Blendtec'o del riesutu sviesto malimo sudetingumo ir nesirinkau (cia ko gero ir buvo mano apsisprendimo lemiamas momentas Blendtec ar Vitamix). Su blendtec'u tai ir mala per video ta sviesta kiek ziurejau - pakrapsto, pamala, krapsto, mala ir t.t.
Cia Vitamixo privalumas - 'lazda' pasitarnauja, tai gana lengvai susimalu su savuoju ta sviesta
Manasis irgi su lazda, bet sviesto dar neišdrystu gamintis
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 03 15, 15:22)
Cia Vitamixo privalumas - 'lazda' pasitarnauja, tai gana lengvai susimalu su savuoju ta sviesta
O kiek malat to sviesto vienu kartu? Nes jeigu kokia saujele maza, tai gal nesiekia ta lazda irgi Blendtec pasirinkau del limituotos vietos virtuvej, kazkaip mazesnis jis man ir kampe telpa
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 15, 15:23)
O kiek malat to sviesto vienu kartu? Nes jeigu kokia saujele maza, tai gal nesiekia ta lazda irgi Blendtec pasirinkau del limituotos vietos virtuvej, kazkaip mazesnis jis man ir kampe telpa
Tai nemalu nemalu tos saujeles tikrai. Beriu taip, kad stiklainiuka primalciau to sviesto. Nes ka gi ten terliotis su ta saujele sitokiam produktui gaminti
Man blendec labai grazus, as novatoriskos technikos ir modernaus dizaino megeja. Ir elektronika jame mane labai viliojo, toks siuolaikiskas grozis
Bet Vitamix'a po milijonu palyginimu pasirinkau ir dar gi del to sviesto riesutu
Is esmes,manau, kad jie yra lygiaverciai kokybes atzvilgiu su didesniais / mazesniais savotiskais privalumais (vienam privaluma sgal paspausti knopke ir kad maltu pagal programa, kitam gal tai, kad gali rankenele pasukioti pagal poreikti didindamas-mazindamas malimo apsukas)
QUOTE(Knisliukas @ 2014 03 03, 07:01)
Sveikos,
Tautosaka, paklausiau. Ir is kart i strigo neobjektyvumas..na matosi kad iskart ta laida ruosiama buvo su tikslu kazka blogo pasakyti..ta gydytoja sake buna pasitaiko atveju vegetaru, zaliavalgiu.. Del skiepu ir viena atveji pasake...nors nezinom kokia ten konkreti situacija buvo ir kas buvo... Pzv kodel nesako kiek komplikaciju istinka vaikams po skiepu....ju simtus kartu daugiau nei tas vienas atvejis.. Del zaliavalgiu, tai as manau jei tokie atvejai pasitaiko tai del zmogaus neismanymo,,jei puola stacia galva , pries tai valge viska, nepereja palaispniui, neigije nauju ziniu apie kitus naujus produktus, maistine verte ir pan. Tai zinoma gal ko truksta. Bet tai tikrai zmogaus konkretaus problema , o ne zaliavalgystes aplamai.
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?
Tautosaka, paklausiau. Ir is kart i strigo neobjektyvumas..na matosi kad iskart ta laida ruosiama buvo su tikslu kazka blogo pasakyti..ta gydytoja sake buna pasitaiko atveju vegetaru, zaliavalgiu.. Del skiepu ir viena atveji pasake...nors nezinom kokia ten konkreti situacija buvo ir kas buvo... Pzv kodel nesako kiek komplikaciju istinka vaikams po skiepu....ju simtus kartu daugiau nei tas vienas atvejis.. Del zaliavalgiu, tai as manau jei tokie atvejai pasitaiko tai del zmogaus neismanymo,,jei puola stacia galva , pries tai valge viska, nepereja palaispniui, neigije nauju ziniu apie kitus naujus produktus, maistine verte ir pan. Tai zinoma gal ko truksta. Bet tai tikrai zmogaus konkretaus problema , o ne zaliavalgystes aplamai.
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?
Mes tai be galo mėgstam bananų tokius traškučius susidžiovinti. labai skanūs gaunasi nieko panašaus į tai, ką gali nusipirkti parduotuvėje
Esu mėsaėdis, na gal ne 100% dabar - jau savaitę laikausi veganiškos dietos - galvojau bus labai sunku (nesu sadomazochistas - nedarau to, kas man nepatinka) - pasirodo ne - nesu taip jau priklausomas nuo mėsos. Planuoju vasarą pabandytį raw dietą. Bet turiu abejonių. Ar tikrai verta bandyti. Neturiu aistros tam - tai norėčiau sužinoti Jūsų nuoširdžią nuomonę - ar verta ir kodėl. Atsiprašau - visiškai nauja tema man - ir visiškai nesidomėjau ja.
EDIT:
Ir ar įmanoma būtų gauti pakankamai kalorijų laikantis šios dietos - turbūt vienas svarbesnių klausimų - man jų reikia daug.
EDIT:
Ir ar įmanoma būtų gauti pakankamai kalorijų laikantis šios dietos - turbūt vienas svarbesnių klausimų - man jų reikia daug.
QUOTE(MoulinRouge @ 2014 03 15, 17:28)
As tai megeja tik kartui dviem susimalt, tai ir gramdau Nes po to sukuosi aplink ta stiklainy, gundo jis mane per daug
Man blenderiui buvo du reikalavimai - kuo maziau uzimtu vietos ir sumaltu visiskai zalesius y geriama smoothie, kur nesivelia gabaliukai tarp dantu, kaip su senuoju Labai puikiai tikrai suplaka smoothies 1 litras jau paruostas rytojui y darba ( kale, saldytos vysnios ir saldytas ananasas) Neturiu galimybes susiplakt ryte, nes 4.50 ryte jau pro duris zengiu
Kitas pirkinys turbut bus dziovykle Labai man jos prisireike irgi, tik nezinau, kur sugrusciau
Kaip TB sekas po detoxo maitintis? As gundaus Master Cleanse pasidaryt irgi Oras pagerejo, silciau, jauciu, kad prasivalyt reikia siek tiek
QUOTE(vyty @ 2014 03 15, 18:06)
Esu mėsaėdis, na gal ne 100% dabar - jau savaitę laikausi veganiškos dietos - galvojau bus labai sunku (nesu sadomazochistas - nedarau to, kas man nepatinka) - pasirodo ne - nesu taip jau priklausomas nuo mėsos. Planuoju vasarą pabandytį raw dietą. Bet turiu abejonių. Ar tikrai verta bandyti. Neturiu aistros tam - tai norėčiau sužinoti Jūsų nuoširdžią nuomonę - ar verta ir kodėl. Atsiprašau - visiškai nauja tema man - ir visiškai nesidomėjau ja.
EDIT:
EDIT:
lABAS, o kaip aktyviai gyveni? sportuoji prof ar megejas? koks ugis svoris?
raw dieta gera ta, kad gali neriboti kaloriju, sportininkai ir sportininkes apie 3000-4000kcal suvartoja ir liekni, kudi, raumeningi, pilni energijos.
bet tokiam gyvenimo budui reikia dauuug babkiu.
ir zinoma, nepadauginti saujomis ir kilais riesutu, avokadu , aliejaus.
turi issaugoti 80/10/10 santyki - 80proc-angliavandeniai, 10proc-riebalai, ir 10proc- baltymai. stai toks santykis turi pasiskirstyti tavo mityboje.
didinsi baltymus, riebalus, prades galva svaigt, energijos nepriduos.
esme , vaisiai, vaisiai, ir zalesiai, ir dar syki tik jie. zinoma, ir darzoves, bet is darzoviu tai kaloriju miiiizeris.
Tautosaka, kai neturejau Vitamix, puikiai pasidariau riesutu sviesta su savo Philips blenderiu, -ta uodega, kaip vadinu. bet iveze mane i Raudona Kryziu, rasiau cia savo istorija, nes susimaliau savo pirsta, baisu, gavau skiepa ten nuo stabliges rasiau cia istorija, mane uzjautet net, bet, kaip sakoma - sviestelis buvo padarytas....
QUOTE(vyty @ 2014 03 15, 20:06)
jau savaitę laikausi veganiškos dietos
verta ir kodėl. Atsiprašau - visiškai nauja tema man - ir visiškai nesidomėjau ja.
EDIT:
verta ir kodėl. Atsiprašau - visiškai nauja tema man - ir visiškai nesidomėjau ja.
EDIT:
Sveikinu
Verta, bet čia daug kalbos. Jei trumpai - prisidedate prie mažesnio kenkimo gyvūnams, o tai nėra koks mažmožis, kai kurie gyvūnai savo dvasia didesni už kai kuriuos žmones Mėsa žmogui tikrai nebūtina, daugelis be jos ir be kitų nesveikų produktų, kuriuos įpratę ėsti mėsėdžiai, sveiksta, gerėja sveikata. Diskutuotinas tik vienintelis vitaminas B12. Bet, pirmiausia reikia susitvarkyti žarnyno mikroflorą ir vartoti dumblius bei sekti save. Jei žvalus, nenervingas, papildų pirkti nereikia. Jei manote, kad reikia - perkate. Paprasta.
Įmanoma aišku, juk sportininkai vartoja. Aišku, tada reikia labai draugauti su vegan baltymais (bus brangu, bet toks gyvenimas, pasiturintys žmonės tie daug valgantys veganai ). Aš pvz. kaip tik dabar rašau rudų ryžių baltymus su stevia sugėrus Gamintis daug ankštinių, sojos mėsos, dar daug sotumo ilgainiui vartojant priduoda glotnučiai (green smoothies), taip pat juos galima darytis kaip thickies - sotučius pridedant riešutų, avižų ar pan.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 03 15, 22:46)
Tautosaka, kai neturejau Vitamix, puikiai pasidariau riesutu sviesta su savo Philips blenderiu, -ta uodega, kaip vadinu. bet iveze mane i Taudona Kryziu, rasiau cia savo istorija, nes susimaliau savo pirsta, baisu, gavau skiepa ten nuo stabliges rasiau cia istorija, mane uzjautet net, bet, kaip sakoma - sviestelis buvo padarytas....
Ujėzau, ar seniai buvo? Kaip dabar? Labai randuota
Pries pora metu. rando nebera, matosi toks lopelis odos, tarsi is naujo priklijuotas, tik tiek.
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 15, 22:28)
Kaip TB sekas po detoxo maitintis? As gundaus Master Cleanse pasidaryt irgi Oras pagerejo, silciau, jauciu, kad prasivalyt reikia siek tiek
Nugi neblogai jam, aciu. As tai labai patenkinta. Nusipirko is sportbacius, mazu lakstyt prades vel Ziuriu toks sveikumas 'islindo' jam, tai banda ir as puoseleti ta jo nora. Vis kokiu raw patiekalu pagaminu, tai jau dviese juos valgom, ne as viena
Plaka zaliuosius jis jau dazniau nei as, nes anksciau keliasi. Kavai tik migdolu piena vartoja, karvinio nevartojo nuo detoxo pradzios. Zodziu labai labai faina
P.S. Zinot, buna toks zmogaus kvapas. Na ji tieisog kiekvienas turi savo (vieni zmones kietiems nepatinka galbut dar ir del to, kad kvapas 'netinka'/nepatinka) - arciau priejus jauti ta kvapa. Tai vat po to jo deoxo, pasikeite MB kvapas i dar mielesni kvapa nei buvo
Labas,
vis ilendu i jusu tema, stengiuos maitintis sveikai, bet kol kas zaliavalgiskai tik nedidele dalis. nevalgau mesos, kiausiniu, zuvies.. visai netiketai atsisakiau kavos, nors galvojau, kad tai padaryti bus itin sunku.
noreciau pabandyti bent savaite ar pora vien zaliavalgiskai maitintis,tad galvoju, ka reiktu valgyti, pasiplanuoti bent jau, nes uzpuolus alkiui turbut labai lengva isimesti i burna visai ne tai, ko reikia
gal galit trumpai surasyti, pvz, ka valgote pusryciams, pietums, vakarienei?
*ar geriau is pradziu kokia savaite vien zaliuosius kokteilius pagerti?
*ar namu salygomis, be dziovintuvo, imanoma pasidaryti raw duoneles?
maciau pirkti maximoje raw duoneles, ale kaina tai nelabai dziugina
*ar ismirskius zalius grikius, jie suminksteja ir galima imaisyti i kokias salotas? ka dar imaisote i salotas (kokias seklas)?
aciu
vis ilendu i jusu tema, stengiuos maitintis sveikai, bet kol kas zaliavalgiskai tik nedidele dalis. nevalgau mesos, kiausiniu, zuvies.. visai netiketai atsisakiau kavos, nors galvojau, kad tai padaryti bus itin sunku.
noreciau pabandyti bent savaite ar pora vien zaliavalgiskai maitintis,tad galvoju, ka reiktu valgyti, pasiplanuoti bent jau, nes uzpuolus alkiui turbut labai lengva isimesti i burna visai ne tai, ko reikia
gal galit trumpai surasyti, pvz, ka valgote pusryciams, pietums, vakarienei?
*ar geriau is pradziu kokia savaite vien zaliuosius kokteilius pagerti?
*ar namu salygomis, be dziovintuvo, imanoma pasidaryti raw duoneles?
maciau pirkti maximoje raw duoneles, ale kaina tai nelabai dziugina
*ar ismirskius zalius grikius, jie suminksteja ir galima imaisyti i kokias salotas? ka dar imaisote i salotas (kokias seklas)?
aciu