Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Tautosaka @ 2014 03 20, 23:10)
aš mieliau renkuosi tokius plaukus, nei chemiją į vidų  lotuliukas.gif

Tai rinktis galima ką nori. Galima ir iš visdo nebevalgyti, tik nebent iš saulės bigsmile.gif Klausimas tik kiek tai iš tiesų ant tiek gerai. Jai gi ne 189 metai. Baisaus čia daikto tie 89 ir jau be plaukų beveik g.gif Šneka ji ganėtinai sunkokai. Nemačiau dar kaip juda. Nepanašu man, kad gyvens 130 metų.
Ar ne per didelę kančią pati sau jinai pasidarė tik su vaisiais ir daržovėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 19, 23:02)
vyty - naujokui;
atsargiai su ta pradien energija, gali ateiti is paskos toks detox, kad daugelis zaliavalgiu ir atkrinta, sugrizta i sena mityba. o dar tas socialinis spaudimas...

Labai ačiū. Bet aš kol kas ne žaliavalgis - tik "šveganas". Aš savęs nespaudžiu. Bet jau eina trečia savaitė. O vis dar nieko. Kada tie neigiami efektai turėtų pasireikšti? O gal tik žaliavalgiams jie. Ir jaučiuosi 100%. Bet vis dar tikiuosi jų. Nesu silpnas, Tai manau kaip nors. O dėl socialinio spaudimo - man jų nebus - ne vienas toks - labiau prie bandos derinuosi. O jei ir ne taip būtų - tai aš iš tų kurie galėtų gyventi ir negyvenamoje saloje. Juokai juokais - šiaip turiu palaikymą. Ne vienas kelyje.

O dėl sėklų - tai turbūt labiau filosofija čia (man ji nelabai aktuali) - tai gal šiek tiek kitokiems veganams (fruitarianams gal) tai aktualu. Čia labai gali būti, kad nusišneku smile.gif Domėjausi tik vos vos wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 21 kovo 2014 - 20:40
QUOTE(Monteverte @ 2014 03 21, 07:48)

Ar ne per didelę kančią pati sau jinai pasidarė tik su vaisiais ir daržovėm g.gif

tai tie kurie su vaisiais - dar didesne kancia? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 22, 13:20)
tai tie kurie su vaisiais - dar didesne kancia?  biggrin.gif

Turbūt g.gif Nematau prasmės tame tikrai. To šimto ar virš šimto metų sulaukimo priežastis tikrai visgi ne vien tik mityboje. Arba bent jau saikingoje mityboje, pasninkavime ar išsivalymo dienose, kaip tai bepavadinsi. Bet jau ant tiek save riboti? Dėl ko? Kuo blogai veganizmas? Netgi tie raw tortai, niama niama. Gi niekas neverčia visą iš karto suėsti ax.gif
Atsakyti
Visas su zaliojo sezono pradzia. bigsmile.gif Jau siandien garsvu prisiskyniau. thumbup.gif
Atsakyti
Dilgeliu ugliuku jau taip pat yra drinks_cheers.gif Gal galetumet pasidalinti, kaip jas valgot, kad nedilgintu? Ir siaip ka skanaus darot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reine @ 2014 03 27, 23:10)
Dilgeliu ugliuku jau taip pat yra  drinks_cheers.gif Gal galetumet pasidalinti, kaip jas valgot, kad nedilgintu? Ir siaip ka skanaus darot?  4u.gif

Man labai skani sriuba iš jų plius bulvės, morkos, taip pat į žalius kokteilius.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 03 28, 10:28)
Man labai skani sriuba iš jų plius bulvės, morkos, taip pat į žalius kokteilius.

O kokius kokteilius darot? Ka dar dedat? Ar kokteiliuose jos nedilgina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reine @ 2014 03 28, 10:45)
O kokius kokteilius darot? Ka dar dedat? Ar kokteiliuose jos nedilgina?  g.gif

Jos gi tampa vienalyte mase su kitais ingredientais, tiesiog nebegali dilginti smile.gif Aš darau pačius įvairiausius, neturiu vieno recepto. Dedu tokiomis proporcijomis, kad galėčiau nesispjaudydama gerti.
Prasčiausias kokteilių skonis būna tada, kai dedu greifrutą. Bet raminu save, kad naudinga.
Brokoliai, avokadas labai švelnina. Rukola duoda irgi tokį savotišką kopūstinį skonį, man nelabai, bet ištveriu.
Skaniausi tie, kur įeina bananas, ananasas, kriaušės, kiviai, vyšnios.
Aišku, nebūtina sudėti viską, dedi tai, ką nusipirkai ar kitaip susirinkai. Pradėti reikia pridedant daugiau vaisių, kad skanauti, įprasti, džiaugtis tais kokteiliais vietoje saldumynų, pvz. Daroma maždaug taip: pvz. špinatai arba tos minėtos dilgėlės ir pridedami kokie trys vaisiai: obuolys, kriaušė, apelsinas. Vėliau žalumos stengiamasi didinti, įvairinti, o vaisius, uogas mažinti.
Dar sonį galima juose koreguoti su pvz. kardamonu, cinamonu, imbieru.
Atsakyti
jau toks juokas, kai zmones klausia, ar dilgeles nedilgina... biggrin.gif tai aisku, ne - susimala kad ir tuo rankiniu philipsu smile.gif

matet kas - Sveikuose produktuose pamaciau ZALIA KAVA - cia moulenrouge kavos megeja - 250gr apie 21 lt su centais.

idomu, koks skonis? ar toks pat baisus kaip raw kakavos? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 28, 14:22)
jau toks juokas, kai zmones klausia, ar dilgeles nedilgina...  biggrin.gif tai aisku, ne - susimala kad ir tuo rankiniu philipsu  smile.gif
matet kas - Sveikuose produktuose pamaciau ZALIA KAVA - cia moulenrouge kavos megeja - 250gr apie 21 lt su centais.

idomu, koks skonis? ar toks pat baisus kaip raw kakavos?  g.gif  biggrin.gif

Žalios kavos skonis primena žalių žirnių gėrimą :-)
Atsakyti
dilgelės lapą reikia imti iš apačios, sulenkti per pusę, dar kartą per pusę ir dar kartą per pusę... taip nedilgina.
Brokolių niekada nededu į žalius kokteilius - spaudžiu iš jų sultis. Avokadą taip pat dedu tik į žaliąsias sriubas, nemaišau su vaisiais. Kiekvieno skonis skirtingas. Džiaugiuosi, kad vyras ragaudamas žalėsius mano ir kitų gamintus, renkasi mano smile.gif)) tada jau ir ūpas kyla eksperimentuoti
Atsakyti