Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Norisi pasiteiraut dėl visų vaisių ir daržovių: ar išgalite viską patys užsiauginti, kad žinotumėte ar kokybišką maistą valgot, ar perkat mūsų prekybcentriuose? Aš vis viena koja ten, kita ten. Domėjausi daug, bet išvados vis tiek nepriėjau, ar saugu valgyti tokį kiekį augalinio maisto iš prekybos centrų?
Atsakyti
QUOTE(Chazam @ 2014 03 16, 12:52)
Norisi pasiteiraut dėl visų vaisių ir daržovių: ar išgalite viską patys užsiauginti, kad žinotumėte ar kokybišką maistą valgot, ar perkat mūsų prekybcentriuose? Aš vis viena koja ten, kita ten. Domėjausi daug, bet išvados vis tiek nepriėjau, ar saugu valgyti tokį kiekį augalinio maisto iš prekybos centrų?

Tuomet noriu paklausti Jusu kito klausimo. Ar saugu valgyti gyvulinio maisto produktus is prekybos centru?

Man daznai ta sako pazistami, o ar zinai koki ta kopusta ar buroka perki prekybos centre. Atsakymas vienas - nezinau. O ar jie zino kokia kiaule, jauti ar vista perka? Kiek zinoma, visi placiajai visuomenei mesos produktai yra dazomi, stimuliuojami hormonais ir t.t.

Viena, ka tikrai zinau - bent jau tuo, kas prideta i mesiskus produktus prekybos centruose, tikrai nebenuodyju organizmo 4u.gif
Atsakyti
moulinRouge, drinks_cheers.gif

o dar su tuo pienu - kai noram stiklineje - PIPETE puliu doh.gif kai tai pasakau, visi soka ant manes, prasydami nuorodos i info, ir as tos nuorodos neturiu, tai manim ir netiki g.gif

MR, o tau dezodoranto visai nebereik naudoti?

dar atmenu tavo mama drinks_cheers.gif ji turbut visai negaliu nejaucia savo amziuje arba bent jau pasilengvino? idomu, ar ji buvo pasidarius kraujo tyrimus? kaip jai sis mitybos budas? tebesilaiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 16 kovo 2014 - 15:10
given, kai pradejau zuvies vartoti ir juros gerybiu, tai vel reikia antiperspiranto, bet lb minimaliai. Tad turiu itarima, kad tas prakaitavimas gal labiau su hormonais mesoje ir pieno produktuose sietinas (nes situ tai vapse beveik nenaudoju, na buna kasnis surio per 'balius', pieno karvinio kavines lattej ir pan kiek jau ten tenka pakonsumuoti to brudo. ) g.gif

APIE PULIUS PIENE 4u.gif

Paguglink elementariai kada jei reikes " pus in milk' ir rasi nemazai info doh.gif

Tai cia tik ta tema, o dar ten kito 'gerio' yra...antibiotikai, kraujas ir t.t. verysad.gif

biggrin.gif

user posted image
___

Mama laikosi taip pat vis dar, kartu su manim nepasiduoda biggrin.gif
Na tai va 71 metai jai - kraujospudzio problemu neturi, kaulu retejimas nenustatytas (del pieno produktu nevartojimo) ir kaulu tankis stebetinai geras (gydytojai vis komentuoja, kad matyt labai daug pieno produktu vartoja, kad toks tankis sitokiuose metuose geras) doh.gif Svorio bendrai susumavus numetusi gal 10 kg, tai dabar stabilus laikosi apie 72 - 75 kg thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 16 kovo 2014 - 15:58
Dėl gyvūninės kilmės produktų pilnai sutinku. Mėsos nevartoju, pradėjau vengt ir pieno produktų, kiaušinių.. Bet tie zarazos ant kiekvieno kampo tyko, prikišta visur kur nereikia.
Norėtųsi dar sužinoti, ką manote apie Raw till 4pm dietą? Kai pirmoje dienos pusėje valgoma kuo daugiau vaisių, o vakare termiškai apdorotas augalinis maistas (bulvės, ryžiai, kukurūzų makaronai).
http://thebananagirl...-till-4-program
Atsakyti
Nesitikėjau atsakymų. Šaunu, kad ir noob'us priimate. smile.gif O aš jau toks - ne visai supratau ir atsakymus. Teks daugiau pasidomėti. smile.gif Sportuoju mėgėjiškai - manau profams nekiltų tokių klausimų - bet problema - neturiu saiko - tai sudeginti 2k kalorijų per dieną - nėra retas atvejis. O >1k-1.5k beveik kasdien. Su veganizmu jau žinau, kad viskas kaip ir normaliai būtų - ryžiai, makaronai, grikiai, bulvės - mano draugai - o su raw dieta šiek tiek sunkiau manau - bananai gal? Riešutai, sėklos kai kuriems žaliavalgiams irgi tabu - klystu?

@given444
Su dabartine (ne visai dabartine - ta kurios laikiausi prieš savaitę) dieta irgi neturiu problemų - neriboju to ką suvartoju - jaučiuosi pilnas energijos, antsvorio irgi neturiu. Kiek sveriu ir koks ūgis - nepasakysiu. Turbūt sunku bus patikėti - bet nežinau. Dėl babkių - dabartiniam mano būdui - jų beveik nereikia, o veganui - bent jau mano nuomone - reikia dar mažiau.

QUOTE(Monteverte @ 2014 03 15, 23:53)
Sveikinu thumbup.gif
Verta, bet čia daug kalbos. Jei trumpai - prisidedate prie mažesnio kenkimo gyvūnams, o tai nėra koks mažmožis, kai kurie gyvūnai savo dvasia didesni už kai kuriuos žmones smile.gif

Žinau, Jums tai svarbu, bet man gyvūnai - ne pakankamas motyvas. 4u.gif Tai dėl šio motyvo nekeisčiau gyvenimo būdo. Tikiuosi yra ir kitų - norėčiau būti stipresnis, greitesnis, sveikesnis - girdėjau ši dieta padeda tai pasiekti (gal ne phoney baloney visa tai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 16 kovo 2014 - 21:07
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 03 15, 01:31)
Tautosaka, o koks Tavo blenderis (pamirsau)?

QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 15, 02:01)
Sveika, blenderio indas didesnis ir geleziukai auksciau, tai tenka minute pablenderiuot, viska nuo sienu nukrapstyt, vel minute, vel krapstyt  Mazdaug 10-15 minuciu sitaip malu, man gaunas. Patogiau butu su virtuviniu kombainu turbut  As ysigijau blendtec, labai labai labai patenkinta

Ačiū 4u.gif Pas mane Vitamix. Bandžiau padaryti raw lazdyno riešutų kremą. Stumdžiau ir aš nuo sienelių, bet vis vien gumuliukai liko. Tai užšaldžiau kaip įdarą šokoladiniams saldainiams. Va, tik velnias patraukė mane įpilti stevia ekstrakto truputį doh.gif Be jo buvo labai skanu...

QUOTE(vyty @ 2014 03 15, 11:06)
Esu mėsaėdis. Ar tikrai verta bandyti. Neturiu aistros tam - tai norėčiau sužinoti Jūsų nuoširdžią nuomonę - ar verta ir kodėl. Ir ar įmanoma būtų gauti pakankamai kalorijų laikantis šios dietos - turbūt vienas svarbesnių klausimų - man jų reikia daug. wink.gif

Verta. Bet reiktų įsisąmoninti, kad tai ne dieta, o gyvenimo būdas. Nes kai mintyse "tai" įvardiji kaip "dieta", organizmas tai traktuoja kaip laikiną dalyką. Atletų, kurie maitinasi raw yra ne vienas, ir ne du. Patikėk, ir jiems ir kalorijų užtenka, ir energijos.Pvz. ir dar ,ir dar...

QUOTE(given444 @ 2014 03 15, 13:46)
Tautosaka, kai neturejau Vitamix, puikiai pasidariau riesutu sviesta su savo Philips blenderiu, -ta uodega, kaip vadinu. bet iveze mane i Raudona Kryziu, rasiau cia savo istorija, nes susimaliau savo pirsta, baisu, gavau skiepa ten nuo stabliges   rasiau cia istorija, mane uzjautet net, bet, kaip sakoma - sviestelis buvo padarytas....

Pas mane ne taip tragiškai, bet su supjaustytais pirštais irgi teko pavaikščioti. Bet pamoką išmokau - daugiau nekišu į blenderį pirštų, kol nėra išjungta iš elektros drinks_cheers.gif

QUOTE(bim-bam @ 2014 03 16, 01:12)
Labas,

vis ilendu i jusu tema, stengiuos maitintis sveikai, bet kol kas zaliavalgiskai tik nedidele dalis. nevalgau mesos, kiausiniu, zuvies.. visai netiketai atsisakiau kavos, nors galvojau, kad tai padaryti bus itin sunku.
noreciau pabandyti bent savaite ar pora vien zaliavalgiskai maitintis,tad galvoju, ka reiktu valgyti, pasiplanuoti bent jau, nes uzpuolus alkiui turbut labai lengva isimesti i burna visai ne tai, ko reikia smile.gif
gal galit trumpai surasyti, pvz, ka valgote pusryciams, pietums, vakarienei?

*ar geriau is pradziu kokia savaite vien zaliuosius kokteilius pagerti?

*ar namu salygomis, be dziovintuvo, imanoma pasidaryti raw duoneles?
maciau pirkti maximoje raw duoneles, ale kaina tai nelabai dziugina smile.gif

*ar ismirskius zalius grikius, jie suminksteja ir galima imaisyti i kokias salotas? ka dar imaisote i salotas (kokias seklas)?

Aš kažkurioj temoj buvau įkėlusi nuorodą į pavyzdinį meniu. Ten maišoma žali kokteiliai, daržovės, vaisiai, salotų vyniotiniai ir t.t.
Aš dabar grikius truputį padaiginu, anksčiau valgydavau tik išmirkytus. Man taip skaniau. Šiuo metu galvą pamečiau dėl saulėgrąžų daigų. Kartais užbarstau salotas chia sėklom ar kanapių sėklom...

QUOTE(Chazam @ 2014 03 16, 03:52)

Ne, visko neužsiauginu, nors šiems metams turiu idėją-fix pasidaryti apšildomą šiltnamį ir augintis žalialapes daržoves šaltuoju metų laiku. Dabar ant palangių salierai, mėtos ir įvairios daigintos sėklos. Paprastai stengiuosi pirkti kiek įmanoma daugiau organinio maisto.

QUOTE(Chazam @ 2014 03 16, 09:04)

Norėtųsi dar sužinoti, ką manote apie Raw till 4pm dietą? Kai pirmoje dienos pusėje valgoma kuo daugiau vaisių, o vakare termiškai apdorotas augalinis maistas (bulvės, ryžiai, kukurūzų makaronai).

Grūdines kultūras geriausia valgyti dienos metu nuo 1 iki 3. Grikius galima ir vakare valgyti. O dėl pieno - aš UŽ raw pieną smile.gif tik jį gerti reikia pašildytą ir ne dienos metu smile.gif))

QUOTE(vyty @ 2014 03 16, 12:04)
Nesitikėjau atsakymų. Šaunu, kad ir noob'us priimate. smile.gif O aš jau toks - ne visai supratau ir atsakymus. Teks daugiau pasidomėti. smile.gif Sportuoju mėgėjiškai - manau profams nekiltų tokių klausimų - bet problema - neturiu saiko - tai sudeginti 2k kalorijų per dieną - nėra retas atvejis. O >1k-1.5k beveik kasdien. Su veganizmu jau žinau, kad viskas kaip ir normaliai būtų - ryžiai, makaronai, grikiai, bulvės - mano draugai - o su raw dieta šiek tiek sunkiau manau - bananai gal? Riešutai, sėklos kai kuriems žaliavalgiams irgi tabu - klystu?

@given444
Su dabartine (ne visai dabartine - ta kurios laikiausi prieš savaitę) dieta irgi neturiu problemų - neriboju to ką suvartoju - jaučiuosi pilnas energijos, antsvorio irgi neturiu. Kiek sveriu ir koks ūgis - nepasakysiu. Turbūt sunku bus patikėti - bet nežinau. Dėl babkių - dabartiniam mano būdui - jų beveik nereikia, o veganui - bent jau mano nuomone - reikia dar mažiau.
Žinau, Jums tai svarbu, bet man gyvūnai - ne pakankamas motyvas. 4u.gif Tai dėl šio motyvo nekeisčiau gyvenimo būdo. Tikiuosi yra ir kitų - norėčiau būti stipresnis, greitesnis, sveikesnis - girdėjau ši dieta padeda tai pasiekti (gal ne phoney baloney visa tai).

Na, ne raguotos gi mes, nors žoles ir mėgstam smile.gif Riešutai ir sėklos, kai kuriems, kurie stipriai padaugina, gali sukelti alergines reakcijas ir tada patampa "tabu". Raw mityboje didžiausią dalį vis dėlto turėtų sudaryti žaluma. Riešutus ir sėklas be to, kad reiktų nepadauginti, reiktų pamirkyti vandenyje. Tada visai kitoks skonis, ir energija visai kitokia yra gaunama. Dėl sporto. Aš lankau hot jogą. Su mano mokytoja tempas yra ganėtinai didelis. Iki žaliavalgystės nepadarydavau nė vieno atsispaudimo normalaus. Nesakau, kad buvau ištežus, bet šitam jėgų pritrūkdavo. O dabar po pusantros valandos intensyvaus judesio, aš visiškai nepavargstu, o atsispaudimus darau be jokio vargo. Mano vyras tris metus stebėjo mane, ir dabar po truputį linksta žalios mitybos pusėn, nors iš pradžių buvo ypatingai kategoriškai prieš tokį gyvenimo būdą. Sėkmės mūsų vis platėjančiame kelyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 17 kovo 2014 - 01:04
Tautosaka, tam riesutu sviestui visia nieko nededu. Darausi dazniau migdolu sviesta nei zemes riesutu.
Tiesiog beriu 400 g pakuti riesutu (tiek pat ir sviesto gaunasi). Nededu jokiu priedu (kai kur raso det aliejaus ar pan. Tai nieko nemazisau, nes malant aliejus is riesutu ir taip issiskiria).

Siandienos pusryciai (bananas, mandarinas, mangas, klevu sirupas, migdolu riesutu sviestas) wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 03 17, 02:02)
Verta. Bet reiktų įsisąmoninti, kad tai ne dieta, o gyvenimo būdas. Nes kai mintyse "tai" įvardiji kaip "dieta", organizmas tai traktuoja kaip laikiną dalyką. Atletų, kurie maitinasi raw yra ne vienas, ir ne du.

Ačiū labai. Kaip tik jie ir yra man motyvacija. Kol kas man veganizmas tik pavasarinis žaidimas, bet, labai lengvas žaidimas (daaaaug lengvesnis nei tikėjausi) - o faktas, kad tai sveika prideda motyvacijos - tai labai gali būti, kad paversiu šį žaidimą gyvenimo būdu. smile.gif Šiaip esu užsispyręs - galėčiau būti toks ir mityboje. Aišku per anksti kalbėti (bet pagal pirmines taisykles šis žaidimas jau turėjo baigtis - planas 7 dienos buvo smile.gif) Šiek tiek ilgiau jis jau tęsiasis. Šiek tiek ir pasidomėjau... Tai kyla kitų klausimų. Dėl b12 pavyzdžiui. smile.gif Jei žaidimas užsitęstų smile.gif
O vasarą norėtųsi ir aukštesnį - Jūsų lygį pabandytį. Pažaidimui irgi smile.gif Tik nesinori būti starvatianu smile.gif Tai ir įdomu - ar įmanoma pilnavertį gyvenimą su raw valgiu gyventi.
Atsakyti
aš irgi pradėjau nuo 7 dienų, kurios tęsiasi iki šiol smile.gif)))
Dėl vitamino b12... Jei anas galas nufunkcionuoja kaip turėtų, ar tu veganas, ar žaliavalgis, ar mėsaėdis, ar dar koks "n-valgis", tau vis vien truks vitamino b12. Visos ligos ir prasideda nuo to. Kita vertus, gamtoje yra viskas sudėliota presciziškai tiksliai, tiksliai atmatuojama kiek ir kam ko reikia. Pasižiūrėjus į gamtą, matome, kad gamtoje yra labai mažai šio vitamino. Tai gal mums jo ir nereikia tiek daug? Kas nustatė kiekį, kuris mums reikalingas? Grupelė mokslininkų, kurie galbūt buvo veikiami tam tikrų grupių, kuriems rūpi tik iškišti prekę? Jei jau taip, imkim ir valgykim ne maisto patiekalus, o paskaičiuotą (vėlgi tų pačių mokslininkų) angliavandenių, riebalų ir baltymų kiekį natūralia jo forma.

Su pažaidimais žaliavalgystėje atsargiai - gali užsikabinti ilgam... Nežinau, kaip kiti žaliavalgiai, bet aš nebadauju - maisto įvairovė didžiulė...

O čia, kad akys plačiau atsimerktų - http://www.fmtv.com/ - ryt galite pažiūrėti nemokamai "Hungry for Change" filmą, o pirmadienį "Food Matters".
Atsakyti
Dėl B12 nebūčiau tokia kategoriška, ypač nedrįsčiau kitų įtakoti savo niekuo nepagrįsta nuomone, dar kritikuojančia mokslininkus. Labai gerbiu jus, Tautosaka, bet visgi. Žinote, man užteko vieno vienintelio pavyzdžio, kad rimtai į tai atkreipčiau dėmesį. Papasakojo tai vienas žmogus, veganavęs 3 metus. Jį ta dilema irgi ėmė vis kankinti, o ir energijos jis nejautė turbūt perteklinės. Pasikniso jis namų vaistinėlėje ir rado dar galiojančių B12 papildų. Paėmė ir išgėrė eksperimentui. Sakė, kad tą dieną jautėsi kaip ant sparnų, kaip naujai gimęs. Nuo to laiko sako, kad jei ir nepastoviai, bet vistiek reguliariai pavartoja.
Užsisakiau šį papildą, kaip tik jo laukiu, bus matyti kaip bus man.
Manyčiau kiekvienas turi pasistudijuoti įvairius faktus ir priimti sprendimą pats, nes tik pats neša už save atsakomybę.
Irgi nebandau kažko įtakoti, bet logiškai, jei tikime tais faktais, kad tarkime kalcio yra pilna ir daržovėse, ne tik pieno produktuose, tai kodėl netikėti tuo, kad tarkime B12 visgi juose nėra, kaip bebūtų gaila?
Gamtos logika pilnai tikiu, bet jūs man papasakokite apie tą pirmykštį žmogų. Kas jį matė, kas tiksliai žino kaip jis iš tiesų atsirado žemėje, koks jis buvo: dieviška būtybė ar iš beždžionės. Tik bananus ir lapelius valgė, ar visgi priedo žudė gyvūnus tik atsiradęs?
O šuo kaip? Iš kur jis? Tikrai iš vilko? O Amerikos vilkų stebėtojai-ekspertai teigia ką kitą, sako, kad visai nepanašus elgesys, būdas, įpročiai ir t.t. Taigi kas dabar užtikrins, kad maitinti šunį tik kaip vilką, jokių kruopų košių papildomai ar vaisių jam nesiūlyti?
Nežinau kaip jums, bet man vis dar yra labai daug neatsakytų klausimų smile.gif
Atsakyti
monteverte, o gal tam zmogui - placebo efektas suveike - ir jis pasijuto kaip ant sparnu rolleyes.gif ypac prisiskaites priestaringos info...
kiek skaitau, tai sintetinis b12 neabsorbuojamas... g.gif

vyty - naujokui;
atsargiai su ta pradien energija, gali ateiti is paskos toks detox, kad daugelis zaliavalgiu ir atkrinta, sugrizta i sena mityba. o dar tas socialinis spaudimas...

moulen Rouge, man vis tiek neaisku del mamos - ar visavalgiai neteigtu, kad mam visgi sveika - cia del kaulu tankio - nes visgi VALGE VISKA per gyvenima; vadinasi - PIENAS kaulams nepakenke g.gif - netgi tokia isvada galime daryti unsure.gif unsure.gif ar tai nebutu akmuo i musu darza?
jei ji butu susivariusi kaulus iki raw dietos - tuomet kita kalba; bet jei jos kaulai buvo geri/sveiki...tai? kokie argumentai?

Tautosaka - tu, ziuriu, vis pagal ajurveda rekomenduoji smile.gif man visgi ajurveda - nea...Indijoj, jau minejau, per daug aptukusiu zmoniu, ir siaip ten - 9proc patiekalu is pieno, paniro g.gif nei veganiska, nei moralu....
bet kelimaisi su saule, ejimai gulti anksti - tikiu, yra geris...ir siaip visos harmoningos mintys yra geris. bet nereiskia, kad vien per joga harmonija galima pasiekti.
hot joga...hmmm...o online galima rasti pratimu? g.gif
Atsakyti