Man burokeliai apskritai vienas skaniausiu 'raw patiekalu'
Ypac geras skonis tarkuoti ir marinuoti citrinu sultyse, arba dziovinti dehidratoriuje burokeliu traskuciai
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 03, 07:28)
Man opinambai siaip neskanus, nevalgau. Uztat saldziaja bulve (ne lietuviska, tokia ta 'morkava'), tai niam niam zalia. I salotas kaip skanu!
jau visai nezinau kad yra topinambai as topinambus laikiau sia saldzia bulve. tad ir norejau pasakyti, kad ji man kepta per saldi
QUOTE(given444 @ 2014 04 06, 19:29)
jau visai nezinau kad yra topinambai as topinambus laikiau sia saldzia bulve. tad ir norejau pasakyti, kad ji man kepta per saldi
Che, su batatu sumaišei Žinai ką daryt, kad nemaišyt? Mes net nevadinam jokiais krūtais topinambais niekada (nors žodis įspūdingas), mums nuo senų laikų tai žieminė bulvė
tautosaka, o kaip tu vadinai situos...Jeruzales artisokais? ar kaip ten?
nu jau ta pavadinimu gausa
nu jau ta pavadinimu gausa
Jei neverčiant į lietuvių kalbą "sunflower chokes". Pasodinau kelis gumbus į vazonėlį, tai per pora savaičių man jau virš metro sužaliavo. Nesitikėjau, kad taip greit augs. O va, dilgėlė skursta vazonėly... Teks laukt kol kompostas pasidarys, sodinsiu tiesiai į jį, gal tada augs...
Pamaciau, Tautosaka, zodi 'chokes' ir iskart pamasciau, kad gi velnias... Taip skanu nesvietiskai man ARTISOKAI (ar esat kuri juos raw ragavusi)?
Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini???
Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini???
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 09, 21:27)
Pamaciau, Tautosaka, zodi 'chokes' ir iskart pamasciau, kad gi velnias... Taip skanu nesvietiskai man ARTISOKAI (ar esat kuri juos raw ragavusi)?
Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini???
Vat kepti, virti, troskinti, marinuoti - nerealaus skanumo. O zali jie ar vartotini???
Aš bandžiau kažkada pagal receptą pavirti, bet pasirodė kažkoks nenormalus nesusipratimas. Nežinojau iš kurios pusės ir kur jį ten valgyti
Gal kas apšviesite kaip su juo praktiškai?
QUOTE(Tautosaka @ 2014 04 07, 20:57)
Jei neverčiant į lietuvių kalbą "sunflower chokes". Pasodinau kelis gumbus į vazonėlį, tai per pora savaičių man jau virš metro sužaliavo. Nesitikėjau, kad taip greit augs. O va, dilgėlė skursta vazonėly... Teks laukt kol kompostas pasidarys, sodinsiu tiesiai į jį, gal tada augs...
Paskaičiau ir toks geras juokas užėjo. Paskaičius galima pagalvoti: pablūdo moteris rožės atsibodo - dilgėlę sodins Tikrai dilgėlėse daug vitamino c, net valgyti nereikia.
nesu irgi niekad valgius.... tik maximoj kaip koki gyva padara pavartau, nuziuriu ir...nueinu.
Tai, kad rožės labai gražiai prie namų lauke auga, o va su dilgėlėm - problema... )) Žinau, man ir pačiai juokinga, bet...
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.
QUOTE(Tautosaka @ 2014 04 10, 18:18)
Tai, kad rožės labai gražiai prie namų lauke auga, o va su dilgėlėm - problema... )) Žinau, man ir pačiai juokinga, bet...
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.
šitų artišokų kaip tik šią savaitę pirkau - spaudžiu sultis. Labai daug vitaminų turi.
Ir koks skonis? Su kuo į sultys maišot?
apelsinas, obuolys, burokėlis ir artišokas - šiame mišiny labiausiai išsiskyrė burokėlis. Šiaip atskirai vienų sulčių aš nespaudžiau. Kai spausit sultis, artišoką lapeliais "išdarinėkit", nes kitaip sugadinsit sulčiaspaudę.