienai toks kiekis, nes kitaip greitai išalkčiau.)
ačiū už marinato receptą, reiks išbandyti. Ir mačiau nerealų cheesecake'ą pasidarei!
Šiandien pusryčiams sugalvojau savo šviežias apelsinų sultis paturbinti. Tad supyliau jas bei šilauoges į blenderį ir viską suplakiau. Skanus kokteilis pavyko.
(Jei kam proporcijos rūpi - išsispaudžiau apie litrą sulčių ir sudėjau maždaug 200 g uogų. Čia tik man vienai toks kiekis, nes kitaip greitai išalkčiau.)
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 01, 09:36)
Mmm. Atrodo skaniai. Jei tai žaliavalgiai valgo - gal ne taip jau ir sunku bus (ketinu šią vasarą žaliavlgystę pamėginti). Jau turbūt greitai pribręsiu tam. Tiesa - trumpam visa tai bus - savaitė gal pradžiai - nebent kažkuo užkabintų. Pats nuo pavasario laikausi veganiškos dietos - super - spėju prie ankstesnės greito maisto dietos negrįšiu - nebent organizmas paprieštaraus man
Vyty, čia aš irgi taip žadėjau savaitę laiko pabandyti, bet va jau trečia prasidėjo.
Tik prieš tai nebuvau nei veganė, nei vegetarė ir kažkaip kol kas atgal prie visa valgymo nė kiek netrukia. Jaučiuosi puikiai! Tik va, bus didelis išbandymas po poros savaičių. Pati gyvenu Anglijoje, tai važiuosiu atostogų į Lietuvą tėvukų aplankyti. Mama garantuoju šios mitybos nesupras. Lauks cepekų prikepus, šašlų primarinavus Nežinau, kaip reiks švelniai prieš tai įspėti... Kaip jūsų artimi žmonės reagavo į mitybos įpročių pasikeitimą? Gal kas gali pasidalinti patirtimi?
Dabar dar pradėjau šitą temą skaityti nuo pradžių, tai tiek naujų dalykų lenda lauk. Tokių kaip dilgėlių, trauklapių ir kitų laukinių žolių valgymas. Tamsus miškas man dar visiškai, bet po bikši...
Tik prieš tai nebuvau nei veganė, nei vegetarė ir kažkaip kol kas atgal prie visa valgymo nė kiek netrukia. Jaučiuosi puikiai! Tik va, bus didelis išbandymas po poros savaičių. Pati gyvenu Anglijoje, tai važiuosiu atostogų į Lietuvą tėvukų aplankyti. Mama garantuoju šios mitybos nesupras. Lauks cepekų prikepus, šašlų primarinavus Nežinau, kaip reiks švelniai prieš tai įspėti... Kaip jūsų artimi žmonės reagavo į mitybos įpročių pasikeitimą? Gal kas gali pasidalinti patirtimi?
Dabar dar pradėjau šitą temą skaityti nuo pradžių, tai tiek naujų dalykų lenda lauk. Tokių kaip dilgėlių, trauklapių ir kitų laukinių žolių valgymas. Tamsus miškas man dar visiškai, bet po bikši...
jau apie giminiu repplikas mes cia tiek ir tiek prikalbeje
zdziu taip:ijungi durbiuir visiems sypsaisi. tavo sveikata turi kalbeti uz tave.
blogiausia, jei vaikai mazi ir seneliai ar exai vis gaili tu "marinamu" vaikuciu.
bet vaikai, kaip suprantu, cia nemaitinami zaliavalgiskai grieztai. netgi veganiskai. vis tiek sio t mokyklose,d arzuose ar pas senelius sveciuodamiesi prisirankioja - gauna "visko", taip sakant. bent jau manieji.
zdziu taip:ijungi durbiuir visiems sypsaisi. tavo sveikata turi kalbeti uz tave.
blogiausia, jei vaikai mazi ir seneliai ar exai vis gaili tu "marinamu" vaikuciu.
bet vaikai, kaip suprantu, cia nemaitinami zaliavalgiskai grieztai. netgi veganiskai. vis tiek sio t mokyklose,d arzuose ar pas senelius sveciuodamiesi prisirankioja - gauna "visko", taip sakant. bent jau manieji.
QUOTE(vyty @ 2014 06 01, 19:25)
Pats nuo pavasario laikausi veganiškos dietos - super - spėju prie ankstesnės greito maisto dietos negrįšiu - nebent organizmas paprieštaraus man
Bent jau savo daugumą veganiškų/žaliavagiškų maistų pavadinčiau greitu maistu. Kiek gi čia laiko užiima suvalgyti 5-6 bananus - tereikia juos nusilupti. Arba visi kokteiliai, sultys - nieko nėra greičiau.
Papildyta:
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 01, 21:29)
Kaip jūsų artimi žmonės reagavo į mitybos įpročių pasikeitimą? Gal kas gali pasidalinti patirtimi?
Na nevalgau žaliavalgiškai, bet galiu apie vegetarizmą papasakoti.
Kai beveik prieš 8m pradėjau, tai ojoj niekas nesuprato. Šeima ir giminaičiai bandė dar kelerius metus įsiūlyti mėsos. Dabar nebesiūlo, tik retkarčiais paklausia, ar nepakeičiau nuomonės. Prieš metus susidomėjau veganizmu ir daugiau mažiau veganiškai maitinuosi, tai kai kurie iki šiol nesupranta, kas tai ir kam man tai.
Kas įdomiausia, per tuos metus net keli artimi giminaičiai ir šeimos nariai taip pat tapo vegetarais arba žymiai sumažino jos kiekį racione! Viena giminaitė visai neseniai pradėjo net kalbėti apie veganizmą ir žaliavalgystę. Tiesiog neįtikėtina matyti tokius pasikeitimus artimųjų žmonių tarpe.
Su draugais panašiai. Buvo tokių, kurie pradžioje nelabai suprato ar perkalbinėdavo. O buvo ir tokių, kurie irgi pradėjo vegetarizmu, veganizmu domėtis.
Domiuosi labai žaliavalgyste. Matyt. 100% raw niekad nevalgysiu, bet, ką gali žinoti. Prieš 8 metus, maniau, kad veganai yra keistuoliai. O dabar jau apie metus laiko bent vienas patiekalas/valgymas per dieną yra žaliavalgiškas (dažniausiai pusryčiai ar vakarienė).
Papildyta:
Šarlatanė,
gali pamėginti ką nors su mama žaliavalgiško skanaus pasigaminti ir kartu paragauti. Gal kokį pyraga? Ji tikriausiai nedaug žino apie tai.
Iš savo patirties galiu patarti nebrukti savo nuomonės. Blogiausia yra save teisinti ir kitiems įrodinėti, kaip jie prastai valgo. Kiekvienam tas supratimas ateina savu laiku.
Jeigu man yra pasiūloma kas nors tokio, ko aš paprastai nevalgyčiau, tiesiog mandagiai atsisakau ir nesiveliu į pasiaiškinimus.
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2014 05 26, 12:48)
Laba. Ar kuri nors naudojate trauklapius kokteiliams ra salotoms? Perskaiciau apie jo gydomasias savybes pasidare idomu ar kas bandete. Dekui uz info
Plakuosi kokteiliuose, skonis niekuo neypatingas, mano kokteilinė nėra labai pajėgi, tai lieka šiek tiek nesusmulkintų gyslų. Draugė irgi plakasi, abi dar gyvos, tai tikrai valgomas
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 02, 12:13)
Plakuosi kokteiliuose, skonis niekuo neypatingas, mano kokteilinė nėra labai pajėgi, tai lieka šiek tiek nesusmulkintų gyslų. Draugė irgi plakasi, abi dar gyvos, tai tikrai valgomas
jeigu neypatingas, tai suprantu, kad ne baisus
Uzskaiciau, kad jie gelbsti organizmui atsistatyti po antibiotiku vartojimo As kaip tik dabar tuo brudu mintu. Ir nors pati matau, kad is ju nelabai kokios naudos yra, bet ir nevartoti siuo metu bijau
Reiks matyt keliauti i parkeli(kai jau galesiu daugiau vaikscioti) ir ju ieskoti
Me-Boho, ciberžolė (angl. turmeric) yra natūralus antibiotikas. Ciberžolės arbata su migdolų pienu - puikus pagalbininkas, o be to dar ir skanus.
Redžiuvelakas (angl. rejuvelac) - fermentuotas grūdų gėrimas irgi gerai, nes turi daug vitaminų plius naudingųjų bakterijų, virškinimo fermentų. Pagoogling "Ann Wigmore energijos sriuba" recepto.
Dar gali pasidaryti Gražinos Gum jogurto - pusė ananaso suplak su avokadu. Ir skanu, ir sveika.
O svarbiausia, daug gerų emocijų
Redžiuvelakas (angl. rejuvelac) - fermentuotas grūdų gėrimas irgi gerai, nes turi daug vitaminų plius naudingųjų bakterijų, virškinimo fermentų. Pagoogling "Ann Wigmore energijos sriuba" recepto.
Dar gali pasidaryti Gražinos Gum jogurto - pusė ananaso suplak su avokadu. Ir skanu, ir sveika.
O svarbiausia, daug gerų emocijų
Dekui Tautosaka
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 03, 01:27)
Me-Boho, ciberžolė (angl. turmeric) yra natūralus antibiotikas. Ciberžolės arbata su migdolų pienu - puikus pagalbininkas, o be to dar ir skanus.
Redžiuvelakas (angl. rejuvelac) - fermentuotas grūdų gėrimas irgi gerai, nes turi daug vitaminų plius naudingųjų bakterijų, virškinimo fermentų. Pagoogling "Ann Wigmore energijos sriuba" recepto.
Dar gali pasidaryti Gražinos Gum jogurto - pusė ananaso suplak su avokadu. Ir skanu, ir sveika.
O svarbiausia, daug gerų emocijų
Redžiuvelakas (angl. rejuvelac) - fermentuotas grūdų gėrimas irgi gerai, nes turi daug vitaminų plius naudingųjų bakterijų, virškinimo fermentų. Pagoogling "Ann Wigmore energijos sriuba" recepto.
Dar gali pasidaryti Gražinos Gum jogurto - pusė ananaso suplak su avokadu. Ir skanu, ir sveika.
O svarbiausia, daug gerų emocijų
Natūralių antibiotikų yra tikrai labai daug, kur kas daugiau nei jūs išvardinote
Google: natural antibiotics - ir visa info kaip ant delno