Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(daibava @ 2014 04 01, 23:22)
termiškai apdorojant maistą tikrai mažiau galimybių pasigauti kokią harobą,
nei nuo chemikalais apdirbtų vaisių bei riešutų

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 01, 13:54)
Pradejau rasyti ilgiausia atsakyma, kol suvokiau, kad nesupratau Jusu pasisakymu esmes  blush2.gif
Jums isties aktualu apie ka mes cia diskutuojame, ar tiesiog pasisakete 'bile', kad 'proto ikresti mums - madistems' ?  smile.gif

kaip pirštu į akį drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 01, 23:54)
Pradejau rasyti ilgiausia atsakyma, kol suvokiau, kad nesupratau Jusu pasisakymu esmes  blush2.gif
Jums isties aktualu apie ka mes cia diskutuojame, ar tiesiog pasisakete 'bile', kad 'proto ikresti mums - madistems' ?  smile.gif

Ji bėgioja per visokias temas ir rašo savo mintis ir tiek smile.gif Net neverta kažką įrodinėti, kiekvienas juk savo likimo kalvis.
Atsakyti
QUOTE(Vidurvasaris @ 2014 03 28, 15:33)
Žalios kavos skonis primena žalių žirnių gėrimą :-)


teko paragauti. Gavom žalių kavos pupelių, sumalėm, užpylėm.. tokia graži spalva buvo, bet skonis... man asmeniškai swoon.gif neskani man ta žirnelinė kava smile.gif o ir efekto (budrumo, žvalumo) nepastebėjau smile.gif
gersiu ir toliau skrudintą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 04 02, 15:27)
Ji bėgioja per visokias temas ir rašo savo mintis ir tiek smile.gif Net neverta kažką įrodinėti, kiekvienas juk savo likimo kalvis.


Ko gero 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 01, 17:20)
O verdant, kepant ir garinant, sakot 'damust' reikia ir tai kas liko is to minimalaus gerio? smile.gif



drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
is visu darzoviu keptas/virtas valgau tik bulves. visa kita, netgi moliugas, burokas, rope ir tt - zali. pvz, spinatus kad kas virtu i sriuba???- isvis sventvagiskai nuskamba.... unsure.gif

esu bandzius topinambus keliskart. zinokit, kai paskutini karta kepiau - neskanu, ziauriai per saldus tampa, kai sukepa. zinau, kad jus juos valgot zalius. gal reiktu kada pabandyti? g.gif
na, bulviu zaliu tai tikrai nevalgysiu, tik juju.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 04 03, 09:35)
esu bandzius topinambus keliskart. zinokit, kai paskutini karta kepiau - neskanu, ziauriai per saldus tampa, kai sukepa. zinau, kad jus juos valgot zalius. gal reiktu kada pabandyti?  g.gif
na, bulviu zaliu tai tikrai nevalgysiu, tik juju.

Nuo pat jų atsiradimo Lietuvoje ir mūsų darže, valgėme tik žalius, niekada net nesugalvojome kaip nors juos apdoroti. Anksčiau labai mėgdavome juos su majonezu, labai tikdavo. Dabar su grietine. Visiškiems veganams tai net nežinau ką pasiūlyti, nes nežinau ar bus skanu. Bet iš esmės, tai netgi visiškai vienus juos galima nusiskusti ir graužti sau smile.gif Tik tiek, kad čia jau fanatu riekia būti, nes pasitenkinimas tikrai menkesnis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 03 balandžio 2014 - 08:45
QUOTE(given444 @ 2014 04 03, 08:35)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
is visu darzoviu keptas/virtas valgau tik bulves. visa kita, netgi moliugas, burokas, rope ir tt - zali. pvz, spinatus kad kas virtu i sriuba???- isvis sventvagiskai nuskamba....  unsure.gif

esu bandzius topinambus keliskart. zinokit, kai paskutini karta kepiau - neskanu, ziauriai per saldus tampa, kai sukepa. zinau, kad jus juos valgot zalius. gal reiktu kada pabandyti?  g.gif
na, bulviu zaliu tai tikrai nevalgysiu, tik juju.


Man opinambai siaip neskanus, nevalgau. Uztat saldziaja bulve (ne lietuviska, tokia ta 'morkava'), tai niam niam zalia. I salotas kaip skanu!

user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Prisistatysiu, po truputį žengiu į žaliavalgyste, jau viena koja gal ir stoviu, galima sakyti smile.gif Namie visiškai jokio apdoroto maisto nevalgau, darbe arba svečiuose dar tenka, tačiau jokios miesos, pieno, kiaušinių ir jų produktų. Vegane savęs laikyti negaliu, nes valgau žuvį, dažniausiai lašišą ir tuną, kitų žalių dar nerizikavau ragauti.

Perskaičiau Butenko knygas, baiginėju Campbellą, ką dar rekomenduotumėte?

Beje, vakar labai skanų kokteilį susiplakiau - stiklinė apelsininų sulčių, pusė banano, didelė sauja špinatų ir pora šaukštų šaldytų braškių. Gėriau ir dar norėjau wub.gif Kažkaip buvau užmiršusi, kad kamera pilna braškių ir aviečių, tai dabar tikriausiai visur jas dėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 04 03, 08:35)
is visu darzoviu keptas/virtas valgau tik bulves. visa kita, netgi moliugas, burokas, rope ir tt - zali.

na galiu suvokti, kad žalius valgo moliūgus ar ropę,
bet burokėlis tai jau tikrai ne
fui, jis gi turi tokį žemės prieskonį schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 04 03, 12:39)
na galiu suvokti, kad žalius valgo moliūgus ar ropę,
bet burokėlis tai jau tikrai ne
fui, jis gi turi tokį žemės prieskonį  schmoll.gif


Man jis išvis primena purvo skonį.
Pabandykite baltus burokėlus, jie saldesni.
Atsakyti
QUOTE(Vaida* @ 2014 04 03, 00:40)
Perskaičiau Butenko knygas, baiginėju Campbellą, ką dar rekomenduotumėte?


Ann Wigmore verta paskaityti smile.gif

topinambus aš tarkuoju į salotas, o iš burokėlių pasidarau "sumuštinius" su daigintų saulėgrąžų įdaru:
user posted image
Atsakyti