Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Tautosaka @ 2014 03 28, 19:54)
dilgelės lapą reikia imti iš apačios, sulenkti per pusę, dar kartą per pusę ir dar kartą per pusę... taip nedilgina.
Brokolių niekada nededu į žalius kokteilius - spaudžiu iš jų sultis. Avokadą taip pat dedu tik į žaliąsias sriubas, nemaišau su vaisiais. Kiekvieno skonis skirtingas. Džiaugiuosi, kad vyras ragaudamas žalėsius mano ir kitų gamintus, renkasi mano smile.gif)) tada jau ir ūpas kyla eksperimentuoti

Jūs ne Lietuvoje kaip suprantu? ax.gif
O mes čia kai kada vargiai ką turime rinktis ir ne visada įtaikysi į ta kokteilį kaži ką ax.gif Kiekvienas išbandęs bent mėnesį tuos kokteiliuis įvairiai, atsirinks sau po to pats
Atsakyti
Gal aš nebemoku lietuviškai išreikšti minčių blush2.gif , bet šįkart aš turėjau omeny, kad produktus reikia derinti. Vaisiai dera tik su žalialapėm daržovėm ir salieru. Su kitom daržovėm patartina jų nemaišyti.
Avokadas tinka su su žalialapėm daržovėm ir mažai krakmolingomis daržovėmis ir ne taip tinka su vaisiais.
Atsakyti
QUOTE(Reine @ 2014 03 27, 23:10)
Dilgeliu ugliuku jau taip pat yra  drinks_cheers.gif Gal galetumet pasidalinti, kaip jas valgot, kad nedilgintu? Ir siaip ka skanaus darot?  4u.gif

Kokteiliuose skanu jaunos dilgynes wub.gif

QUOTE(given444 @ 2014 03 28, 13:22)
jau toks juokas, kai zmones klausia, ar dilgeles nedilgina...  biggrin.gif tai aisku, ne - susimala kad ir tuo rankiniu philipsu  smile.gif
matet kas - Sveikuose produktuose pamaciau ZALIA KAVA - cia moulenrouge kavos megeja - 250gr apie 21 lt su centais.

idomu, koks skonis? ar toks pat baisus kaip raw kakavos?  g.gif  biggrin.gif

Aciu, apie mane, kad pagalvoji 4u.gif
As jos neragavau, nes kazi kokia nepatraukli atrodo blush2.gif
Va giliu tai skani. Pati skaniausia-nesveikiausia doh.gif

QUOTE(Vidurvasaris @ 2014 03 28, 15:33)
Žalios kavos skonis primena žalių žirnių gėrimą :-)

O zaliu zirniu, tu, kur ankstyse, ar tu, kur dziovinti jau sriuboms buna? 4u.gif
Atsakyti
Jau dilgeles isbandytos kokteiliuose su bananu, apelsinu plius berzu sula bigsmile.gif Aciu, kad dalinates naudingomis ziniomis!
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 03 30, 09:34)
O zaliu zirniu, tu, kur ankstyse, ar tu, kur dziovinti jau sriuboms buna?  4u.gif

Džiovintų smile.gif
Atsakyti
man nieko nesako toks pasakymas. tai skanu ar ne?
(nors skonis draugu neturi. g.gif )
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 31, 20:35)
man nieko nesako toks pasakymas. tai skanu ar ne?
(nors skonis draugu neturi. g.gif )

Man neskanu.
Atsakyti
visi vaisiai, daržovės ir riešutai, kurie pas mus atkeliauja iš tolimų kraštų, tikrai pakeliui išbarsto nemažai gerųjų savo savybių
tad nemanau, kad tas žaliavalgystės bumas jau toks naudingas
na dabar tokia mada
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 04 01, 11:49)
visi vaisiai, daržovės ir riešutai, kurie pas mus atkeliauja iš tolimų kraštų, tikrai pakeliui išbarsto nemažai gerųjų savo savybių
tad nemanau, kad tas žaliavalgystės bumas jau toks naudingas
na dabar tokia mada

O verdant, kepant ir garinant, sakot 'damust' reikia ir tai kas liko is to minimalaus gerio? smile.gif

Ai, o mesa, desros, pastetai ir kt. ne augaliniai 'grazumynai', kurie atvaizuoja, jums atrodo daugiau gerumo turintys nei atvaziavusios darzoves/riesutai/vaisiai? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 01 balandžio 2014 - 19:21
Kodėl aš pasirinkau žaliavalgystę? Tikrai ne dėl mados. Tuo metu mano aplinkoje apie tai niekas net nekalbėjo. Kai eilinį kartą išdūrė gydytojai, prašiau Dievo pagalbos, kad parodytų kelią man būti sveikai ir nesilankyti daugiau gydytojų kabinetuose. Mano noras buvo išpildytas. Aš nebesergu virusinėm ligom, kai anksčiau kiekvieną žiemą virusai buvo mano svečiai, pavasariop pasikviesdami dar ir plaučių uždegimą draugėn. Man nebeskauda nugaros, dėl ko ir kreipiausi pas gydytojus. Aš žymiai laimingesnė gyvendama taip. Jeigu jums nuo to bus geriau, vadinkite kaip jums patinka "mada", "bumas", "revoliucija" ir pan. Aš žinau, kas man yra žaliavalgystė (gyvenimo būdas) ir šito niekas nepakeis.
Kodėl visi akcentuoja, kad norint žaliavalgiauti, būtinai reikalingi egzotiški vaisiai, daržovės ar dar įvairūs kitokie priedai? Juk paprastame kopūste tiek daug visokio gėrio, morkų sultys mažina vyrams prostatos vėžio grėsmę... kas trugdo daigintis lietuviškus kviečius? Kviečių želmenimis ne vienas išgydė vėžius ir ne pirmos stadijos. O lazdyno riešutai? Juk galima net pačiam pasisodinti lazdyno krūmą ir skintis savo riešutus...

Išbandžiau saldainius (ne mano receptas, bet neberandu nuorodos): šaukštelis kokosų aliejaus (aš turbūt kitąkart išplaksiu su kokiom mėtom ar stevia); šaukštelis natūralaus medaus ir šaukštelis šokolado (aš pasidariau raw, kas liko į kitas formeles supilsčiau). Kiekvieną sluoksnį atskirai užšaldyti formelėse.
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 04 01, 19:20)
O verdant, kepant ir garinant, sakot 'damust' reikia ir tai kas liko is to minimalaus gerio?

termiškai apdorojant maistą tikrai mažiau galimybių pasigauti kokią harobą,
nei nuo chemikalais apdirbtų vaisių bei riešutų
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 04 01, 22:22)
termiškai apdorojant maistą tikrai mažiau galimybių pasigauti kokią harobą,
nei nuo chemikalais apdirbtų vaisių bei riešutų

Pradejau rasyti ilgiausia atsakyma, kol suvokiau, kad nesupratau Jusu pasisakymu esmes blush2.gif
Jums isties aktualu apie ka mes cia diskutuojame, ar tiesiog pasisakete 'bile', kad 'proto ikresti mums - madistems' ? smile.gif
Atsakyti