štai ir aš pagaliau turiu Omega blenderi
ką galiu pasakyti: žvėris- kokteiliai glotnučiai, avinžirnius sumalė į tikrus miltus
pasaka
manau tikrai naudosiu labai dažnai, nes ir pavasaris ne už kalnų, tuoj visur pilna lapiukų, žiedukų ir šiaip visokio gėrio bus.
Ar galima nuoroda to omega blenderio?
Sveikos,
aš pirkau iš puslapio www.omegabaltic.com, bet čia jų nėra, bet yra kitame puslapyje, lygiai toks pat ir kaina ta pati
http://www.badavimas...laktuvas-detail
aš pirkau iš puslapio www.omegabaltic.com, bet čia jų nėra, bet yra kitame puslapyje, lygiai toks pat ir kaina ta pati
http://www.badavimas...laktuvas-detail
QUOTE(Tautosaka @ 2014 02 27, 18:50)
Šaunuolė MoulinRouge
Lietuvos ryte peržiūrėjau video, kad žaliavalgystės nusekinti vaikai plūsta į ligonines... Kas čia dabar per nesąmonė? Gal vertėtų patiems gydytojams (tradicinius turiu omeny) persvarstyti savo darbo pobūdį ir kokybę? Kodėl nepuola greito maisto mylėtojų? Pinigai tiek gamintojams, tiek gydytojams...
Lietuvos ryte peržiūrėjau video, kad žaliavalgystės nusekinti vaikai plūsta į ligonines... Kas čia dabar per nesąmonė? Gal vertėtų patiems gydytojams (tradicinius turiu omeny) persvarstyti savo darbo pobūdį ir kokybę? Kodėl nepuola greito maisto mylėtojų? Pinigai tiek gamintojams, tiek gydytojams...
Man tai iskart klausimas kyla. Gydytojai gi visi Hipokrato 'prisaikdinti' tiesa?
Tai va ir mastau - reiksias kaip papildus, cheminius gydymo preperatus ir pan. naudoti ir kaip apie tai informuoti visuomene tai juos moko ane?
O gal verta pradeti ir gydytojus sviesti jau mokymo istaigose, universitetuose apie tai, kaip informuoti zmones/pacientus, kurie yra pasirinke vegetarizma / veganizma / zaliavalgyste? Nes dazna syki, tik juntama kategoriska ir vienatine gydytojo nuomone ir zinios, kad mesa = gelezies saltinis, o be mesos mol jau ne gyvenimas - issekimas ir ligos... Neteisinga taip, manau studijos jau turetu buti gydytojams kiek tai 'atnaujintos'. Vat kiek santaru tam vedejui yra negirdeta baisybe, kad 21 a. kudikis mire nuo kokliuso (tikria baisu ir man... ), tai tiek pat, manau, paklausus gydytojo kaip teisingai maitinti (-tis) vaigus nusprendus nevartoti gyvulines kilmes produktu, turetum jausti ne geda, o tiketis paramos ir tinkamos informacijos gavimo
P.S. Mano vaikai skiepyti privalomais skiepais, kai reikia, tenka ir tais baisiaisiais antibiotikais skiepyti (tikiu, kad amzius toks, jog pakite musu 'naturalumo' ribos ir poreikiai). Vaikams, esu minejusi, leisiu pati pasirinkti ka ispazinti ir kaip maitintis - as nejauciu turinti teise spresti sito uz juos. Man atrodo, kad geriau tegul gauna visko agal nora, o kai isaugs, pasirins samoningai.
Bet kad mesa, tai yra numires gyvunas - aiskinu. (mazajai tai ne motais didzkiui tai gaila tos mesos, bet valgo. O zaliuosius godziai uztat geria abu )
QUOTE(Dzigute @ 2014 02 28, 12:32)
Ar nepirkot kuri tokio dziovintuvo?
dabar yra cia pirkti, kaip galvojat ar verta pirkti? nes kaina tikrai gera
Papildyta:
dabar yra cia pirkti, kaip galvojat ar verta pirkti? nes kaina tikrai gera
Papildyta:
Svarbu, kad butu laikmatis ir teperaturos nustatymas, man atrodo sauniai, o ir kaina liuks
QUOTE(Tautosaka @ 2014 02 28, 23:59)
Matyti, kad neobjektyvus reportazas
Ko gero uzsakytas kokios tai sveikatos ministerijos (skiepu greiciausiai per duag uzsipirko, per mazai pardave)
QUOTE(Knisliukas @ 2014 03 03, 07:01)
Sveikos,
...
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?
...
Tautosaka, kaip daznai naudoji dziovykle.? Tik duomiukams, ar kam daugiau?
Ne Tautosaka, bet ikisiu trigrasi
Nauoju burokeliu 'cipsams', kalafijoru 'popkornams', obuolius megstu dziovintis, jei buna pigiau, uzsipirkus kitu vaisiu pasidziovinu (pvz kokosu buvau kazkada cia 9 vnt nurovus po 1 lt, tai susidziovinau )
as ne del reportazo nuskambejusio pastarosiomis dienomis, o ish principo, retorinis gal klausimas: kaip tevai gali nuspresti kad ju vaikui/kudikiui, sakykim ~ 2 metu, nereikia jokios mesos ir maitinti ji taip kaip maitinasi patys budami zaliavalgiais, pernelyg drasu ir rizikinga, kaip bebutu..;
QUOTE(analiza @ 2014 03 10, 23:40)
as ne del reportazo nuskambejusio pastarosiomis dienomis, o ish principo, retorinis gal klausimas: kaip tevai gali nuspresti kad ju vaikui/kudikiui, sakykim ~ 2 metu, nereikia jokios mesos ir maitinti ji taip kaip maitinasi patys budami zaliavalgiais, pernelyg drasu ir rizikinga, kaip bebutu..;
O kaip tėvai gali nuspręsti, kad jų vaikui/kūdikiui sakykim apie 2 metų REIKIA mėsos?
Apie sprendimų priėmimą už vaikus: tiek vegetarai, tiek žaliavalgiai, tiek mėsėdžiai tėvai tam tikrą laiko tarpą priima sprendimus UŽ VAIKUS. Tik vegetaras nusprendžia už vaiką, kad jis bus vegetaras iki tol, kol galės rinktis pats, o mėsėdžiai tėvai taip pat UŽ VAIKĄ JO NEATSIKLAUSUS nusprendžia, kad vaikas bus maitinamas mėsiškai iki tol, kol vėliau galės spręsti pats. Taigi, LYGU LYGU.
ta pat norejau pasakyti
Vaikai auga visuomeneje, kur mesa valgyti yra norma (deja), jis eina i darzeli, i mokykla, pas mociutes, tetas/dedes, draugu gimtadienius ir t.t.
Taip jau yra, kad jei visuomeneje jis bus kitoks, jam gali buti sunkiau (apie bet koki kitoniskuma kalbant, tai cia tas pats galioja. Ar buti kitokia yra geriau, kiekvienas turi savo nuomone. Jei stipri asmenybe, galbut ir geriau, bet jei maziau stipri..?).
Pvz zmogus gime nuogas, tiesa? Bet nuogi mes nevaikstom iseje is namu, nes tai nebera norma.
Zinau, kad given444 pvz, pasiryzusi kovoti su visu pasauliu del savo tiesu (bent jau is visu pasisakymu susidariau tokia nuomone)
As tai neturiu tikslo aukleti visuomenes ir skelbti apie sveikesni gyvenima be mesos, todel pasirenku siai dienai, manau, patogesni kelia, tiek vaikams, kad netektu jaustis keistuoliais, tiek sau, kad nereiktu kas antram zingsnyje savo asmeniniu pasirinkimu ginti.
Taip jau yra, kad jei visuomeneje jis bus kitoks, jam gali buti sunkiau (apie bet koki kitoniskuma kalbant, tai cia tas pats galioja. Ar buti kitokia yra geriau, kiekvienas turi savo nuomone. Jei stipri asmenybe, galbut ir geriau, bet jei maziau stipri..?).
Pvz zmogus gime nuogas, tiesa? Bet nuogi mes nevaikstom iseje is namu, nes tai nebera norma.
Zinau, kad given444 pvz, pasiryzusi kovoti su visu pasauliu del savo tiesu (bent jau is visu pasisakymu susidariau tokia nuomone)
As tai neturiu tikslo aukleti visuomenes ir skelbti apie sveikesni gyvenima be mesos, todel pasirenku siai dienai, manau, patogesni kelia, tiek vaikams, kad netektu jaustis keistuoliais, tiek sau, kad nereiktu kas antram zingsnyje savo asmeniniu pasirinkimu ginti.
Mano mažiausiasis nuo pat pradžių, kai pradėjo valgyti kietą maistą, viskas, kas buvo su mėsa spjaudavo lauk. Pats pasirinko, ne aš už jį nusprendžiau.
Vakar vyras su vyresniuoju žiūrėjo laidą apie termiškai apdirbto maisto naudą. Pasikvietė, aišku, ir mane, kad paklausyčiau ką šneka išsimokslinę žmonės... Visos laidos santrumpa: beždžionių pilvai dideli, nes jos žolėėdės, o žalias maistas nesusivirškina gerai. Pas gyvates pilvo nėra, nes jos viską valgo, ir labai išaukštintas maisto gaminimas jį termiškai apdorojant. Iš pradžių viskas sukilo, norėjau ginčytis, bet paskui tiesiog nuėjau. Po laidos vyras man pritarė, kad laida buvo labai vienašališka. Šįkart mano nuomonė laimėjo, nors garsiai aš jos ir neišreiškiau ))))
Vakar vyras su vyresniuoju žiūrėjo laidą apie termiškai apdirbto maisto naudą. Pasikvietė, aišku, ir mane, kad paklausyčiau ką šneka išsimokslinę žmonės... Visos laidos santrumpa: beždžionių pilvai dideli, nes jos žolėėdės, o žalias maistas nesusivirškina gerai. Pas gyvates pilvo nėra, nes jos viską valgo, ir labai išaukštintas maisto gaminimas jį termiškai apdorojant. Iš pradžių viskas sukilo, norėjau ginčytis, bet paskui tiesiog nuėjau. Po laidos vyras man pritarė, kad laida buvo labai vienašališka. Šįkart mano nuomonė laimėjo, nors garsiai aš jos ir neišreiškiau ))))
Kuri esat dariusi riešutų sviestą su blenderiu?
Man nepavyko padaryti, kad gautųsi lygi masė. Gal galit ką patarti?
Tautosaka, o koks Tavo blenderis (pamirsau)?
QUOTE(Tautosaka @ 2014 03 15, 00:04)
Kuri esat dariusi riešutų sviestą su blenderiu?
Sveika, blenderio indas didesnis ir geleziukai auksciau, tai tenka minute pablenderiuot, viska nuo sienu nukrapstyt, vel minute, vel krapstyt Mazdaug 10-15 minuciu sitaip malu, man gaunas. Patogiau butu su virtuviniu kombainu turbut As ysigijau blendtec, labai labai labai patenkinta