Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(gretuxxx @ 2014 04 30, 08:50)
Claries, o kiaulpieniu ziedus paskui kokteiliams naudojat, ar dar kur?

Ir dar man toks klausimas iskilo, garsvas visa vasara naudojat maistui? Pas mane pilnas patvorys, plaku kokteilius. Tik dabar jau tos garsvos subujojo iki keliu, galvoju iki kada jas dar galiu skint.  g.gif Gal tik jaunus lapelius naudojat?

O kokius dar zalesius, be spinatu saldot? Daug klausimu, dar tik pirmi zingsniai link zaliavalgystes.  doh.gif  biggrin.gif
Gal yra kokios literaturos ta tema, kad labai nenugrybaut?  lotuliukas.gif Kazkada visa Pegasa isknisau, radau tik Receptu knyga zaliavalgiams.  rolleyes.gif


Taip, gretuxxx, dali ziedu uzsaldau susmulkinus indukuose, o dali susmulkintu ziedu sumaisau su medumi ir laikau saldytuve. Dedu i kokteilius. Galima gal ir i salotas, bet man saldytos kliaulpienes kazkaip nelabai....
Garsvas asmemiskai naudoju tik sviezius, jaunus lapelius...
As saldziau ana ziema gyslociu lapus, kiaulpieniu lapus ir ziedus, dobilu ziedus ir lapus, melyniu lapelius, zemuogiu lapelius, dilgeles...
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2014 04 29, 23:48)
Yep, rupsnojam biggrin.gif
Gal ir Tamstelei uzvezt kokiu svieziu zoliu ar tai naminiu vistu kiausiniu kada (na, sitie ne i tema cia, bet vaikams  smile.gif )
Siaubas, buvau prisisaldzius ryskiai per daug kiaulpieniu ziedu ir dilgeliu anais metais, va, nauja zole jau visu smarkumu suzele, o pas mane dar tieeek atsargu saldikly esama  doh.gif Teks mest lauk  g.gif
Su melynem ir avietem irgi matau, kad drasiai iki naujo derliaus trauksiu smile.gif
Figura tokia dabar turiu, kad daugiau 23 neduoda  lotuliukas.gif
Geris ta zaliavalgyste  thumbup.gif
Tiesa, buvau gi pries Velykas pas anyta siek tiek "normalaus" maisto uzkandus po 2 m. pertraukos....Zinokit, po to galvojau, kad rimtai teks dvasele isleist  doh.gif  Tokia stipri buvo intoksikacija ir intensyvi atmetimo reakcija, kad daugiau ir minciu artimiausiam desimtmeciui i prieki nebus paragaut kazko netinkamo - geriau jau praleisiu koki valgyma (pabadavimas dar niekam nepakenke) nei suvalgysiu kazka "is tos operos"  blink.gif

Jezus, tokį gėrį??? Koks miestas? Aš noriu tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(gretuxxx @ 2014 04 30, 09:50)
Claries, o kiaulpieniu ziedus paskui kokteiliams naudojat, ar dar kur?

Ir dar man toks klausimas iskilo, garsvas visa vasara naudojat maistui? Pas mane pilnas patvorys, plaku kokteilius. Tik dabar jau tos garsvos subujojo iki keliu, galvoju iki kada jas dar galiu skint.  g.gif Gal tik jaunus lapelius naudojat?

O kokius dar zalesius, be spinatu saldot? Daug klausimu, dar tik pirmi zingsniai link zaliavalgystes.  doh.gif  biggrin.gif
Gal yra kokios literaturos ta tema, kad labai nenugrybaut?  lotuliukas.gif Kazkada visa Pegasa isknisau, radau tik Receptu knyga zaliavalgiams.  rolleyes.gif

Pradžiai turėtų būti neblogai paskaityti
http://www.rawfamily...othie-questions
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 28, 14:35)
Pritilo visos/-i, matyt 'rupsnoja'?  biggrin.gif

Dirbam smile.gif)) Labai pavydžiu dėl dilgėlių... lotuliukas.gif
Pas mane dabar kiaulpienės figuruoja visur: ir kokteiliuose, ir košėse, ir sultyse. Dar žemuoginiai špinatai išdygę ir mano mylimiausios - mėtos.
Sergei Butenko vis organizuoja įvairias paskaitas, kaip atpažinti valgomas laukines žoles. Turiu ir knygų apie laukinius augalus, bet dažniausiai suveikia intuicija, ką galiu ir ko negaliu į burną dėti.
Atsakyti
Kokteiliams skinu dilgėles, garšvas, juodųjų serbentų, aviečių lapus, sidabražoles, kiaulpienes, balandas, dar neišbandžiau dobilų, gysločių, nes mažiukai kieme, nėra ką skinti, bet tikiuosi po kelių dienų paragauti smile.gif Bet žolės jau užaugusios, kietesnės, ne taip skanu, greit teks pereiti prie lysvėj auginamų žalumynų. Kaip pripratau prie tų kokteilių, skaniau už visas anksčiau gertas kavas ir arbatas. Tiesa, dar daiginaus dėl įdomumo liucernos, bet man ji nelabai, jaučiasi savotiškas prieskonis, gal priprasti reikia. Ir kiaulpienių dar nesu didelė mėgėja, man jos karčios. Butenko knygoj skaičiau, kad kiaulpienes mėgsta tie, kas ilgesnį laiką geria kokteilius. Draugė tą patvirtina, sakė, jai kiaulpienė skaniausia kokteilių žolė.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 04 30, 23:44)
Kokteiliams skinu dilgėles, garšvas, juodųjų serbentų, aviečių lapus, sidabražoles, kiaulpienes, balandas, dar neišbandžiau dobilų, gysločių, nes mažiukai kieme, nėra ką skinti, bet tikiuosi po kelių dienų paragauti smile.gif Bet žolės jau užaugusios, kietesnės, ne taip skanu, greit teks pereiti prie lysvėj auginamų žalumynų. Kaip pripratau prie tų kokteilių, skaniau už visas anksčiau gertas kavas ir arbatas. Tiesa, dar daiginaus dėl įdomumo liucernos, bet man ji nelabai, jaučiasi savotiškas prieskonis, gal priprasti reikia. Ir kiaulpienių dar nesu didelė mėgėja, man jos karčios. Butenko knygoj skaičiau, kad kiaulpienes mėgsta tie, kas ilgesnį laiką geria kokteilius. Draugė tą patvirtina, sakė, jai kiaulpienė skaniausia kokteilių žolė.


Šiandien užėjo kažkoks noras vėl grįžti prie raw maisto, tai nuėjau į daržą ir prisiskyniau aviečių, serbentų lapų - kaip skanu. Labai patiko kokteilis su jais smile.gif Dar išbandžiau ir raw kavą. Kadangi, apskritai, kavos niekada nemėgau ir negeriau, tai čia turbūt vienintelė kava, kuri man patiko, nors ir be midolų pieno dariau smile.gif
Atsakyti
Butenko rašo, kad lapai tinka maistui tol, kol augalas nežydi. O dabar viskas žydi,tai tenka rauti žalumynus iš šiltnamio. Pabandžiau plaktis liepų lapus, man patiko.

Noriu paklausti, kokias sėklas daiginate žiemą, kad turėtumėt žalumynų. Kviečiai, saulėgrąžos, liucerna, kas dar?
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 15, 20:16)
Butenko rašo, kad lapai tinka maistui tol, kol augalas nežydi. O dabar viskas žydi,tai tenka rauti žalumynus iš šiltnamio. Pabandžiau plaktis liepų lapus, man patiko.

Noriu paklausti, kokias sėklas daiginate žiemą, kad turėtumėt žalumynų. Kviečiai, saulėgrąžos, liucerna, kas dar?




zalieji grikiai (neapdoroti)
Atsakyti
Gal kas galit patarti koki blenderi kokteiliam nusipirkti? Na Blendeco ir Vitamixo neikirsiu... gal yra kazkas is pigesniu, na kad gerai sumaltu tuos zalesius, nes mano Philipsas palieka gabaliukus mazus, o noretusi tokios teksturos lygios smile.gif Dabar ziuriu akcija Stolar blenderiui. Kazin kaip jisai, nes galingumas 1000 W.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra2003: 15 gegužės 2014 - 21:33
QUOTE(ausra2003 @ 2014 05 15, 22:15)
Gal kas galit patarti koki blenderi kokteiliam nusipirkti? Na Blendeco ir Vitamixo neikirsiu... gal yra kazkas is pigesniu, na kad gerai sumaltu tuos zalesius, nes mano Philipsas palieka gabaliukus mazus, o noretusi tokios teksturos lygios smile.gif Dabar ziuriu akcija Stolar blenderiui. Kazin kaip jisai, nes galingumas 1000 W.

Kai aš dariausi blenderių atranką irgi tuo pasidomėjau. Radau daugoka neigiamų atsiliepimų, neišdrįsau to.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 15, 10:16)
Butenko rašo, kad lapai tinka maistui tol, kol augalas nežydi. O dabar viskas žydi,tai tenka rauti žalumynus iš šiltnamio. Pabandžiau plaktis liepų lapus, man patiko.

Noriu paklausti, kokias sėklas daiginate žiemą, kad turėtumėt žalumynų. Kviečiai, saulėgrąžos, liucerna, kas dar?

Pritariu dėl lapų tinkamumo iki pražystant.
Aš ne tik žiemą daiginu: ridikėliai, ožragė, kale kopūstas, chia sėklos, patinka grikiai. Paprastai žiūriu, kad būtų užrašyta "microgreens". Va nemėgstu kynvos (quinoa) daigintos, nors tu ką...

Dėl blenderio - aš žiūrėčiau, kuris ilgesnę garantiją turi. Kai senoji sulčiaspaudė pakratė kojas, žiūrėjau, kad galėtų spausti sultis tiek iš žolių, tiek iš kietesnių daržovių, plius žiūrėjau į garantiją. Išsirinkau Kuvings lėtaeigę sulčiaspaudę su 10 metų garantija. Nesigailiu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Labai džiaugiuos kad radau tokią temą, pati esu pradedančioji, pirmoje kaip sakant smalsumo stadijoje biggrin.gif
Radau daug įdomių gerų minčių. Ačiū kad esat 4u.gif
Merginos norėjau jūsų pasiteiraut apie džiovinimą. Nusipirkom džiovyklę, šiandien po darbo svajoju kažką pabandymui padžiovint. . Gal galit papasakot kaip jūs paruošiat vaisius džiovinimui ax.gif Turiu omeny ar tik supjausčiusios ir iš karto dedat ant padėkliųkų, ar kaip skaičiau kad juos prieš džiovinant reikia pamerkt trumpam į citrinos sulčių ir vandens mišinį kad džiovinimo ir vėliau stovėjimo metu jie nepatamsėtų ir nesioksiduotų rolleyes.gif Gal galit pasidalint mintimis kaip jūs džiovinat.
Atsakyti
Aciu mergaites smile.gif Reiks turbut ant Vitamixo taupyt smile.gif
Atsakyti