Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Man burokeliai apskritai vienas skaniausiu 'raw patiekalu' smile.gif
Ypac geras skonis tarkuoti ir marinuoti citrinu sultyse, arba dziovinti dehidratoriuje burokeliu traskuciai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 03, 07:28)
Man opinambai siaip neskanus, nevalgau. Uztat saldziaja bulve (ne lietuviska, tokia ta 'morkava'), tai niam niam zalia. I salotas kaip skanu!

user posted image

jau visai nezinau kad yra topinambai drinks_cheers.gif as topinambus laikiau sia saldzia bulve. tad ir norejau pasakyti, kad ji man kepta per saldi doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 04 06, 19:29)
jau visai nezinau kad yra topinambai  drinks_cheers.gif as topinambus laikiau sia saldzia bulve. tad ir norejau pasakyti, kad ji man kepta per saldi  doh.gif  unsure.gif

Che, su batatu sumaišei smile.gif Žinai ką daryt, kad nemaišyt? Mes net nevadinam jokiais krūtais topinambais niekada (nors žodis įspūdingas), mums nuo senų laikų tai žieminė bulvė smile.gif
Atsakyti
tautosaka, o kaip tu vadinai situos...Jeruzales artisokais? doh.gif ar kaip ten?
nu jau ta pavadinimu gausa bigsmile.gif
Atsakyti
Jei neverčiant į lietuvių kalbą "sunflower chokes". Pasodinau kelis gumbus į vazonėlį, tai per pora savaičių man jau virš metro sužaliavo. Nesitikėjau, kad taip greit augs. O va, dilgėlė skursta vazonėly... Teks laukt kol kompostas pasidarys, sodinsiu tiesiai į jį, gal tada augs...
Atsakyti
Pamaciau, Tautosaka, zodi 'chokes' ir iskart pamasciau, kad gi velnias... Taip skanu nesvietiskai man ARTISOKAI (ar esat kuri juos raw ragavusi)?

Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini??? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 09, 21:27)
Pamaciau, Tautosaka, zodi 'chokes' ir iskart pamasciau, kad gi velnias... Taip skanu nesvietiskai man ARTISOKAI (ar esat kuri juos raw ragavusi)?

Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini???  g.gif

user posted image

Aš bandžiau kažkada pagal receptą pavirti, bet pasirodė kažkoks nenormalus nesusipratimas. Nežinojau iš kurios pusės ir kur jį ten valgyti doh.gif
Gal kas apšviesite kaip su juo praktiškai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 04 07, 20:57)
Jei neverčiant į lietuvių kalbą "sunflower chokes". Pasodinau kelis gumbus į vazonėlį, tai per pora savaičių man jau virš metro sužaliavo. Nesitikėjau, kad taip greit augs. O va, dilgėlė skursta vazonėly... Teks laukt kol kompostas pasidarys, sodinsiu tiesiai į jį, gal tada augs...

Paskaičiau ir toks geras juokas užėjo. Paskaičius galima pagalvoti: pablūdo moteris rožės atsibodo - dilgėlę sodins lotuliukas.gif Tikrai dilgėlėse daug vitamino c, net valgyti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dailele: 10 balandžio 2014 - 08:12
nesu irgi niekad valgius.... g.gif blink.gif ax.gif tik maximoj kaip koki gyva padara pavartau, nuziuriu ir...nueinu.
Atsakyti
Tai, kad rožės labai gražiai prie namų lauke auga, o va su dilgėlėm - problema... smile.gif)) Žinau, man ir pačiai juokinga, bet...
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 04 10, 18:18)
Tai, kad rožės labai gražiai prie namų lauke auga, o va su dilgėlėm - problema... smile.gif)) Žinau, man ir pačiai juokinga, bet...
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.


Ir koks skonis? Su kuo į sultys maišot?
Atsakyti
apelsinas, obuolys, burokėlis ir artišokas - šiame mišiny labiausiai išsiskyrė burokėlis. Šiaip atskirai vienų sulčių aš nespaudžiau. Kai spausit sultis, artišoką lapeliais "išdarinėkit", nes kitaip sugadinsit sulčiaspaudę.
Atsakyti