Sveikos
Ne žaliavalgė, bet beveik visa gyvenimą vegetarė, dabar tokia daugiau vegenė su žaliavalgizmo priemaišom
Teko žaliavalgiaut savaitę, MB pasisakiau, kad viskas, tokia būsiu, bet paslydau paragavus saldumynų ir viskas Pati fantastiškiausia mano gyvenimo savaitė buvo
O dabar, kaip visad, valgau ko užsigeidžiu (dažniausiai norisi šviežių sulčių ar avokado).
Tai čia trumpai apie mane
Tęsiant kokteilių temą - gavau dilgelių. Tai truputi su baime į jas žiūriu Žinau, kad kokteiliui jos nedilgins, bet o jei į salotelės įsidėt? Užteks pamirkyt šaltam vandeny?
Tai dabar vargšiukės ir laukia manęs nevartojamos )
QUOTE(Rampriram @ 2014 05 21, 23:01)
Tęsiant kokteilių temą - gavau dilgelių. Tai truputi su baime į jas žiūriu Žinau, kad kokteiliui jos nedilgins, bet o jei į salotelės įsidėt? Užteks pamirkyt šaltam vandeny?
Tai dabar vargšiukės ir laukia manęs nevartojamos )
Aš dar patrinčiau tarp delnų, tada tikrai nenudilgins liežuvio
Laba. Ar kuri nors naudojate trauklapius kokteiliams ra salotoms? Perskaiciau apie jo gydomasias savybes pasidare idomu ar kas bandete. Dekui uz info
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2014 05 26, 12:48)
Laba. Ar kuri nors naudojate trauklapius kokteiliams ra salotoms? Perskaiciau apie jo gydomasias savybes pasidare idomu ar kas bandete. Dekui uz info
Mano dar rankos nepriėjo iki jų, bet jei rasčiau, tai aišku, kad naudočiau. Be abejo, kad tik į sveikatą
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2014 05 26, 02:48)
pas mane šįmet jų kaip be proto daug priaugo. Į žalius kokteilius nebandžiau, bet aš iš jų spaudžiu sultis. Juose daug kalcio labai ir kitų vitaminų.
tautosaka, o ka duoda garsva? kur isvis rasti zoliu sarasa, o salia jo - visus gerius, ka zoles duoda? bet uzsiienio sarasas netiks, nes lietuvoje yra tokiu zoliu, kur, jauciu, niekur nera kitur.
as prisirinkau garsvos, dvieju rusiu dilgeliu, kiaulpieniu ir ciut tik trauklapiu.
patark ka dar reikia rinkti, kad kuo greiciau sustiprinti/atsitatyti gelezi.
tapau kraujo donore, noriu kuo greiciau vel eit krauja duot, jau rugseji vel, jei zemi bus rodikliai, - neleis...
savijauta tai puikiausia, pries duodant krauja buv 132 gelezis, auksciau normos vidurio.
as prisirinkau garsvos, dvieju rusiu dilgeliu, kiaulpieniu ir ciut tik trauklapiu.
tapau kraujo donore, noriu kuo greiciau vel eit krauja duot, jau rugseji vel, jei zemi bus rodikliai, - neleis...
savijauta tai puikiausia, pries duodant krauja buv 132 gelezis, auksciau normos vidurio.
QUOTE(given444 @ 2014 05 26, 22:32)
tautosaka, o ka duoda garsva? kur isvis rasti zoliu sarasa, o salia jo - visus gerius, ka zoles duoda? bet uzsiienio sarasas netiks, nes lietuvoje yra tokiu zoliu, kur, jauciu, niekur nera kitur.
zolininkas.lt turi neblogą sąrašą lietuviškų žolių. Va, garšva. Aš žiūriu, kas auga šalia manęs. Pirma augalas - paskui jau žiūriu jo savybes... Pavyzdžiui, taip noriu dilgėlių, kad net vazonėliuose auginu... Bet neauga nors tu ką...
Iš žolių labai dar patinka portulaka (? nežinau ar tiksliai išverčiau iš anglų kalbos "purslane") už kokių gerų dviejų savaičių tik pasirodys pas mane - laukiu nesulaukiu...
Geležies turi žaliosios lapinės daržovės, daigai (pvz. 1/2 puodelio avinžirnių yra net 6,2mg geležies), pankolis, brokoliai, cukinija... anarkaidžių svieste daug geležies... slyvų sultyse... Geležis geriau pasisavina su vitaminu C. Man labai patinka pušų spyglių arbata, joje daug vitamino C.
Labos
given, gal si nuoroda oagelbes, ten yra knyga apie Lietuvoje augancius augalus
https://docs.google....aWFQYjFtUDRqWWM
given, gal si nuoroda oagelbes, ten yra knyga apie Lietuvoje augancius augalus
https://docs.google....aWFQYjFtUDRqWWM
Aš anksti pavasarį darydavaus kokteilius su paprastu blenderiu iš dilgėlių, garšvų (aš jas trilapiais vadinu), kiaulpienių. Bet likdavo visokių lapeliukų nesutrindavo maniškis.
Tad dabar renkuosi tarp Vitamix'o ir Blendtec'o Ir išsirinkti negaliu, negalvojau, kad gali būti taip sunku.. Kuo daugiau vaizdų žiūriu, kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau nuspręst. Patarimų tikriausiai irgi nelabai čia gausiu, nes kiekviena ką turi, tą ir giria. Na, bet gal ką iš savo pusės parašytumėt, vis jau patirties yra..
Tad dabar renkuosi tarp Vitamix'o ir Blendtec'o Ir išsirinkti negaliu, negalvojau, kad gali būti taip sunku.. Kuo daugiau vaizdų žiūriu, kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau nuspręst. Patarimų tikriausiai irgi nelabai čia gausiu, nes kiekviena ką turi, tą ir giria. Na, bet gal ką iš savo pusės parašytumėt, vis jau patirties yra..
rinkausi Vitamixo rinkinį (blenderis plius indas sausiems malti), nes buvo gera kaina tuo metu.
Nesigailiu, nes po metų sudužus indui, tereikėjo paskambinti kompanijai ir atsiuntė naują be jokių įrodinėjimų ir pan. Ilga garantija, mano akim žiūrint, garantuoja, kad prietaisas patvaresnis. Kai ieškojau sulčiaspaudės, jau į tai pagrinde ir žiūrėjau.
Nesigailiu, nes po metų sudužus indui, tereikėjo paskambinti kompanijai ir atsiuntė naują be jokių įrodinėjimų ir pan. Ilga garantija, mano akim žiūrint, garantuoja, kad prietaisas patvaresnis. Kai ieškojau sulčiaspaudės, jau į tai pagrinde ir žiūrėjau.
QUOTE(balla @ 2014 05 29, 15:28)
Aš anksti pavasarį darydavaus kokteilius su paprastu blenderiu iš dilgėlių, garšvų (aš jas trilapiais vadinu), kiaulpienių. Bet likdavo visokių lapeliukų nesutrindavo maniškis.
Aš reklamoms nepasidaviau, nes jau mama nusipirko išreklamuotą lėtaeigę, su keramika ir visais kitais neva pribumbasais sulčiaspaudę, kuri neva puikiausiai viską spauia, su sėklytėmis ir pan., nesikemša, nieko. Firma irgi garsi. Ir ką? Ir totali šūduva Stovi nenaudojama, o už ją vis dar išsimokėtinai moka. Tai turi dabar blenderiuką už 100 lt ir maigosi su juo, atsargiai, atsargiai, dapylinėja, išjunginėja vis maldama, nes jau panašų vieną perdegino. Nebenorėjo daug į blenderį investuoti.
Užtat aš jokių žvaigždžių reklamų neklausiau, kad tik Vitamix, kad tik jis vienas dieviškas, o peržiūrėjau daug blenderius palyginančių video. Išsirinkau OmniBlend, 3 metai garantija. Kol kas dar nieko negaliu pasakyt, matysim vėliau, kai sueis tie 3 metai ar nesueis.
Žodžiu, kaip supratote, už vardą nemokėjau, nes kiek žiūrėjau video, nepamačiau, kad Vitamix būtų stebuklingesnis už kitus Mačiau skirtingų bandymų, tai žiūrint ką mali, kartais tas Vitamix vos ne blogiausias būdavo Kartais kiti blogesni. O vidutiniškai imant, visi tie, kurie kainuoja virš 1000 lt yra panašūs, tai kam mokėti daugiau?
pas mane blenderis ir lėtaeigė sulčiaspaudė įdarbinti ir viršvalandžius kiek rečiau naudoju indą sausiems produktams sumalti, bet jis nepakeičiamas, kai džiovintas vaistažoles noriu susmulkinti arba riešutų miltus pasidaryti. Geriausias mano atradimas šių metų - tai lėtaeige sulčiaspaude išspaustas migdolų pienas. Viens du ir gali naudoti, nereikia nuspaudinėti rankomis (anksčiau ir cepelinų vien dėl to nedarydavau ). Žinoma, visus "pribumbasus" užima laiko išplauti ir sudėti atgal, bet dėl sveikatos aš galiu tai padaryti. Pigiau ir maloniau nei keliauti pas gydytoją. )))